Bundesliga

Simázhat a Dortmund

  • hatharom.com

A BVB-nek nem okozhat gondot az újonc Darmstadt kiütéses legyőzése hazai pályán.

Simázhat a Dortmund. - Fotó: caughtoffside.com

Attól függetlenül, hogy a Dortmund a hétközi bajnokiján nem tudott nyerni a Hoffenheim otthonában, és ezzel lecsúszott a második helyre a táblázaton, továbbá a Darmstadt újonc létére jól szerepel a Bundesligában, nem kérdéses, hogy a felek vasárnapi csatáján mely csapat a toronymagas favorit.

A sárga-feketék a szerdai meccsükig valamennyi idei tétmérkőzésüket megnyerték, méghozzá fenomenális játékkal. A Hoffenheim ellen viszont a kapu előtt nem hoztak jó döntéseket Thomas Tuchel fiai, azonban ettől még nem dől össze a világ. Pláne, hogy a jövő héten visszaveheti a vezetést a Bundesligában a BVB, hiszen jön a szupperrangadó a Bayern München-Dortmund találkozó!

[2002146] 2015-09-27 17:30:00 Borussia Dortmund - Darmstadtx

Ám először az újoncot kellene legyőznie Marco Reuséknak, ami véleményünk szerit könnyedén össze is jöhet. Láthattuk a múlt héten, hogy a darmstadti játékosok sebességben egyszerűen nem bírják felvenni a topklubokkal a tempót, a Bayern München B-csapatával, idegenben is simán gurítottak egy hármast a kék-fehéreknek.

A dortmundiak pedig közel azonos, vagy még gyorsabb játékosokkal - gondolunk itt például Pierre-Emerick Aubameyangra - rendelkezik, mint a müncheniek. Ráadásul az is biztos, hogy hiába játszanak csütörtökön a PAOK otthonában Európa Liga meccset a hazaiak, Tuchel mester biztosan nem tartalékol, sőt a legerősebb csapatát küldi pályára, és majd a görögországi meccsen rápihennek a bajorok elleni szuperrangadóra a sztárok.

Egyébként is, olyan hiányzója nincs perpillanat a sárga-feketéknek, akiket nem lehet pótolni, vasárnap a Darmstadt ellen, vagyis csak az a kérdés, hogy a Dortmund hány góllal győzi le az újoncot. Véleményünk szerint a BVB a bajnokhoz hasonlóan legalább három találattal jobbnak bizonyul majd a kék-fehér alakulatnál.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Dortmund -2 (Döntetlen Dortmund -2) Darmstadt +2
1.90 3.75 2.70
[2002146] 2015-09-27 17:30:00 Borussia Dortmund - Darmstadtx;