NB I

Doll Bödét dicsérte, Vignjevicset a vereség ellenére lenyűgözték

A Ferencváros Böde Dániel hajrában szerzett góljával 2-1-re legyőzte a Diósgyőrt az OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati rangadóján.

Ismét ünnepelhetett a Fradi-tábor. MTI Fotó: Illyés Tibor

Thomas Doll együttese sorozatban hetedik bajnoki találkozóján nyert, míg a Magyar Kupa-döntős DVTK elveszítette esélyét, hogy dobogón zárja a szezont.

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy megszereztük zsinórban a hetedik bajnoki győzelmünket. Nagy eredményt értünk el, hiszen néhány helyen kellett változtatnunk a csapat összeállításán, úgyhogy sok dicséretet érdemelnek a játékosok. A DVTK kissé visszaállt, így ha a tizenhatos előtt már fel tudtuk gyorsítani a támadásunkat, problémákat okozhattunk ellenfelünknek. Fontos volt, hogy a pontrúgásokat jól kivédekezzük, hiszen nagyon magas játékosai vannak a Diósgyőrnek. A második félidő elején nem voltunk frissek, ezért az egyenlítés után új játékosokat kellett becserélni. Nagy lendülettel mentünk előre a győztes gólért, hiszen ez kellett ahhoz, hogy versenyben maradjunk az EL-helyért. Arra persze folyamatosan figyelnünk kellett, hogy a DVTK nehogy lekontrázzon minket. Kiemelendő Böde Dániel teljesítménye, aki nagyon keményen küzdött az egész meccsen, és rászolgált arra, hogy gólt szerezzen. A következő fordulóban is kemény mérkőzés vár ránk, de a jövő héten felkészülünk majd a Haladásból. A csapat Ralf Zumdicknak ajánlja a győzelmet, aki ma ünnepli a születésnapját" - idézi a fradi.hu Thomas Doll értékelését.

'Igazi futballünnepet láthattunk. Kiváló időben, két jó csapat, közel telt ház előtt remek mérkőzést játszott. Nem lehetek elégedett azonban, mert többet érdemeltünk volna, elég, ha arra gondolunk, hogy egy egyértelmű büntetőt nem adott meg a játékvezető. A játékosok maximálisan teljesítettek, szívvel-lélekkel küzdöttek. Ahhoz azonban, hogy egy ilyen mérkőzést megnyerjünk, be kell rúgni a ziccereket" - fogalmazott Tomiszlav Szivics, a DVTK főnöke.

[1609984] 2014-05-10 14:00:00 Ferencváros - Diósgyőrx;

A május elsején átadott új Nagyerdei Stadiont győzelemmel avatta fel a listavezető Debrecen, ugyanis 3-1-re legyőzte az Újpestet. A találkozón telt ház volt, azaz húszezer néző váltott jegyet. A Loki nagy lépést tett a három pont megszerzésével a bajnoki cím felé.

"Nehéz meccsen vagyunk túl. Ez volt az első találkozó az új Nagyerdei Stadionban, és egy nagyon jó Újpestet fogadtunk ezen a napon, ezért külön öröm, hogy egy ilyen jól futballozó csapatot sikerült legyőzni. Nem volt egyszerű ellene játszani. Nekünk volt vesztenivalónk, míg az újpestiek nyugodtan tudtak futballozni. Nagy volt az elvárás a mérkőzéssel kapcsolatban, szerettünk volna győzelemmel nyitni. Sikerült, nagyot küzdöttek a srácok, és végül ki tudtuk szolgálni a lelkes közönségünket. Ez a csodálatos hangulat segített, hogy megszerezzük a három pontot" - mondta Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője.

"Szeretnék gratulálni Kondás Elemérnek és csapatának a győzelemhez. Örülök, hogy itt lehettem, egy ilyen csodálatos stadionban. Fantasztikus létesítmény. Az első húsz percben jól játszottunk, nem tudott a Debrecen helyzetet kialakítani, majd adtunk egy ajándék gólt a Lokinak. Ezt követően sem törtünk meg, és még a szünet előtt egyenlítettünk. A második félidőben is buta hibákból kaptunk gólt, a harmadik után pedig már eldőlt. Azt gondolom, jó meccset láthatott a közönség" - vélekedett kollégája, Nebojsa Vignjevics.

[1609977] 2014-05-10 20:00:00 Debrecen - Újpestx;

Szombaton még három mérkőzést rendeztek az élvonalban: az élvonalban maradásért küzdő, a hét elején edzőváltáson áteső Mezőkövesd az utolsó pillanatokban kapott góllal alulmaradt a Pécs otthonában. A már Tóth László által irányított vendégek így két körrel a zárás előtt továbbra is öt pontra vannak a bennmaradást érő helyezéstől. A Kecskemét egy korán szerzett góllal nyert a vendég Pápa ellen. A Videoton hazai pályán 2-0-ra legyőzte szombaton a sereghajtó Kaposvárt, amelynek kiesése így biztossá vált. José Gomes együttese november 8. után nyert ismét bajnoki mérkőzést Székesfehérváron.