Bundesliga

Gündogan szerződést hosszabbított Dortmundban

A Borussia Dortmund 2016-ig meghosszabbította Ilkay Gündogan szerződését.

Gündogan boldogan maradt Dortmundban

A Borussia Dortmund hivatalos közleményben bejelentette, hogy 2016 nyaráig meghosszabbította  Ilkay Gündogan szerződést. A 23 éves középpályás 104 bajnoki mérkőzésen lépett pályára Jürgen Klopp együttesében és 12 gólt szerzett, míg a Bajnokok Ligájában 14 meccsen kapott szerepet. A német válogatottban nyolc alkalommal jutott szóhoz, két alkalommal talált a kapuba. Gündogan augusztus óta hátsérüléssel bajlódik, biztosan nem szerepelhet a világbajnokságon. Januárban arról lehetett olvasni, hogy a Real Madrid és a Manchester United is érdeklődik iránta.

"Hálás vagyok a klubomnak, amiért lehetőséget adott arra, hogy részese legyek ennek a különleges csapatnak - mondta Gündogan a Dortmund honlapjának. - Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ismét a társaim segítségére legyek, optimistán várom a következő heteket, hónapokat."

A Dortmund kiesett a Bajnokok Ligájából, a Bundesligában négy fordulóval a vége előtt három ponttal vezet a második helyen a harmadik Schalke előtt, míg a Német Kupa elődöntőjében a Wolfsburggal találkozik.

[1660687] 2014-04-15 20:30:00 Borussia Dortmund - Wolfsburgx;