Magyar foci

Premier League-csapattal működik együtt a Ferencváros

Sportszakmai és kereskedelmi megállapodást kötött az angol Norwich Cityvel a Ferencváros labdarúgó szakosztálya.

Gyümölcsöző lehet a megállapodás

"A megállapodás mindkét klub számára rendkívül előnyös lehet. A felnőtt labdarúgást és az utánpótlást is érinti: elképzelhető lesz a két klub közötti játékosmozgás. Fontos, hogy az utánpótlás-nevelés területén is együtt dolgozunk majd. Beszéltem a Norwich akadémiájának igazgatójával is, aki nagyon nyitott volt azzal kapcsolatban, hogy a jövőben a korosztályos, valamint a felnőtt csapatunk megmérkőzzön egymással. Tavasszal vendégül látjuk a Norwich vezetőit, és tovább folytatjuk az együttműködést" - mondta Orosz Pál, a labdarúgó zrt. vezérigazgatója a fradi.hu-nak.

Az angol klub tehát az utánpótlás-nevelésben is segítségére lehet a Ferencvárosnak, de kereskedelmi szempontból is előnyös lehet a megállapodás.

"Nagyon örülünk, hogy a Ferencvárosi Torna Clubot is partnereink között tudhatjuk. Ez az együttműködés biztosítja, hogy megosszuk egymással ötleteinket, kereskedelmi lehetőségeinket, amiből mindkét egyesület profitálhat. Nagyon várjuk már, hogy a jövőben együtt dolgozhassunk az FTC-vel" - nyilatkozta David McNally, a Norwich vezérigazgatója.

A Kanárik jelenleg a 14. helyen állnak a Premier League-ben, míg a Ferencváros az ötödik az OTP Bank Ligában.