Átigazolás

Edzőváltás ide vagy oda, Krul a Milan célkeresztjében maradt

Továbbra is a Milan kívánságlistáján szerepel a Newcastle United kapusa, Tim Krul, pedig a piros-feketéknél időközben edzőváltás történt. Angol lapértesülések szerint a menesztett Massimiliano Allegrihez hasonlóan Clarence Seedorf is szívesen dolgozna együtt a hálóőrrel.

Tim Krul tavasszal még Newcastle-ben, ősszel akár már Milánóban védhet

A milánóiak pontosan tudják, hogy a veterán Christian Abbiati szerződése júniusban lejár, a harminchat esztendős kapus pedig nem tekinthető a jövő emberének. Nem úgy a nála tizenegy évvel fiatalabb kollégája, akit Allegrihez honfitársa, az első edzői munkájába belevágó Seedorf is előszeretettel alkalmazna. Sőt, az új tréner kimondottan kampányol a Szarkák hálóőre mellett, hátulról szeretné kezdeni együttese felépítését, márpedig pontosan ismerjük a csapatösszerakás első pontját: végy egy jó kapust. Hogy Krul mennyire jó kapus, azzal kapcsolatban álljon itt Edwin van der Sar véleménye, a százharmincszoros válogatott portás szerint ugyanis a világ legjobbjai közé tartozik.

Sajtóinformációk szerint Krul a tavaszt még Angliában tölti, és csak a nyári világbajnokság után foglalkozik a klubváltással. A vételára alighanem emelkedik majd, ha jól teljesít addig, jelenlegi kontraktusából egyébként még három év van hátra. Nem a Milan az egyetlen egylet, melynek érdeklődését felkeltette a holland nemzeti csapatban öt alkalommal a gólvonalra álló játékos. José Reina kölcsönszerződésének lejártával a Napoli is elcsábítani őt, de a német Borussia Mönchengladbach ajánlatára is lehet számítani. Krul piaci ára mintegy 9 millió euró, ennél azonban lényegesen nagyobb összeg ellenében távozhat a Tyneside-ról.

[1474933] 2014-01-18 16:00:00 West Ham United - Newcastle Unitedx;