Átigazolás

A Chelsea lepasszolja De Bruyne-t, hogy Matics visszatérhessen

A Chelsea belga válogatott középpályása, Kevin De Bruyne órákon belül a Wolfsburg játékosa lehet, a német klub 16 millió fontért vásárolja meg a 22 esztendős tehetséget a londoniaktól - írja a BBC.

Nemanja Matics Londonban folytathatja szárnyalását

De Bruyne az előző szezont kölcsönben a Werder Bremennél töltötte, mióta 2012-ben az angolokhoz került, csupán öt mérkőzésen lépett pályára kezdőként. Most várhatóan ötéves szerződést köt a Wolfsburggal, amely a kiegészítő díjakkal együtt mintegy 20 millió fontot fizet érte. A belga távozásával megnyílhat az út Nemanja Matics előtt, a szerb középpályás iránt már régóta érdeklődnek a londoniak.

José Mourinho menedzsert bosszantotta, amikor az újságírók De Bruyne mellőzéséről kérdezték, egy alkalommal meg is elégelte a faggatózást, felállt és kiment a sajtótájékoztatóról. A portugál szakember világossá tette, hogy a januári átigazolási időszak első számú célpontja Matics, a Chelsea és a Benfica között már zajlanak a tárgyalások, igaz, a transzferdíj minden bizonnyal meghaladja majd a 20 millió fontot.

Matics, aki hétfő este részt vett a FIFA zürichi gáláján, 2011-ben távozott a Kékektől a David Luiz megvásárlása során kötött megállapodás értelmében. A 2010/2011-es szezont kölcsönjátékosként a holland Vitesse-nél töltötte, miután 2009 nyarán Kassáról a szigetországba került. Korábban mindössze három alkalommal szerepelt a Chelsea első csapatában, a folytatásban ez a szám a sokszorosára nőhet.

[1474923] 2014-01-19 17:00:00 Chelsea - Manchester Unitedx;