Ferencváros

Senki sem kapott még annyi türelmet, mint Moniz - Telek András

Menesztették a Ferencváros labdarúgócsapatának holland edzőjét, Ricardo Monizt, miután a zöld-fehér klub a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén csak ikszelt hazai pályán az Újpest elleni derbin, majd az NB I 16. fordulójában a Puskás Stadionban kikapott a Pécstől 2-1-re. A holland szakember kirúgása nagy port kavart a szurkolók körében, a Fradi egykori legendája, Telek András viszont nem tartja rossz ötletnek az edzőváltást, a leendő trénernek pedig egy Fradi-érzelmű, támadófelfogású szakembert szeretne.

A holland tréner szerződését a Pécs elleni szombati este vereség másnapján, a gyenge eredményekre hivatkozva bontották fel a fővárosi klub vezetői, a szakember összeomlott a döntés hallatán. Moniz szerint az utóbbi hetek mélyrepülésének hátterében a csapat trinidadi védőjével, Akeem Adamsszel történtek is állnak, a sokáig élet-halál közt lebegő védő orvosa viszont elmondta, felhívták az edző figyelmét arra, hogy a szívinfarktust kapott játékosnak nincs rendben az egészsége.

Moniz menesztését követően az ősi rivális Újpest elleni Magyar Kupa-mérkőzésen (a nyolcaddöntő első felvonásán nem született gól), valamint a Videoton elleni bajnoki rangadón Máté Csaba látja el a vezetőedzői teendőket.

[1613376] 2013-12-04 18:00:00 Újpest - Ferencvárosx;[1480847] 2013-12-08 16:30:00 Videoton - Ferencvárosx;