Ferencváros

Leonardo éles kritikája, tartozik a klub a bérekkel?

Komoly kritikát fogalmazott meg Ricardo Moniz vezetőedző menesztése után Leonardo, a Ferencváros - jelenleg sérüléssel bajlódó - játékosa. A zöld-fehéreket február óta erősítő futballista arról is írt Instagram-bejegyzésében, hogy a klub tartozik a fizetésekkel.

"Szomorúan ébredtem reggel, mert tegnap azt a hírt kaptam, hogy elküldték az edzőnket" - írja a brazil támadó, aki korábban a Feyenoord és az Ajax csapatában is szerepelt. "Tudom, hogy egy csapatnak eredményekre van szükségre, de azt is meg kell érteni, hogy a bajnoki címhez tisztelet és megfelelő játékosok kellenek. Amikor Magyarországra jöttem, sok mindent ígértek nekem, most viszont azt látom, hogy vannak itt emberek, akik nem akarják, hogy a Ferencváros nagy klub legyen. A karrierem során még nem fordult elő, hogy egy klub nem fizette ki a béremet. Egy nagy csapat építését tervezték, de a klub nem vállal felelősséget a játékosokért. Remélem, hogy jobb napok előtt állunk..."

Leonardo angol nyelvű kiegészítésében hozzátette, véleménye szerint Ricardo Moniz a legjobb munkát végezte, amilyet csak lehetett, és rengeteg erőfeszítést tett a klub sikeréért. A 30 esztendős játékos szeretne beszélni a kialakult helyzetről, hogy megoldást találjanak a problémákra. A brazil játékmester kijelentései azért is furcsák, mert Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója múlt héten arról beszélt, hogy egyetlen forinttal sem tartoznak senkinek. Igaz, Orosz határozottan cáfolta, hogy felmerült volna Moniz menesztése, ahogyan azt is valótlan állításnak titulálta, hogy a tréner összeveszett volna Kubatov Gáborral, a klub elnökével.

Fotó: Instagram

A holland tréner szerződését a Pécs elleni szombati este vereség másnapján, a gyenge eredményekre hivatkozva bontották fel a fővárosi klub vezetői, a szakember összeomlott a döntés hallatán. Moniz szerint az utóbbi hetek mélyrepülésének hátterében a csapat trinidadi védőjével, Akeem Adamsszel történtek is állnak, a sokáig élet-halál közt lebegő védő orvosa viszont elmondta, felhívták az edző figyelmét arra, hogy a szívinfarktust kapott játékosnak nincs rendben az egészsége.

Moniz menesztését követően az ősi rivális Újpest elleni Magyar Kupa-mérkőzésen (a nyolcaddöntő első felvonásán nem született gól), valamint a Videoton elleni bajnoki rangadón Máté Csaba látja el a vezetőedzői teendőket.

[1613376] 2013-12-04 18:00:00 Újpest - Ferencvárosx;[1480847] 2013-12-08 16:30:00 Videoton - Ferencvárosx;