NB I

Fel kell szívnunk magunkat - Ricardo Moniz

Az OTP Bank Liga 16. forduulójában a Ferencváros a Puskás Ferenc Stadionban fogadja a Pécs együttesét. A zöld-fehérek három kör óta nem nyertek pályaválasztóként, de szombaton Ricardo Moniz csak a győzelmet tartja elfogadhatónak.

Moniz három kemény meccs előtt áll csapatával

Véget ért az őszi szezon, melyet a bajnoki címre is esélyesnek tartott, a szezon előtt a nemzetközi kupaindulást célul kitűző Ferencváros az ötödik helyen zárt. A versenykiírás értelmében az első két tavaszi fordulót még idén lejátsszák a csapatok, így a Fradi szombaton a Pécset fogadja a fővárosban. 

A hét közben mind a két csapat döntetlent játszott a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, a zöld-fehérek az örök rivális Újpest ellen 0-0-t, míg a baranyaiak Kispesten 1-1-et játszottak. A szerdai mérkőzésen látottak alapján, a ferencvárosiak szekere továbbra is döcög, az év elejére még jellemző lendületet csak nyomokban lehet felfedezni Bödéék játékán, az elmúlt hetek eredménytelensége miatt pedig már egyre inkább leszakadni látszik a Fradi az élen álló Debrecen - Videoton duótól. 

Noha jól jönne a Ferencvárosnak a téli pihenő, a soron következő néhány napban kulcsfontosságú mérkőzések várnak a csapatra, amelyeken a csapat trénere, Ricardo Moniz győzelemet szeretne ünnepelni. "Az utolsó hetünk következik ebben az évben, amelyre nagyon fel kell szívnunk magunkat. Az elmúlt hetek sikertelenségei után, muszáj, hogy győzzünk a Pécs ellen, továbbjussunk a Magyar Kupában, és elhozzuk a három pontot Fehérvárról" - nyilatkozta a szakember a fradi.hu-nak.  "Ebben az esetben úgy mehetnénk el a téli szünetre, hogy néhány mérkőzés gyenge eredményeit követően a hajrában kihoztuk magunkból a maximumot. Az őszi idény befejezése után új fejezetet kell nyitnunk, és egy jó téli felkészüléssel a tavaszi szezonban még bármit elérhetünk. Az elmúlt hónapok fizikálisan és mentálisan is nagyon kemények voltak – játékosnak és edzőnek egyaránt. Ez a hét az igazság hete lesz. Most megmutathatjuk, mennyire tudjuk elviselni a nyomást." 

Az utolsó hét első mérkőzésére szombaton a Pécs ellen kerül sor, az ellen a Pécs ellen, amely az utóbbi hetekben igen eredményesen szerepelt, a bajnokságban 4 mérkőzés óta veretlen és immáron 21 pontjával a tabella 8. helyén áll. 

"Jelen pillanatban jó passzban vagyunk - értékelte csapata helyzetét Lőrincz Emil vezetőedző a pmfc.hu-nak. "Remek az öltözőnk, ami a csapatot sokszor segítette a pályán. A Fradi ellen sosem lehet biztosan kijelenteni, hogy esélyed van. Remélem ahogy az őszi meccsen, úgy holnap is bebizonyítják a fiúk, igenis meglehet verni az FTC-t. Minden meccsen győzelemre törekszünk, de úgy nem lehet nekimenni a mérkőzésnek, hogy odamegyünk a Puskás Stadionba és megverjük őket. Egyrészt tiszteljük az ellenfelet, másrészt a realitás alapján nem olyan erős a PMFC, hogy abszolút esélyesei legyenek a párharcnak. Ennek ellenére korábban bizonyítottak a fiúk, törekszünk most is a három pont elhódítására, ugyanakkor helyén kell kezelnünk a meccset. A pályaválasztónak minőségi légiósai vannak, illetve Böde rettentő kellemetlen és veszélyes játékos. Képes bármelyik mérkőzésen gólt lőni, rá mindenképpen figyelnünk kell. De az előbb már említett külföldiek, akár Jenner és Leonardo komoly minőséget képviselnek, képesek eldönteni egy találkozót. Taktikailag sem ők, sem mi nem fogjuk tudni meglepni egymást. Biztos vagyok benne, hogy támadólag fognak fellépni ellenünk. Ha másért nem akkor azért, mert hazai pályán fogadnak minket. Másrészt elvárja tőlük a közönség, a közvélemény, és gondolom az edző is."

Lőrincz Emil szavai tehát egybe csengenek Moniz terveivel, vagyis egy támadószellemű Ferencváros és egy bátor, taktikus Pécs csaphat össze szombaton. Hogy meg tudja-e lepni a baranyai együttes a Fradit, azt nehéz megmondani, mindenesetre a zöld-fehérek győzelmére kínált 1.50-es átlagodds nem tűnik valami bombaüzletnek. A Fradi a legutóbbi két bajnokiján alaposan megizzadt a Pécs ellen, tavaly decemberben Böde 94.percben szerzett góljával szerezte meg a győzelmet, míg az őszi nyitófordulóban Arsenio Vaalport hajrában esett találata jelentette a győzelmet. 

[1480846] 2013-11-30 20:00:00 Ferencváros - Pécsx;