NB I

A ferencvárosi új fiúk vitték a prímet Pécsen

  • MTI

A Ferencváros 2-1-re nyert a Pécs otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójának szombati mérkőzésén. A két új szerzemény, Jack Tuijp és Arsenio Valpoort szerezték a zöld-fehérek góljait.

Az első félidőben hiába támadott többet és alakított ki nagyobb helyzeteket a Pécs, a vendég Ferencváros az első nagy lehetőségét gólra váltotta. A fordulás után kissé váratlanul egyenlítettek a hazaiak, de Szatmári kiállítása miatt a 61. percben emberhátrányba kerültek. Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője Valpoort személyében azonnal egy támadót küldött a pályára, a nyáron igazolt holland játékos - Tuijphoz hasonlóan - pedig góllal hálálta meg a bizalmat. A Pécs tíz emberrel is mindent megtett az egyenlítésért, de a fővárosiak védelme biztosan állt a lábán, így az eredmény már nem változott.

OTP Bank Liga
1. forduló:
PMFC-Matias - Ferencváros 1-2 (0-1)
Pécs, 5500 néző, v.: Szabó Zs.
Gólszerzők: Koller (59.), illetve Tuijp (28.), Valpoort (77.)
Kiállítva: Szatmári (61.)
Pécs: Dibusz - Horváth A., Balogh B., Romic, Fodor - Koller K., Márkvárt (Rácz, 73.), Szatmári L., Uzoma, Wittrédi (Városi, 57.) - Grumic (Frőhlich, 78.).
Ferencváros: Jova - Jovanovic, Gyömbér, Besic, Hidvégi (Alempijevic, a szünetben) - Somália, Cukic (Valpoort, 62.), Józsi, Jenner - Tuijp (Otten, 92.), Böde.