MLSZ

Törölték a Fradi zárt kapus büntetését

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottsága úgy döntött, mellőzi a Ferencvárossal szembeni június 30-ig felfüggesztett zárt kapus büntetést, amelyet az Újpest elleni derbin történt kihágások miatt szabott ki a klubra.

"Az FVB a FEB I. fokú határozatát megváltoztatta az alábbiak szerint: a soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzés nézők nélkül, zárt sportlétesítményben történő megtartására vonatkozó, végrehajtásában 2013. június 30-ig felfüggesztett büntetést mellőzi, egyben a sportszervezettel szemben kiszabott pénzbüntetés összegét 3.500.000 Ft-ra súlyosítja" - olvasható az MLSZ közleményében.

A 2-1-es hazai sikert hozó találkozót kölcsönös "üzengetés", sértegetés és petárdadobálás előzte meg. A második játékrész megkezdése csúszott a szurkolók pályát körülölelő görögtüzes koreográfiája miatt, az újpesti fanatikusok pedig szektorukban egy nagyobb tüzet gyújtottak, melyet feltépett székekkel "tápláltak". A hazaiaktól Julian Jennert, a vendégektől pedig Kabát Pétert dobálták meg szögletrúgás közben. Solymosi Péter játékvezető először az utóbbi esetet követően, a 81. percben mondatta be a hangosbemondóba, hogy ha folytatódik a rendbontás, lefújja az összecsapást.