NB I

Egymillió forinttal segíti egy szurkoló a Fradit

A Ferencváros fellebbezni fog a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának keddi döntése ellen, mellyel a testület - igaz, felfüggesztve - a csapat következő hazai találkozójára vonatkozóan zártkapus lebonyolítást rendelt el.

FTC

Az FTC csütörtökön a honlapján jelezte, hogy az Újpest elleni mérkőzésén tapasztalt különböző szurkolói kihágásokért és rendezési hiányosságokért kiszabott kétmillió forintos pénzbüntetést elfogadja, ám azt nem, hogy zárt kapuk mögött kelljen lejátszania következő hazai mérkőzését. Az ítélet végrehajtását egyébként az fb június 30-ig felfüggesztette.

"A Ferencvárosi Torna Club – akár hazai pályán, akár idegenben – minden fellépésével magyar szinten kimagasló nézőközönséget vonz. A futball ezekért az emberekért, azokért a szurkolókért van, akik még nem fordultak el a magyar labdarúgástól" - indokolta fellebbezési szándékát a zöld-fehér klub.

A közlemény kitér arra is, hogy a klub mindent megtett az Újpest elleni találkozó lehető leggördülékenyebb lebonyolításáért. Hetekkel a mérkőzést megelőzően megkezdték szurkolóik tájékoztatását, de emellett minden segítséget megadtak, és minden lehetséges módon együttműködtek a rendőrséggel is a biztonságos meccsrendezés érdekében - áll a közleményben. A fegyelmi bizottság a telt ház előtt rendezett, 2-1-es ferencvárosi sikerrel zárult meccs kapcsán az újpestieket egymillió forint pénzbüntetéssel sújtotta szurkolói viselkedése miatt.

A pénzbüntetés kapcsán a Ferencváros honlapján  megjelent, hogy egy szurkoló egymillió forintot utalt át a klubnak, Kubatov Gábor klubelnök és Orosz Pál, a labdarúgócsapatot működtető FTC Zrt. vezérigazgatója pedig további 200-200 ezer forinttal járult hozzá a kétmilliós bírság befizetéséhez.