Bajnokok Ligája

A Juve nem fél a Celtictől, Ancelotti viszont óvatos

  • hatharom.hu

Kedden kezdetét veszi a labdarúgó Bajnokok Ligájának tavaszi szezonja, a legrangosabb európai kupasorozat a nyolcaddöntőkkel folytatódik. Az első játéknapon a kétszeres győztes Juventus a skót Celtic vendége lesz, míg a spanyol Valencia a Paris Saint-Germain csapatát látja vendégül.

Lennon újabb sikerre vezetné a Celtic csapatát / AFP

Celtic - Juventus

A skót bajnok Celtic nem kis meglepetésre verekedte el magát az egyenes kieséses szakaszig, hiszen a G csoportban a Barcelona mellett a portugál Benfica és az orosz Szpartak Moszkva mellé kapott besorolást. A zöld-fehérek borították a papírformát, 10 pontot is sikerült szerezniük, a Szpartak Moszkvát oda-vissza legyőzték, és  Glasgow-ban a Barcelonát is térdre kényszerítették.

Neil Lennon alakulata közel sem érdemtelenül került tehát be a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé, de a nyolcaddöntőben a Juventus ellen újabb bravúrra lenne szüksége a továbbjutáshoz.

Tudtad?
- A két csapat utolsó két egymás elleni mérkőzésén összesen 12 gól született 
- Mindkét alkalommal a pályaválasztó örülhetett a lefújást követően 
- A Celtic még soha nem jutott el ilyen messzire, mióta átnevezték a sorozatot BEK-ről BL-re
- 23 hazai BL-mérkőzéséből a Celtic csak kettőt veszített el (mindkettőt a Barca ellen)
- A Juventus még veretlen az idei BL-kiírásban 
- A Juvénál kevesebb gólt (4), csak a PSG kapott (3) a mezőnyben
- A Juventus 4 gólt köszönhet a kispadról beszálló játékosainak, a legtöbbet a csapatok közül
- Gigi Buffon az egyetlen játékos, aki pályára lépett a 2001-es mérkőzéseken is

"Amikor elkezdtem itt a munkát, nehezen tudtam volna elképzelni egy ilyen mérkőzést, figyelembe véve, hogy hol tartottunk és mennyit fejlődtünk. A szezon kezdetén azt gondoltam, hogy ha sikerrel vesszük a selejtezőt, érhetünk el jó eredményeket a Bajnokok Ligájában. Bejutottunk a legjobb 16 csapat közé, de nem akarunk itt megállni. Lesz két gigantikus mérkőzésünk a Juventus ellen, bármi megtörténhet ebben a párharcban" - nyilatkozta a Celtic menedzsere. A torinóiak soraiban ott lehet a januárban szerződtetett Nicolas Anelka is, akinek bőven van tapasztalata az ilyen szintű mérkőzésekről, de Lennon nem ijedt meg, mikor a francia támadóról faggatták. "Azt gondolom, elég erősek csatárposzton. Nem vagyok tisztában azzal, Anelka mennyit játszott az elmúlt hónapokban, szóval nem tudom, hogy az olasz bajnokságra vették meg őt vagy a Bajnokok Ligájában is számítanak rá. Láttuk ellenfelünket a Fiorentina ellen szombaton, de bárki is kapjon lehetőséget a támadóposzton, minőséget képvisel majd. Elég veszélyesek a támadóharmadban, ezért a legjobb formánkat kell mutatnunk."

A Kelták trénere a hétvégi Inverness (3-1) elleni bajnokin több kulcsjátékosának is "kimenőt" adott. A Celtic játékosai tehát pihenten és rendkívül elszántan várják az olaszok elleni rangadót. A skótok elsősorban a Celtic Park fantasztikus hangulatában bíznak, a hazai közönség biztatása mellett  a Barcelona heroikus legyőzéséből meríthet erőt a csapat. A hazaiaknál egyedül Georgiosz Szamarasz játéka kérdéses, igaz a görög csatár fontos láncszeme a Celtic együttesének, így esetleges hiánya érzékenyen érintheti a csapatot.

várható keződcsapatok / hatharom.com

Ami a Juventust illeti, Antonio Conte gyakorlatilag teljes csapattal vághat neki a skóciai túrának. A legnevesebb hiányzó természetesen Giorgio Chiellini, aki a visszavágón talán már pályára léphet, Simone Pepe, Paolo de Ceglie és Nicklas Bendtner viszont továbbra is maródi. A Zebramezesek soraiban ott lehet az Afrika Kupáról visszatérő Kwadwo Asamoah, így a középpályán a lehető legerősebb összeállításban futhat a gyepre a Juventus.

A legnagyobb kérdés az olaszoknál, hogy mely játékosok alkotják majd a támadósort, hiszen jó esélye van a kezdőbe kerülésre a hétvégén gyönyörű gólt szerző Mirko Vucsinincsnek és Sebastian Giovincónak is, de természetesen a többi támadó is szóhoz juthat. A Juventusnál komoly célok fogalmazódtak meg az idei szezonra, ezért egyértelmű, hogy csak a továbbjutás az elfogadható eredmény. "Készek vagyunk bármire. Láthattuk, hogy a Celtic miként győzte le a Barcelonát, de mi talán jobban felkészültünk, mint a katalánok és könnyebben tudunk majd alkalmazkodni a körülményekhez" - mondta a Tuttosportnak az Öreg Hölgy irányítója, Andrea Pirlo. "A Celtic olykor fantasztikus játékra képes, de van, hogy csalódást okoz. Bármivel is rukkolnak elő, a Juventus készen áll majd rá. Ha játszani akarják a futballt, mi is így teszünk, ha küzdeni akarnak, készen állunk a harcra" - így a rutinos középpályás, akinek tapasztalatára szüksége lehet a torinóiaknak.

A két csapat 12 évvel ezelőtt találkozott utoljára egymással, akkor gólgazdag mérkőzéseken rendre a hazai alakulat diadalmaskodott. A fogadóirodák szorzói alapján ennek a találkozónak a vendég Juventus az esélyese, amely a csoportkör során sem a Chelsea, sem a Sahtar Donyeck otthonában nem kapitulált.

Celtic - Juventus
Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Népszerű fogadási lehetőségek
Végeredmény Celtic@5.23 Döntetlen@3.60 Juventus@1.83
Hendikep Celtic +0,5@ 2.15 Celtic+1@1.59 Juventus -1 @2.54
Gólok 2.5 felett@2.26 2,5 alatt@1.70 Mindkét csapat szerez gólt @2.00
Kedd 20.45, Glasgow, Celtic Park, Játékvezető: Alberto Undiano Mallenco
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1382384 

 

Ancelotti tudja milyen nehéz mérkőzés vár csapatára / AFP

Valencia - PSG

A Valencia és a Paris Saint-Germain párharca a legkiegyenlítettebb nyolcaddöntők közé tartozik, mert ugyan a francia sztárcsapat játékosállománya felveszi a versenyt a spanyol alakulattal, de a nemzetközi rutin a Valencia mellett szól.

Ernesto Valverde vezetőedző a lehetőségeihez képest a legjobb csapatát küldheti majd ki a Mestallába, hiszen a hétvégén pihenőt kapó Joao Pereira, Victro Ruiz és Diego Alves is visszatérhet a csapatba.

Tudtad?
- A Valencia 50. győzelmére készül a nemzetközi kupaporondon
- A Valencia 9 mérkőzés - 2010 szeptembere -óta nem kapott ki odahaza a BL-ben
- A PSG a csoportkör során csak egyetlen gólt kapott idegenben
- A PSG felemás mérleggel bír spanyol csapatok ellen (3Gy-1D-3V), legutóbb a Athletic Bilbao verte ki az Európa Ligában 
- A PSG utoljára 1994/95-s idényben szerepelt az egyenes kiesés szakaszban, abban az évben nyert utoljára francia bajnokságot

A Denevérek elsősorban félelmetes támadóalakulatukban bízhatnak, hiszen az Éver Banega, Jonas, Sophiane Feghouli és Roberto Soldado nevével fémjelzett Valencia bárki ellen felveheti a versenyt. A spanyolok számára különösen fontos a keddi ütközet, hiszen közismert, hogy elsősorban hazai pályán képes maradandót alkotni az együttes. "Tudjuk, hogy képesek vagyunk legyőzni a franciákat, és ezt a keddi mérkőzésen be is bizonyítjuk majd" - nyilatkozta elszántan Tino Costa, a Valencia argentin középpályása. "Kimegyünk a pályára, és úgy teszünk, mint máskor. A PSG az aktuális ellenfél, és ha lehetőségünk lesz, hogy legyőzzük, akkor le is fogjuk. Hazai pályán nagyon erősek vagyunk, hinnünk kell magunkban és az első perctől kezdve győzelemre kell játszanunk" - így Costa, aki szerint elsősorban a párizsiak kontratámadásai jelenthetik a legtöbb veszélyt számukra.

Várható kezdőcsapatok / hatharom.com

A Szajna-parti alakulatnál a szezon egyik legfontosabb mérkőzésének tartják a soron következőt, hiszen nem titkolt célja a csapatnak, hogy a lehető legmesszebbre eljusson a legrangosabb sorozatban. A PSG az idei évben egy megbízható és jól teljesítő csapat benyomását kelti, ami a beleinvesztált eurómilliók mellett a szakmai stáb munkájának is köszönhető. Carlo Ancelottinak nem kell bemutatni a BL légkörét, az olasz mester kétszer is elhódította már pályafutása során a serleget, így tudja, hogy csapatának pokolian nehéz dolga lesz a Mestallában. "Nem gondolom, hogy mi lennénk a favoritok, egy olyan csapat ellen játszunk, amely rendkívül szervezett és kiváló játékosok alkotják. Mindkét csapat jó formába került az elmúlt hetekben, ezért úgy hiszem, ez egy háromesélyes találkozó. Elsősorban taktikai, mint sem fizikai harcot várok" - nyilatkozta újságíróknak az olasz tréner, akinek két fontos hiányzója lesz majd a spanyolországi ütközeten. "Thiago Motta és Thiago Silva is rendkívül fontos számunkra, de Alex és Mamadou Sakho is jól teljesített az elmúlt meccseken" - mondta.

A fent említett két játékosok kívül biztosan nem lép pályára David Beckham, aki egyelőre csak az oldalvonalról nézi új csapattársait, az angol első bevetésére a két hét múlva esedékes Marseille elleni rangadón kerülhet sor. A PSG nélkülük is komoly játékerőt képviselhet, hiszen Pastore, Matuidi, Menez, Lucas Moura, Lavezzi és természetesen Zlatan Ibrahimovic is játékra jelentkezett.

A két csapat nem ismeri jól egymást, hiszen eddig mindössze egyszer, egy felkészülési tornán találkozott egymással, akkor a franciák 3-0-s győzelmet arattak, de azóta alaposan átalakult mindkét fél kerete.

A 20.45 perckor kezdődő találkozóról a hatharom.com élő szöveges tudósítással jelentkezik!

A két csapat egymás ellen
2007.07.29 Emirates Kupa PSG Valencia 3 - 0
Valencia - PSG
Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Népszerű fogadási lehetőségek
Végeredmény Valencia@2.48 Döntetlen@3.40 PSG@3.20
Hendikep Valencia +0,5 @1.40 PSG +0,5@1.63 Valencia -1@3.80
Gólok 2,5 felett @ 2.20 2,5 alatt @1.82 Mindkét csapat szerez gólt @1.91
Kedd 20.45, Valencia, Estadio Mestalla ,Játékvezető: Paolo Taglivento
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1382389