Hathárom TV

Ösztöndíjjal száguldhat két magyar lány Szocsi felé - videó

Miklós Edit és Berecz Anna is a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ösztöndíjával készülhet fel a jövő februári téli olimpiára.

Hétfőn délután átadták a következő téli olimpiai játékok kapcsán megszavazott sportolói ösztöndíjakat a MOM Kulturális Központban. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság, az illetékes sportági szakszövetségekkel folytatott konzultációkat követően és a Magyar Olimpiai Bizottság felterjesztése alapján a következő sportolókat részesítette „2014. évi Szocsi Olimpiai Sportolói Ösztöndíj”-ban: Miklós Edit és Berecz Anna (alpesi sí), Szőcs Emőke (sífutás és biatlon), Farkas Norbert és Kékesi Márton (alpesi sí), Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Darázs Rózsa és Knoch Viktor (rövidpályás gyorskorcsolya), valamint Gyarmati Anna (hódeszka).

Az esemény kapcsán a napokban is zajló schladmingi alpesi sí-világbajnokságról kérdeztük két női sízőnket, Berecz Annát és Miklós Editet. Utóbbi számára egy szuper-kombinációban szerzett 19. és egy lesiklásban elért 23. hellyel már véget ért a vb, Berecz Anna ugyanakkor az ösztöndíj átvétele után még utazik vissza Ausztriába, ahol két további számban is indulhat még a vb-n.

„Várhatóan 20-24 versenyző képviseli majd a magyar színeket Szocsiban. A téli sportágak ugyanolyan támogatásban, megbecsülésben részesülnek, mint a nyáriak. Bízom benne, Ti is kivívjátok az indulás jogát.. A Magyar Olimpiai Bizottság nevében engedjétek meg, hogy gratuláljak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által jóváhagyott magyar ösztöndíjas sporttolóknak, eredményes felkészülést és sikeres kvalifikációt kívánok a 2014-es Szocsi Téli Olimpiai Játékokra!” – mondta Szabó Bence, a MOB főtitkára, kétszeres olimpiai bajnok vívó az ünnepélyes sajtótájékoztatón.

A magyar sportolók eddig a téli olimpiákon összesen két ezüst- és négy bronzérmet szereztek. Legutóbb 2010-ben, a vancouveri téli olimpián Magyarország öt sportágban tizenhat sportolóval képviseltette magát, rövidpályás gyorskorcsolyázóink Kanadában két pontszerző helyet értek el.