Karrier

Higuita a brazilok ellen is bemutatta a skorpiórúgást

Tizenhét évvel az Anglia-Kolumbia felkészülési mérkőzést követően René Higuita ismét bemutatta a védjegyének számító skorpiórúgást. A helyszín ezúttal természetesen nem a Wembley, hanem az indiai Yubabharati Stadion volt.

Higuita skorpiórúgása Indiában

Kalkuttában Higuita az Indian All-Stars elnevezésű csapat tagjaként vett részt egy bemutató mérkőzésen, melyen az ellefél a Brazilian Masters néven futó, Bebeto, Dunga és Juninho Paulista fémjelezte együttes volt. Az egykori bohém, de nagyszerű képességekkel megáldott kapus a meccs előtt üzent a szurkolóinak. "Szombaton nagyszerű dolgokat láthatnak tőlem. Azzal szeretném kinyilvánítani hálámat a városnak" - ígérte a hálóőr, aki aztán nem okozott csalódást.

Nem zavartatta magát a brazil szamba sztárok által, ellenük is bemutatta a skorpiórúgást, melyet élesben Jamie Redknapp lövését követően alkalmazott 1995-ben. Aztán bebizonyította, hogy miért nevezik még szurkolói is világszerte El Locónak, azaz bolondnak. "Mindig úgy voltam vele, hogy a kapus ugyanolyan tagja a csapatnak, mint a tíz mezőnyjátékos. Ha lehetőség van rá, segítenie kell a támadásokat" - nyilatkozta Higuita a Firstpost Sportsnak.

Higuita skorpiórúgása az angolok ellen

Itt pedig az, hogy miért hívják El Locónak