Bundesliga

Stieber Zoltán gólja és gólpassza egy pontot ért Hoffenheimben

A magyar szélső remekül játszott az újonc Fürth-ben, csapata 3-3-as döntetlent játszott a Hoffenheim otthonában a Bundesliga 8. fordulójában.

Az utolsó helyen álló Greuther Fürth a Hoffenheimhez látogatott a Bundesliga pénteki játéknapján. A vendégeknél kezdőként kapott szerepet Stieber Zoltán. Már a 8. percben megszerezte a vezetést a Hoffenheim: Rudy szabadrúgása után a bal oldalon a fürthi védők egyedül hagyták Roberto Firminót, aki a kapuba fejelte a labdát (1-0).

A 25. percben a láthatóan motivált Stieber besárgult, Vollandot rúgta fel a magyar szélső. A 39. percben góllá érettek a fürthi támadások: Prib 16 méteres lövését Wiese csak kiütni tudta oldalra, Stieber pedig bevágta a kipattanót (1-1). Ez volt a magyar támadó első gólja a fürthi csapatban. Kiegyenlített első félidő után döntetlennel vonultak a csapatok a szünetre.

A második félidő elején Beck hibáját használta ki Stieber, ám 14 méteres lövése nem talált kaput. A 67. percben ismét megszerezte a vezetést a hazai együttes: Volland erőszakosságának köszönhetően az érkező Joselu elé passzolt, aki jobb lábbal a kapuba lőtt (2-1). A 84. percben a semmiből egyenlített a Fürth, Stieber passzával Prib tört a kapura, és 18 méteres lövése a bal sarokban kötött ki (2-2). A 89. percben újfent megszerezte a vezetést a hazai együttes: Volland passzolt Joseluhoz, akinek 14 méteres lövése még kijött Grünről, az ismétlést azonban nem hibázta el (3-2). A 88. percben Stieber helyére Sobiech jött be, a ráadásban pedig egy szöglet után a kapuba fejelt (3-3), pontot mentve ezzel a jól küzdő vendégeknek.

Bundesliga
8. forduló
Hoffenheim-Greuther Fürth 3-3
Gólszerző: Firmino (8.), Joselu (67., 89.) ill. Stieber (39.), Prib (84.), Sobiech (90+2.)