Angol Ligakupa

A United, az Arsenal és a Spurs sem izzadt meg a továbbjutásért

A Manchester United 2-1-re nyert a vendég Newcastle United ellen az Angol Ligakupa 3. fordulójában. Az Arsenal gálázott harmadosztályú ellenfele ellen.

Tartalékosan, és visszatérőkkel állt ki a Manchester United a Szarkák ellen, a kezdőcsapatban kapott helyet közel egy év után Darren Fletcher és egy hónap után Wayne Rooney. A védelme viszont igencsak fiatalos volt a Vörös Ördögöknek, a Vermijl, Keane, Wootton, Büttner négyes két tagja játszott tétmeccset az MU-ban. Hogy mennyire vette komolyan a United a Ligakupát, mutatja, hogy Sir Alex Ferguson segítőre bízta a mérkőzés levezénylését, ő a lelátón foglalt helyet.

A csikócsapat ellenére az első félidőnem alig-alig hagyta szóhoz jutni a United a szintén enm legerősebb csapatával kiálló Newcastle-t. A 35. percben Cleverley ajtó-ablak ziccert hagyott ki, a 44. percben aztán Anderson pazar góllal szerzett vezetést a hazaiaknak, Fletchertől kapta a labdát, jobbról befelé húzott, és 17-ről a bal alsóba tekert (1-0).

A második félidőre Ferguson leballagott a kispadhoz, és az 58. percben Cleverley hasonlóan szépségdíjas góllal növelte az előnyt (2-0). Négy perc múlva a csereként beálló Papiss Cissé fejjel szépített (2-1). A United előnye kitartott a végéig, a 2-1-es győzelemmel a gyárvárosiak továbbjutottak a 16 közé.

Az Arsenal a harmadosztályú Coventry Cityt fogadta, és az első félidőben megszerezte első gólját az Ágyúsok színeiben Olivier Giroud. A szünetre 1-0-ás hazai vezetéssel vonultak szünetre a felek, de aztán a második felvonásban beindult a gólgyár: Oxlade-Chamberlain, a nagy "visszatérő", Andrej Arsavin, Walcott és Ignasi Miquel is eredményes volt, a Coventrynek a szépítésre futotta erejéből.

A Tottenham 3-0-ra nyert a szintén harmadvonalbeli Carlisle United vendégeként, a nagy reményekkel szerződtetett Gylfi Sigurdsson először rúgott gólt a Spursben. A Reading kétszer is hátrányban volt, végül 3-2-re legyőzte idegenben a Queens Park Rangerst. A Norwich szűkösen, de legyőzte a harmadosztályú Doncaster Roverst.

Angol Ligakupa, 3. forduló (a 16 közé kerülésért):
Carlisle United (III.)-Tottenham Hotspur 0-3 (0-1)
gól: Vertonghen (37.), Townsend (53.), Sigurdsson (89.)
 
Arsenal-Coventry City (III.) 6-1 (1-0)
gól: Giroud (39.), Oxlade-Chamberlain (57.), Arsavin (63.), Walcott (74., 90.), Ignasi Miquel (79.), illetve Ball (78.)
 
Queens Park Rangers-Reading 2-3 (1-1)
gól: Hoilett (14.), D. Cissé (71.), illetve Gorkss (16.), Shorey (76.), Pogrebnyak (81.)
 
Norwich City-Doncaster Rovers (III.) 1-0 (1-0)
gól: Tettey (26.)
 
Manchester United-Newcastle United 2-1 (1-0)
gól: Anderson (44.), Cleverley (58.), illetve P. Cissé (62.)
 
Később:
West Bromwich Albion-FC Liverpool