Sportfogadás

Érdekes meccseket hozhat a Primera División 3. fordulója

  • Barcsai Róbert

Ezen a hétvégén már a harmadik forduló kerül lebonyolításra a Primera Divisiónban, és jó pár izgalmas, egyben jól fogadható mérkőzést láthatunk majd. Hogy melyik meccstől mit várhatunk, az kiderül a következő cikkünkből!

Celta Vigo-Osasuna
Szombat, 16:00

A harmadik forduló nyitómeccsén két, egyaránt pont nélkül álló csapat találkozik majd. A Celta az első fordulóban a Málagától kapott ki, majd idegenben a Sociedadtól. A Vigo aktuális ellenfele, az Osasuna talán nem is csoda, hogy nem szerzett még pontot, hiszen a Deportivo otthonában, illetve a Barcelona ellen nem egyszerű játszani.

  • Celta Vigo - Osasuna 2012-09-01 16:00:00
  • Zaragoza - Malaga 2012-09-01 18:00:00
  • Deportivo - Getafe 2012-09-01 20:00:00
  • Mallorca - Real Sociedad 2012-09-01 22:00:00

 

A két csapat legutoljára a 2006/2007-es szezonban találkozott egymással, akkor mindkét mérkőzésen vendégsiker született.

Nem egyszerű erre a mérkőzésre tippelni, viszont mi úgy gondoljuk, hogy a Celta Vigo begyűjtheti első győzelmét, mivel az eddig látottak alapján kiváló játékot nyújtottak, míg az Osasuna tipikus hazai pályás csapatnak számít.

Zaragoza-Málaga
Szombat, 18:00
TV: Sport2

A szombati játéknap második mérkőzésén két, felemásan rajtoló csapat néz farkasszemet egymással. A Zaragoza eddig két meglepetést is okozott, hiszen a Valladolidtól hazai pályán kaptak ki, míg az Espanyolt idegenben gyűrték le. Ezzel szemben a Málaga még veretlen, hiszen az első körben a Celtát győzték le, majd a másodikban remiztek Mallorcán.

A két csapat tavalyi mérkőzésén ugyanebben a felállásban 0-0-s siker született, míg fordított esetben a Málaga 5-1-re tömte ki a Zaragozát.

Furcsa mérkőzés lesz ez, ugyanis a Zaragoza gyakorlatilag játszik mindent, míg a Málaga a BL-be történő bejutás miatt most nyilván jó hangulatban van, ugyanakkor a játékosok fáradtak is lehetnek, így talán a legjobb, ha távol maradunk ettől a meccstől.

Deportivo-Getafe
Szombat, 20:00
TV: Sport2

Rendkívül érdekes mérkőzést hozhat a Deportivo-Getafe párosítás, mivel úgy néz ki, hogy mindkét fél jó formában van. A Deportivo nyerni tudott a nyitányon, majd a Valencia otthonából is értékes pontot sikerült rabolni. Ugyan a Getafe vereséget szenvedett az első fordulóban, a másodikban aztán hátrányból felállva nyertek a Real ellen, ami szerintünk hatalmas lökést adhat a csapatnak a mai találkozóra is.

A két együttes legutoljára a 2010/2011-es szezonban találkozott egymással, akkor 2-2-es döntetlen született ebben a felállásban.

Véleményünk szerint érdemes távol maradni a mérkőzés végeredményének megjóslásától, viszont elnézve a H2H statisztikát, jó esélyt látunk rá, hogy mindkét fél legalább egy-egy alkalommal betalál (utolsó hat meccsből ötször történt meg).

Mallorca-Real Sociedad
Szombat, 22:00

Furcsa, de a bukmékerek elég magas oddsot adnak a Mallorca győzelmére (2.00 körül), viszont a hazaiak mindeddig veretlenek. Ezzel szemben a Sociedadról sok mindent még nem lehet tudni, mivel ők csak a Barcelonával és az újonc Celtával játszottak, előbbitől kikaptak, míg utóbbit legyőzték, viszont nem ezek a mérkőzések a legalkalmasabbak arra, hogy megtudjuk, valójában hol is tart a csapat.

A felek az előző szezonban négy alkalommal is megmérkőztek, mindannyiszor az aktuális pályaválasztó nyert, sőt, ez az állítás igaz az utolsó hét mérkőzésre is.

Véleményünk szerint a Mallorca 2-es szorzója elég csábítónak tűnik, viszont az ellenfél kiszámíthatatlansága miatt csak alacsonyabb tétet tennénk rá.

Rayo Vallecano-Sevilla
Vasárnap, 12:00
TV: Sport1

A vasárnapi első mérkőzés ismét több érdekességet tartogat számunkra, mivel a Rayo nagy meglepetésre eddig mindkét bajnokiját megnyerte (Granada, Betis), míg a Sevilla a lehetséges hat pontból csak négyet gyűjtött be.

  • Rayo Vallecano - Sevilla 2012-09-02 12:00:00
  • Athletic Bilbao - Valladolid 2012-09-02 16:00:00
  • Levante - Espanyol 2012-09-02 18:00:00
  • Real Madrid - Granada 2012-09-02 19:50:00
  • Barcelona - Valencia 2012-09-02 21:30:00

 

A két együttes tavalyi bajnokijain mindkét alkalommal az aktuális pályaválasztó szerezte meg a három egységet.

Véleményünk szerint a végeredményt megtippelni ezen mérkőzés esetében is nehéz, viszont a két fél utolsó négy mérkőzéséből három úgy végződött, hogy mindkét együttes betalált, ráadásul az eddigi mérkőzések alapján is kijelenthető, hogy mind a Rayo, mind a Sevilla gólerős elől és hátul is, így a mindkét csapat lő gólt opció játszhatónak tűnik.

Athletic Bilbao-Valladolid
Vasárnap, 16:00

A vasárnapi játéknap egyik legjobban fogadható mérkőzése a Bilbao-Valladolid találkozó lesz. Főleg azért, mert a Bilbao még pontot sem szerzett idén, viszont az újonc ellen hazai pályán 2.00 körüli oddsot kapunk rájuk. Mindemellett a Valladolid újonc létére eddig hat ponttal büszkélkedhet, így tehát szinte biztos, hogy izgalmas mérkőzést láthatunk majd.

A két csapat legutoljára 2011-ben egy barátságos mérkőzésen találkozott egymással, akkor 2-2-es döntetlen született.

Mint mondtuk, a nap egyik legjobban fogadható mérkőzése lesz a Bilbao-Valladolid, már csak azért is, mert a hazaiakra kínált odds már elsőre csalogató, sőt, ami talán ennél is jobb lehet, az az over 2.5 gól. A Bilbao eddigi két bajnokiján 12 találat született, a Valladolid pedig tavaly a másodosztály egyik leggólerősebb csapata volt, így elképzelhető, hogy újabb gólfesztivált láthatunk majd.

Levante-Espanyol
Vasárnap, 18:00

Sok szót nem érdemes vesztegetni erre a mérkőzésre, mivel gyakorlatilag megtippelhetetlen. A Levante eddig mindössze egy pontot gyűjtött a bajnokságban, ráadásul EL-selejtezőt is játszott, míg az Espanyol pont nélkül áll a tabellán.

Az előző szezonban kétszer találkoztak a felek, akkor mindkétszer a Levante aratott sikert.

Mivel a csapatok eddig nem túl sikeresek a bajnokságban, ráadásul a favoritnak titulált Levante hétközben EL-selejtezőt is játszott, ezért az a legjobb, ha csak megfigyeljük ezt a meccset.

Real Madrid-Granada
Vasárnap, 19:50
TV: Sport1

Miután a Real Madrid begyűjtötte a Szuperkupát, lassan a bajnokságban is helyrerázódhatnak a dolgok, ugyanis a fővárosiak eddig mindössze egy egységgel szerénykednek a tabellán. Pontok tekintetében a felek egálban vannak, hiszen a Granada is csak egy remire volt képes idáig, méghozzá a Sevilla ellen.

A tavalyi bajnokságban a Real Madrid mindkétszer legyőzte a Granadát, ebben a felállásban ráadásul 5-1-re.

Szinte biztosan kijelenthető, hogy a Real Madrid a Barcelona elleni sikerével sínre került, így a vasárnapi találkozón csak a különbség jelenthet kérdést.

Barcelona-Valencia
Vasárnap, 21:30
TV: Sport1

A Barcelona két forduló után négy ponttal megelőzi a Real Madridot, azonban a katalánok számára a Sociedad és az Osasuna legyőzése után itt az első nagyobb falat, a Valencia. Az a Valencia, amely a Real Madriddal már leikszelt, sőt, ezt követően hazai környezetben a Deportivóval is.

Barcelona gólöröm

A két csapat egymás elleni mérlege egészen elképesztő, ugyanis a katalán gárda pályaválasztásával a Valencia legutoljára a 2005/2006-os szezonban tudott pontot szerezni.

Mindezek ellenére azonban úgy gondoljuk, hogy jobb távol maradni ettől a meccstől, maximum egy-egy extrémebb, de még reális fogadási lehetőséget megpróbálni.

Betis-Atlético Madrid
Hétfő, 21:30
TV: Sport1

A forduló zárómérkőzésén a Betis és a frissen Európai Szuperkupát nyerő Atlético Madrid találkozik egymással. A zöldek meglehetősen furcsán kezdték az idényt, hiszen idegenben egy őrült mérkőzésen 5-3-ra tömték ki a Bilbaót, majd hazai pályán szaladtak bele a késbe a Rayo ellen. Ezzel szemben az Atlético még veretlen, ők legutoljára a Bilbaót verték 4-0-ra.

  • Betis - Atlético Madrid 2012-09-03 21:30:00

 

A két csapat utolsó hat egymás elleni találkozóján csupán egy hazai siker született, méghozzá 2008-ban.

Sportfogadási szempontból furcsa meccs lesz ez, méghozzá azért, mert nagy kérdés, hogy vajon hogy bírja az Atlético a hétfő-péntek-hétfő menetrendet? A vendégekre nem tennénk pénzt, viszont könnyen elképzelhető, hogy a Betis otthon tud tartani egy pontot a fáradt vendégei ellen.

A hét tutija: Real Madrid-Granada 1

Nem tűnhet túl fairnek, hogy ismét a Real sikerét tituláljuk a hét tutijának, de minden bizonnyal az, hogy a csapat megnyerte a Szuperkupát, nagy lökést adhat Ronaldóéknak. Megjátszásra persze nem ajánlanánk a sima Madrid-sikert, inkább hendikepben érdemes gondolkodni.

Meglepetés lehet: Betis-Atlético Madrid 1, 1x

Számunkra egyenesen érthetetlen, hogy miért kínálnak az irodák 3 körüli oddsot a Betisre az Atlético ellen, hiszen a vendégek egy héten belül harmadik mérkőzésüket játsszák majd, ráadásul hétfő-péntek-hétfő bontásban. Mindezek tudatában a hazai pályán jól teljesítő Betis akár nyerhet is, de az egy pontra nagyon jó eséllyel pályázik.