Karrier

A Chelsea reménysége ismét Franciaországban szerepelhet kölcsönben

A L'Équipe információi szerint a Chelsea napokon belül kölcsönadhatja francia korosztályos válogatott játékosát, Gael Kakutát. A 21 esztendős szélső a tavaszt a Ligue 1-ben szereplő, ám az idény végén a másodosztályba süllyedő Dijonnál töltötte, ezúttal pedig az Olympique Marseille, Olympique Lyon duó valamelyikében köthet ki.

A gall sportnapilap azt is tudni véli, hogy a Marseille lehet a befutó, mellyel tíz napon belül létrejöhet a megállapodás. Kakuta szívesen folytatná pályafutását hazája bajnokságában, Eden Hazard, Marko Marin és Oscar érkezésével ugyanis a Chelsea-ben aligha jutna elegendő játéklehetőséghez. A korosztályos válogatott labdarúgó szerződése 2015-ig érvényes a londoni klubnál, így Elie Baup együttese kizárólag kölcsönben tudná megszerezni a tehetséges játékost.

Gael Kakuta a több játéklehetőség reményében válthat klubot

"Ez egy nagyon fontos pillanat a pályafutásom során" - mondta Kakuta. "Jobb, ha elhagyom a Chelsea-t és találok egy olyan klubot, ahol rendszeresen pályára léphetek. A Marseille szimpatikus számomra. Franciaországban ők azon három egyesület egyike - a Lille és az Olympique Lyon mellett - melyben szívesen futballoznék."

A L'Équipe szerint azon múlhat az üzlet sikere, hogy a dél-franciaországi kikötőváros gárdájánál sikerül-e "helyet csinálni" Kakutának azzal, hogy eladják valamelyik futballistájukat. A tavasszal 14 mérkőzésen 4 gólt szerző szélső fizetését ugyanis csak így tudná kigazdálkodni az OM.

A Lille-ben született játékos iránt a hírek szerint a Lyon és a holland Vitesse Arnhem is érdeklődik.