London 2012

Az első percekben jobb voltam, kis dolgok hiányoztak a ponthoz - Madarász

A 90 kg-os Madarász Tamás kiesett a 16 között szerdán a londoni olimpia cselgáncstornáján, miután ipponnal vereséget szenvedett üzbég ellenfelétől.

Madarász, aki már felhagyott a versenyzéssel, a kvalifikációs rendszer bonyolultsága révén váratlanul, kontinentális szabadkártyával jutott ki az ötkarikás játékokra. Az első körben erőnyerő volt, a 16 között a 2009-ben világbajnoki ezüstérmes Dilsed Csorijev ellen lépett tatamira. Az üzbég dzsúdós első meccsén svéd ellenfelét verte vazarival.

Madarász Tamás (kékben) ipponnal kapott ki az üzbég Csorijev ellen

Madarász bátran kezdett, az első percekben ő kezdeményezett, két szép akciót is indított. A meccs második felére láthatólag elfáradt, a vezetőbíró mindkét versenyzőt intette. Egy perc volt hátra, amikor Csorijev ippont érően eldobta a debreceni cselgáncsozót, ezzel megnyerte a találkozót.

"Az első percekben jobb voltam, biztos vagyok benne, hogy volt egy jukót érő akcióm is" - nyilatkozott Madarász Tamás. - "Tudtuk, hogy az üzbég lassú, az volt a feladat, hogy gyors, agresszív támadásokkal próbáljuk megdolgozni, ez működött is. Kis dolgok hiányoztak a ponthoz."

Madarász hozzátette, két és fél hónapot tudott készülni az olimpiára, miután megtudta, hogy indulhat. Arra a kérdésre, hogy folytatja-e pályafutását, nem tudott válaszolni.

"Ha nem, akkor is mindent megkaptam ettől a sportágtól, amit lehet" - mondta.