WTA-világbajnokság

Radwanska három meccslabdát hárítva nyert Zvonarjova ellen

  • VNA

A lengyel Agnieszka Radwanska a harmadik, döntő játszmában három meccslabdát hárítva legyőzte csütörtökön az orosz Vera Zvonarjovát, ezzel életben tartotta esélyeit az elődöntőbe jutásra.

Az isztambuli világbajnokság csütörtöki napjának esti mérkőzése sok fordulatot és izgalmas végjátékot hozott. Az eddig ezen a tornán meglehetősen hullámzóan játszó Vera Zvonarjova az első szettben 35 perc alatt szinte lemosta a pályáról a lengyel Agnieszka Radwanskát (6-1), majd rengeteget hibázva hagyta ellenfelét egyenlíteni. A döntő szettben ismét az orosz játékos akarata érvényesült, aki támadóbb tenisszel brékelőnybe került, majd 5-3, 40-15-nél két meccslabdája is volt. Az  ezt követő két labdamenetben aztán rendre ő hibázott és ezzel visszahozta a találkozóba a tornára utolsóként kvalifikáló Radwanskát.

Radwanska a kiesés széléről jött vissza Zvonarjova ellen

Később ugyan Zvonarjovának volt még egy meccslabdája, de azzal sem tudott élni, Radwanska viszont megérezte a lehetőséget és végül megfordította a játszmát. A lengyel játékos az utóbbi hónapokban Carlsbadban, Torontóban és Tokióban is legyőzte Zvonarjovát, így most sorozatban negyedszer tört borsot az orra alá. Hiába volt tehát három alkalommal is egy labdára az elődöntőtől az orosz játékos, végül vereséget szenvedett.

"Ez a világbajnokság, ahol nem számít, hogy valaki ellen 5-0-s vagy 0-5-s mutatód van-e. Az utolsó pillanatig harcolni kell, minden ütés, minden pont számít. A harmadik meccslabdánál azt mondtam magamnak, hogy vissza kell adnom minden labdát, akármi legyen is. Mindig különleges érzés ilyen állásról megfordítani egy mérkőzést, főleg egy ennyire remek játékos ellen, mint Vera" - nyilatkozta a győzelem után Radwanska, aki ezzel a sikerrel életben tartotta továbbjutási esélyeit. A lengyel játékos pénteken Petra Kvitová ellen játszik majd az utolsó körben és amennyiben legalább egy szettet nyer az eddig remekül játszó cseh játékos ellen, akkor ő is továbbjut az elődöntőbe.

WTA-világbajnokság
Vörös csoport
Agnieszka Radwanska (lengyel, 8.)-Vera Zvonarjova (orosz, 6.) 1:6, 6:2, 7:5
A csoport állása:
1.Petra Kvitová 2 pont
2. Agnieszka Radwanska 1 pont (3-3)
3. Vera Zvonarjova és Caroline Wozniacki 1 pont (3-5)