WTA-világbajnokság

Petra Kvitová a világelső legyőzésével elődöntős

  • VNA

A fehérorosz Viktorija Azarenka után a cseh Petra Kvitová is bejutott az elődöntőbe csütörtökön a női teniszezők 4,9 millió dollár összdíjazású, isztambuli WTA-világbajnokságán, miután nagyon simán nyert a világelső Caroline Wozniacki ellen.

Az isztambuli női tenisz világbajnokság harmadik napján is pályára lépett a világelső Caroline Wozniacki, aki Marija Sarapova szerdai visszalépése után az évvégi világelsőséget már bebiztosította magának, így nyugodtan készülhetett az első meccsét remek játékkal megnyerő Petra Kvitová ellen.A cseh játékos idei 16. fedett pályás mérkőzését (!) is megnyerte, ráadásul hasonlóan jó játékkal, mint két napja Zvonarjova ellen. Kvitová most másodszor győzött le aktuális világelsőt (korábban ez a közelmúltban visszavonult Dinara Szafina ellen sikerült neki), 6-4, 6-2-es sikere pedig azt jelenti, hogy az utolsó mérkőzésétől függetlenül - Azarenkához hasonlóan - már ő is elődöntős a tornán.

Kvitová is bejutott a világbajnokság elődöntőjébe

Kvitová mindkét szettet rögtön adogatás elnyeréssel kezdte és mivel saját adogatásainál ezúttal is domináns volt (9 játékban csak 17 pontot engedett ellenfelének), így nem volt kérdés, hogy ezúttal is a harmadik helyen kiemelt cseh játékos lesz a győztes. Az egy óra 24 percig tartó találkozót Kvitová még hét ásszal is megspékelte, így a játék minden szépségét felvonultatva győzte le az ezzel második vereségét elszenvedő és a kiesés szélére sodródó Wozniackit.

"Nagyszerű játékos, aki Wimbledonban győzött. Kitűnően adogat és borzasztóan erősek az alapvonal ütései. Megpróbáltam mindent ellene, de most csak ennyire voltam képes. Petra remekül játszott, nem tehettem semmit" - ismerte el ellenfele teljesítményét Wozniacki a mérkőzés után. A csoport esti mérkőzésén Zvonarjova is kvalifikálhatja magát a legjobb négy közé, abban az esetben, ha legyőzi a lengyel Agnieszka Radwanskát. Wozniacki tavaly döntőt játszott a belga Kim Clijsters ellen, most viszont már szinte csak matematikai esélye maradt a továbbjutásra.A dán játékos vérnyomását az első szett után mérni kellett, mivel az elmúlt napok terhelése után nem érezte teljesen jól magát.

WTA-világbajnokság
Vörös csoport:
Petra Kvitová (cseh, 3.)-Caroline Wozniacki (dán, 1.) 6:4, 6:2
Az állás
1. (és már elődöntős) Petra Kvitová 2 pont
2. Vera Zvonarjova 1 (2-3)
3. Caroline Wozniacki 1 (3-5)
4. Agnieszka Radwanska 0