Bajnokok Ligája

Éreztük, hogy azt csinálnak velünk, amit akarnak - Tőzsér Dániel

Tőzsér Dániel csapatkapitányként vezethette ki csapatát a Chelsea otthonában esedékes Bajnokok Ligája-mérkőzésre, de sok örömet nem lelt a találkozón, hiszen a Genk nagy verésben részesült a Stamford Bridge-en.

Mint ahogy arról honlapunk is beszámolt, a belga bajnokot alaposan "elpáholta" a zseniális napot kifogó angol óriás, a spanyolok világbajnok támadója, Fernando Torres az első félidőben már-már csúcsformáját idézve vezette csapatát és két góljával oroszlánrészt vállalt abban, hogy a Chelsea már az első félidőben kiütötte az ellenfelét. A vendégeknél hiába mutatott be bravúrokat a kapuban Köteles László, ő sem akadályozhatta meg a nagy arányú vereség elszenvedését, mint ahogy a kényszerűségből középhátvédet játszó Tőzsér Dániel sem a állíthatta meg a világklasszis támadókat.

A kép csalóka: Tőzsér nem érezte jól magát Londonban

"Nem mondhatom, hogy jól éreztem magam ezen a poszton, amikor olyan csatárokat kellett volna megállítanom, mint Torres vagy Anelka. De egyébként nemcsak abban fantasztikus ez a Chelsea, hogy a játékosai egytől egyig világklasszisok, gyorsabbak, erősebbek és magasabbra ugranak, mint mi, hanem csapatként is hihetetlenül jól működnek, lehetett látni, hogy minden egyes megmozdulásuk, passzuk, beindulásuk tudatos, begyakorolt figura, belülről is öröm volt nézni a Chelsea játékát." - fogalmazta meg a mérkőzésen szerzett tapasztalatait blogjában Tőzsér, aki szerint, ha nincsen ennyi sérültjük, akkor sem biztos, hogy elkerülhették volna ezt a pofont. "Ha teljes csapattal álltunk volna ki, mint például a Valencia elleni 0-0 alkalmával, akkor biztos, hogy nehezebb dolga lett volna a Chelsea-nek, de nem mondom, hogy akkor más eredmény születik."

A magyar játékos számára már a találkozó elején egyértelművé vált, hogy esélyük sincsen nagy nevű riválisuk ellen.  "Ez a Chelsea teljesen más súlycsoport, az első pillanattól kezdve éreztük, hogy azt csinálnak velünk, amit akarnak. Ez a csapat a végső győzelmere is esélyes, nekünk pedig már az is hatalmas bravúr, hogy bejutottunk a BL-be."

A belga bajnokra nehéz idők járnak: címvédő létére jelenleg csak a nyolcadik helyen áll a Jupiler Leauge-ben, ráadásul a Bajnokok Ligájában sem volt eddig sok sikerélményben része.  A két hét múlva esedékes következő fordulóban újra a Chelsea lesz az ellenfél, de akkor már hazai közönség előtt lépnek pályára a londoniak ellen.