Bajnokok Ligája

A Chelsea egy félidő alatt kiütötte Köteleséket

A Bajnokok Ligája E-csoportjának szerdai mérkőzésén a Chelsea Fernando Torres vezérletével 5-0-ra győzte le a Racing Genk együttesét. A belga bajnok Köteles Lászlóval és Tőzsér Dániellel a soraiban lépett pályára a Chelsea otthonában, de a belga csapatnak szinte momentumai sem voltak a remeklő londoni gárda ellen.

Torres és Meireles győzelemre vezették a Chelse-t

A Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 3. fordulójában a nyeretlen Racing Genk látogatott a veretlen Chelsea otthonába. A számos sérültjét nélkülöző belga bajnok soraiban ott volt Köteles László és Tőzsér Dániel is, utóbbi ráadásul csapata kapitánya volt ezen a találkozón.

Sokáig nem reménykedhettek a flamand szurkolók csapatuk sikerében, Torres ugyanis már szinte rögtön a mérkőzés elején ajtó-ablak helyzetbe került, Köteles azonban elképesztő bravúrral hárította a spanyol támadó próbálkozását. A 8. percben azonban már az egykori diósgyőri kapus sem tehetett semmit, a portugál Raul Meireles senkitől sem zavartatva lőtt 22-23 méterről egy remek gólt (1-0). Szinte még fel sem ocsúdtak a vendégek, mikor Fernando Torres második helyzetét kihasználva máris megduplázta előnyét a Chelsea (2-0). A félidő derekán újra Torres nevét skandálhatta a Stamford Bridge közönsége, a szőke hajú támadó Meireles beadását fejelte a genk-i kapuba (3-0). A három pont sorsa gyakorlatilag ekkora már el is dőlt, de Branislav Ivanovics még az első félidő hajrájában újabb találatot vitt be a belga csapat kapujába (4-0).

Hiába érezte Mario Been, a Genk trénere, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár rájuk, a belgák egyszerűen képtelenek voltak felvenni a londoniak ritmusát. Ugyan a fordulást követően a Chelseat már nem hajtotta a tatár, de Lampardék fölénye így is óriási volt. André Villas-Boas cserékkel próbálta frissen tartani csapatát, és ahogy az lenni szokott,  ezen az estén minden bejött a hazaiaknak. A csereként beálló elefántcsontparti Salamon Kalou beállása után két perccel  "beköszönt" Kötelesnek (5-0), beállítva ezzel az 5-0-s végeredményt. 

A Chelsea három mérkőzés után hét ponttal vezeti az E-jelű négyest, míg a magyar játékosokkal felálló Genk mindössze egy pontjával alighanem lemondhat a továbbjutásról.

Bajnokok Ligája E-csoport
Chelsea - Genk 5-0 (4-0)
London, Stamford Bridge, vezeti: Alekszej Nyikolajev.
Chelsea: Cech - Ivanovics, Cole, Luiz, Bosingwa, - Romeu, Lampard (kalou 68.), Malouda, Meireles, - Torres, Anelka Vezetőedző: Andre Villas-Boas
Genk: Köteles - Masuero, Vanden Borre, Ngongca, Hyland, Tőzsér, De Bruyne, Pudil, Vossen, Barda (Dugary 71.) , Buffel Vezetőedző: Mario Been
Gólszerző: Meireles (8.) Torres (11., 27). Ivanovics (43.) Kalou (73.)
Kiállítva:

Élő szöveges tudósítás!A Chelsea ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten nyerte meg ezt a találkozót. Sok mindent elmond a mérkőzésről, hogy a belga bajnok legjobbja a kapus, Köteles László volt.

A játékvezető lefújja a mérkőzést.

A negyedik játékvezető 2 perc hosszabbítás mutat!

88. perc: Az egész mérkőzésen aktív Florent Malouda előtt adódott gólszerzési lehetőség, de a francia támadó Kalou beadását a kapu fölé fejelte.

84. perc: Egy bal oldalról elvégzett Chelsea-szöglet után kis híján megszületett a hatodik hazai gól is, ám végül kimaradt a nagy lehetőség.

82. perc: A nemrégiben beállt brazil egy 30 méterről elvégzett szabadrúgás után bemutatta híres lövőerejét, de próbálkozása jócskán elkerülte a kaput.

79. perc: Bosingwa helyére Alex a pályán - Villas-Boas második cseréjét használta ki ezzel.

73. perc: GÓL!  Bosingwa passzolt Anelkához, Anelka pedig Bosingwához, akinek beadására előbb Torres érkezett, de a spanyol labdáját Köteles hatalmas extrával hárítani tudta - balszerencséjére a labda éppen a nemrégiben beálló Kalou elé pattant, akinek már nem volt nehéz dolga (5-0).

71. perc: Cserél Mario Been is: Barda helyére Ndabashinze Dugary állt be.

Húsz perc van hátra a találkozóból, amely tulajdonképpen már a 11. perc környékén eldőlt. A Chelsea érthető okokból nem ad ki magából mindent, míg a Genk továbbra sem képes egyetlen veszélyes támadást sem bemutatni.

69. perc: Anelka lekészítését az első gólt szerző Raul Meireles tette kapura, de Köteles ezt is hűvös magabiztossággal hárította.

68. perc: Lampard helyett Salomon Kalou a pályán.

67. perc: A portugál Bosingwa húzódott előre, majd mintegy 25 méterről életerős bombát küldött Köteles kapuja felé, de a magyar portás magabiztosan fogta a hátvéd kísérletét.

Egyre többet kezdeményeznek a belgák, az angolok nyilvánvalóan már nem hajtják szét magukat, ami az eredmény ismeretében talán nem meglepő.

57. perc: Lampard csetlett-botlott a kezdőkör környékén, de így is remekül ugratta ki Maloudát, aki szinte begyalogolt a kapuig majd tüzelt - Köteles azonban nagy bravúrral hárított.

54. perc: A csapatkapitány Tőzsér végezhetett el sarokrúgást, de Lampard kifejelte a labdát. Ismétlés következett, amit azonban Cech öklözött ki a mezőnybe.

52. perc: Torres buktatásáért megítélt szabadrúgást Lampard tekerte a kapu elé, de a vendégek ezt a próbálkozást elhárították.

A Stamford Bridge közönsége igen jó hangulatban van, ami csapatuk teljesítményét elnézve, teljesen érthető.

Ott folytatódott a mérkőzés, ahol alig negyedórája abbamaradt: a Chelsea irányít, a Genk pedig védekezik.

Megkezdődött a második játékrész!

A többi mérkőzésen: félidőben vezet a Barcelona, a Milan, a Shaktar, a Valencia és a Olimpiakosz is, egyelőre nem bír egymással a Marseille és az Arsenal, sem a Porto és az APOEL. Ezen mérkőzéseket is nyomon követheted Livescore aloldalunkon.

Vége az első félidőnek, a Genk legnagyobb örömére. Tőzsér Dánielék pokolian érezhetik most magukat, gyakorlatilag momentumaik sem voltak eddig a mérkőzésen. A Chelsea nagyon jól futballozik, Torres, Lampard, Malouda és Meireles is kiváló formában játszik ezen a meccsen. Az első 45 perc alatt a hazaiak 13 kapura lövéssel próbálkoztak, melyek közül hét el is találta Köteles kapuját. A labdabirtoklási arány 63-37 - de a játék képe alapján ez sokkal többnek tűnik az angolok javára.

42. perc:  A szabadrúgást Malouda végezte el remekül, a jól kanyarodó labdára Branislav Ivanovics érkezett a legjobb ütemben, fejesével pedig már 4-0-ra vezetnek a hazaiak.



42. perc:
Bosingwa indításából Anelka lódult meg a jobb oldaon, de Pudil megállította a franciát - igaz, ezért egy sárga lap volt a jutalma.

39. perc:
Másodszor végezhetett el szögletet a belga vendég, de a Kékek könnyedén tisztáztak, sőt a kontrából Nicolas Anelka került ígéretes helyzetbe, de a francia mellé trafált.

36. perc: Ashley Cole kerül a Genk tizenhatosán belül a földre, de Nyikolajev játékvezető "tovább"-ot int.

Bizony, szemre is tetszetősen futballozik André Villas-Boas együttese - a Genk ideális ellenfél az angolok számára, hiszen egyelőre csak asszisztál a futballünnephez. 

31. perc: Torres-Lampard-Meireles-Torres volt a labda útja, a szőke csatár beadására Lampard érkezett, de az angolok kiválósága kicsivel célt tévesztett és mellé fejelt.

27. perc: GÓL! A spanyol igazán elemében van..Torres most Raul Meireles jobb oldali csavarására érkezett remek ütemben és fejjel a hosszú sarokba stukkolt (3-0). Ismételve önmagunkat: Köteles László erről a gólról sem tehetett...



26. perc:
Szépen járatta a labdát a hazai csapat, Torres ezúttal a jobb oldalon tűnt fel, egy ritmusváltás után ugyan lerázta magáról védőjét, de éles szögből leadott lövése a kapu fölött hagyta el a játékteret.

23. perc: Fernando Torres kavargatott a baloldalon, majd tálalt remekül Malouda elé, aki azonban mintegy 8 méterről a kapu mellé passzolt.

Az első húsz perc igazán mozgalmasra sikeredett, két Chelsea-gól, egy hatalmas Köteles-bravúr, két sárga lap a termés.

18. perc: David Luiz késett el egy ütemet, Vossen buktatásáért neki is jár a sárga.

15. perc: Hyland kapott sárga lapot buktatásért.

A Barcelona Iniesta góljával megszerezte a vezetést a Viktoria Plzen ellen. A többi találkozó eredményét is követheted Livescore aloldalunk segítségével!


Úgy tűnik gyorsan lerendezné ezt a találkozót a Chelsea: az angolok három helyzetükből kettőt értékesítve, bő 10 perc alatt tetemes előnyre tettek szert. Nagy kérdés, hogy vajon a Genk képes lesz-e magához térni a kezdeti sokkból...

11. perc: GÓL! Lampard ugratta ki Torrest remek ütemben, a spanyol 15 méterről okosan belsőzött a hosszú sarokba (2-0). Köteles László ezúttal sem tehetett csapatáért túl sokat....

8. perc: GÓL! A portugál Raul Meireles üresen vehetett át egy labdát a kaputól mintegy 25 méterre, aki tolt egyet a labdán, majd kb 20 méterről a kapuba helyezett (1-0). Kötelesnek ezúttal esélye sem volt

6. perc:
A spanyol Torres kapott remek labdát a társától, majd miután tanári módon levette azt,  6 méteren szembe találta magát Kötelessel, aki azonban elképesztő bravúrral hárította a "Kölyök" próbálkozását.

A találkozót - a várakozásoknak megfelelően - a Chelsea kezdte jobbam, Tőzséréknél az első öt percben szinte alig volt a labda.

4. perc:
Malouda beadását mentették szögletre a belga védők, de Lampard sarokrúgása után nem alakult ki említésre méltó helyzet.

3. perc: Egy halovány belga kontra végén Cech-nek kellett tisztáznia saját 16-osának előterében, a portás azonban testtel ügyesen elsodorta a vendégtámadó elől a játékszert.

A játékvezető sípszavára a Chelsea kezdte a találkozót!

20:31: A Chelsea egy győzelmet és egy vereséget tud felmutatni az elitsorozat E-csoportjában, míg a Genk eddig egy Valencia elleni hazai döntetlen mellett egy leverkuseni vereséget tudhat magáénak.

20:30:
"Többször láttam a Chelsea-t játszani és azt kell, mondjam, hogy különösen nehéz mérkőzések várnak ránk. A Chelsea-t olyan játékosok alkotják, akik szeretik játszani a futballt, ezért nekünk is meg kell próbálnunk élvezni a játékot." - mondta a találkozót megelőzően Mario Been, a belgák trénere.

20:27:  A Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának összes mérkőzését Livescore oldalunk segítségével nyomon követheted!!

20:25: Köszöntjük Kedves Olvasóinkat, nemsokára elkezdődik a Chelsea-Genk Bajnokok Ligája-mérkőzés az E-csoportban, a csoportkör 3. fordulójában.

Bajnokok Ligája E-csoport
Chelsea - Genk 5-0 (4-0)
London, Stamford Bridge, vezeti: Alekszej Nyikolajev.
Chelsea: Cech -  Ivanovics, Cole, Luiz, Bosingwa, -  Romeu, Lampard (kalou 68.), Malouda, Meireles, - Torres, Anelka Vezetőedző: Andre Villas-Boas
Genk: Köteles - Masuero, Vanden Borre, Ngongca, Hyland, Tőzsér, De Bruyne, Pudil, Vossen, Barda (Dugary 71.) , Buffel Vezetőedző: Mario Been
Gólszerző: Meireles (8.)  Torres (11., 27). Ivanovics (43.) Kalou (73.)
Kiállítva: