Kajak-kenu vb

A brit sprinter világbajnok Szegeden ülne vissza a trónra

  • VNA

A brit kajak-kenu sportban Tim Brabants pekingi olimpiai sikere jelentette az áttörést. Az ő „farvizén” egy másik klasszis, Ed McKeever is felnőtt a nemzetközi mezőnybe.

Bár Nagy-Britannia - a XXI. században - sem távolságban, sem pedig időben nincsen messze Szegedtől, a britek világbajnok kajak sprintere, Edward McKeever mégis három hetes akklimatizációs táborral készült a szegedi világbajnokságra. A tavaly Poznanban kajak egyes 200 méteren világbajnoki címet szerző McKeever ugyanis idén Belgrádban gyengébben sikerült rajtjának köszönhetően csak harmadik lett az Európa-bajnokságon. A brit sprinter a Maty-éri pályán pedig szeretne visszaülni a trónra, ahol szombaton az előfutamokban, vasárnap pedig tervei szerint a döntőben szerepelne sikeresen.

Kajak-kenuban nem jár automatikus részvételi jog a házigazda briteknek az olimpián, így McKeever számára első körben az a fontos, hogy az első nyolc között végezve biztosítsa londoni részvételi lehetőségét. „A rosszul sikerült EB után most már egyértelműen a világbajnokságra koncentrálok. A vb-n rengeteg versenyző lesz, így 60-70 fős mezőnyben kell helytállni, ami cseppet sem könnyű. Kemény edzésekkel készültem a világbajnokságra, de mire ott leszünk, újra gyors leszek. Meg akarjuk szokni az időjárást, mert nagyon meleget jósolnak” – nyilatkozta a brit versenyző a szegedi esélyekről néhány hete. A szegedi időjárást tekintve úgy tűnik jó súgói voltak McKeevernek, aki - bár nem beszélt róla külön - egy magyar fiatalemberre is figyelhet majd a hétvégén. Az idei belgrádi EB-n ugyanis éppen a tiszaújvárosi Molnár Péter végzett előtte a második helyen…