Edzőkérdés

László Csaba havi 10 ezer euróért irányítaná az FTC-t - sajtóhír

A szakmai helyett anyagi szempontok dönthetnek a vezetőedző személyéről az Üllői úton. A Blikk értesülései szerint ugyanis a kiszemelt László Csaba a távozott Prukner László fizetésének a duplájáért, legalább havi 10 ezer euróért (2,7 millió forint) vállalná a Ferencváros labdarúgócsapatának irányítását.

Az írás szerint a hétfőn este felmondott Prukner László havi 5-6 ezer eurós (1,3-1,6 millió forintos) alapfizetésért plusz prémiumért dolgozott az Üllői úton, és 10 millió forintos bánatpénz jár neki.

Anyagilag a csapat irányításával ideiglenesen megbízott pályaedző, Nagy Tamás jelentené a hosszú távon kifizetődő megoldást, aki pályaedzőként körülbelül 2 ezer eurót (540 ezer forintot) keresett havonta, s 3 ezernél (810 ezernél) ezután sem kapna többet.

Tapasztalt és ismert tréner szerződtetése viszont sokba kerül. A jelöltek között van László Csaba is, a Ferencváros, az ugandai válogatott és a skót Hearts korábbi irányítója értesüléseink szerint Prukner pénzének duplájáért, legalább 10 ezer euróért (2,7 millió Ft-ért) vállalná a feladatot. A volt szövetségi kapitány, Bozsik Péter, illetve az exfradista Pintér Attila a Blikk által megkérdezett menedzserek kalkulációja alapján valószínűleg 5-6 ezer euróért is leülne a kispadra.

László Csaba már tárgyalt Kubatov Gáborral, a klub elnökével, de egyelőre nem egyeztek meg.