Premier Leauge-előzetes

Kuyték otthon, Wengerék idegenben kezdik a szezont

Pályára lépnek a "magyar" csapatok

Hat mérkőzéssel kezdetét veszi a az angol pontvadászat, a Premier Leauge 2011/2012-es idénye. Az első fordulóban a Liverpool a Sunderlandet, a Newcastle pedig az Arsenalt fogadja, a Buzsáky Ákost és Bogdán Ádámot foglalkoztató QPR és a Bolton egymással találkozik.

Kuyt és társai győzelemmel indítanák a szezont

Liverpool-Sunderland
szombat 16.00 DigiSport
hatharom-tipp:1

A tavasszal Kenny Dalglish irányításával magára találó Liverpool hazai pályáján fogadja az előző szezonban masszív középcsapattá váló Sunderland együttesét. A "vörösök" az idei évadban mindenképpen előrébb szeretnének lépni a legutóbbi hatodik helyezésnél, sőt, nem titkolt célja a Mersey-partiaknak, hogy versenyben legyenek az aranyéremért. Ehhez fontos lehet a jó rajt, a Sunderland legyőzése pedig nem okozhat gondot a liverpooliaknak.

Queen's Park Rangers - Bolton szombat 16.00
hatharom-tipp: X
Buzsáky Ákos csapata, a PL egyik újonca, a Bogdán Ádámot is a soraiban tudó Boltont látja vendégül. A QPR a nyáron több poszton is megerősítette a játékoskeretét - így többek között a magyar irányító is riválisokat kapott. A feljutásban nagy szerepet játszó Buzsákynak nem tudni pontosan milyen lehetőségei lesznek csapatánál, de talán az első mérkőzésből erre is választ kaphatunk.Valamivel tisztább a kép Bogdán Ádámot illetően: a fiatal portás a finn Jussi Jääskeläinen mögött a második számú  kapusa lesz Wanderersnek. 

Fulham-Aston Villa
szombat 16.00
hatharom-tipp:X
Gera Zoltán korábbi csapata a tavalyi szezont a nyolcadik helyen zárta, a bajnokságban 16 döntetlent elérve stabilan az élmezőny mögött helyezkedett el. Mark Hughes menesztése után Martin Jol került a kispadra, a holland szakember pedig alighanem megőrizné ezt a pozíciót az előttünk álló szezonban is. Ugyan Gera elhagyta a Fulhamet, mégsem maradt magyar nélkül az együttes: Somogyi Csaba az NB II--es REAC-tól Londonba tette át a székhelyét, ahol az ausztrál Mark Swarzer mögött áll a rangsorban.

Blackburn-Wolverhampton
szombat 16.00
hatharom-tipp:1
A Blackburn a mögöttünk álló szezonban leginkább a kiesés elkerülésért küzdött - tette mindezt sikeresen. Az angol futball egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező csapatától távozott a Citytől kölcsönben szereplő paraguayi Roque Santa Cruz, de a Roversnek nélküle is ki kell harcolnia az elsőosztályú tagságot. A Farkasok hasonló célokat fogalmazhatnak meg, hiszen a tavalyi évben épphogy bennmaradt Wolverhampton.

Wigan-Norwich
szombat 16.00
hatharom-tipp:1
A wiganiek számára szintén "rezgett" tavasszal a léc, végül azonban sikerült meghosszabbítaniuk tagságukat a világ legnézettebb pontvadászatában. A nyitófordulóban az újonc Norwich ellen rögtön egy jelentős erőfelmérő vár a hazaiakra, a kanárik pedig nyilván igyekeznek majd kihasználni, hogy nem rögtön az egyik topcsapat ellen kell megmutatniuk: igenis ott a helyük a Premier Leauge-ben.

Newcastle United - Arsenal
szombat 17:30
hatharom-tipp: 2
A Newcastle azután, hogy a tradícióihoz képest szégyenszemre tavaly kipottyant a legfelső osztályból, idén már újra a legjobbak között bizonyíthat. A Kádár Tamást is a soraiban tudó "szarkák" elsődleges célja a bennmaradás lehet, de amennyiben összeáll a csapat játéka könnyedén odakerülhetnek akár a középmezőny elejére is. Az Arsenal a hírek szerint elveszítette csapatkapitányát, Cesc Fabregast, Gael Clichy pedig már korábban elhagyta az "ágyúsokat". Érkezett a francia bajnoktól az elefántcsontparti támadó Gervinho, és ahogy azt Arséne Wengertől megszokhattuk, ezúttal is sikerült néhány ígéretes fiatal játékost megszereznie. Kérdés, hogy a szinte még tinédzserekből álló alakulat mennyire lesz képes felvenni a versenyt a topcsapatokkal, de az biztos, hogy Newcastle-ből illene elhoznia a három pontot.