Anglia

Wilshere és Carroll is kihagyja az U21-es Eb-t

Jack Wilshere és Andy Carroll sem lesz ott a nyári U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon. Az Arsenal középpályása saját, és menedzsere kérésre marad otthon, a Liverpool üdvöskéje nem épült fel teljesen sérüléséből, emiatt szintén pihenőt kért Stuart Perace szövetségi kapitánytől.

"Beszéltem Jackkel a múlt héten. Elmondta, hogy márciusban még úgy érezte, hogy játszani szeretne az Eb-n, de most úgy érzi, nincs olyan állapotban hogy segítségére legyen a csapatnak" - nyilatkozta Pearce.

A döntést üdvözölte Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője is. "Közel ötven mérkőzésen lépett pályára az idényben. Ha elmenne a tornára, az hatalmas kockázatot jelentene ránk nézve."

A Liverpool klubrekorder igazolása, Andy Carroll (35 millió font) már eleve sérülten szerződött januárban a Newcastle-ből a Liverpoolba, tavasszal mindössze hét mérkőzésen lépett pályára, így szintén nem kockáztatják szereplését.

Az angol U21-es keret:

Kapusok: Frankie Fielding (Derby County), Jason Steele (Middlesbrough), Alex McCarthy (Reading).
Védők: Ryan Bertrand (Chelsea), Kieran Gibbs (Arsenal), Phil Jones (Blackburn Rovers), Michael Mancienne (Chelsea), Micah Richards (Manchester City), Chris Smalling (Manchester United), Kyle Walker (Tottenham Hotspur).
Középpályások: Marc Albrighton (Aston Villa), Tom Cleverley (Manchester United), Jack Cork (Chelsea), Jordan Henderson (Sunderland), Henri Lansbury (Arsenal), Fabrice Muamba (Bolton Wanderers), Jack Rodwell (Everton), Danny Rose (Tottenham Hotspur), Scott Sinclair (Swansea City).
Csatárok: Nathan Delfouneso (Aston Villa), Daniel Sturridge (Chelsea), Danny Welbeck (Manchester United), Connor Wickham (Ipswich Town).

Az Európa-bajnokságot június 11-25. között rendezik Dániában.