Átigazolás

Agüero biztosan nem megy a Realba, de a Chelsea viheti

Az angol sajtó szerint a nyáron a Stamford Bridge-re költözhet Sergio Agüero, az Atlético Madrid argentin csatára. A 22 éves csatárért sorban állnak az európai klubok, miközben ő januárban szerződést hosszabbított a spanyol fővárosban. Egy biztos: a Real Madrid bármennyire is szeretné, nem viheti.

Sergio Agüero

A The Sun szerint a londoniak menedzsere, Carlo Ancelotti nagy csodálója Agüerónak, és a Chelsea nyáron támadást indít a megszerzéséért. Korábban már felröppentek olyan hírek, hogy Didier Drogba kiesett Roman Abromovics tulajdonos kegyeiből, és eladná a nyáron, rajta kívül Nicolas Anelka is távozhat, így szükség lesz a támadósor megerősítésére.

Más kérdés, hogy Carlo Ancelottit is kirúghatják a nyáron - a Kékek alaposan leszerepeltek minden porondon - ebben az esetben az olasz szakember kívánságlistájával máshol kilincselhet. Leginkább Rómában, ahol a szezon végéig szerződtetett Vincenzo Montella utódjaként emlegetik a Farkasok kispadján.

Agüero januárban 2014-ig meghosszabbította a szerződését az Atléticóval, ami 39.5 millió euróban állapította meg kivásárlási árát. A csatárért - Diego Forlánnal egyetemben - a Real Madrid már régóta bombázza ajánlatokkal a városi rivális Matracosokat, hiába.

"Már több ajánlatot is kaptunk a Reatól Agüeróért és Forlánért, de nem engedjük el őket Madridba. Sergio szerződésében az is szerepel, hogy akkor sem igazol a Realba, ha kifizetnénk a kontraktusában szereplő árat" - nyilatkozta Miguel Angel Gil Marin, az Atlético vezérigazgatója.