Átigazolás

Gulácsi elsőszámú vetélytársa távozhat Liverpoolból

A Daily Mail úgy értesült, amennyiben a Liverpool nem tudja kiharcolni az Európa liga szereplést, úgy Pepe Reina minden bizonnyal távozik az Anfieldről. Az angol lap információi szerint Kenny Dalglish vezetőedző a Manchester City mellőzött hálóőrével, Shay Givennel pótolhatja a Reina esetleges távozásával keletkezendő űrt.

Pepe Reina, a Liverpool spanyol kapusa és Kenny Dalglish vezetőedző örül a Chelsea elleni bajnoki győzelemnek. Az idei esztendő nem úgy alakul a Liverpool számára, mint ahogyan azt sokan várták. Bár az edzőváltás után javult a csapat játéka, azonban több alkalommal be-becsúsztak vereségek a bajnokságban. Az ötödik, Európa Liga-szereplést jelentő helytől négy ponttal vannak lemaradva, ráadásul két mérkőzéssel többet játszottak, mint a jelenleg 5. Tottenham.

A 28 éves spanyol hálóőr teljesítményét két angol sztáregyesület, a Manchester United és az Arsenal is árgus szemekkel figyeli. David De Gea angol lapértesülések szerint már a United csapatát segíti a következő szezonban, így Reina Manchesterbe szerződésére kisebb az esély. Az Arsenal legérzékenyebb pontja épp a kapusposzt, amely betöltésére a világbajnok portás minden bizonnyal megfelelő lenne.

Jelenleg Reina mögött a magyar U-21-es válogatott hálóőre, Gulácsi Péter a második számú kapus, amely akár bizakodásra is adhatna okot a magyar szurkolóknak, azonban a mindig jól értesült Daily Mail szerint Shay Given a legesélyesebb arra, hogy pótolja a távozó spanyolt. Given idén csupán második számú kapusa a Manchester City-nek, ugyanis Roberto Mancini bizalmát a fiatal angol Joe Hart élvezi. Az ír válogatott hálóőr már többször szóvá tette, amennyiben nem kap több játéklehetőséget, úgy elhagyja a manchesteri alakulatot.