Ferencváros

Kubatov és McCabe hamarosan megállapodhatnak

  • MTI
megosztom

Közel a megállapodás Kevin McCabe-bel, a labdarúgócsapatot működtető  FTC Zrt. tulajdonosával az együttes átvételéről - derült ki Kubatov Gábornak, a Ferencvárosi TC elnökének egy szerdai nyilatkozatából.

"A tulajdonossal tárgyalok, mivel a Labdarúgó Zrt. részvénykönyvében pillanatnyilag a Kevin McCabe által képviselt cégcsoport van bejegyezve, mint tulajdonos. Túl vagyunk a tárgyalások második fordulóján. Az elmúlt pár napban sokat közeledtek álláspontjaink, küszöbön a megoldás" - nyilatkozta az origo.hu internetes portálnak szerdán a Fidesz országos pártigazgatója.

McCabe február 24-én hozta nyilvánosságra, hogy szándéknyilatkozatot írt alá Berki Krisztiánnal, a klub korábbi vezérigazgatójával arról, hogy a március közepére előrehozandó közgyűlésig marad papíron nála a futballcsapat, s aztán a BK Management Grouphoz, Berki cégéhez kerülne át. Kubatov Gábor ezzel kapcsolatban elmondta, hogy - az általa február vége óta vezetett - anyaegyesület korábban hozzájárult ahhoz, hogy a zrt.-nél idő előtt összehívják a közgyűlést, ám ezt mégsem tartották meg, ennek okairól pedig nem tudott felvilágosítást adni.

A klubvevezető az elmúlt hetekben a sajtóban megjelent, gyanús ügyletekre vonatkozó újsághírekkel kapcsolatban azt emelte ki, hogy amennyiben sikerül visszaszerezni a labdarúgócsapatot, az összes ügyet kivizsgálják, és senki sem kerülheti el a felelősségre vonást.

"Nem véletlenül kértük a zrt. vezetésétől, hogy napi szinten, írásban számoljanak be a náluk történő folyamatokról, jeleztük, hogy szeretnénk részt venni a zrt.-nél tervezett átvilágításban. Ezekre a kéréseinkre a mai napig nem kaptunk választ, talán ez sem véletlen - nyilatkozta Kubatov. - Nem lesznek tabuk, senki nem úszhatja meg a felelősségre vonást. Nem létezhet más alternatíva, csak a tiszta igazság."

Kubatov azt nem tudta megmondani, hogy a futballcsapatnál mennyivel tartozhatnak a játékosoknak, ám úgy véli, nagyon sokkal. Szerinte a legfontosabb, hogy a vezetők mindent megtegyenek azért, hogy a labdarúgók és a szakemberek időben megkapják a járandóságukat, mert csak így várható tőlük eredmény.

Az anyaklubnál és 17 szakosztályánál a korábban megkötött szerződés értelmében a múlt héten megkezdte a teljes átvilágítást az Ernst (and) Young nemzetközi könyvvizsgáló cég. Ezzel kapcsolatban Kubatov elmondta, a vizsgálódás hónapokat vesz majd igénybe, s majd csak annak zárultával közlik a nyilvánossággal az eredményeket.

megosztom