Ferencváros

Kubatov Gábor a klub új elnöke

  • MTI
megosztom

A Ferencvárosi Torna Club elnöksége pénteki, rendkívüli ülésén Kubatov Gábort választotta meg az egyesület új elnökének.

FTCAz FTC vezető testülete titkos szavazással, kilenc igennel és egy tartózkodással döntött az egyedüli jelöltként induló politikus, a Fidesz országos pártigazgatója mellett. Elődje, Kovács Miklós megnövekedett üzleti tevékenységeire hivatkozva múlt hétfőn mondott le, Kubatovot - aki az FTC delegáltja a Labdarúgó Zrt-be - hétfőn kérték fel a posztra. Ő - saját bevallása szerint - azt követően vállalta a feladatot, hogy tárgyalt a szakosztályvezetőkkel, a szurkolókkal és Ferencváros legendás alakjaival.

"Egyetlen dolgot ígértem, hogy rend lesz. Mögöttem egyetlen szponzor sem áll, csak a tisztességem. Egy út létezik az FTC számára, a tiszta, átlátható gazdálkodás. Nem lesz több titok. Személyes ambícióim nincsenek, én csak egy vagyok a millió fradistából" - mondta az elnökségi ülést követő sajtótájékoztatón a klub új vezetője, akinek megbízatása 2014. november 2-ig szól.

Kubatov elmondta, hogy a szakosztályvezetőkkel folytatott megbeszélésen megállapodott velük, senki nem költhet többet, mint amennyi forrással rendelkezik, továbbá teljes jogi és gazdasági átvilágítás lesz öt évre visszamenőleg.

A labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság esetleges visszavásárlásával kapcsolatban elmondta, egyelőre tisztázni kell, ki is Berki Krisztián az FTC Zrt.-nél, mert ő adásvételi szerződést nem látott.

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club (FTC) újonnan megválasztott elnöke egy újságíró kérdését hallgatja, miután az FTC vezető testülete kilenc igennel és egy tartózkodással döntött az egyedüli jelöltként induló politikus, a Fidesz országos pártigazgatója mellett.
"Csütörtökön levelet írtam az FTC Zrt.-nek, melyben betekintést kértem a cég irataiba, továbbá azt, hogy az anyaegyesület részt vehessen az átvilágításban, melyet egy napja Berki Krisztián jelentett be. Szintén kértem, hogy mindennap küldjék át a pénztári bizonylatokat és szerződéseket"
- mondta Kubatov, aki hozzátette, a tisztázatlan helyzet ellenére türelmesen várja Berki ajánlatát.

Berki csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta: két héttel ezelőtt szándéknyilatkozatot írtak alá Kevin McCabe-bel, a klub tulajdonosával. Ennek értelmében jelenleg papíron még a brit
üzletemberé a futballcsapat, ám a két hét múlva esedékes közgyűlést követően - ahol új igazgatóság áll fel - életbe lép a megállapodás, és a Berki Krisztián által irányított BK Management Groupé lesz a zrt.

Kubatov - aki a zrt. múlt csütörtöki rendkívüli közgyűlése után jelentette be, hogy az FTC visszavásárolná a labdarúgócsapatot - elmondása szerint az anyaegyesület ötszázalékos tulajdonrésze az FTC Zrt.-ben nem jelent elővásárlási jogot.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hétfőn közölte: felügyelőbizottsága vizsgálja a részvénytársaság korábbi vezetése által a Fradi-pálya eladásáról kötött szerződést, illetve a kontraktus létrejöttének körülményeit. A szerződésben McCabe cége "feltétlen kötelezettséget" vállalt arra, hogy a Ferencváros stadionját két éven belül legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa értékben felújítja.

megosztom