Hatharom / Blog / Bejegyzések
Prva liga, osztályozó, visszavágó: Cibalia - HNK Gorica 3:1
Kétgólos előnnyel vágott neki a Cibalia a visszavágónak. Zuhogó esőben kezdtek a csapatok, az első helyzet a 15. percben volt, a hazaiaktól Pervan...

 

Kétgólos előnnyel vágott neki a Cibalia a visszavágónak. Zuhogó esőben kezdtek a csapatok, az első helyzet a 15. percben volt, a hazaiaktól Pervan futott fel a bal oldalon és lőtt rá, telibe találta a kapufát. Szinte egyből jött a Gorica támadása, Pejić ívelt be, Tatar lőtt volna rá, de a bosnyák balszélső a kapu helyett Žderićet találta telibe. A 25. percben Sedlačeknél volt a labda, fölélőtt. Aztán a 29. percben Glavica passzolt Bašának, ő felrobogott és belőtte a hazaiak első gólját. (1:0) Sőt, a 38. percben Baša akár újabb gólt is szerezhetett volna, de a lövése elkerülte a kaput. A 40. percben a Gorica szépített: egy balról érkező labdát Tatar akart volna megtolni, de lemaradt róla, az érkező Pejić aztán belőtte. (1:1)

A második félidőben már egy pillanatra sem engedte ki a kezéből az irányítást a Cibalia, ennek eredményeképp az 57. percben egy látványos akció keretében újabb gólt lőttek. Mišić ívelt be balról, középen Baša egy remek mozdulattal odafejelte egyenesen Gorica elé, Gorica kicselezte az érkező védőt és belőtte. (2:1) A 73. percben Pervan lőtt rá, a labda a kapufán csattant. Glavica szinte azonnal, még ugyanabban a percben lekopírozta Pervan mozdulatát, és ugyanúgy telibe is találta ő is a kapufát. (Pedig Baša ugyanazzal az elegáns mozdulattal fejelte neki oda a labdát, mint a gólnál...) Még mindig a Cibaliánál volt a labda, ismét Pervan lőtt rá, most fölé. A Gorica egyetlen helyzetet tudott kidolgozni a második félidőben, és arra is a 81. percig kellett várni, Serdarušić fölélőtte. Végül a 89. percben egy erősen potya ízű góllal tette fel a pontot az i-re a Cibalia: egy nagyon pocsék hazaadásra Brekalo startolt rá. A kapus a 16-oson kívülre futott, úgy mentett lélekszakadva, a labda viszont a pár perccel azelőtt csereként beállt Vitaić elé hullott. Az aznap pont a 35. születésnapját ünneplő középpályás 30 méterről a töküres kapuba lőtt - és be is talált. (3:1)

A Cibalia ezt a győzelmet a szurkolóinak ajánlja, illetve mindazoknak, akik egész végig hittek a csapatban

 

Összefoglaló:

 

Helyszín: Cibalia stadion, Vinkovci

Cibalia: Šubarić - Žderić, Zgrablić, Tomašević, Čuljak - Muženjak (Mijoković, 87.), M. Mišić - Baša, Pervan (Vitaić, 82.), P. Mišić (Brekalo, 72.) - Glavica

Vezetőedző: Mladen Bartolović

 

HNK Gorica: Kahlina - Jančetić, Smoljo, Husinec Žutić - Krsnik, Matoš - Pejić (Humeljak, 77.), Serdarušić, Tatar (Maloku, 63.) - Sedlaček (Žužul, 59.)

Vezetőedző: Davor Mladina

 

Gólszerzők: Baša (29.), Gorica (57.) Vitaić (89.), ill. Pejić (40.)

Sárga lap: Muženjak, ill. Krsnik

 

A Cibalia tehát sikeresen bent maradt a Prva ligában, a 2016/17-es szezon pedig ezennel hivatalosan is véget ért. A blog - ahogy már láthattátok - nem szünetel, érkeznek az átigazolási hírek, a felkészülésről szóló beszámolók, illetve az európai kupasorozatokban való részvétel összefoglalói. Tartsatok velünk :)