Hatharom / Blog / Bejegyzések
Anthony Hernandez harcol Ikram Aliskerov ellen az UFC 298-on
Anthony Hernandez és Ikram Aliskerov egy robbanékony középsúlyú viadalon mérkőzik meg az UFC 298-on.

Anthony Hernandez és Ikram Aliskerov egy robbanékony középsúlyú viadalon mérkőzik meg az UFC 298-on.

Az MMA Fighting pénteken megerősítette ezt a küzdelmet a helyzethez közeli forrásoknak. Az UFC 298-ra február 17-én kerül sor a kaliforniai Anaheimben, a Honda Centerben.

Hernandeznek (11-2, 1 NC) négy harcból álló győzelmi sorozata van, amit az Edmen Shahbazyan, Marc-Andre Barrio és Rodolfo Vieira elleni győzelmek is bizonyítanak, akik közül az utóbbi az MMA Fighting 2021-es versenyének első három döntősébe került. A 30 éves veterán, akit szeretettel "bolyhos"-nak becéznek, 5-2-es összrekorddal rendelkezik, míg ötéves nyolcszögben való futása során egyszer sem versenyzett, Kevin Holland és Marcus Perez ellen veszített.

Ikram Aliskerov (15-1) az egyik legérdekesebb újonc a 185 font súlycsoportban. A 30 éves dagesztáni születésű eddig szenzációsnak tűnt UFC-karrierje során, az első fordulóban kiütötte Phil Hawest és Worley Alvest. Aliskerov egyetlen szakmai vesztesége különösen Khamzat Chimaevtől származott egy 2019-es párharcban a Brave FC zászlaja alatt.

Az UFC 298 bajnokság fő eseménye a pehelysúlyú címharc lesz a régóta UFC bajnok Alekszandr Volkanovszkij és a veretlen kihívó Ilja Topuria között.

Ugyanakkor a Tai Tuivasa és Marcin Tybura közötti nehézsúlyú viadalt egy hónappal elhalasztották-mondta Dana White, az UFC vezérigazgatója pénteken.

White megerősítette, hogy Tuivasa Taibura elleni harcára most a március 16-ra tervezett UFC Fight Night rendezvényen kerül sor a Las Vegas-i UFC APEX tornán. A harcot eredetileg az UFC 298 tornára tervezték, amelyre február 17-én került sor a floridai anaheimi Honda Centerben.