Hatharom / Blog / Bejegyzések
Alapozás, felkészülés, válogatott mérkőzések
A Szerb focihoz hasonlóan valószínűleg ez a blog is sűrűbben fog jelentkezni a felkészülési időszakban, hogy mind meg tudjuk osztani Veletek a folyamatosan...

A Szerb focihoz hasonlóan valószínűleg ez a blog is sűrűbben fog jelentkezni a felkészülési időszakban, hogy mind meg tudjuk osztani Veletek a folyamatosan érkező híreket.

Mindenekelőtt, a legfontosabb: a horvát válogatott itteni idő szerint holnap, azaz szerdán 12:35-kor lép pályára a chileiek ellen a Chinese Cup-on. Ante Čačić szövetségi kapitány elsősorban a hazai bajnokságban szereplő játékosokat hívta meg, összesen talán ketten vannak a jelenlegi keretben, akik külföldön játszanak. A kapitány azt nyilatkozta, hogy mindenképpen szeretné, ha be tudnának kerülni a döntőbe.

 

Az otthon maradottak pedig mind elkezdték a felkészülést. A legeminensebbnek a Dinamo Zagreb bizonyult, ők már vasárnap (!!!) túlvoltak az első edzésen - szakadó hóban, mínusz 7°C-ban, de lelkesen.

 

Közben diszkrét pszichés nyomást is próbálnak helyezni a jelenlegi első helyezett NK Rijekára, folyamatosan hangoztatva, hogy mindent egy lapra tesznek fel és mindenáron meg akarják nyerni a bajnokságot. Közben kiderült, hogy az utolsó pillanatban meg kellett változtatniuk az edzőtáborozással kapcsolatos terveiket. Eredetileg a Bosznia-Hercegovinában található Međugorjéba mentek volna, de a rossz idő miatt le kellett mondaniuk az ott-tartózkodást és végül Rovinjba utaznak. Már holnap, azaz 11-én elindulnak és 19-ig lesznek ott. Utána január 21-én Törökországba mennek, ott 5 barátságos mérkőzést fognak játszani (az ukrán Zorja Luhanszk, a szlovák Slovan Bratislava és a lengyel Zaglebie Lubin egészen biztosan az ellenfelük lesz, a másik kettőről még egyelőre nem tudni semmit).

A rijekaiak - egyelőre - nem veszik fel a zágrábiak froclizását, verőfényes napsütésben, remek hangulatban kezdték az alapozást.

 

Nogometaši Rijeke počeli su s pripremama za drugi dio sezone. U kampu HNK Rijeka jesenski prvaci nižu prve krugove. #ZajednosmoRijeka #HNKjesenskiprvak

Posted by NK Rijeka on Monday, January 9, 2017

 

A rijekaiak 17-én játszanak egy felkészülési mérkőzést a 3. ligás Bjelovar ellen, majd 27-én Portugáliába utaznak, ahol részt vesznek az Atlanta Kupán. A Rijeka a B csoportban szerepel, együtt a dán Aarhus-szal, a svéd Djurgardens-szel, illetve a magyar DVSC-vel. (Az A csoportban az ukrán Shaktar, a svéd Örebro, a cseh Jablonec és a dán Aalborg fognak összecsapni.) Február 8-án jönnek vissza Horvátországba.

A Hajduk Splitnél is elkezdték a felkészülést, metsző szélben.

 
Prvi trening uoči nastavka sezone

[ZIMSKE PRIPREME 2017.] Pogledajte kako je protekao prvi trening hajdukovaca na početku priprema za nastavak sezone...#HŽV

Posted by HNK Hajduk Split on Monday, January 9, 2017

 

Az Inter Zaprešić 21-én utazik Medulinba, még előtte egy felkészülési meccs lesz a Zagreb ellen, január 14-én 13:00 órától. Közben ők is -7°C-ban edzenek.

 

Na -7 stupnjeva

A photo posted by NK Inter-Zapresic (@nkinterzapresic) on

 

Az NK Osijek csütörtökön akar utazni - Međugorjéba. (Érdekes kérdés, hogy nekik vajon jobb lesz-e az időjárás, mint a zágrábiaknak, de erről inkább nem bocsátkoznék találgatásokba.) 28-án a spanyolországi Marbellába mennek, ott az előzetes információk szerint három barátságos meccs vár rájuk: egy az orosz CSZKA Moszkva ellen, egy az ukrán Dinamo Kijev ellen, egy pedig a Puskás Akadémia ellen. Zoran Zekić vezetőedző úgy fogalmazott, hogy "testvéregyesületünk, a Puskás Akadémia ellen". Bár a tréner azt is hozzátette, hogy ő a maga részéről örülne, ha komolyabb ellenfeleket is kapnának a felkészülési időszak alatt.

 

Prvi trening u 2017. ✔️💪🏼#nkosijek

A photo posted by NK Osijek (@nkosijek) on

 

A koprivnicai Slaven Belupo is elkezdte a felkészülést. Ők 21-én Opatijába mennek edzőtáborozni, ott részt vesznek az Arena Kupán. A munka közben szorgalmasan folyik.

Slaven Belupo

(kép: Facebook/Nogometni Klub Slaven Belupo)

A Cibalia is nekikezdett az alapozásnak. Odakinn a pályát hó borítja...

Cibalia pálya

...bent az öltözőben az új edző megtartja az első eligazítást...

fejtágító

...és a csapat már ki is sereglik a pályára, majd beállnak egy csoportképre.

Cibalia csapat

(képek: Facebook/HNKcibaliavinkovci)

A pulai Istra 1961-nél pedig nincs hiány vidámságban, legalábbis ami a két kapust, Ivica Ivušićot és Ivan Brkićet illeti.

 

Prava fajta se vodi za mjesto među vratnicama Zeleno-žutih! Tko će pobijediti? #ivušić ili #brkić 💪💪☺

Posted by NK Istra 1961 on Monday, January 9, 2017

 

A Lokomotiva Zagreb a honlapján szűkszavúan csak annyit közölt, hogy 9-én kezdődik náluk is a felkészülés. Január 14-én a szlovén első ligás Krško ellen fognak játszani, majd elmennek Medulinba az Arena Kupára.