Szerb foci

Szuperliga, rájátszás, 2. forduló (2017. április 22-23.)

 

PLAY-OFF

FK Partizan - Vojvodina 1:0

Aleksandar Veselinović, a Vojvodina új vezetőedzője alatt még meg sem melegedett a kispad, a tréner mindössze 17 nap elteltével leköszönt, ráadásul mindezt pont a Partizan elleni rangadó előtt. Veselinović arra hivatkozva mondott fel, hogy a csapat vezetőségével nem tudta összeegyeztetni az elképzeléseit. Mindenesetre derbi előtt lemondani egyetlenegy álmoskönyv szerint sem jelent jót, a Partizannak pedig mindössze 32 másodperc kellett, hogy eldöntse a mérkőzést Đurđević góljával. (1:0) Fogcsikorgatóan nehéz meccs volt, a hazaiak ugyan többet támadtak, de egyszer sikerült kis híján öngólt is szerezniük, amikor a ritka újvidéki akciók egyikénél Milenković majdnem a saját kapujába "tisztázott". Malbašić is próbálkozott egy fejessel (mellé), nem sokkal később a másik oldalon Janković lőtt fölé. A második félidőben volt egy vitatható helyzet, Trujić loholt a Partizan kapuja felé, nyomában Vulićević-tyel, majd Trujić nagyot esett a kapu előtt, a bíró nem fújt. Közben a szurkolók folyamatosan skandálták a gyűlölködőbbnél gyűlölködőbb rigmusokat, annyira, hogy a 70. percben Milorad Mažić játékvezető félbeszakította a mérkőzést, a kedélyeket végül Saša Ilić, a Partizan veterán csapatkapitánya nyugtatta le úgy-ahogy.

 

 

Ide tartozik még az is, hogy a fenti rendbontásnál a Vojvodina vezetősége fogta magát, felálltak és tüntetőleg távoztak a stadionból. Kiszivárgott viszont egy videó, amit a Partizan a Facebook-oldalán meg is osztott: eszerint amikor a Vojvodina vezetősége az incidensnél csapot-papot otthagyva távozott, valaki odavetette a Partizan vezetőinek: "Zbog ovoga ćemo pustiti Zvezdu u sledećem kolu", vagyis kb. "Na pont emiatt hagyjuk majd a Zvezdát a következő fordulóban" (mármint nyerni - ugyanis a következő fordulóban a Vojvodina a Zvezda vendége lesz, és ha esetleg az újvidékiek hagyják, hogy a hazaiak nyerjenek, akkor a Zvezda bebiztosítaná a helyét a tabella élén, pont az ősellenség Partizan előtt). A Vojvodina természetesen tagadja az esetleges bundázás gyanúját, a Partizannak viszont valószínűleg kinéz valamilyen büntetés a szurkolói incidens miatt.

 

Napredak - Crvena Zvezda 1:2

A Partizan a fenti győzelmével átvette a vezetést a tabellán, így fel volt adva a lecke a Crvena Zvezdának. Valószínűleg emiatt is roppant görcsösre sikerült a meccs első félideje a vendégeknek, a remekül védekező Napredak sorban meghiúsította a próbálkozásaikat. A hazaiaktól Gobeljićnek volt egy nagy helyzete, Manojlović az utolsó pillanatban blokkolta, a második félidőben egy szögletnél Šljivić fejelt mellé. Az 59. percben viszont jött a Szürreális Tizenegyes. Šljivić próbálta Ruizt semlegesíteni, majd a Zvezda costa rica-i játékosa váratlanul nagyot esett, a játékvezető pedig befújta a tizenegyest. Kanga belőtte. (0:1)

Itt látható az ominózus jelenet:

Hatalmas port kavart fel a dolog. Mivel a korábban lejátszott Partizan - Vojvodina meccs után a Partizan átvette a vezetést a tabellán, többen egyből arra következtettek, hogy a bíró finoman fogalmazva sem volt egészen elfogulatlan. Mirko Poledica, a Szerb Labdarúgók Érdekvédelmi Szervezetének az elnöke Twitteren fakadt ki és nem fogta vissza magát:

"Örülök, hogy már nem focizom, mert ha pl. most a Napredak játékosa lennék, nem tudom, hogy sikerült-e volna megállnom, hogy ne üssem ki a bírót."

 

 

Ráadásul a bíró újabb vitatható ítéletet hozott, egy kruševaci gólhelyzetet lefújt - állítólag - les miatt. Ugyanakkor a Zvezda egy gólját is érvénytelenítette, miután a kapus egy védése után a berobbanó Plavšić méteres lesen volt. Plavšić aztán a 76. percben szabályosan is betalált, (0:2) a hazaiaknak már csak szépítésre futotta, a 90+4. percben Vukanović lőtt egy nagy gólt. (1:2)

 

FK Javor - Mladost 0:1

Lendületes, izgalmas, harcos első félidőt és egy kihagyott tizenegyest hozott ez a találkozó. Milović csúszott be Radivojevićnek, a bíró teljesen jogosan ítélt büntetőt a hazaiaknak. Bojović állt a labda mögé - és mellélőtt. Végül az 52. percben sikerült betalálni a vendégeknek, Bojović egy remek passzal küldte a labdát a hálóba. (0:1) A Javor utána mindössze egy szabadrúgást tudott produkálni, M'Futila lőtt fölé, míg a vendégek tovább támadtak. Milošević elől mentett nagyot a kapus, utána egy látványos akció végén Obiora betalált, de a bíró les miatt érvénytelenítette a gólt. A Javornak is jutott egy meg nem adott találat, M'Futila előreívelését Eliomar küldte volna a kapuba, de a bíró - valamilyen szabálytalanság miatt, ami az összefoglalóból nem derült ki tisztán - középkezdés helyett kirúgást ítélt.

 

 

 

Radnički Niš - FK Voždovac 3:0

Magához tért a Radnički, ennek a mérkőzésnek az erejéig legalábbis biztosan. Az első gól a 19. percben esett, óriási védelmi hibából. A 16-oson kívül kalandozó Popović kapus egyenesen Arsić elé lőtt egy kirúgást, ő pedig egyből be is vágta az üresen tátongó kapuba. (1:0) A vendégek védelme nem tudni, merre járt fejben, nem sokkal később hasonlóan óriási hiba miatt lett majdnem 2:0, de Popović most bravúrral, de védte Noma lövését, miközben a teljes Voždovac-védelem zavartan kapkodott. Az első félidőben végig mélyen alvó Voždovac-védők között hol Kojić szlalomozott át, hol Jovanović lőtt rá (és védett megint nagyot Popović). A vendégeknek egy helyzet jutott, azt is mellélőtte Ćirković. A második félidő 47. percében aztán Jovanović egy bombagóllal növelte a hazaiak előnyét. (2:0) A vendégektől Dražić hagyott ki egy nagy helyzetet, majd a 90. percben Kojić indult meg a jobb oldalon és küldte be középre. Apostolović érkezett, hogy bekotorja - egyik oldalról egy védő próbálta meg blokkolni, a másik oldalról a kapus közeledett, de hiába, a labda végül átcsorgott a gólvonalon. (3:0)

Az a bizonyos Arsić-gól a 19. percben

 

Tako to radi naš @lazar_arsic 🎩💪🙌👉⚽️💣💥 #11

A post shared by FK Radnički Niš (@fkradnickinis) on

 

 

A play-off jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 43 pont

2. FK Partizan 43 pont

3. Vojvodina 33 pont

4. Mladost 30 pont

5. Napredak 26 pont

6. Radnički Niš 25 pont

7. FK Voždovac 23 pont

8. FK Javor 22 pont

 

OSZTÁLYOZÓ CSOPORT

Borac - Čukarički 0:1

Nem sok levegőt hagyott a Čukarički a Boracnak, ennek ellenére mindössze egy góllal sikerült győzniük. A vendégek támadtak, először Kajević lőtt fölé, majd Nemanja Obradović lövése kerülte el nagy ívben a kaput, utána Bojić elől tisztáztak a védők. Közben a hazaiak egyetlen épkézláb támadását simán elkapta a kapus, utána még egy fejesük is mellément. A második félidő elején Drašković hagyott ki egy helyzetet, majd az 54. percben megérkezett a gól, nem is akárhogy: a kapus kirúgása egyenesen Ožegović előtt landolt, ő pedig köszönte szépen és bevágta. (0:1) A Borac próbálkozott az egyenlítő góllal, de Mihajlović lövését kivédte a kapus, Lazar Obradović pedig irgalmatlanul fölélőtt. A Čukaričkinak a végén volt még néhány támadása, de nem sikerült növelni az előnyüket. A Borac részéről mindössze Punoševacnak jutott egy nagy helyzet, de a kapus mentett.

 

Novi Pazar - FK Rad 3:0

Volt már a meccs elején egy tizenegyesgyanús helyzet, Avdićot rántotta le úgy Radivojević a 16-oson belül, hogy csak úgy nyekkent, a bíró mégsem fújt büntetőt. Támadott a Rad, Veselinović lövését védte bravúrral Budaković, aztán a 42. percben egy Novi Pazar-kontratámadásnál 10 főre fogyatkozott a vendégcsapat. Vico zsebelte be a piros lapot Marković durva fellökéséért. És mivel az eset a 16-oson belül történt, járt a Novi Pazarnak a jogos büntető. Marković be is lőtte. (1:0) A második félidő 50. percében aztán Marković akcióból is betalált, ráadásul nem akármilyen éles szögből. (2:0) Az egyre indiszponáltabban játszó Rad néhány helyzetet fel tudott ugyan mutatni, de a novi pazari védőknek egyik sem jelentett gondot. A vendégek ráadásul a 80. perctől 9 emberrel játszottak tovább, miután Ćulum megkapta a második sárgáját. A kegyelemdöfés a 85. percben érkezett egy szöglet után, Ignjatović gyönyörű gólt fejelt a bal felső sarokba. (3:0) Sőt, akár 4:0 is lehetett volna, de Đoković lövése milliméterekkel elkerülte a kaput.

Az a nagy kupac kék mezes játékos ott a kép túloldalán épp Marković második gólját ünnepli.

 

Goooooool 2:0

Posted by Fk Novi Pazar - Zvanična stranica on Saturday, April 22, 2017

 

 

Radnik Surdulica - FK Spartak 3:0

Lendületes Spartak-kezdés ellenére a hazaiak szereztek vezetést a 34. percben, egy szöglet után Milovanović használta ki az általános kavarodást és lőtte be. (1:0) A gól felbátorította a Radnikot, annyira, hogy a 61. percben Radović egy remekbeszabott találattal kétgólosra növelte a hazaiak előnyét. (2:0) A Spartak mindössze egy Jovović-lövést tudott felmutatni, a surdulicaiak viszont a 74. percben egy újabb bombagólt, amelyet Trifunović jegyzett. (3:0) A Spartak a végén már a becsületgólért hajtott, de Jovanović lövését hatalmas bravúrral védte Čančarević, a hajrában pedig Stamenkovićnak sikerült telibe találnia a kapufát.

 

Metalac - OFK Bačka 2:1

Ez a meccs sem múlt el vitatható helyzet nélkül, Dopnol lökte fel az ötösön belül a vendégek egy játékosát, de a bíró büntető helyett kirúgást ítélt. Később aztán lett büntető, de nem a palánkaiaknak; az egyre lendületesebben játszó Metalac sokadik támadásánál, a 38. percben a kapus Konovalov ütközött össze Nikolić-tyal. A bíró 11-est ítélt, Mijić belőtte. (1:0) A Metalac továbbra is aggresszíven játszott, a Bačkának néha sikerült kitörnie a szorításból. Appiah produkált két látványos helyzetet, végül a 71. percben Čeković egy szemfüles góllal kiegyenlített. (1:1) A Metalac azonban a 88. percben egy szöglet után visszaszerezte a vezetést; a labda hajszálpontosan Tomić elé hullott, ő pedig kapáslövéssel bevágta a hálóba. (2:1)

 

Az osztályozó csoport jelenlegi állása:

1. Čukarički 23 pont

2. FK Spartak 22 pont

3. Radnik Surdulica 19 pont

4. FK Rad 18 pont

5. OFK Bačka 17 pont

6. Metalac 17 pont

7. Novi Pazar 13 pont

8. Borac 12 pont

 

Szuperliga rájátszás, 1. forduló (2017. április 18.)

 

PLAY-OFF

Crvena Zvezda - FK Partizan 1:3

Kifejezetten izgalmas, fordulatos találkozó volt a két belgrádi nagyágyú történetének 154. örökrangadója. A végig lendületesen, aggresszíven játszó Partizan lépésről-lépésre őrölte fel a lassan darabokra hulló Zvezdát. Đurđević már a 9. percben veszélyesen megközelítette a vörös-fehérek kapuját, a kapus közbeavatkozásának köszönhető, hogy nem volt már itt, ezen a ponton 0:1. A láthatóan dekoncentráltan, temérdek hibával játszó Zvezda a 12. percben tudott helyzetet felmutatni, Boakye lőtte fölé. Az első gól a 20. percben érkezett, Leonardo egy 16 méteres szabadrúgás-bombát küldött egyenesen a kapuba. (0:1) A Partizan vérszemet kapott, egymás után hozta a helyzeteket, hol Đurđević lőtt rá éles szögből, hol Leonardo bombájánál kellett nagyot védenie Manojlović kapusnak. A 34. percben jutottak fel a hazaiak újra a vendégek kapujáig, Miletić az utolsó pillanatban mentett. A 40. percben egy Zvezda-szabadrúgásnál védett nagyot Filip Kljajić. A második félidő elején aztán Boakye kiegyenlített, miután Miletić egy ütemmel maradt csak le arról, hogy becsúszva blokkolja a Zvezda csatárát. (1:1) Itt már kevesebb volt az akció, mintha egyik csapat sem akart volna kockáztatni, a feszültség azonban egyre nőtt. A hazaiak néha támadtak, de nem túl nagy hatékonysággal. A 67. percben a teljes meglepetés erejével érkezett a Partizan vezető gólja, egy szöglet után Manojlović kapus kifutott a gólvonalról, az érkező Tawamba azonban magasabbra ugrott nála és befejelte. (1:2) A 79. percben pedig Đurđević küldött nagy labdát Leonardonak, a brazilnak már csak be kellett vele sétálnia a kapuba. (1:3)

Itt látható a meccs összefoglalója, a teljes mérkőzést ide kattintva meg lehet nézni

 

 

 

FK Voždovac - FK Javor 1:1

Óriási védelmi hibát követett el a Javor a meccs elején, egy hazaadásnak szánt labdára csapot le Georgijević, a kapus nagyot hárított, majd a védők tisztáztak. Ennek ellenére - vagy ezzel együtt - ők szerezték meg a vezetést a 22. percben, mikor Tripković belőtte a labdát a kifutó kapus mellett. (0:1) Sokat nem kellett várni az egyenlítésre, a 31. percben Zec futott fel a bal oldalon, cselezett egy sort, majd beívelte középre. Ott egy védő hárítani akart, de a labda pont Marković elé esett, ő pedig kapásból egy gyönyörű gólt lőtt a bal felső sarokba. (1:1) Az első félidőben a Javornak volt még néhány támadása, aztán a másodikban a hazaiaktól Ješićnek volt egy jobb külsővel kapura küldött labdája (a kapus nagyot védett), majd Stuparević lövése ment milliméterekkel mellé. Aztán volt egy vitatható akció, nagy kavarodás támadt a Voždovac kapuja előtt, erősen kezezésgyanús helyzettel, de a bíró nem adott 11-est. A hazaiak támadtak tovább, mindenképpen szerették volna megszerezni a három pontot, de a Javor végig remekelő kapusa az összes próbálkozásukat megakadályozta.

 

Mladost - Radnički Niš 3:2

A vendégek szerezték meg a vezetést a 19. percben, Arsić egy sor csel után belőtte. (0:1) Sokat nem kellett várni a válaszra, a 29. percben Pejović szabadrúgását Saničanin fejelte a kapuba. (1:1) A zuhogó esőben aztán a hazaiak játszottak bátrabban, amit a második félidőben gólokra is váltottak. Először az 50. percben Milošević beívelésére érkezett milliméteres pontossággal Golubović és már vezettek is a hazaiak. (2:1) Közben a túloldalon Kojić emelte át a labdát a kifutó kapuson és lőtte be középre, de ott az utolsó pillanatban érkező Milošević mentett. Utána Popara lőtt fölé. Az eső tovább szakadt, a Mladost több helyzetet is produkált, végül a 69. percben - szinte mozdulatra pontosan ugyanúgy, mint az előző gólnál - Tumbašević ívelt be, Golubović érkezett és már bent is volt a gól. (3:1) A fáradhatatlanul támadó Mladostnak végül nem sikerült több gólt összehoznia, a nišieknek pedig csak szépíteniük sikerült, amikor a 83. percben Arsić egy szabadrúgásból betalált. (3:2)

 

Vojvodina - Napredak 2:1

Kicsit magához tért a Vojvodina, a mérkőzés első félidejét végigtámadták, a 44. percben Malbašić fantasztikus, rövid sarokba lőtt góljával meg is szerezték a vezetést. (1:0) Túl sok alkalmuk nem volt a kruševaciaknak kiegyenlíteni, végül a 63. percben egy szöglet után Tubićnak sikerült befejelnie. (1:1) A Vojvodina fogcsikorgatva igyekezett megszerezni a vezetést a helyenként bokáig érő vízben, végül a mérkőzés legvégén, a 90+3. percben Trujić fejesével megszerezték a győzelmet. (2:1)

A pillanat, amikor Filip Malbašić rálő

 
Posted by FK Vojvodina - ФК Војводина on Wednesday, April 19, 2017

 

 

A play-off jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 40 pont

2. FK Partizan 40 pont

3. Vojvodina 33 pont

4. Mladost 27 pont

5. Napredak 26 pont

6. FK Voždovac 23 pont

7. Radnički Niš 22 pont

8. FK Javor 22 pont

 

OSZTÁLYOZÓ CSOPORT

OFK Bačka - Novi Pazar 4:0

Nem elég, hogy a palánkaiak méretes, négygólos zakót szabtak a novi pazariakra, és ezzel az osztályozó csoport utolsó helyére juttatták őket, a vendégek szinte az egész mérkőzést 10 emberrel kellett, hogy játsszák, miután Tašić már az 5. percben piros lapot kapott. Čeković közben a 19. percben megszerezte a hazaiak első gólját. (1:0) Két - veszélytelen - vendégakció után Čeković a 41. percben ismét beköszönt, a kifutó kapust kicselezve belőtte. (2:0) A végig indiszponáltan játszó novi pazariak az 58. percben megkapták a harmadik góljukat is, a tétován nézelődő védők között Luković minden gond nélkül belőtte. (3:0) A palánkaiak a végén már azt csináltak, amit akartak, a teljesen szétesetten játszó Novi Pazar nem volt ellenfél. Végül a 77. percben Bajić adott mattot a vendégeknek egy 16 méteres lövéssel. (4:0)

Dühös, csalódott bejegyzés a Novi Pazar szurkolóinak a Facebook-oldalán: "Meccs vége, megérdemelten haladunk a második liga felé."

 

KRAJ UTAKMICE! FK Bačka 4-0 FK NOVI PAZAR Zasluženo koračamo ka drugoj ligi. ⬇️

Posted by FK Novi Pazar 1928 on Tuesday, April 18, 2017

 

 

FK Rad - Borac 1:2

Hosszú szünet után megszerezte első győzelmét a Borac: a végig bátran futballozó vendégek megérdemelten szerezték meg a vezetést a 49. percben Jovanović góljával. (0:1) A Rad itt felébredt és elkezdett támadni, de nem sikerült feltörniük a čačaki védelmet. Az olykor önfeláldozóan játszó Borac a 72. percben egy védelmi hiba után szerezte meg a második gólt. Mihajlović maga mögött hagyta a döbbent védőket és belőtte. (0:2) A Rad már csak szépíteni tudott, a 79. percben Milošev küldte a labdát közvetlen közelről a hálóba. (1:2) A meccs végén volt a hazaiaknak egy veszélyes helyzete, de Mišić kapus egy nagyot mentett Milošev elől.

 

 

 

FK Spartak - Metalac 3:1

Annak ellenére, hogy a Metalac már a 7. percben vezetett Rovčanin fantasztikus góljával (0:1), a szabadkaiak végül fölényes győzelmet arattak. A hazaiaknak a 37. percben sikerült kiegyenlíteni, egy szöglet után Stojković fejelt közvetlen közelről a kapuba. (1:1) A második félidőben egyre lehengerlőbben játszott a Spartak, nagyon érett a vezető gól, ez pedig az 51. percben meg is érkezett Mudrinski elképesztően pimasz találatával. (2:1) Aztán a 71. percben Mudrinski passzolt Ivanovićnak, ő pedig az ötösről belőtte. (3:1)

Jelenet a mérkőzésről, sötét mezben a Spartak

 

Superliga | play-out 1.kolo SPARTAK - Metalac (1-1) 3-1 0-1 1-1 Stojkovic 2-1 Mudrinski 3-1 Ivanovic

Објава коју дели FC Spartak (@fcspartaksubotica) дана

 

 

Čukarički - Radnik Surdulica 1:2

A hazaiak zsinórban két lesgólt is produkáltak a mérkőzés elején, aztán a 14. percben végre-valahára lett egy érvényes találatuk is: bődületes védelmi hiba után lőtte be Ožegović. (1:0) Aztán a Čukaričkitól elpártolt a szerencse: nem elég, hogy egyetlen helyzetet sem sikerült értékesíteniük a továbbiakban, a 31. percben lerántásért 11-est kapott a Radnik, Trifunović pedig be is lőtte, ahogy kell. (1:1) Folyamatosan támadtak a hazaiak, de hol Radonjić lőtt fölé, hol Bojić találta el rosszul a labdát, aztán megint Radonjić lőtt fölé, most ollózva. A Radnik aztán a 66. percben a vezetést is átvette, Arsenijević kicselezte a teljes védelmet és belőtte. (1:2) A meccs hátralévő részében szinte végig a hazaiak támadtak, de nem sikerült kiegyenlíteniük.

Csalódott arcok a meccs után a Čukaričkinál: Nenad Lalatović vezetőedző (balra) és a játékosok sem voltak boldogok

 

 

Az osztályozó csoport jelenlegi állása:

1. FK Spartak 22 pont

2. Čukarički 20 pont

3. FK Rad 18 pont

4. OFK Bačka 17 pont

5. Radnik 16 pont

6. Metalac 14 pont

7. Borac 12 pont

8. Novi Pazar 10 pont

 

Szuperliga, 30. forduló (2017. április 13.)

 

Ez volt a szuperliga alapszakaszának az utolsó fordulója, jövő hét keddtől a rájátszás veszi kezdetét. Több csapatnak is kardinális kérdés volt (vagy lett volna) a győzelem, de bizony volt olyan mérkőzés, ami több, mint érdekesen alakult.

 

Crvena Zvezda - Borac 2:0

Nagyon érződött a Crvena Zvezdán, hogy már most a rájátszásra tartalékolja az energiáit - egyből a legelső fordulóban rangadót játszanak a Partizannal - talán ezért is "csak" két gólt lőtt a sereghajtónak. A vendégek bátran próbálkoztak, egyszer a kapuból messzire kifutva kellett mentenie a Zvezda kapusának, majd szöglet után Kostić fejesénél hárított bravúrral. A Zvezda eléggé tessék-lássék jelleggel futballozott, a vezetést is 11-esből szerezték meg a 41. percben, Kanga értékesítette a büntetőt. (1:0) A második félidőben volt a hazaiaknak egy érvénytelen gólja is, Vujaklija volt óriási lesen. A hazaiak itt már aktívabbak voltak, a Boracnak mindössze két helyzet jutott, először Jovanović lövését kapta el a kapus, majd Drašković próbálkozott egy kapuralövéssel, de a labda elszállt a kapufa mellett. A 86. percben megint 11-est kapott a Zvezda Ruiz lerántásáért. A sértett állt a labda mögé, de a büntetőjét kivédte a Borac kapusa. De a vendégeknek nem volt szerencséjük: a kipattanó labdára lecsapott Boakye és belőtte. (2:0)

Boakye a gólja után

 

Boaći! #fkcz #czv #crvenazvezdafk #zvezda #redstar

Објава коју дели FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) дана

 

 

FK Voždovac - Čukarički 1:3

Mindenképpen győznie kellett ezen a meccsen a Čukaričkinak, hogy fenntartsa a reményeit a play-offba kerülésre. A 18. percben Ožegović már be is lőtte az első góljukat. (0:1) A Voždovac részéről mindössze Marinković lövése veszélyeztette a kaput, de végül fölément. Majd a 44. percben Kajević fejese először a kapufára pattant, majd a labda visszahullott a Čukarički középpályása elé, aki másodszorra már nem vétette el. (0:2) A lassan csorgó meccs második félidejében élénkebben kezdett a hazai csapat, a 62. percben meg is lett ennek az eredménye, Dražić egy 16 méteres lövéssel szépített. (1:2) Végül Ožegović a 77. percben megszerezte a vendégek harmadik gólját, a labda a kapufáról pattant be a hálóba, (1:3) de a Čukarički öröme nem tartott sokáig, ugyanis mint a későbbiekből kiderült, még ez a háromgólos győzelem sem volt elég ahhoz, hogy a felsőházba kerüljenek, ugyanis...

(Közben itt van egy kép, ahogy Ožegović a fehér mezes Voždovac védői között "szendvicsben" van)

 

 

Radnički Niš - FK Javor 0:1

...ugyanis egy felettébb érdekes - mi több, gyanús - mérkőzésen a jóval esélytelenebbnek kikiáltott Javor 0:1-re győzött a Radnički ellen. Az első félidőben végig támadtak a vendégek, a hazaiak mindössze két helyzetet tudtak felmutatni, azt is csak mutatóban. A Javor pedig támadott (a Radnički meg hagyta...), hol Terzić lövését védte a kapus, hol Sevićé ment alig mellé, hol Eliomar szerelte - feltűnően könnyedén - a niši védőt és indította Maričićot, miközben a közönség egyre hangosabban fütyült és pfújolt. Végül a második félidő 49. percében egy szöglet után Tripković begyötörte az egyszem, kincset érő gólt (0:1). A hazaiaktól mindössze Arsić próbálkozott két alkalommal, mindkétszer fölélőtte. További érdekesség még, hogy egyetlen sárga lap sem volt a mérkőzésen, a játékosok - stílszerűen - úgy vigyáztak egymásra, mint a hímes tojásra...

"A Radnički inkább játszik a Javorral (a play-offban) egy európai kupaszereplést érő helyért, mint a Čukaričkival, akik Lalatović edzősködése óta turbósebességre kapcsoltak. Egyértelmű a bunda." - kommentelte a történteket egy Twitter-felhasználó.

 

 

 

Metalac - FK Rad 1:2

Mindkét csapatnak voltak helyzetei az első félidőben, az első veszélyesebb próbálkozás a vendégcsapatból Rodić nevéhez fűződik, amikor a lövése a kapufán csattant és - a hazaiak szerencséjére - a mezőnybe hullott vissza. Aztán a 33. percben egy szöglet után Bondarenko fejesével megszerezte a vezetést a Metalac. (1:0) A továbbiakban a hazai csapat volt a bátrabb, kezdeményezőbb, de a lövéseik mind elkerülték a kaput. A második félidőre a Rad összeszedte magát, sorban hozták a helyzeteket, helyenként kifejezetten látványos akcióik voltak, sőt, egy "tűzijáték végén" még gól is lehetett volna, de Đenić találatát a bíró les miatt érvénytelenítette. Végül szabadrúgásból sikerült betalálniuk, jobban mondva a beívelő lövést Ćulum továbbította fejjel a kapuba a 61. percben. A 69.-ben pedig a vezetést is átvették a belgrádiak, egy balról érkező beívelést a csereként beállt Milošev pofozott be a hálóba. (1:2)

 

Mladost - FK Spartak 4:1

Elpártolt a szerencse a szabadkaiaktól. Nem elég, hogy a Mladost 4 góllal kitömte őket (és ezzel az osztályzó csoportban zárták az alapszakaszt), az első hazai gól valójában egy Spartak-öngól volt a 12. percben: egy beívelésnél Ostojić kapus védett, a labda viszont a szabadkaiak védőjére, Ćalasanra pattant, róla pedig a kapuba. (1:0) A Spartak nagyon szeretett volna kiegyenlíteni, a Mladost az újabb gól után futott, végül az utóbbiak kerekedtek ki ebből győztesen, a 32. percben Jovanović passzát Oboira továbbította a kapuba. (2:0) Mudrinski remekbeszabott góljával aztán szépített a Spartak a 37. percben, (2:1) és noha bátran támadtak, küzdöttek a kiegyenlítésért (és a play-offért), a Mladost a második félidőben 5 perc leforgása alatt eldöntötte a mérkőzést: a 63. percben Oboira beívelését küldte Radivojević fejjel a hálóba (3:1), a 68.-ban Bojović kapott félpályás indítást és a kifutó kapus mellett, a védőt is kicselezve belőtte. (4:1) Ez érezhetően megroppantotta a szabadkaiakat, a folyamatosan támadó Mladosttal szemben nekik mindössze két helyzetre futotta, először Mudrinski lőtt mellé, majd Ivanovićnak sem sikerült eltalálnia a kaput.

 

Napredak - OFK Bačka 2:0

A Napredak már a meccs elejétől fogva szorongatta a palánkaiakat, ugyanakkor a gól egészen a 33. percig váratott magára, ráadásul az is öngól formájában érkezett, egy szöglet után a palánkai Boris Varga lábát érintve hullott a gólvonal mögé. (1:0) Az 56. percben jött a második, Gobeljić kényszerítőzött Alivodić-tyal, majd belőtte. (2:0) A vendégek nem nagyon veszélyeztették a kaput, Petrović kapusnak mindössze egyszer kellett közbeavatkoznia, míg a másik oldalon a kruševaciak folyamatos tűz alatt tartották a Bačka kapuját. A vendégek a szerencséjüknek - meg a kapusuknak - köszönhetik, hogy nem lett nagyobb a gólkülönbség.

Marko Gobeljić (piros mezben), a második gól szerzője

 

#fknapredak #pobeda #četvrtomesto #superliga #evropa

Објава коју дели FK Napredak Krusevac (@fk_napredak) дана

 

 

Novi Pazar - FK Partizan 1:3

Fogcsikorgatós, bosszantóan eseménytelen meccsen hozta a Partizan a kötelező három pontot, pedig a Novi Pazar már a 2. percben (!) megszerezte a vezetést egy meglepetésgóllal. Egy szabadrúgás után Abdić használta ki az általános kavarodást és lőtt rá, a Partizan kapusa későn vetődött. (1:0) A félidő vége felé volt a Partizannak néhány helyzete, de csak az 51. percben sikerült kiegyenlíteni, Leonardo beívelését Đurđević lőtte be. (1:1) A Novi Pazarnak már helyzete se nagyon volt, a 62. percben a Partizan át is vette a vezetést Leonardo góljával. (1:2) A hosszabbításban jött a harmadik találat, amikor már mindenki a hármas sípszót várta: Tawamba passzolt Jevtovićnak, a középpályás pedig köszönte szépen és bevágta. (1:3)

Đurđević és a gólja

 

 

Radnik - Vojvodina 0:0

Különösebben egyik csapatnak sem osztott-szorzott egy esetleges győzelem (vagy akár vereség), így mindketten spóroltak az energiával a rájátszásra. Viszont a Vojvodinának nagyon fel kell kötnie a fehérneműt, ha szeretne a play-off során megcsípni valami európai kupasorozatot érő helyezést. Az eseménytelen első félidőben mindössze egy helyzetet tudtak összehozni az újvidékiek, miközben a Radnik többször is komolyan veszélyeztette a kapujukat. A második félidő szintúgy csapnivalóan unalmas volt, a Vojvodina összesen kétszer jutott fel az ellenfél 16-osáig - talán Antić lövése volt a legveszélyesebb - és túlzottan a Radnik sem erőltette meg magát.

Legalább a nap szépen sütött

 
Posted by FK Radnik Surdulica - Zvanična prezentacija on Thursday, April 13, 2017

 

 

Az alapszakasz végeredménye:

1. Crvena Zvezda 79 pont

2. FK Partizan 73 pont

3. Vojvodina 59 pont

4. Napredak 52 pont

5. Mladost 48 pont

6. Radnički Niš 44 pont

7. FK Voždovac 43 pont

8. FK Javor 42 pont

9. Čukarički 40 pont

10. FK Spartak 38 pont

11. FK Rad 35 pont

12. OFK Bačka 27 pont

13. Metalac 27 pont

14. Radnik 25 pont

15. Novi Pazar 20 pont

16. Borac 18 pont

 

Ezzel tehát véget ért a szerb szuperliga alapszakasza. Az első 8 helyezett - a Crvena Zvezda, a Partizan, a Vojvodina, a Napredak, a Mladost, a Radnički Niš, a Voždovac, valamint a Javor - a play-offban folytatja, a többiek - a Čukarički, az FK Spartak, a Rad, a Bačka, a Metalac, a Radnik, a Novi Pazar és a Borac - az osztályozó csoportban. Minden csapat idáig megszerzett pontjai feleződnek (pl. a Crvena Zvezda idáig megszerzett 79 pontjából a rájátszásra valószínűleg már csak 39 marad) és erre a "hozott pontszámra" fogják gyűjteni a rájátszásban szerzett pontokat. Ahogy a poszt elején említettem, a rájátszás április 18-án, kedden veszi kezdetét, mindjárt örökrangadóval, szám szerint a 154. Crvena Zvezda - FK Partizan összecsapással.

Én pedig szeretnék minden kedves olvasónak, szurkolónak, látogatónak, sportfogadónak Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánni. Srećan Uskrs!

 

Szuperliga, 29. forduló (2017. április 8-9.)

FK Partizan - Radnik 2:1

Sokat elárul erről a meccsről, hogy a játékvezető összesen 8 sárga és 2 piros lapot osztott ki a 90 perc alatt; ebből a Partizannak mindössze két sárga jutott, az is a mérkőzés utolsó perceiben, a többit mind a Radnik "kasszírozta". Feszült, durva, sokszor sportszerűtlen, akcióban szegény találkozó volt. Meglepetésre a vendégek szereztek vezetést a 18. percben, egy érkező beívelést Miletić ki akart fejelni, de a labda visszapattant a Radnikhoz, Arsenijević pedig belőtte. (0:1) A Partizan görcsösen játszott, támadtak, de nem sikerült összehozni a gólt. A félidő utolsó percében kis híján kitört a verekedés a pályán, amikor a Partizan csatárát, Đurđevićet már sokadszorra rúgták fel a surdulicai védők. A második félidő 53. percében sikerült a hazaiaknak kiegyenlíteni, Miletić beívelését Janković kapásból belőtte. (1:1) A Partizan támadott, a Radnik játékosai pedig egyre durvábban játszottak. A 76. percben Kyeremeh kapta meg a második sárgáját és mehetett az öltözőbe, egy perccel később Milovanović szinte ledarálta Miletićet a 16-oson belül. Teljesen jogos volt a büntető a Partizannak, Đurđević be is lőtte. (2:1) A 79. percben 9 főre fogyatkozott a Radnik, miután Gojković is megkapta a második sárgáját. A Partizan egészen a meccs lefújásáig támadott, de nem sikerült újabb gólt szereznie.

Nebojša Kosović (fehér mezben), a térdén már leverődött a plezúr, miközben két Radnik-játékos harapófogójából próbál kitörni

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Saturday, April 8, 2017

 

 

OFK Bačka - Novi Pazar 1:0

Alsóházi rangadót játszott a Bačka és a Novi Pazar, ami végül a palánkaiak (értékes) győzelmét hozta. Az elején a Novi Pazar sokkal határozottabban játszott, de ahogy telt a meccs, úgy lett egyre bátrabb és kezdeményezőbb a Bačka. Végül a 32. percben Appiah csukafejesével megszerezték a vezetést. (1:0) A második félidő a totális érdektelenségbe fulladt, említhető momentum nélkül.

 

Borac - Napredak 0:1

Az elején volt néhány próbálkozása a hazaiaknak, aztán egyre inkább átvette az irányítást a Napredak. Tubić fejelt fölé, aztán N'Diaye lövését fogta meg a kapus. A Borac kétszer is helyzetbe került, veszélyes is lett volna mind a kettő, de a bíró mindkettőt lefújta les miatt. A második félidőben már egyre aggresszívebben támadott a Napredak. Sljivić lőtt rá kétszer is, egyszer a kapus megfogta, utána fölément a lövés. Egy támadás jutott a Boracnak is, jócskán fölément. A gól a 89. percben érkezett egy szöglet után, a csereként beállt Kasalica kihasználta az általános kavarodást és belőtte. (0:1)

Napredak-szurkolók a meccsen

 

 

Čukarički - Mladost 1:1

Hamar megszerezte a vezetést a Mladost, Jovanović már a 3. percben betalált. (0:1) A Čukarički ezután támadott, de vagy az oldalhálót találták el, vagy a kapus védett. A Mladostnak is volt egy óriási helyzete, Jovanović átemelte a labdát a kifutó kapus felett, a kaput viszont elvétette, milliméterekkel. A Čukarički tovább támadott, de gólt csak az 59. percben tudott szerezni, azt is büntetőből, amit Ožegović értékesített. (1:1) A Čukarički végig támadott, néha kifejezetten látványok akcióik voltak, a Mladostnak mindössze egy támadásra futotta, de Pavlovićot blokkolták a védők. Aztán a meccs végén egy egészen lehetetlen jelenet játszódott le. Kontratámadásra indult a Mladost, Golubovićnál volt a labda, a Čukarički kapusa egészen a félpályáig kifutott, Golubović kicselezte és kapura is küldte a labdát. A kapus kétségbeesetten sprintelt vissza, de a túloldalon érkező Mladost-játékos belőtte, még mielőtt visszaért volna. A vendégek már ünnepeltek, amikor a játékvezető - a partjelzővel való hosszas tanácskozás után - érvénytelenítette a gólt.

Jelenet a mérkőzésről, kék mezben a Mladost

 

Taktika ⚽ #fkcukaricki #football #fkc #superligasrbije ⚪⚪

Објава коју дели FK Cukaricki (@fkcukaricki) дана

 

 

FK Javor - FK Voždovac 0:1

A meccs már a 10. percben eldőlt; hiába integettek lest a Javor védői, a bíró megadta Dražić gólját. (0:1) Egy - teljesen jogos - 11-est viszont már nem adott meg a vendégeknek, amikor Amanović fellökte az érkező Marinkovićot. A második félidőben a Javornak volt néhány vérszegény próbálkozása, ezek közül csak Milanović lövése veszélyeztette igazán a kaput.

A mérkőzés után a Javor menesztette Srđan Blagojević vezetőedzőt a csapat eredménytelenségére hivatkozva. (A tavaszi szezonban a Javor összesen két mérkőzést tudott megnyerni.) Az utódjául Srđan Vasiljevićet nevezték ki, aki korábban a szerb válogatott másodedzője is volt, jelenleg (még) a Crvena Zvezda ifjúsági szakosztályának az igazgatója.

A meccs után a Voždovac játékosai együtt ünnepeltek a szurkolókkal

 

 

FK Rad - Crvena Zvezda 0:4

A Rad sem lehet büszke magára, a tavaszi szezonban ők is összesen két győzelmet tudnak felmutatni, és ezzel a vereséggel most már nem fogják megúsznia kiesőzónát a rájátszásban. Pedig voltak helyzeteik, először a kapus védett, majd Veselinović lövése ment fölé, utána megint a kapusnak kellett közbeavatkoznia. A Zvezda fölénye aztán egyre nyomasztóbb lett, mígnem a 32. percben Plavšić távoli lövése betalált. (0:1) A második félidő elején viszont a játékvezető egy egyértelmű 11-est nem adott meg a Radnak: Luković gáncsolta el Miloševet a 16-oson belül, a bíró továbbot intett. A 65. percben aztán Ristić egy szóló után belőtte a Zvezda második gólját. (0:2) A harmadiknál először Boakye lőtt rá, azt a kapus még bravúrral kivédte, a labda viszont Plavšić elé pattant, ő már nem hibázott. (0:3) Majd 3 perccel később egy szöglet után Kanga beívelését Petković fejelte be. (0:4)

 

 

 

FK Spartak - Metalac 0:0

Ez a gól nélküli döntetlen egyik csapatnak sem volt igazán jó. A Spartaknak most minden pontra szüksége van, hogy elkerülje a kiesőzónát (amire még megvan az esélye), és a Metalacnak sem mindegy, hányadik helyen zárja az alapszakaszt. A Spartak kapusa, Miloš Ostojić megint brillírozott a mérkőzésen, közben a túloldalon Pantić lövése ment mellé. A második félidőben először a Spartak volt aktívabb, először Glavčić találta telibe a kapufát, majd Ivanović lövését kapta el a kapus. Közben Ostojić spárgázva (!) védett egy Metalac-lövést. Utána folytatódott a Spartak-nyomás és itt is volt egy meg nem adott 11-es, miután a Spartak játékosát buktatták, a bíró pedig nagyvonalúan továbbot intett. A Metalac párszor veszélyeztette a szabadkai kaput, Ostojić simán védett. Azért a Metalac kapusának is volt egy nagy momentuma a meccs végén, amikor Aban távoli lövését védte bravúrral.

Pillanatkép - Milos Ostojić akcióban

 

 

Vojvodina - Radnički Niš 1:1

5 perc alatt 1-1 gól mind a két oldalon. A 34. percben Puškarić buktatta Kojićot a Vojvodina kapuja előtt, a bíró azonnal 11-est ítélt, Mrkić be is lőtte. (0:1) A válasz a 39. percben érkezett, Babić passzát Trujić vágta be a kapuba. (1:1) A második félidőben mindössze az okozott izgalmat, hogy a bíró érvénytelenítette Dejan Meleg gólját - állítólag szabálytalanság miatt... - a dühösen reklamáló Vojvodina-játékosok és a szurkolók szitokáradata közepette.

Trujićot ünneplik a gólja után

 

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 76 pont

2. FK Partizan 70 pont

3. Vojvodina 58 pont

4. Napredak 49 pont

5. Mladost 45 pont

6. Radnički Niš 44 pont

7. FK Voždovac 43 pont

8. FK Javor 39 pont

9. FK Spartak 38 pont

10. Čukarički 37 pont

11. FK Rad 32 pont

12. Metalac 27 pont

13. OFK Bačka 27 pont

14. Radnik 24 pont

15. Novi Pazar 20 pont

16. Borac 18 pont

 

Szerb Kupa, negyeddöntő

FK Voždovac - FK Partizan 1:2

Fogcsikorgatós, monoton játékot és mérhetetlenül eseménytelen első félidőt hozott a Szerb Kupa negyeddöntőjének első mérkőzése. A Partizan - rájuk nem jellemző módon - teljesen indiszponáltan játszott, a Voždovac pedig egyre jobban felbátorodott az enervált vendégek láttán és az óvatos próbálkozásoktól eljutott az egészen komoly próbálkozásokig. Nem is hiába, a 42. percben Ćirković megindult - Miletić ott vágtatott mellette, de egyszer csak akkorát esett, mint egy télikabát, a partjelző ugyan lengetett, de a bíró továbbengedte. Ćirković beívelt, az érkező Srećković pedig belőtte. (1:0) A második félidőben még mindig álmosan játszott a Partizan, a Voždovac  pedig továbbra is hozta a helyzeteket. Majd a 77. percben - általános meglepetésre - a bíró 16-oson belüli közvetett szabadrúgást ítélt a Partizannak. Őszinte leszek: nem tudom pontosan megítélni, hogy mi volt az oka, itt meg lehet nézni az összefoglalót, több forrásnak próbáltam utánanézni, de egyetlenegy sem tért ki rá... Mindenesetre a fél Voždovac felsorakozott a gólvonalnál, Janković egy milliméternyit megpöccintette a labdát, a Voždovac védői szétrebbentek, Đurđević rálőtt, a labda pedig a védők között bevágódott a hálóba. (1:1) A győztes gólt a legutolsó percben sikerült kicsikarnia a Partizannak, Leonardo passzolt Đurđevićnek, Đurđević rálőtt, de egy védőn megpattant a labda és visszahullott Leonardo elé. A brazil pedig fogta magát és belőtte. (1:2)

A gól pillanata - Đurđević rálő

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Wednesday, April 5, 2017

 

 

Sloboda Užice - Čukarički 0:3

Bejött a papírforma a Čukaričkinak a másodosztályú Sloboda ellen. Az első félidőben a vendégek játszottak fölényben, a 21. percben már vezettek is Jovanović góljával (0:1). A Slobodának két komolyabb helyzete volt, még a félidő elején Vujić lövése ment fölé, később Mitrović találta el a kapufát közvetlen közelről, a Čukarički védői szélsebesen tisztáztak. Az első félidő utolsó percében jött a második vendégtalálat, Kajević fejelt be egy beívelést. (0:2) A második félidőben nagyon bátran játszott a Sloboda, futottak, támadtak, sorban dolgozták ki a helyzeteket, de nem volt szerencséjük. A Čukarički csak a mérkőzés vége felé jutott fel a hazaiak kapujához, akkor viszont a 88. percben egy szöglet után Milojević használta ki az általános kavarodást és belőtte közvetlen közelről. (0:3)

 

 

 

Vojvodina - Borac 5:2

Gólban gazdag találkozóra sikerült ez a mérkőzés, a 12. percben Malbašić már be is köszönt a čačakiaknak: cselezett, cselezett, majd belőtte. (1:0) Négy perccel később már két góllal vezettek az újvidékiek, Trujić kapott hatalmas passzt, felszáguldott és belőtte. (2:0) A szépítés a 41. percben érkezett, bár valószínűleg nem egészen úgy, ahogy azt elképzelték: Kostić küldött egy nem túl erős lövést a Vojvodina kapujára, de a labda megpattant Kovačevićen és a hálóban landolt. Öngól. (2:1) A második félidő 62. percében már "rendes" gólt is szereztek a čačakiak, Maričić küldött a kapura egy határozott, távoli lövést, ezzel kiegyenlített. (2:2) A Vojvodina nem sokáig ült a babérjain, a 65. percben már vissza is vette a vezetést, Malbašić passzolt Babićnak, ő pedig belőtte. (3:2) A 71. percben aztán maga Malbašić lőtt egy (újabb) gólt, miután lazán átemelte a labdát a kapus felett. (4:2) Végül a 81. percben egy látványos akció végén Trujić 16 méterről belőtte a Vojvodina 5. gólját. (5:2)

Trujićot ünneplik a társai az egyik gólja után

 

 

Crvena Zvezda - Mladost 4:2

A nem túl eseménydús első félidőben a Zvezda mezőnyfölénye ellenére a Mladost szerzett vezetést a 45. percben Milosavljević góljával. (0:1) A hazaiak a második félidő legelején egyenlítettek ki Kanga találatával (1:1), az 52. percben aztán a vezetést is megszerezték, Milić volt a gólszerző. (2:1) A Mladost pedig innentől kezdve 10 emberrel játszott: a végig megkérdőjelezhető teljesítményt nyújtó játékvezető felmutatta Andrićnak a második sárga lapot. A Zvezda gólgyártása folytatódott, az 58. percben Boakye is betalált. (3:1) A 63. percben még egy 11-est is kaptak a hazaiak, miután az egyikük - ha jól láttam, Milić volt az - nagyot esett a 16-oson belül. A büntetőt Luković simán belőtte. (4:1) A 70. percben aztán a Mladostnak is jutott egy büntető, miután a Zvezda kapusa legyalulta a fejelni érkező Bojovićot. A büntetőt a sértett értékesítette. (4:2) 

A gaboni Guelor Kanga, a Crvena Zvezda első góljának a szerzője

 

Kanga! #fkcz #czv #crvenazvezdafk #zvezda #redstar

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

 

 

 

Szuperliga, 28. forduló (2017. március 31. - április 1.)

Metalac - Čukarički 0:3

A végig fölényben játszó Čukarički már a 2. percben vezetett egy 11-essel, amit Ožegović értékesített. (0:1) A 9. percben aztán Ožegović akcióból is betalált, nehogy szó érje a ház elejét. (0:2) A Metalacnak összevissza két helyzete volt az első félidőben, először sikerült pont a kapus kezébe lőni, majd egy szabadrúgást fejeltek fölé. A második félidő 50. percében Ožegović büntetőt hibázott - a kapufát találta el -, de Zorić a 66. percben már nem hibázott, Bogosavac jobbról érkező beadását pöckölte közvetlen közelről a kapuba. (0:3) A Metalacnak itt is összesen két próbálkozása volt, de Perić kapus mindkétszer bravúrral védett.

Gólöröm Čukarički-módra Zorić találata után

 

Radost posle treceg gola u Milanovcu #fkcukaricki #football #fkc #superligasrbije ⚪⚪⚽️❤

A post shared by FK Cukaricki (@fkcukaricki) on

 

 

Crvena Zvezda - Spartak Subotica 2:1

Védelmi hibából szerzett vezetést a Zvezda már a 2. percben, a szabadkaiak eladták a labdát, Vujaklija belőtte. (1:0) Sok babér nem termett a Spartaknak, elsősorban a kapusuknak köszönhetik, hogy nem lett nagyobb a gólkülönbség, a fiatal Miloš Ostojić nem egy és nem két bravúrt mutatott be a mérkőzés során. A Zvezda végig aggresszíven játszott, az első félidőben nem is volt helyzete a Spartaknak. A másodikban viszont egy szemfüles labdaszerzés után sikerült kiegyenlíteniük Ivanović góljával az 54. percben. (1:1) De ez maximum lélegzetvételnyi szünetet jelentett a szabadkaiaknak, a Zvezda aggresszív játékának pedig meglett az eredménye: az 59. percben Vujaklija újabb gólt szerzett. (2:1) A meccs hátralévő részében már kicsit ritkultak a Zvezda támadásai, de továbbra is Ostojić kapus tartotta a lelket a szabadkaiakban.

Srđan Vujaklija ünnepel az első gólja után

 
Posted by FK Crvena zvezda on Saturday, April 1, 2017

 

 

Borac - FK Rad 0:1

Nem túl eseménydús mérkőzésen, egy szerencsés góllal nyert a Rad, a 35. percben szerezte Rodić. A Borac sokkal aktívabb volt, mint a vendégcsapat, mégsem sikerült egyszer sem betalálniuk a kapuba. Az első félidőben több volt az akció, itt volt a hazaiaknak a legnagyobb helyzete is, amikor Delić telibe találta a kapufát; a második játékrészre teljesen leült az iram.

 

FK Voždovac - Vojvodina 4:1

A Vojvodina a 33. perctől 10 emberrel játszott, miután a játékvezető felmutatta Planićnak a piros lapot, a kiállítás után 3 percen belül meg már 2:0-ra vezetett a hazai csapat. Először a kiállítást követő szabadrúgásból talált be Nikolić (1:0), majd Krasić góljával a 36. percben már 2:0-ra vezettek a fővárosiak. A második félidő 75. percében kontratámadásból szépített a Vojvodina, Trujić egy nagy szóló után betalált. (2:1) Itt teljesen lelassult a mérkőzés, a kedélyeket aztán Zec rázta fel a 85. percben, amikor a kifutó kapust kicselezve belőtte a Voždovac 3. gólját. (3:1) A kegyelemdöfés a hosszabbítás 3. percében jött, amikor Zec beívelését Dražić kapta és az elmélázó védők között még arra is volt ideje, hogy megigazítsa a labdát, mielőtt belőtte volna. (4:1)

 

Update: a vereség után a Vojvodina menesztette Dragan Ivanović vezetőedzőt, a helyére a 46 esztendős Aleksandar Veselinovićot szerződtették, aki korábban a litván Suduva kispadján ült.

 

 

Radnik - OFK Bačka 1:0

1 db büntető döntötte el a meccset a 36. percben: a palánkai védő kezezéséért mutatott a bíró a 11-es pontra, Trifunović pedig belőtte. (1:0) A hazaiak rengeteget támadtak, a Bačkának az első félidőben mindössze egy akciója volt. A másodikban is majdnem egy öngóllal "egyenlítettek", amikor egy Radnik-fejes ment kis híján a saját kapuba. A mérkőzés legvégén Trifunović próbált ollózva a kapuba találni, nagyon látványos megmozdulás volt, kár, hogy mellément.

A meccs egyik jelenete, kékben a hazai csapat

 
Posted by FK Radnik Surdulica - Zvanična prezentacija on Saturday, April 1, 2017

 

 

Mladost - Javor 1:0

A Mladost az első félidőben kihagyott egy büntetőt, Vladan Đogatović, a Javor kapusa kivédte a lövést. A hazaiak többet támadtak, de rendre fölé vagy mellé lőtték a labdát. A Javornak egy helyzete volt az első félidőben, Maričić a kapus ölébe lőtte. A második félidőben folytatódott a Mladost-fölény, a sok helyzetből aztán egyet sikerült kihasználni a 77. percben, amikor a végig rengeteget futó Jovanović megindult, kicselezte a védőt és belőtte. (1:0) A Javornak ezek után két veszélyes helyzete volt, mindkettő szögletet követett: először Milanović fejelt rá, a kapus nagyot védett, majd Kiković fejesét is bravúrral védte Nemanja Krznarić kapus.

 

 

Napredak - Novi Pazar 3:0

Erősen kezdett a Napredak, a Novi Pazar védői pedig hősiesen hárítottak és blokkoltak, egészen a 22. percig, amikor a kruševaciaknak végül sikerült feltörni a vendégek védelmét és Vukanović megszerezte a vezetést. (1:0) A második gólt óriási kapushiba előzte meg, a 25. percben Budaković kirúgása hajszálpontosan N'Diaye előtt ért földet, ő meg már indult is felfelé, ívelte is be, az érkező Alivodić pedig belőtte. (2:0) A Novi Pazar védői a félidő (és az egész meccs) hátralévő részében sokszor önfeláldozóan vetődtek ill. csúsztak be az ellenfél útjába, többek között ennek is köszönhető, hogy nem lett sokkal nagyobb a gólkülönbség. A második félidőben már többször vezettek akciót a vendégek, de egyik sem sikerült túlságosan jelentősre - bár azért egy alkalommal Milojević rendesen megzavarta a kapust. A Napredak fölénye azonban semmit sem csökkent, végül a 85. percben Gobeljić beadásán Alivodić még egy kicsit igazított, majd belőtte. (3:0)

Enver Alivodićot idézi a Napredak a Twitteren. Alivodić az előző szezonban a Novi Pazar játékosa volt és nagy-nagy népszerűségnek örvendett egykori klubjánál. "Nekem a klub, ahol játszom, szent, mert ebből a munkából él meg a családom", nyilatkozta Alivodić a meccs után, miután rákérdeztek, hogy milyen érzés volt kétszer is betalálni egykori klubjának.

 

 

Radnički Niš - FK Partizan 0:2

Megint szépségdíjas góllal nyert a Partizan, de ne rohanjunk ennyire előre. Aggresszíven kezdett a Partizan, folyamatosan támadtak, aztán úgy a 20. perc környékén már enyhült az iram. Egy idő után a Radnički is levegőhöz jutott, de az első helyzetükre a 37. percig kellett várni, amikor Travančić megindult, kicselezte a védőt és rá is lőtt, nem sokkal ment mellé, aztán a 41. percben megint ő próbálkozhatott egy kontratámadásból, az a lövés is mellément. A második félidőben is a Partizan irányított és nagyon érett a góljuk, bár a Radnički masszívan védekezett. Végül a 69. percben Janković balról érkező beadását Đurđević belőtte. (0:1) Itt aztán leült a meccs, egyik csapat sem tudott semmi jelentőset felmutatni - az egyetlen hazai helyzet még az 51. percben volt, Kojić hagyta ki -, aztán már a hosszabbításban a brazil Leonardo kapott a félpálya környékén egy passzt Kosovićtól, és lazán, szinte oda sem figyelve rálőtt, alsó hangon is vagy 35 méterről. A labda egy jókora ívet írt le, elszállt az elszörnyedve bámuló kapus felett és védhetetlenül a hálóba hullott. (0:2 - a lenti összefoglalóban 3:58-tól)

 

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 73 pont

2. FK Partizan 67 pont

3. Vojvodina 57 pont

4. Napredak 46 pont

5. Mladost 44 pont

6. Radnički Niš 43 pont

7. FK Voždovac 40 pont

8. FK Javor 39 pont

9. FK Spartak 37 pont

10. Čukarički 36 pont

11. FK Rad 32 pont

12. Metalac 26 pont

13. Radnik 24 pont

14. OFK Bačka 24 pont

15. Novi Pazar 20 pont

16. Borac 18 pont

 

Szerdán következik a Szerb Kupa negyeddöntője, ahol a Voždovac a Partizant fogadja, a Čukarički a másodosztályú FK Sloboda Užice otthonába látogat, a Vojvodina a Boraccal csap össze Újvidéken, míg a Mladost a Crvena Zvezda vendége lesz.

 

Világbajnoki selejtező: Grúzia - Szerbia 1:3

Nem indult túl jól ez a mérkőzés Szerbiának, már a 6. percben megszerezték a grúzok a vezetést. Kolarov akarta - óvatlanul - hazaadni a labdát, de Katcharava ott termett és a kifutó szerb kapus mellett belőtte. (1:0) Megzavarta a szerbeket a hirtelen jött gól, olykor teljes káosz uralkodott közöttük. Kétségbeesetten támadtak, a védelmük teljesen átjárhatóvá vált, a grúzok pedig veszélyes kontratámadásokat vezettek, de egyszer sem sikerült eltalálniuk a kaput. A 19. percben Kazaishvili lövését védte Stojković, a 25. percben a szerb védőknek sikerült megfékezni a hazai támadást, de itt is egy eladott labda okozott zűrzavart. Közben a szerbeknek is volt néhány helyzetük, a 23. percben Rukavina próbálkozott, de végül csak Kverkveliát sikerült a földre küldenie. A 30. percben Kostić nagyon gyenge lövése ment mellé - a grúz kapusnak nem is igen akadt dolga az első félidőben. Három perccel később újra Kostić volt akcióban, de lemaradt Rukavina beíveléséről, Loria kapus aztán szögletre öklözte a labdát, a beívelés után pedig Mitrović elől mentettek a védők. A 35. percben volt egy óriási grúz helyzet. Kazaishvili kapta a labdát, az összes védő lemaradt mögötte, a partjelző nem lengetett lest, Kazaishvili rálőtt, és csak pár centin múlott, hogy végül nem lett 2:0. A félidő utolsó percében egyenlíthetett a szerb válogatott - Kakavadze lerántotta Kostićot a 16-oson belül. A bíró egyből a 11-es pontra mutatott, a büntetőt Tadić belőtte. (1:1)

A második félidő nehézkesen indult. A szerb játékosok hátul gurigáztak a labdával, a grúzok igyekeztek őket letámadni. Az 57. perc hozott némi izgalmat, amikor a szerb kapu előtt támadt kavarodás, de a vendégek szerencséjére a grúzok eltötyögték a helyzetet. Leült a mérkőzés, Szerbiának látszólag fogalma sem volt, hogy mit kellene csinálni, a grúzok pedig nemigen erőltették a dolgot. Néha volt egy-egy veszélyesebb kontrájuk, de nem vitték túlzásba. A 61. percben egymás után három próbálkozásuk is volt, de Stojković mindegyiket kivédte. Aztán a 64. percben végül Mitrović megunta a nyugdíjas tempót. Tadićtól kapta a passzt, megfordult és 16 méterről bombagólt lőtt. (1:2) A gól az iramot nem pörgette fel, a szerbeknek tökéletesen megfelelt az állás, a grúzok meg egy kicsit ilyen "ahogy esik, úgy puffan"-alapon támadgattak meg gurigáztak. Jobban mondva, többet birtokolták a labdát a szerbeknél, de fogalmuk sem volt, hogy mit kezdjenek magukkal. A veszélyes kontratámadásaik elpárologtak, ha volt is próbálkozásuk, azt a szerb védelem minden különösebb erőfeszítés nélkül blokkolta. A 82. percben aztán az egyikük kapura lőtt, de a nagyon gyenge lövés maximum arra volt elég, hogy Stojkovićot kicsit átmozgassa. Aztán már mindenki a hármas sípszót várta, amikor a 86. percben Gaćinović és Tadić kényszerítőztek, majd Gaćinović - aki egyébként most debütált a szerb nagyválogatottban - belőtte. (1:3) Ezzel a győzelemmel Szerbia a D csoport élére került, megelőzve a korábbi éllovas Írországot.

Tadićot (10) ünneplik a gólja után

 

Szerb gólok:

 

 

Tények:

Helyszín: Boris Paichadze Dinamo Arena, Tbiliszi, Grúzia

Vezette: Felix Zwayer (partjelzők: Thorsten Schiffner, Marco Achmüller - tartalék játékvezető: Christian Dingert) - GER

 

Grúzia: Loria - Kakabadze (Arabidze, 70.), Kashia, Kverkvelia, Navalovski - Kazaishvili (Kvilitaia, 83.), Gvilia (Jigauri, 90.), Kvekveskiri, Kankava, Ananidze - Katcharava

Szövetségi kapitány: Vladimir Weiss

 

Szerbia: Stojković - Ivanović, Maksimović, Kolarov - Rukavina, Milivojević, Matić, Obradović (Vuković, 47.) - Kostić (Gaćinović, 81.), Tadić, Mitrović (Gudelj, 71.)

Szövetségi kapitány: Slavoljub Muslin

 

Gólszerzők: Katchavara (6.), ill. Tadić (45.), Mitrović (61.), Gaćinović (86.)

Sárga lap: Kankava (43.), Kakabadze (45.)

 

A D csoport jelenlegi állása:

1. Szerbia 11 pont

2. Írország 11 pont

3. Wales 7 pont

4. Ausztria 7 pont

5. Grúzia 2 pont

6. Moldova 1 pont

 

Szuperliga, 27. forduló (2017. március 17-19.)

Újabb győzelmet aratott a Novi Pazar, ezúttal a Radnik ellen. Az első félidőben is főleg az ő akaratuk érvényesült, a Radniknak mindössze három támadásra futotta, ebből az első kettő Arsenijevićhez fűződik: az elsőt 25 méterről rúgta egyenesen a kapus ölébe, a második alkalommal Radović labdáját lőtte fölé. A Novi Pazar pedig sorban hozta a helyzeteket. Perović labdája elkerülte a kaput, aztán Muslimović kapáslövése is mellément. Plavšić 18 méterről lőtt fölé, majd egy fantasztikus akció végén Milojevićet blokkolták a surdulicai védők. A félidő végén jött a Radnik harmadik helyzete, de Milovanović a kapust találta el. A második félidőben a Novi Pazar kitartása meghozta a gyümölcsét: az 53. percben Marić mentette meg a labdát attól, hogy az utolsó pillanatban kicsorogjon az alapvonalon. Középre passzolt, ott Marković megtolta, az egymagában ácsorgó Krstić pedig belőtte. (1:0) A meccs további részében a Radniknak volt több helyzete, de egyet sem sikerült értékesíteniük: Kyeremeh beívelése a kapufát találta el, Žarković melléfejelt egy szabadrúgást, utána megint Kyeremeh került helyzetbe, de blokkolták a védők, végül Radović lőtte mellé az ötösről. A Novi Pazar ezzel a győzelemmel elmozdult az utolsó helyről, de egészen biztosan az alsóházban fogja folytatni az alapszakasz után.

 

Minimális győzelmet aratott a Spartak a Borac felett, talán túlzás nélkül lehet állítani, hogy potyagóllal. Végig a szabadkaiak voltak fölényben, Mudrinski különösen aktív volt. A gól is az ő nevéhez fűződik, a második félidő 50. percében a Borac kapusa kirúgta a labdát az egyik védőnek, az meg addig tötyörgött, míg az arra csellengő Ivanović szerelte, az érkező Mudrinski pedig - talán maga sem hitte, hogy ekkora lehetőség érkezett elé aranytálcán - egy gyenge lövést eresztett meg a kapu felé, ami aztán az elvágódó kapus mellett bepattogott a hálóba. (1:0) A Borac játékosai hevesen reklamáltak (valószínűleg lest), sem a játékvezetőt, sem a partjelzőt nem tudták meghatni. A čačakiaknak így hát muszáj volt összeszedniük magukat és támadni - Delić lövése mellément, aztán a kifutó kapus blokkolt, újból Delić próbálkozott, most fölélőtte, majd Punoševacot is megállították a Spartak védői. A szabadkaiak közben tovább próbálkoztak, egy szöglet után Radovanović fejesénél kellett hatalmasat védenie a čačaki kapusnak. Mudrinski és Ivanović összjátéka következett megint, utóbbi végül az oldalhálóba lőtte. Egy vendégakció után Zočević fejelhetett rá, de olyan gyengén találta el a labdát, hogy a kapusnak semmi gondot nem okozott. Mudrinski is rálőtt még egyszer, de ez a lövése nem ment be. A Spartak ezzel hajszálnyira, de továbbra is a felsőházban van, a hátralévő három fordulóban mindenképpen meg kell erősíteni a helyét, ha nem akar az alsóházba (és ezzel a kiesőzónába) kerülni.

 

Eseménytelen, mindössze egygólos mérkőzésen nyert idegenben a Napredak a Rad ellen. Az első félidőben összesen három említésre méltó helyzet volt. Először a belgrádiak támadtak, Lutovac lőtt fölé. Majd a vendégektől Alivodić lövését kapta el a kapus, végül újra a hazaiak jöttek, Veselinović beívelését fejelték ki a védők Đenić elől. Đenić ugyan reklamált, hogy lerántották, de a partjelző már korábban lest lengetett. A második félidő sem hozott sokkal több akciót. Először a kruševaciak támadásakor maradt le a labdáról Alivodić. A hazaiaknak egyetlenegy akcióra futotta, de akkor is a kapus gyorsabb volt, mint Denić. A 72. percben érkezett a megváltás és a gól: egy kirúgást N'Diaye fejjel megtolt, Vukanović pedig belőtte. (0:1)

Így ünnepeltek a Napredak játékosai az öltözőben meccs után

 

A post shared by FK Napredak Krusevac (@fk_napredak) on

 

 

A 13. percben már vezetett a Bačka ellen a Radnički Niš, miután Stojanović szerelte a hazaiak játékosát, az előreívelt labdát pedig Kojić belőtte. (0:1) A Bačka igyekezett kiegyenlíteni, de ehelyett a 42. perctől 10 emberrel játszottak tovább, miután a játékvezető kiállította Trivunovićot (állítólag a palánkaiak csapatkapitánya túl hevesen reklamált egy meg nem ítélt büntető miatt). Végül a második félidő 49. percében sikerült megszerezniük az egyenlítő gólt: Luković a kifutó kapus felett átemelve belőtte. (1:1) Néhány Radnički-próbálkozás után leült a mérkőzés irama, a vége felé a nišiek aztán rájöttek, hogy ha el akarják hozni mind a három pontot Palánkáról, akkor muszáj lesz támadniuk. Így is tették, a 82. percben Arsić érkező lövését a kapus - valószínűleg - az előtte tömörülő védőktől nem látta, a labda a hálóba hullott, a Radnički pedig továbbra is masszívan őrzi az 5. helyét. (1:2)

 

Hazai győzelmet és egy súlyos sérülést hozott a Javor - Metalac mérkőzés. Végig a Javor támadott, az első félidőben a vendégeknek mindössze két próbálkozásuk volt, először Mijić lőtt mellé, majd Tomić lövését fogta meg a kapus, mindkettő a félidő vége felé. A második játékrészben folytatódott a hazai dominancia. Eleinte ugyan blokkolták a Javor próbálkozásait a Metalac védői, de már nagyon érett a hazai gól. Ez a 76. percben meg is történt: M'Futila lőtt rá, a labda megpattant a kapuson és a hálóba esett. (1:0) A mérkőzés végén Panić, a vendégek középpályása és Terzić, a Javor védője úgy összefejeltek, hogy mindketten a földön maradtak, és mindkettőjükből dőlt a vér. Panić végül egy turbánt kapott a fejére a csapat orvosától, de Terzićet kórházba kellett szállítani, hogy összekapcsolják a szétnyílt homlokát. 

Terzićet pakolják épp a mentőautóba 

(kép: fkjavor.com)

 

Négygólos győzelmet aratott a Partizan a Voždovac felett. Đurđević már a mérkőzés 8. percében szépségdíjas gólt lőtt, Tawamba beívelését küldte fantasztikus, ollózó mozdulattal a kapuba. (1:0)

 

⚽️ @djuka32

A post shared by FK Partizan (@partizanbelgrade) on

 

A Partizan nem sok esélyt hagyott a vendégeknek. Az első félidőben hol Tawamba, hol Leonardo, hol Đurđević próbálkozott, végül a 44. percben Leonardo belőtte a második gólt is. (2:0) A második félidőben folytatódott a hazai fölény, a Partizan folyamatosan támadta a Voždovac kapuját. Az 53. percben Tawamba lövését még blokkolta a kapus, majd a keletkező nagy kavarodástban a fiatal Milenković belőtte a hazaiak 3. gólját. (3:0) Egyetlenegyszer sikerült a Voždovacnak eljutnia a kapuig, a 60. percben kellet a Partizan kapusának kiöklözni egy szögletet. (Aztán valószínűleg szunyókált tovább.) Egy perccel később pedig 11-est kapott a Partizan, miután Mihajlov lerántotta Tawambát a 16-oson belül. A büntetőt Đurđević értékesítette. (4:0) Közben a játékvezető egy piros lapot is kiosztott Mihajlovnak; a Voždovac védőjének már volt egy sárgája, a lerántást követően megkapta a másodikat is, mehetett az öltözőbe. A meccs hátralévő részét - a folyamatos Partizan-támadások és a megfogyatkozott létszám ellenére - már kibekkelte a Voždovac, de ezzel a vereséggel lecsúsztak a 9. helyre, így ha el akarják kerülni az alsóházat, akkor az alapszakasz hátralévő három fordulójában nagyon össze kell szedniük magukat.

 

Gólzáport hozott a Čukarički - Crvena Zvezda mérkőzés. A vendégek a 16. percben már 0:2-re vezettek, először a 8. percben Boakye talált be (0:1), majd a 16.-ban 11-est kapott a Zvezda (Donaldot rántották le a 16-oson belül), Luković pedig értékesítette a büntetőt (0:2). Büntetőből szépített a Čukarički: a 44. percben Bojićot sodorta el Anđelković a kapu előtt, a 11-est Ožegović belőtte. (1:2) A második félidőben sikerült kiegyenlíteniük a hazaiaknak: a 47. percben Zorić lövését még blokkolta a kapus, de Kajevićét már nem tudta. (2:2) Nem kellett sokat várni a Zvezda újabb góljára, az 54. percben Petković bűvészkedett a labdával, majd rálőtt. A labda elgurult a kapus karja alatt, az érkező Boakye pedig belőtte. (2:3) És még itt is egyenlíteni tudott a Čukarički, a 67. percben Jovanović beívelését Jevtić lőtte be. (3:3) Az utolsó gól a 83. percben érkezett, Anđelković lőtte és ezzel a találattal a Zvezda elvitte a három pontot a Banovo brdo-i stadionból. (3:4)

 

A Mladost már a 10. percben eldöntötte a mérkőzést a Vojvodina ellen. Egy szöglet után Jovanović ívelt be középre, Odita pedig belőtte. (0:1) A Vojvodina csak a második félidőre tudta összekapni magát, akkor viszont folyamatosan támadtak - hiába. Malbašić lövését védte a kapus, Babić melléfejelt, Lakićević lövése is mellément, ahogy Paločevićé is, Puškarićot pedig blokkolta a kapus. Értékes győzelmet szerzett ezzel a lučani csapat, megerősítették a helyüket a felsőházban, a Vojvodina továbbra is masszívan tartja a 3. helyét a tabellán.

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 70 pont

2. FK Partizan 64 pont

3. Vojvodina 57 pont

4. Napredak 43 pont

5. Radnički Niš 43 pont

6. Mladost 41 pont

7. FK Javor 39 pont

8. FK Spartak 37 pont

9. FK Voždovac 37 pont

10. Čukarički 33 pont

11. FK Rad 29 pont

12. Metalac 26 pont

13. OFK Bačka 24 pont

14. Radnik 21 pont

15. Novi Pazar 20 pont

16. Borac 18 pont

 

A bajnokság a hétvégén szünetelni fog, pénteken a szerb válogatott játszik Grúziával világbajnoki selejtezőt.

 

Szuperliga, 26. forduló (2017. március 12-13.)

Álmos vasárnap kora délutáni találkozóra sikeredett a Mladost - FK Partizan mérkőzés. A 13. percben volt az első akció, a vendégektől Leonardo lőtt rá 16-ról egy szöglet után, fölé. Pár perccel később Leonardo újra próbálkozott, utána Milenković is, de mindkettő kimaradt. A Mladost első helyzete a 21. percben volt, Radivojević lövése szögletre ment. A 31. percben a Partizan kameruni játékosa, Tawamba lőtt rá, a kapus jó ütemben mentett. A túloldalon a Partizan kapusa is produkált egy látványos védést Šatara fejese után. A 42. percben pedig érkezett a gól: Đurđević egy védővel birkózott, majd sikeresen lerázta, beívelte a labdát, az ott várakozó Leonardo pedig belőtte. (0:1) A második félidő sem hozott sokkal több akciót. Még a legelején a Partizan felmutatott egyet, Janković indult meg és lőtt rá 18 méterről, a kapus védett. A 61. percben Đurđević kapta a labdát Tawambától, rá is lőtt, de a védők blokkolták. A Mladost egyre inkább behúzódott bunkerfocit játszani, de a Partizannak nem okozott gondot: a 75. percben Leonardo lövését védte a kapus, a labda Đurđević elé pattant, az ő lövése már betalált. (0:2) A meccs végéig még három Partizan-támadás volt: először Leonardo lőtt mellé 18 méterről, majd Đurđević hagyta ki, végül Đuričković is próbálkozhatott, de az ő lövése is fölément.

Egy kép a Partizan Instagramjáról: érkeznek a játékosok kezdésre, Leonardo mögött Milenković, Tawamba, Ostojić és Janković

 

 

A Borac - Čukarički mérkőzés elején úgy tűnt, a čačakiak semmit nem bíznak a véletlenre, már a 3. percben megszerezték a vezetést Jovanović góljával. (1:0) A 23. percben jött az egyenlítés: Jevtić cselezgetett a védők között, majd Kajevićnek passzolt. A montenegrói játékos Obradovićnak küldte a labdát, ő pedig belőtte. (1:1) A Borac támadott, a gólszerző Jovanović ívelt előre Galvaõnak, a Čukarički védői tisztázni próbáltak, végül Ignatijevićhez került a labda, az ő lövése a keresztlécet találta el. Tovább támadtak a hazaiak, a 29. percben Galvaõ kapta megint a labdát. Három védő ugrott rá, de a brazil kicselezte őket és belőtte. (2:1) A hazaiak lelkesedése semmit sem csökkent, Mihajlović fejelte el a labdát két védő között Jovanovićnak. Jovanović rálőtt, nagyon kevésen múlott, hogy újabb gól legyen a Boracnak. A második félidőre összeszedte magát a Čukarički, és sikerült is kiegyenlíteniük. A 62. percben Kajević ívelt előre egy szabadrúgást, Bojić pedig belőtte a kapuba. (2:2) Később egy kontratámadást indított a vendégcsapat. Obradović küldte ki balra a labdát Ožegovićnak, ő rálőtt, a kapus védett. Aztán Ožegović újra próbálkozott, a kapus újra védett. Majd Bojić indult meg a jobb oldalon, a védők megállították, sikerült is tisztázniuk, de a labda visszakerült a vendégekhez. Lagator ívelhetett be középre, ott Jevtić megpöccintette, a kapus hárított. Folyamatos nyomás alatt tartotta a Čukarički a Boracot. A 78. percben meg is szerezték a vezetést. Ožegović ment fel a bal oldalon, miközben a védőkkel birkózott. Végül maga mögött hagyta őket és beívelte a labdát középre. Ott Obradović pont lemaradt a passzról, de érkezett jobbról Bojić, kicselezte a kirohanó kapust és belőtte. (2:3) A Boracnak a meccs végén volt egy akciója, de a lövést a kapus elkapta.

 

Értékes győzelmet aratott a Voždovac az OFK Bačka ellen. A hazaiak letámadták a palánkaiakat, de Sinđić beívelését az elején még blokkolták a védők. Utána Filipović ívelte át a labdát a túloldalra, ott Asani vitte tovább, rá is lőtt, a kapus védett. Aztán a Voždovac kis híján pórul járt, amikor egy hazaadást követő kirúgásnál a Bačka támadója rástartolt a labdára, és nem sokon múlt, hogy végül nem sikerült ellopnia és belőnie. Aztán a 24. percben egy hazai szöglet után Pavlović ráfejelt, a gólvonalnál ugyan egy védő ott állt és kirúgta a labdát, de a játékvezető úgy döntött, hogy a labda bent volt és megadta a találatot. (1:0) Tovább támadott a Voždovac. Krasićnál volt a labda, átküzdötte magát a védők között, de az érkező játékostársa fölélőtte a tőle kapott passzt. Végre támadott a Bačka is, de Appiah lövése az oldalhálót találta el. A második félidőt a Bačka nyitotta egy támadással. Appiahtól Balabanovićhoz került a labda, ő a jobb oldalon érkező játékostársához passzolt, de az ő lövését a kapus elkapta. Újra a Voždovac támadott. Az 55. percben Mihajlov passzolt Zecnek, Zec utána Nikolićnak küldte, ő vissza Mihajlovnak, tőle újra Nikolić kapta, ő beküldte középre, ahol az érkező Marinković belőtte. (2:0) Újabb hazai támadás, újabb gól: az 59. percben Zecnél volt a labda, tőle Marinkovićhoz került, majd Krasićhoz, Krasić pedig belőtte. (3:0) A vendégek jöhettek, Bajić passzolt ki Appiah-nak. Appiah cselezett, majd beívelt, a védők blokkolták a lövést. Még egy lehetősége volt a palánkaiaknak, újra Appiah vitte a labdát, a kapus messzire kifutott, hogy szerelje - ez sikerült is, de a labda Bajićhoz pattant. Ő messziről rá is lőtt az üres kapura, nem sokkal ment mellé. Közben eleredt az eső, ez nem szegte a kedvét a Voždovacnak. Zec kapta a labdát, megindult, a kiszaladó kapus mellett ellőtte, be a kapuba. (4:0) A Bačka tovább próbálkozott, Appiah elől mentettek a védők. Aztán egy hazai támadásnál Appiah elgáncsolta Krasićot a 16-oson belül. A bíró azonnal 11-est ítélt. Georgijević állt a labda mögé, de a lövését kivédte Konovalov. 

Voždovaci gólöröm

 

Radovanje

Posted by FK Voždovac on Sunday, March 12, 2017

 

 

A hétvége legfordulatosabb és valószínűleg legszürreálisabb meccsét hozta a Napredak - Radnik találkozó. A hazaiak már a mérkőzés elején tűzijátékot rendeztek a surdulicai kapu előtt: először Vulić lövését védte a kapus, majd a kipattanó labdát Eskić tűzte rá, a kapus ezt is védte. A labda a kapufára pattant, onnan Cvetković elé, ő is rálőtt, ez is kimaradt. Utána Tubić ívelt előre, Gobeljić ráfejelt, a Radnik védői blokkoltak. Egy kruševaci bedobás után újra Gobeljićnél volt a labda. Megindult, kicselezte a védőket, beívelt középre, ott Cvetković fölélőtt. Hazai szöglet okozott aztán nagy kavarodást a Radnik 16-osán belül, a káoszban Vulićot elgáncsolták, a játékvezető nem fújta le. Megint a Napredak támadott, most Urošević birkózott a védőkkel. Jobbra passzolt, ott Cvetković beívelt, középen Vulić ollózva rálőtt, fölé. Még mindig a hazaiak támadtak, a surdulicaiaknak idáig nem is volt említésre méltó akciójuk. Alivodićnál volt a labda, kivitte jobbra, a beívelést Gobeljić megpöckölte, a szurkolók már gólt kiáltottak, de a játékvezető szerint nem ment be. Végül a védők tisztáztak. Ezután jött a Radnik első próbálkozása, de az is kimerült abban, hogy Radović hatalmasat esett a 16-oson belül, a bíró pedig neki adott sárga lapot színészkedésért - jogosan. Megint próbálkoztak a vendégek, Mladenović ívelt be jobbról a 42. percben, Zlatanović fejjel levette és Stankovićnak küldte, aki belőtte. A Napredak védői integettek, hogy Stanković szerintük lesen volt, a bírót ez nem hatotta meg, megadta a gólt. (0:1) A hazaiak igyekeztek kiegyenlíteni, a félidő hátralévő idejében támadás támadást ért. Először Vukanović lőtt be középre, de a kapus gyorsabb volt Uroševićnél. Majd Gobeljić lőtt rá vagy 20 méterről, a kapus ezt is hárította. A félidő utolsó percében viszont már nem sikerült védenie: Vukanovićnál volt a labda, fejjel átemelte a kapus felett és kiegyenlített. (1:1) A második félidőben a Radnik kezdett erősebben. Ivić ívelt előre Stankovićnak. Stanković nagy igyekezetében összeütközött a kapussal, a bíró továbbot intett. Aztán már sikerült kiharcolnia a vendégeknek egy 11-est, miután N'Diaye fellökte Radovićot a 16-oson belül. Adamović állt oda büntetőt lőni, de aztán amit produkált, az kimerítette a "világ legbénább panenkázása" fogalmát. Természetesen kihagyta, sikerült a kapu mellé lőnie. Támadtak a hazaiak, Gobeljić lövését kapta el a kapus. Utána N'Diayét buktatták a 70. percben, szabadrúgást kapott a Napredak. N'Diaye villámgyorsan elvégezte a szabadrúgást, Cvetković kapta a labdát, beküldte középre, ott az egyik védő szögletre fejelt. Innen Sljivićhez pattant a labda, ő pedig bevágta. (2:1) Még egy lehetősége volt a surdulicaiaknak, Arsenijević csapott le egy eltévedt labdára, az előreívelés Jovanovićnak ment volna, de a kapus résen volt. A mérkőzés végén N'Diaye próbálkozott egy lövéssel, azt a kapus lábbal hárította.

 

Esős mérkőzésen győzött a Rad a Spartak ellen. Az elején a hazaiaktól Lutovac volt különösen aktív, kétszer is próbálkozott egymás után, mindkétszer hárítottak a védők. Aztán egy bedobás után Veselinović vitte fel a labdát, kicselezte a védőket, önzetlenül Lutovacnak passzolt, aki belelőtte a kapusba. Még mindig a hazaiak támadtak, Vicotól kapta Veselinović, de most ő is eltalálta a kapust. Aztán a 18. percben egy szöglet után Đenić befejelte a labdát a szabadkaiak kapujába. (1:0) A Subotica egy szabadrúgással próbálkozott, de a lövés kiszállt a pálya túloldalán, elkerülte a kaput. Újra a Rad támadott, Lutovac kapott egy hosszú előreívelést, de a kapus hárított. Szabadkai akció, Mudrinski ívelt be, de Nikolić lemaradt róla. Rad-támadás, Radivojević ívelt be és okozott nagy kavarodást a kapu előtt, majd a szabadkai védők kifejelték a labdát. Az viszont továbbra is a Radnál volt, Maraš fejese ment centikkel mellé. Még egy Spartak-támadást maradt az első félidőre, Krefl kapott egy beívelést, a kapus nagyot védett. A második félidőben a Spartak volt fölényben az elején. Ivanović vitte kapura a labdát, a kapus elfogta. Majd Nikolić indult meg,  szerelték ugyan, de még mindig a Spartaknál volt a labda. Ivanović kapta, be is küldte középre, a kapus elkapta. Itt jött egy hazai támadás, Lutovac ment fel a 16-osra, tőle Stojanović kapta, ő rá is lőtt kb. 20 méterről, a kapus kivédte. Egy Rad-szöglet után Bates lőtt rá ollózva, de nagyon gyengére sikerült. Ćulumhoz pattant a labda, ő pedig az ötösről fölélőtte. Eljött aztán a 76. perc és a második hazai gól. Egy szöglet okozott általános zűrzavart a Spartak 16-osán belül, Đenić ezt kihasználta és belőtte. (2:0) A végén egy Spartak-támadás volt még, Ivanovićot lerántották a 16-oson belül, de a bíró nem ítélt 11-est.

 

Kemény, szikrázó, durvaságoktól sem mentes találkozó lett a Radnički Niš - Novi Pazar meccs, amelynek a vége pontosztozkodás lett. A vendégek már a legelején megszerezték a vezetést, a 2. percben egy szöglet után Marković lőtte a Novi Pazar első gólját. (0:1) A hazaiak támadtak, de Bulatovićnak pont egy ütemmel sikerült lemaradnia a beívelésről. Aztán a 37. percben szabadrúgást kapott a Radnički. 25 méterre lehettek a kaputól, Arsić állt a labda mögé és egy bombalövéssel kiegyenlített. (1:1) A második félidőben a hazaiak támadtak, Stojanović kapta a labdát, majd Kojićhoz került, de ő fölélőtte. A Novi Pazart egy akción belül kétszer is blokkolták a védők, először Sinđićet, majd Marićot. Radnički-támadás következett, Travančić kapott egy passzt a túloldalról, beküldte középre, Kojić elől az utolsó pillanatban mentett a védő. Még mindig a nišieknél volt a labda, Stojanović lőtt volna, de blokkolták, majd végül tisztáztak a Novi Pazar védői. A 62. percben pedig jött a meglepetés és a hidegzuhany (a hazaiaknak legalábbis): egy szöglet után Ignjatović befejelte a labdát, újra vezetett a Novi Pazar. (1:2) Túl sokáig nem örülhettek a vendégek az előnyüknek: a 84. percben a niši Noma ívelt be, a labda megpattant Tašićon és a kapuba hullott. Öngól. (2:2) A Radničkinak még maradt ereje egy támadásra, Noma vitte fel a labdát és küldött hatalmas passzt Stojanovićnak. Ő beívelte középre, ott egy védő mentett és végül a kapusé lett a labda.

Arsić bombalövése

 

Niški bombarder 💣⚽️⚠️ #11

A post shared by FK Radnički Niš (@fkradnickinis) on

 

 

A papírforma érvényesült a Crvena Zvezda - FK Javor meccsen, a hazaiak háromgólos győzelmet arattak. Pedig a kezdés a Javoré volt, Karišik távoli lövését a kapus elkapta. Utána már a hazaiak akarata érvényesült (főleg). Először Petković passzolt Plavšićnak, tőle Kangához került a labda. Ő messziről rálőtt, fölé. Egy szöglet után Boakye lőtt közvetlen közelről a kapusba. Majd egy Zvezda-kontratámadás után megint Boakye lőtt rá, most messziről próbálkozott, de a kapus ezt is kivédte. Az ivanjicaiaknak lett lehetősége, Amanović kapta a labdát. Megindult felfelé, rá is lőtt 16 méterről, a kapus hárított. Jött a 29. perc, Anđelković vitte fel a labdát bal oldalon, majd beívelte középre, Kanga pedig egy kapáslövéssel a kapuba továbbította. (1:0) A Javort ez nem törte le, támadtak, Eliomar kapott egy beívelést, a védők hárítottak, de még mindig az ivanjicaiaknál volt a labda. Milošević rálőtt, a kapus védett. Újabb zvezda-akció, Kanga passzolt Plavšićnak, ő Petkovićot szöktette. Petković rálőtt, a kapus nagyot védett. A második félidő 47. percében a Zvezda costa rica-i játékosa, Ruiz vihette fel a labdát és passzolta Kangának. A gabonitól a jobbról érkező Plavšićhoz került, ő pedig belőtte. (2:0) Később Kanga szabadrúgását hárította a kapus. Kontratámadás következett a Javortól, Eliomar vitte fel a labdát, rá is lőtt, a kapus védett. Tovább támadott a Zvezda, Kanga passzolt Ruiznak, de az ő lövését kivédte a kapus. Utána Boakye próbálkozott 16 méterről, nem sokkal ment mellé. Újra Ruiznál volt a labda, elvitte a kapus mellett, kis híján kisodródott, végül visszapasszolt Anđelkovićnak. Ő beküldte a labdát középre, ott Boakye rálőtt, Milović mentett. Egy Zvezda-szöglet után Donaldhoz pattant a labda, tőle Petkovićhoz került, ő az ötösről lőtte fölé. Aztán a 83. percben Donald küldte előre Ruiznak a labdát, Ruiz rálőtt, a labda a hálóba vágódott. (3:0) Egy támadásra még volt ideje a Javornak, Sević lövését blokkolta a kapus.

 

Egyetlenegy meccs maradt hétfőre, a Metalac - Vojvodina találkozó sima vendéggyőzelmet hozott. Már a 15. percben megszerezték a vezetést Malbašić góljával. (0:1) Nem sokkal később Antić tűzte rá éles szögből, fölé. Egy Metalac-akció végén Simović kapta a labdát a bal oldalon, be is ívelte, a kapus kiöklözte. Egy hazai szöglet után a védők tisztáztak, a labda viszont Rovčanin elé pattant, ő rálőtt, a kapus elkapta. Próbálkozott tovább a Metalac, Bondarenko lőtte a labdát a kapusba. Támadtak az újvidékiek, Spremo távoli lövése a kapus ölébe esett. Egy hazai szabadrúgás után védett egyet a Vojvodina kapusa. A második félidőben Malbašić egy ütemmel lemaradva érkezett Jovanović beívelésére, maradt továbbra is a Vojvodina egygólos előnye. Utána Antić indulhatott meg bal oldalon, cselezett, beívelte, de az érkező játékos nagyon rosszul találta el a labdát. Nem sokkal később Jovanović cselezett és vágott le nagy szólót, de a végén blokkolta a Metalac védője. Fáradhatatlanul támadott a Vojvodina, Trujić birkózott a védőkkel a labdáért. Sikerrel járt, Malbašićnak passzolt, tőle Maslachoz került, aki végül fölélőtt. Utána már Malbašić saját maga próbálkozott egy lövéssel, az meg a kapusé lett. Nem baj, tovább támadtak az újvidékiek, de Zličić passzát fölélőtte a játékostársa. Egy kis lélegzethez jutott a Metalac, szabadrúgást kaptak, Mijić lövése a kapufán csattant. Utána még Čumić próbálkozott, de őt blokkoták a védők. Később egy szögletet kaptak a hazaiak, a kipattanó labdát Nikodijević még megmentette, mielőtt kicsorgott volna az oldalvonalon. Beívelte, Bondarenko ráfejelte, de az ukrán játékos lövése a kapus kezébe esett. A 73. percben Paločević 18 méteres szabadrúgás-bombájával növelte az előnyét a Vojvodina. (0:2) Próbálkozott a Metalac, de Čumić beívelését leszedte a kapus. A kegyelemdöfés a 85. percben jött, Paločević passzolt Malbašićnak, ő pedig be is lőtte. (0:3)

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 67 pont

2. Partizan 61 pont

3. Vojvodina 57 pont

4. Napredak 40 pont

5. Radnički Niš 40 pont

6. Mladost 38 pont

7. FK Voždovac 37 pont

8. FK Javor 36 pont

9. FK Spartak 34 pont

10. Čukarički 33 pont

11. FK Rad 29 pont

12. Metalac 26 pont

13. OFK Bačka 24 pont

14. Radnik 21 pont

15. Borac 18 pont

16. Novi Pazar 17 pont

 

A 27. forduló március 18-án szombaton lesz.

 

Szuperliga, 25. forduló (2017. március 8.)

Hétközi fordulót rendeztek a szerb bajnokságban

mellesleg helyenként kimondottan faramuci időpontra tették a meccseket - három mérkőzés is 14:00 órakor kezdődött; őszintén, ki az az átlagszurkoló, aki szerda kora délután ki tud rongyolni egy meccsre? Ráadásul a legtöbb helyszínen az eső is szakadt

az első találkozón az OFK Bačka meglepően bátran és okosan játszva győzte le a Mladostot. Már az elején nagyot kellett védenie a vendégek kapusának Luković támadásakor. A feltűnően gyengén játszó Mladostnak egy helyzetre futotta az első félidőben, amikor egy szöglet után Gavrić föléfejelt. A hazaiaktól Balabanovićnak volt két helyzete, először egy szöglet után lőtt fölé, majd a félidő vége felé egy beívelését szedte le a kapus. A második félidőben már a legelején támadott a Bačka, Luković passzolt jobbról Bismarcknak, a Mladost kapusának sikerült mentenie. A folyamatos hazai nyomásnak végül meglett az eredménye a 67. percben: egy támadást követően nagy kavarodás támadt a Mladost kapuja előtt, Balabanović pedig kihasználta a zűrzavart és a hálóba pöccintette a labdát. (1:0) A vendégeknek itt is csak egyetlen helyzetük volt, amit végül Radivojević hagyott ki. A Bačkának még két próbálkozása volt a végén, először Vidović lövését blokkolták, majd Makarić ívelt be, de a kapusnak sikerült elkapnia a lövést.

 

Az FK Voždovac a Novi Pazart látogatta meg és el is hozták mind a három pontot. Az első félidőben mindkét csapat egyaránt támadott, először a Voždovacnak nyílt lehetősége támadni, Pavlović lőtte fölé. Válaszképp a Novi Pazartól Marković lőtt rá nem sokkal később, a kapus elkapta a labdát. A vendégeknek két helyzetük is adódott, először Putinčanin lövését védte a kapus, utána Marinković beívelését Ćirković lőtte mellé. A hazai csapat sem tétlenkedett: Plavšić indulhatott meg, de a 16-oson belül szerelték a védők. A labda Milojevićhez került, ő továbbpasszolt Krstićnek, Krstić rálőtt, de a lövés fölément. Utána a vendégek labdavesztését használta ki Marković, rálőtt, a Voždovac kapusa kivédte. A félidő végére egy Voždovac-helyzet maradt, Marinković lőtt kapura a 16-os vonalánál, de a kapufát találta el. A labda továbbra is a vendégeknél volt, Pavlović fejelt rá, egy védő a gólvonalról mentett. A második félidő elején a Novi Pazar egy szabadrúgásból gólt szerzett, illetve szerzett volna, de Plavšić fejesét a bíró érvénytelenítette les miatt. Ez nem szegte a kedvét a Novi Pazarnak, Vusljanin vihette fel a labdát a jobb oldalon, beküldte középre, ott az érkező játékos rálőtt, de megpattant egy védőn és szögletre ment. A hazai nyomás után kicsit fellélegezhetett a Voždovac; Filipović vitte fel a labdát a Novi Pazar kapujára, rá is lőtt, a lövése mellément. Újabb vendégtámadás, az akció végén Georgijević kapta a labdát, de az ő lövése is elkerülte a kaput. Nagy hazai helyzet következett, Vusljanin kapta a labdát és ugrasztotta ki a 16-osnál Krstićet. Nem volt les, Krstić lőtt, a kapus nagyot védett. A 86. percben viszont összeomlottak a hazai álmok egy esetleges gól nélküli döntetlenről (netán egy minimális különbségű győzelemről...). A Voždovac támadott, Ćirković ívelt be középre, az érkező Filipović pedig csukafejessel küldte a kapuba a labdát. (0:1) A legvégén még megpróbált kiegyenlíteni a Novi Pazar, egy szabadrúgást ívelt be középre Vasilić, a nagy kavarodásban valaki rá is fejelt, de a kapus védett.

Félidei idill a Novi Pazar stadionjában, melegítő tartalékjátékosokkal

 

Novi Pazar - Vozdovac 0:1

Posted by Fk Novi Pazar - Zvanična stranica on Wednesday, March 8, 2017

 

1:1-es döntetlent hozott a Spartak - Napredak mérkőzés. A vendégek már az első félidőben megszerezték a vezetést, de még előtte Urošević szabadrúgását csúsztatta meg N'Diaye, alig ment mellé a lövés. Aztán a 29. percben N'Diaye passzolt Gobeljićnek, ő Alivodić-tyal kényszerítőzött, majd beívelte a labdát középre. Vukanović érkezett, rá is fejelte, be is lőtte. (0:1) A Spartak támadása következett, Stojković beívelését fejelte fölé Mudrinski. A vendégek támadását blokkolták aztán a szabadkaiak, miután N'Diaye cselezett és ívelt be jobbról Vukanovićnak. A második félidőben már többet támadott a Spartak és nem is hiába: az 51. percben Stojković kapta a labdát és ívelte előre. Ott Mudrinski érkezett, és miközben két Napredak-védő próbálta közrefogni, befejelte. (1:1) A Napredak produkált utána egy hihetetlen támadást. Vulić passzolt N'Diaye-nak, ő visszapasszolt Vulićnak. Vulić továbbküldte - vagy Gobeljićnek, vagy Vukanovićnak, nem vagyok benne teljesen biztos, mindenesetre bármelyikük is volt, jókora műesést produkált a 16-oson belül. A bíró nem vette be a trükköt, integetett is, hogy ez így nem fog menni, mindenesetre a labda továbbkerült Uroševićhez, akit viszont Stojković blokkolt. De még mindig a kruševaciaknál volt a labda, N'Diaye érkezett a beívelésre, végül Tomović fejelte ki szögletre. A Spartak a meccs vége felé igyekezett mozgósítani a tartalékait, először Ivanović indult meg felfelé a jobb oldalon, beívelte Mudrinskinak, de őt végül blokkolták a védők. Majd egy bedobás után Stojkovićhoz került a labda. Ő továbbította Pantićnak, Pantić előreívelt, ott Mudrinski felemelkedett és ráfejelt, alig ment mellé. A Napredaknak is belefért még egy támadás, Šarac küldte előre a labdát N'Diaye-nak. Ő beívelt, Šarac érkezett, rá is fejelt, de nagyon rossz volt a mozdulata, a labda kipattogott az alapvonalon. (Aztán a meccs végén a bíró kiosztott egy piros lapot a Spartak vezetőedzőjének, valószínűleg reklamálásért.)

 

Sima hazai győzelmet hozott a Partizan - Metalac mérkőzés. A Partizan úgy nyerte 3:0-ra ezt a meccset, hogy gyakorlatilag végig egykapuztak. Nemcsak hogy egykapuztak, de folyamatosan, végig, szinte percenként támadtak. Egyből a 2. percben Janković kapta a labdát Vulićevićtől, felvitte a 16-osig, ott beívelte, Tawamba ráfejelt, de mellément. Három perccel később Milenković fejesét védte a kapus egy hatalmas robinzonáddal. Kosović próbálkozhatott a 14. percben; Leonardotól érkezett a passz, Kosović lövése végül a kapufát találta el. A 23. percben Tawamba és Kosović kényszerítőztek, Kosovićtól végül Jankovićhoz került a labda. A montenegrói játékos rálőtt, a kapus védett. A 43. percben aztán megszerezte a vezetést a Partizan: egy szöglet után Tawamba fejelte be a kapuba az érkező labdát. (1:0) A hazaiak a második félidő elején 2 perc alatt három támadást is vezettek a Metalac kapuja ellen. Először Đurđević kapott nagy labdát Jankovićtól; nem volt les, Đurđević lőtt, de a kapust találta el. Utána Kosović lőtt rá vagy 15 méterről, de mellément. Majd Tawamba lövését védte a Metalac kapusa. Valahol itt jött a vendégek első próbálkozása. Pantić vihette fel a labdát, majd továbbpasszolta, de az érkező játékos fölélőtte. Ezután a kis intermezzo után, a 61. percben folytatta a Partizan a támadást, annyira, hogy Vulićević jobb oldalról érkező beadását Đurđević belőtte. (2:0) A 67. percben még egyszer (és utoljára) próbálkozott a Metalac: Rovčanin passzolt Mijićnek, Mijić rálőtt, de mellément. A mérkőzés vége felé a Partizan felgyorsított az amúgy sem lassú iramon és az utolsó 5 percben is támadtak. Először Đurđević lőtt rá 16 méterről, éppen hogy fölément a lövése, majd megint ő lőhetett rá, most egy védőn pattant meg a labda. Mihajlović lecsapott rá, kapura lőtt, de a labda megpattant a kapuson. Végül, már a meccs hosszabbításában Vulićević vitte fel ismét a labdát, beívelte, egy védő lefülelte, de sikerült elügyetlenkednie úgy, hogy a labda végül Miletićnél kötött ki. Ő Đurđevićnek továbbította, egy lövés indult meg a Metalac kapuja felé, de ezt még sikerült hárítania a kapusnak. De ezek után a kirúgás annyira rosszul sikerült, hogy a labda egyenesen a 16-os vonalánál ácsorgó Đuričkovićhoz pattant, ő pedig, ha már ott volt, rálőtte - és betalált. (3:0)

Tawamba köszöni meg a szurkolók ünneplését a gólja után

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Wednesday, March 8, 2017

 

 

A kisebb fővárosi rangadónak számító Čukarički - Rad meccs is 1:1-es döntetlennel zárult. A Čukaričkinak úgy tűnik, hogy jót tett a téli edzőváltás, míg a Rad egyre kevésbé találja önmagát. Ennek ellenére az utóbbi szerezte meg a vezetést az első félidőben úgy, hogy előtte szinte végig a hazaiak támadtak. Aztán a 21. percben egy Rad-szöglet után Maraš lőtt rá, a kapus hárított, de a labda visszapattant Marašhoz. Ő újra rálőtte, és ezúttal nem hibázott. (0:1) A Čukarički továbbra is végig támadott a félidőben, először Bojić kapott nagy labdát, rá is lőtt, éppen hogy elhibázta. Utána megint Bojić előtt lett volna lehetőség. Kajević ívelte be a labdát, de mindenki lemaradt róla, végül Bojić megszerezte, de olyan rosszul lőtte rá a labdát, hogy az nagy ívben elkerülte a kaput. A második félidőt offenzíven kezdte a Čukarički. Először Jevtić helyzete maradt ki, aztán Obradović lövését védte a kapus. Majd az 57. percben végre sikerrel járt a hazai csapat: Matić passzolt át a pálya túloldalára Bogosavacnak. Ő beküldte a labdát középre, ott pedig Obradović most már nem hibázott, egy lövéssel kiegyenlített. (1:1) A hazaiak folytatták az offenzív játékot, egy szabadrúgás után Jevtić elől mentett az utolsó pillanatban a Rad kapusa. Egy említhető támadásra futotta a Rad erejéből, egy szabadrúgás után Dimitrijević és Milošev passzoltak egymásnak, majd az előbbi rálőtt, a védők blokkolták a lövést. Még egy Čukarički-támadás is belefért, Bogosavac küldte a labdát Jovanovićnak. Tőle Radonjićhoz került, de az ő beívelését blokkolta a kapus.

Čukarički-gól

 

 

Zuhogó esőben játszották le a Javor - Borac mérkőzést, ami a hazaiak győzelmével végződött. A végeredményt már az első félidőben beállította a Javor; a 10. percben Eliomar beívelésére érkezett Cvetković és bombagólt lőtt. (1:0) Folyamatosan támadott a hazai csapat, nem sok esélye volt a čačakiaknak. Egyetlen említhető támadásuk volt, de akkor is Marčić mellélőtt. A 44. percben aztán a Javor már be is állította a végeredményt; először Mitošević lőtt kapura, az ő lövését még blokkolták, de a labda Tripković elé pattant, ő pedig nem kegyelmezett. (2:0) A második félidőre dagonyává változott az ivanjicai futballpálya, a játékosok nyakig sárban úsztak. A Borac valamennyire összeszedte magát, támadtak (a szutykos mezek és a sárréteggel fedett mezszámok miatt nem sikerült megkülönböztetni őket), de minden egyes lövésük elkerülte a kaput. Egyetlenegyszer kellett védenie az ivanjicai kapusnak, akkor Delić lőtt rá. A végén a Javornak volt egy támadása, Mitošević passzolt Maričićnak, aki meg is indult a kapu felé, cselezett, végül rálőtt, a kapus nagyot védett.

 

Egyre jobban teljesít a Radnički Niš, akik idáig csak a szezonnyitó meccsüket bukták el, az összes többit győzelemmel zárták, ahogy a mostanit is a Radnik ellen. Nem kellett sokat várni az első góljukra: a 18. percben Kojić indult meg a labdával, hatalmas szólót vágott le úgy, hogy közben a védő folyamatosan cibálta. De Kojić végül lerázta a védőt és az ötösről belőtte. (0:1) A félidő hátralévő részében egy hazai támadás volt még, Milovanović lőtte fölé. A második félidőben a Radnički fokozta az iramot, egyre csak támadtak. Petrović lőtte mellé Arsić beadását, majd Kojić passzolt Stojanovićhoz, de az ő lövését blokkolták a védők. Aztán a 70. percben Kojić ívelte be Travančić passzát, az érkező Stojanović pedig belőtte. (0:2) Összesen két Radnik-támadás maradt a mérkőzés hátralévő részéből, először Arsenijević lőtte bele a labdát a kapusba két lépésről, majd a 79. percben Jovanović egy bedobás után befejelte a Radnik becsületgólját. (1:2)

A Radnički játékosai ünnepelnek a szurkolókkal a meccs után

 

 

Drámai találkozót hozott a Vojvodina - Crvena Zvezda meccs. A Vojvodina már a 9. percben 2:0-ra vezetett (!!!), először az 5. percben Dejan Meleg szerezte meg a vezetést az újvidékieknek, miután Malbašić lövését blokkolták, a labda meg pont odapattant elé. Majd egy szöglet után Puškarić érkezett és lőtt bombagólt. (2:0) A Zvezdát láthatóan megzavarta a hirtelen jött két gól, nem nagyon tudtak magukkal mit kezdeni. Boakyénak azért egyszer sikerült rálőnie, de fölément a labda. Utána még Ruiz próbálkozott egy lövéssel, de azt a kapus simán elkapta. A Vojvodinának volt egy nagy helyzete a végén, Malbašić kapott nagy labdát, miközben két védő is csimpaszkodott rajta. Beküldte középre, az érkező játékos viszont lövés helyett addig cselezgetett, míg kisodródott a 16-os túloldalára. A második félidőre összekapta magát a vendégcsapat, de úgy, hogy az 51. percben Le Tallec szabadrúgása érintés nélkül hullott a kapuba, a Vojvodina kapusa csak sokkosan nézett maga elé. (1:2) Tíz perccel később már ki is egyenlítettek: Anđelković vitte fel a labdát a bal oldalon, Boakye kapta középen a beívelést és be is lőtte. (2:2) A 70. percben pedig egy Zvezda-támadásnál Kanga ívelt be balról, Puškarić tisztázni akart, de olyan szerencsétlenül rúgott a labdába, hogy az a saját kapujába szállt. Öngól. (2:3) A Zvezda még egyszer bepróbálkozott, Ruiz kapta a labdát, rá is lőtt, de a kapus védett. A Vojvodinának a mérkőzés legvégén lett volna esélye egyenlíteni, de Trujić lövését a kapus blokkolta.

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 64 pont

2. FK Partizan 58 pont

3. Vojvodina 54 pont

4. Radnički Niš 39 pont

5. Mladost 38 pont

6. Napredak 37 pont

7. FK Javor 36 pont

8. FK Spartak 34 pont

9. FK Voždovac 34 pont

10. Čukarički 30 pont

11. Metalac 26 pont

12. Rad 26 pont

13. OFK Bačka 24 pont

14. Radnik 21 pont

15. Borac 18 pont

16. Novi Pazar 16 pont

 

A következő forduló március 12-én vasárnap lesz, ill. egy mérkőzés (a Metalac - Vojvodina) 13-án, hétfőn kerül megrendezésre.