Szerb foci

Szuperliga, 22. forduló (2017. február 17-19.)

Szerbiában nincs futballhétvége balhé nélkül. A tavaszi idény nyitófordulója sem múlt el úgy, hogy ne lett volna botrány, anyázás meg egymásra mutogatás. De menjünk szépen sorjában.

 

Pénteken a Mladost - Radnički Niš mérkőzéssel vette kezdetét a szezon. Kevés értékelhető momentum volt a meccsen; durvaságba hajló küzdelem sok volt, futball alig. A Radnički fegyelmezettebben játszott, több helyzetük is volt, de egyet sem tudtak kihasználni. A 78. percben a nišiek játékosa, Perendija fellökte Jovanovićot a 16-oson belül. A játékvezető azonnal a 11-es pontra mutatott, Bojović állt a labda mögé és higgadtan belőtte (1:0). A Radničkinak a 82. percben alkalma adódott az egyenlítésre: Stojanović lövése pattant meg a lučaniak egyik játékosának a kezén, a bíró itt is rögtön 11-est ítélt, de Arsić lövését megfogta a kapus Nemanja Krznarić. A Radnički a meccs utolsó perceiben kétségbeesetten rohamozott, de nem sikerült kiegyenlíteniük, maradt az 1:0 a hazaiak javára.

 

Alsóházi rangadót hozott a szombat első meccse, a Borac fogadta az OFK Bačka csapatát. Igazi rangadó volt, küzdelmes, hajtós, sok-sok helyzettel mindkét oldalon. A mérkőzés legelején a Borac tűzijátékot rendezett a palánkaiak kapuja előtt, a Bačka válasza egy távoli lövés volt nem sokkal később. A 24. percben a čačakiaktól Jovanović lőtte a labdát a felső hálóra, majd Ignatijević szabadrúgását tolta tovább Tiago, Drašković alig lőtte mellé. A második félidőben a palánkai csapat kezdett erősebben, aztán az 52. percben a Borac gólt szerzett, de a partjelző lest lengetett, a játékvezető érvénytelenítette a gólt. Szinte szóról-szóra ugyanez lejátszódott 6 perccel később a másik oldalon, a Bačka gólját is érvénytelenítette a bíró les miatt. Végül a 66. percben már sikerült egy érvényes találatot szerezni: a Borac játékosa, Tiago kapta az indítást, meg is indult a bal oldalon, majd beívelt középre, ott Jovanovićnak már csak be kellett vele sétálnia a kapuba. (1:0) A meccs hátralévő részében a hazaiak voltak fölényben, a Bačkának egyetlenegy helyzete volt csak, nem tudták kihasználni.

 

0:0-ás döntetlent hozott a Napredak - Voždovac találkozó. A mérkőzést végig a Napredak irányította, sokkal több helyzetük volt, de egyet sem tudtak kihasználni, ez főleg annak volt köszönhető, hogy a vendégek kapusa, Zoran Popović többször is bravúrral védett. A 85. percben a Voždovac játékosa, Sinđić lerántotta a 16-osnál a Napredak egyik játékosát, és mivel már volt egy sárgája, a játékvezető leküldte a pályáról.

 

A következő mérkőzésen az éllovas fogadta a sereghajtót: a Novi Pazar a Crvena Zvezda otthonába látogatott. A Zvezda félgőzzel is simán nyert 2:0-ra a végig elszántan küzdő novi pazariak ellen, akiknek külön a becsületükre legyen mondva, hogy 40 percig kibírták kapott gól nélkül úgy, hogy a Zvezda gyakorlatilag végig egykapuzott, a Novi Pazar a felezővonalig is csak nagy ritkán jutott el. A 40. percben Plavšić küldött egy távoli lövést a Novi Pazar kapuja felé, a labda pedig egész egyszerűen átcsúszott Živković kapus kezei között (1:0). A második gól a 81. percben érkezett, egy szabadrúgás után Petković elé pattant a labda, ő pedig egyből be is fejelte a hosszúba.

Crvena Zvezda-szurkolók a Novi Pazar elleni meccsen

 

 

A szombati utolsó találkozó a Čukarički és a Javor között zajlott. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a vendégek a 35. percben vezetést szereztek Amanović góljával (0:1). Aztán a második félidőre a Čukarički felszívta magát, sokkal többet támadtak és ennek meg is lett az eredménye. A 63. percben Ožegović kiegyenlített (1:1), majd a 82. percben Jevtić megszerezte a hazaiak győztes gólját (2:1).

 

Vasárnapra két mérkőzés maradt a fordulóból, az első a kisebb fővárosi rangadónak számító FK Rad - Partizan találkozó volt. Maga a mérkőzés harcias volt, temérdek durvasággal. A Partizan végül 0:1-re nyerte a találkozót, Đurđević egy szöglet után vágta be a labdát a hálóba, de maga a meccs és az összes eseménye eltörpül a találkozó végén kitört balhé mögött. A Rad szurkolói egész végig a mérkőzés alatt durva, rasszista szitkokat szórtak a Partizan brazil játékosa, Everton Luiz felé (állítólag a pályán a Rad játékosai erre még rá is tettek egy lapáttal). A brazilnál pedig elszakadt a cérna, a lefújás után odaszaladt a Rad szurkolói elé és egyértelművé tette, hogy szerinte mit csináljanak, kivel és hogyan. Négy (!!!) Rad-játékos ugrott egyszerre Evertonnak (Ćulum, Denić, Ljubinković és Maraš) és kitört a tömegverekedés. Végül a rohamrendőröknek kellett szétválasztani a verekedőket, Everton pedig könnyezve hagyta el a pályát.

A dolog itt nem ért véget. A világsajtó azonnal felkapta az esetet, brit, német, brazil, osztrák és paraguayi sportlapok mind arról cikkeztek, hogy Evertont súlyosan rasszista inzultus érte a Rad elleni mérkőzésen.

A két kép, ami bejárta a világot: a könnyeivel küszködő Everton Luiz, és amint a kapus, Filip Kljajić vigasztalja

 

Itt pedig egy videó az incidensről:

 

Ezek után a Rad vezetősége kiadott egy meglehetősen furcsa sajtóközleményt, amelyben egyfelől a felelősséget úgy, ahogy volt Everton Luizra hárították, másfelől kikérték maguknak azt a "médiahájpot", ami az ügyet körülvette. Természetesen a Partizan is kiadott egy közleményt, amelyben egyrészt elhatárolódott a Rad-szurkolók rasszista megnyilvánulásaitól, másrészt biztosították Everton Luizt a klub támogatásáról. (Marko Nikolić, a Partizan vezetőedzője mindenesetre a meccs után elmondta, hogy Everton a meccs végén a Rad-szurkolók felé tett egyértelmű gesztusai miatt mindenképpen számíthat valamilyen büntetésre a klubtól, de hozzátette, hogy nagyon reméli, hogy a Rad szurkolóit is meg fogják büntetni.) A Szerb Labdarúgó Szövetség pedig "további intézkedésig" lezárta a Rad stadionját, így a csapat az elkövetkező hazai mérkőzéseit valószínűleg zárt kapuk mögött fogja játszani.

 

A forduló utolsó meccse vajdasági rangadó volt, ahol a vendég Vojvodina kiütéses győzelmet aratott a végig bátran játszó Spartak ellen. A gólzápor már az 5. percben elkezdődött, amikor az újvidékiektől Dejan Meleg betalált (0:1). A szabadkaiaknak több helyzetük volt, de egyet sem sikerült kihasználniuk. A második félidőben a Vojvodina tovább növelte az előnyét, Stefan Babić lőtt egy újabb gólt az 54. percben (0:2), a továbbra is offenzíven és lelkesen játszó Spartak három perccel később szépített Mudrinski góljával (1:2). De hiába volt a lelkesedés meg a sorra kidolgozott helyzetek, egyet sem sikerült értékesíteniük. A Vojvodina ellenben még kétszer eredményes volt: Malbašić az 59. percben megszerezte az újvidékiek 3. gólját, ugyanígy a 86. percben Maslać (1:4).

Firma - a Vojvodina szurkolótábora Szabadkán

 

A Metalac - Radnik mérkőzést a rossz idő miatt elhalasztották, a találkozót várhatóan március 1-jén játsszák le.

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 57 pont

2. Partizan 51 pont

3. Vojvodina 48 pont

4. Mladost 37 pont

5. Napredak 36 pont

6. FK Javor 32 pont

7. Radnički Niš 30 pont

8. FK Spartak 30 pont

9. FK Voždovac 28 pont

10. FK Rad 24 pont

11. Čukarički 23 pont

12. Metalac 22 pont*

13. Radnik Surdulica 20 pont*

14. OFK Bačka 18 pont

15. Borac 18 pont

16. Novi Pazar 12 pont

 

Nincs már sok hátra...

...és végre-valahára kezdetét veszi a tavaszi szezon. Pénteken, február 17-én, 17:00-kor Dragiša Jovanović játékvezető sípjelére elkezdődik az idény első meccse, a Mladost - Radnički Niš találkozó. Sikerült, kibírtuk ezt a rémesen hosszú téli szünetet, mindenki gyűljön össze egy nagy, csoportos ölelésre.

csoportos ölelés

(kép: partizan.rs)

Persze nem lenne szerb futball-liga, ha nem lenne néhány erőteljesebb epizód itt, az utolsó napokban, miközben a csapatok már mind lejátszották az utolsó felkészülési meccseket és haza is tértek az edzőtáborozásból. A Crvena Zvezda két mérkőzést játszott le az elmúlt napokban. Az első az ukrán Zirka ellen volt, azt a meccset simán nyerte a szerb csapat 6:2-re. Boakye mesterhármast lőtt (a 7., a 45. és az 58. percben szerzett gólt), Plavšić is betalált kétszer (a 22. és a 33. percben), még Milićnek is összejött egy találat a 79. percben.

A második mérkőzés viszont annál érdekesebb volt. Ott az orosz FC Volgar Astrakhan volt a belgrádiak ellenfele. A mérkőzés 3:3-as döntetlent hozott, viszont annyi gyanús körülmény merült fel a meccs körül, hogy arra még a sportfogadások tisztaságát felügyelő szervezet, a Federbet is felkapta a fejét. Állítólag orosz bukmékerek a meccs elején 1.30-ra tartották a meccs odds-át. A 13. percben (0:0-ás állásnál) ez 1.27-re változott. A Zvezda a meccs 74. percében már 3:1-re vezetett, majd váratlanul a Volgar az utolsó öt percben kiegyenlített. Az orosz fogadóirodáknál pedig az odds - hogyan, hogyan sem - 3+-ra változott, ahogy a mérkőzés telt.

 

What do you think if the score is 1:0 in a first half, and odds “over 2.5” are just 1.30? Really strange. But happens...

Posted by Federbet on Sunday, February 12, 2017

 

A mérkőzés összefoglalóját ide kattintva lehet megnézni. Hivatalos intézkedés egyelőre nem történt, a Crvena Zvezda sem reagált még a történtekre.

 

A másik csapat a Čukarički volt, ahol ha fogadási botrány nem is, de egy "sima" botrány mindenképpen beárnyékolta az Olimpia Satu Mare elleni mérkőzésüket. A mérkőzés 79. percében, 1:0-ás Čukarički-vezetésnél (Fofana lőtte a gólt a 26. percben) a szatmárnémetiek edzője leparancsolta a pályáról a csapatát egy állítólagos meg nem adott 11-es miatt, és ezek után már nem is voltak hajlandóak visszajönni a pályára. Itt látható a mérkőzés összefoglalója, 14:30-nál kezdődik az az akció, ami az ominózus esettel ért véget. (Ha hangot adhatok a véleményemnek: ha egy bíró megeszi ezt az ordas műesést, akkor inkább hagyja abba a játékvezetést és menjen el kötéltáncosnak.)

Félve kérdezem innen a partvonal mellől: vajon a román bukmékerek mekkora odds-szal mérték az Olimpia esetleges egyenlítését 11-esből a meccs utolsó 15 percében?...

 

A Vojvodina is két meccset játszott le; először a Radnik csapatát fogadták és tőlük - nem kis meglepetésre - kikaptak 1:2-re. (Gólszerzők: Zličić - 75., ill. Gojković - 33.,  Jovanović - 75.). Utána a 2. ligás BŠK Borča csapatával játszottak, az már simább mérkőzés volt, 4:0-ra nyertek az újvidékiek Antić (31., 74.), Stefan Babić (47.) és Stamenović (77.) góljaival.

Fogalmam sincs, mit rágcsálhat Nikola Kovačević, a Vojvodina középpályása, de biztos nagyon finom.

 
Posted by FK Vojvodina - ФК Војводина on Saturday, February 11, 2017

 

 

A Partizan az orosz Urallal találkozott. A meccs 2:0-ás győzelmet hozott a belgrádiaknak; az első gólt Leonardo szerezte a 77. percben, a másodikat Uroš Đurđević lőtte a 88. percben egy fantasztikus, ollózó mozdulattal, egyenesen a hosszúba.

 

A Rad a litván Atlantas csapatával találkozott, a szerbek 1:0-ra győztek Rodić 35. percben lőtt góljával.

A Novi Pazar elszenvedte első (és egyetlen) vereségét a felkészülési idény alatt. A Rudar Pljevlja együttesével játszottak, a montenegróiak 1:0-ra nyertek egy 11-essel a 44. percben.

 

Sastav : FK Novi Pazar Niciforovic , Knezevic , Ignjatovic , Vasilic , Maric , Plavsic , Sindjic , Krstic , Vusljanin , Milojevic , Markovic

Posted by Fk Novi Pazar - Zvanična stranica on Saturday, February 11, 2017

 

A Voždovacnak is volt egy érdekes meccse. Ők a 2. ligás Sinđelić Beograd csapatát fogadták, a mérkőzés szigorúan zárt kapuk mögött folyt. A meccset a Sinđelić 2:0-ra nyerte. 

A Borac két meccset játszott, az elsőt a Metalac ellen, amelyet a čačakiak nyertek 1:0-ra (gólszerző: Marković, 70.). Utána a 3. ligás Radnički 1923 volt az ellenfelük. Azon a meccsen a Borac tartalékcsapata játszott, Mladed Dodić vezetőedző a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, hogy azoknak a játékosoknak is szeretne lehetőséget adni, akik a korábbi mérkőzéseken nem szerepeltek annyit. A Borac így is simán nyert 4:1-re, gólszerzők: Sajčić (6.), Savić (30.), Ivanov (65.), Tripković (80.), ill. Varjačić (12.)

A Napredak a 2. ligás Radnički Pirot csapatával játszott, a kruševaciak 2:1-re győztek, gólszerzők: Kasalica (8.), Stanojević (77.), ill. Ristov (65.).

 

Van néhány átigazolási hír is. A Crvena Zvezdához érkezett a 19 éves brazil jobbhátvéd Viveiros.

 

A Napredak leigazolta a 19 éves grúz-orosz csatár Daur Kvekveskirit. Az OFK Bačka (a Sportski Žurnal szerint) legalább 10 játékost igazolt (!!!) az elmúlt időszakban, bár a napilap információi szerint legalább ugyanennyien távoztak is Palánkáról.

A végére pedig két hír: elmérgesedni látszik a Radnički Niš és a Crvena Zvezda huzavonája Milan Pavkov átigazolása ügyében. A nišiek csatára most szerződött a belgrádiakhoz, a vételára - a Radnički által közzétett dokumentumok szerint - 300 000 euró volt, amiből Nišben még egy dinárt sem láttak. A Radnički a dolgot jogi útra terelte, a Zvezda pedig csak most reagált hivatalosan a dologra, de csak annyit közöltek, hogy "nem létező problémáról" van szó, a tartozásuk mint olyan nem is létezik. (A nišiek továbbra is kitartanak az igazuk mellett.)

A másik pedig az, hogy a Szerb Labdarúgók Érdekképviselete (Nezavisnost) öt élvonalbeli csapat - a Crvena Zvezda, a Borac, a Vojvodina, a Radnički Niš és a Novi Pazar - bankszámláját zárolta azok súlyos tartozásai miatt. A felhalmozott adósság 11 és 141 millió dinár (kb. 27 és 353 millió forint) között mozog a kluboknál. Ezek nagy része adótartozás (a szerb állam, illetve a klubot fenntartó önkormányzat felé), kisebb részük közműtartozás. 

 

Felkészülési meccsek és hírek végtelen sora

Jövő hét végén elkezdődik a szerb bajnokság is, a csapatok már a téli felkészülés utolsó simításait végzik. Szinte mindenki lejátszott egy, de inkább több barátságos/felkészülési mérkőzést, egymás után érkeznek haza az edzőtáborból, egy-két elszántabb együttes még bevállal egy hétvégi edzőmeccset. A Partizan csapata két mérkőzést játszott az elmúlt napokban. Először az ukrán Zirka Kropyvnytskyi (meg ne kérjetek, hogy kimondjam a nevüket) volt az ellenfelük, őket sima játékkal győzték le 4:0-ra. Gólszerzők: Janković (37.), Leonardo (54.), Đurđević (58., 64.).

Utána a bolgár Levszki Szófia ellen játszottak, velük 1:1-es döntetlen lett a végeredmény. A vezetést a bolgárok szerezték meg Prohaska góljával az 57. percben, a belgrádiak a 69. percben egyenlítettek Jovanović góljával. Ez utóbbi, bolgárok elleni meccs volt a 800. alkalom, hogy a klub legendás játékosa és csapatkapitánya, Saša Ilić magára ölthette a Partizan mezét. A találkozó után a csapat egy kis ünnepség keretében köszöntötte az idén 40 éves játékost. A képen a vezetőedző, Marko Nikolić (aki egyébként fiatalabb Saša Ilićnél...) hozza a tortát a 800-as számmal, Saša Ilić mögött pedig a hátvéd Strahinja Bošnjak vidámkodik, aki jövő héten lesz 18 éves.

 

A Crvena Zvezda az Aris Limassollal játszott barátságos meccset, a belgrádiak 3:1-re győztek. Gólszerzők: Boakye (39., 59.), Ruiz (84.), ill. Paklou (17.).

Jelenet a mérkőzésről, a képen a ghánai Richmond Boakye.

 

Boaći, dvostruki strelac u pobedi od 3:1 protiv Arisa iz Limasola #fkcz #czv #crvenazvezdafk #zvezda #pripreme #kipar

A photo posted by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

 

Ide tartozik még az a hír is, hogy a Zvezda hátvédje, Mihailo Ristić sérülés miatt legalább három hétre kidőlt.

 

A Radnički Niš programja is elég sűrű volt. Először a helyi Antalyasporral találkoztak. A török csapat 3:1-re legyőzte a nišieket, gólszerzők: El-Kabir (41., 81.), Mota (73.), ill. Noma (33.)

Piros mezben a Radnički

Antalyaspor - Radnički Niš

(kép: fkradnickinis.rs)

A niši csapat ezután a német regionális ligában játszó Rot-Weiss Wittlich csapatával játszott és - nem kis meglepetésre - a találkozó 2:2-es döntetlennel végződött. A szerbektől Ranđelković (6.) és Popara (65.) szerzett gólt, a németek a 70. és a 82. percben találtak be. 

Végül az üzbég Pakhtakor Tashkenttel is lejátszottak egy barátságos meccset. Ez is döntetlen lett (1:1), Mrkić 11-esből szerzett gólt a 22. percben, az üzbégek a 80. percben egyenlítettek. Ezzel a Radnički Niš törökországi edzőtáborozása véget is ért, a csapat ma jön haza.

 

A belgrádi FK Rad is három mérkőzésen van túl. Először az orosz Ural volt az ellenfelük, velük 1:1 lett a végeredmény (Denić megszerezte a vezetést a 68. percben, Pavliscsenkó a mérkőzés legutolsó percében egyenlített).

A következő mérkőzést a ciprusi Aslis ellen játszották. A Rad 4:2-re nyert, bár nem volt annyira sima a mérkőzés. A belgrádiak már a 8. percben megszerezték a vezetést Denić góljával, a ciprusiak a félidő végén kiegyenlítettek (Andoniu, 42.). A második félidőben a vezetést is átvették, Markus lőtte a gólt az 53. percben. Radivojević egyenlített a 72. percben, utána már nem volt megállás. Milošev két perc múlva visszaszerezte a vezetést a Radnak, majd Bainović belőtte a belgrádiak 4. gólját a 83. percben.

Végül a Szpartak Moszkva ellen is lejátszottak egy mérkőzést. Ennek 1:1-es döntetlen lett a vége, a szerbek gólját Lazarević szerezte.

 

Két mérkőzést játszott a kruševaci Napredak. Először az örmény Alaskert volt az ellenfelük, velük 1:1-et játszottak. A Napredak gólját Gobeljić szerezte a 60. percben. (A képen szürke melegítőben Vuk Rašović vezetőedző tart éppen fejtágítót a játékosoknak valamikor a mérkőzés közben.)

 

#prijateljska #pripreme #fcalashkert

A photo posted by FK Napredak Krusevac (@fk_napredak) on

 

Majd a bosznia-hercegovinai Mladost Dobaj Kakanj csapata volt az ellenfél, tőlük a Napredak 1:0-ra kikapott. (A gólt Maksimović szerezte a 33. percben.) A Napredaknak is véget ért az edzőtábor, ma jönnek vissza Szerbiába. Vasárnap még lejátszanak egy edzőmeccset a Radnički Pirot ellen, utána már teljes erővel készülnek a tavaszi idényre.

 

A Čukarički szintén két mérkőzésen van túl. Először az orosz Rubin Kazany U21-es csapatával találkoztak, ellenük 4:1-re győztek. Gólszerzők: Jovanović (14., 26., 66.), Lagator (36.), ill. Jakovljev (44.).

A második meccset az ugyancsak orosz Ural ellen játszották, az a találkozó 1:1-re végződött. Jevtić szerezte meg a vezetést a Čukaričkinak a 42. percben, majd Iljin egyenlített a 46.-ban.

A képen Aleksandar Jevtić, a gól szerzője.

 

A Novi Pazar három meccset játszott három montenegrói csapat ellen. Először az élvonalbeli Zeta Golubovci ellen léptek pályára, velük gól nélküli döntetlen született.

Utána a 2. ligás Otrant Ulcinj ellen játszottak, azt a meccset 1:0-ra nyerték a novi pazariak. Muslimović lőtte a gólt a 20. percben.

Végül a szintén élvonalbeli Iskra Danilovgrad volt az ellenfelük, ez a meccs 1:1-es döntetlent hozott. A Novi Pazar gólját Marić szerezte. A képen a két csapat éppen vonul ki a pályára, a Novi Pazar fehér mezben, kék nadrágban.

 
Posted by Fk Novi Pazar - Zvanična stranica on Wednesday, February 8, 2017

 

Hátravannak még azok a csapatok, akik csak egy meccset játszottak az elmúlt napokban. Az FK Javor a 3. ligás FK Brodaraccal mérkőzött. A meccs vége 1:1 lett, a belgrádi kiscsapat lőtte az első gólt a 44. percben (Latinović volt a gólszerző), az ivanjicaiak Tomanović góljával egyenlítettek a 61. percben.  

A Mladost a szlovén élvonalbeli Celje vendége volt, a lučaniak 3:1-re győztek. Gólok: Bojović (7., 77.), Čečarić (88.), ill. Volaš (5.).

A Spartak a boszniai bajnokságban szereplő Krupa csapatátval játszott. A szabadkaiak 2:1-re nyertek, gólszerzők: Milutinović (42.), Purović (90.), ill. Mudrinski (75.). A képen közös csapatfotózáson sötét mezben a Spartak.

 

A Borac a Mladost Podgorica csapatával játszott egy izgalmas mérkőzést. A vezetést a montenegróiak szerezték meg a 47. percben Burzanović góljával. Két perccel később már 2:0-ra vezettek a podgoricaiak, Ivanović is betalált. Az 55. percben jött a čačakiak szépítő gólja (gólszerző: Živanović), majd Tiago három perc múlva kiegyenlített. A vezetést Mihajlović gólja hozta a 72. percben, majd Punoševac 11-esből megszerezte a Borac 4. gólját a 83. percben. Utoljára Stjepović talált be a 88. percben, ez volt a podgoricaiak 3. gólja.

Jelenet a mérkőzésből, pirosban a Mladost csapata

Borac - Mladost Podgorica  

(kép: boracfk.com)

 

A Voždovac az ukrán Stal csapatával találkozott, a mérkőzést az utóbbiak nyerték 2:0-ra. (Gólok: Sabanov [13.], Deul [55.]). A belgrádiak is hazajöttek az edzőtáborozásból, ők innentől kezdve kizárólag a közelgő tavaszi idényre koncentrálnak.

A Radnik a ČSK Čelarevoval játszott, a surdulicaiak 1:0-ra győztek Vukasović góljával (80. perc).

 

ODIGRANA KONTROLNA I SA ČELAREVOM Još jedan kontrolni susret obilovao velikim brojem šansi i dobrom koordinacijom...

Posted by FK Radnik Surdulica - Zvanična prezentacija on Tuesday, February 7, 2017

 

 

Van néhány átigazolási hír, de még előtte meg akartam említeni azt is, hogy a Vojvodina középpályása, Dušan Jovančić legalább másfél hónapra kidőlt, azok után, hogy elesett és kulcscsonttörést szenvedett.

Ami pedig az átigazolásokat illeti: az FK Radhoz két játékos is érkezett, Nikola Mirković (25 éves, kapus, ex-Spartak) és Nikola Dimitrijević (25 éves, hátvéd, ex-Novi Pazar). A Spartaktól eljött a 29 éves kapus Nikola Kesić, még nem tudni, hogy hol folytatja a pályafutását. Jött viszont hozzájuk két új játékos: a 24 éves, macedón középhátvéd Aleksandar Damčevski (ex-Atyrau, KAZ), illetve a 22 éves szlovén balhátvéd Aljaž Krefl (ex-NK Olimpija). A Radnikhoz leigazolt a 24 éves középpályás Lazar Ivić (ex-Macva, 2. liga). A Radnički Nišhez érkezett a 32 éves csatár Miloš Trifunović (ex-Vojvodina). A Metalac leigazolta a montenegrói válogatott Miloš Krkotićot (29 éves, középpályás, ex-Sutjeska).

A Radnički Niš eközben beperelte a Crvena Zvezdát, mert a fővárosiak nem fizettek semmit az átigazolási szezon elején szerződtetett Milan Pavkáért. A Zvezdának a játékosért 300 000 eurót kellett volna a nišiek számlájára utalni (akik súlyos anyagi gondokkal küzdenek, ez az összeg a túlélésüket jelentené), de a megadott határidőig egy árva vasat sem utaltak át, így a Radnički úgy döntött, hogy bíróság elé viszi az ügyet. A Crvena Zvezda részéről még nem érkezett hivatalos reagálás.

 

Felkészülési meccsek, felkészülési meccsek és még felkészülési meccsek

A szerb szuperliga csapatainál teljes erőbedobással folyik a felkészülés. Két hét múlva (február 18-án) kezdődik a tavaszi szezon, mindenki edzőtáborozik, edzőmeccset játszik, értékel és még megpróbál néhány új játékost leigazolni.

A Partizan a litván Atlantas csapatával játszott. A litvánok a 65. percben megszerezték a vezetést Vereščak góljával, erre szinte egyből jött is a Partizan egyenlítő gólja (Mihajlović, 67. - 11-es). A belgrádiak győztes gólját Jovanović lőtte a 80. percben.

Nemanja Mihajlović

Nemanja Mihajlović

(kép: partizan.rs)

 

A Čukarički a Szpartak Moszkva U21-es csapatát győzte le 6:0-ra. Gólszerzők: Zorić (25., 29.), Đurić (33.), Obradović (59.), Ožegović (62., 78.).

A Novi Pazar a Ribnica csapatával találkozott. A szerbek 7:0-ra kiütötték a tavaly alapított, amatőr podgoricai csapatot. Gólok: Muslimović (3x), Marković (2x), Avdić, Krstić.

 

Za Novi Pazar ce igrati Zivkovic,Pajovic,Bisevac,Ibrahimovic,Djokovic,Bihorac,Krstic,Kacar,Avdic,Markovic,Muslimovic.

Posted by Fk Novi Pazar - Zvanična stranica on Friday, February 3, 2017

 

Az FK Rad a lengyel Korona Kielce csapatát mosta le - nem kis meglepetésre - 5:1-re. Gólok: Guzina (35.), Lutovac (58.), Rodić (76.), Radivojević (78.), Mladenović (88.), ill. Zubrowski (77.).

 

A Voždovac egyike volt azoknak a csapatoknak, akik két mérkőzést is lejátszottak. A belgrádiak először a macedón Akademija Pandev utánpótlás-nevelő csapat játékosaival játszottak egy barátságos mérkőzést. A Voždovac 4:2-re nyert, gólok: Georgijević (22., 55.), Marković (44.), Ćirković (54.), ill. Dornjev (75.), Nacevski (80. - 11-es).

A másik meccsen a szoligorszki Shakhtyor volt az ellenfelük. Itt a fehérorosz csapat győzött 2:1-re. Gólok: Dražić (78.), ill. Liszakovics (13.), Laptev (54.).

 

A Borac volt a másik olyan együttes, akik kétszer is meccseltek, ráadásul ők mind a két alkalommal a szabadkai Spartak ellen játszottak. Az első meccsen a szabadkaiak nyertek 1:0-ra, Đokić lőtte a gólt a 72. percben. A "visszavágón" már a čačakiaknak sikerült győzniük 2:0-ra. Gólok: Sretenović (70.), Živanović (85.), Kostić (90.).

Csoportos ölelés čačaki módra

Csoportos ölelés

(kép: boracfk.com)

 

A Mladost is két mérkőzést játszott a szlovéniai edzőtáborban. Először a boszniai bajnokságban szereplő Zrinjski Mostar volt az ellenfelük, tőlük 2:0-ra kaptak ki (gólok: Mešanović - 5., 29.), majd a szlovén Domžale ellen sem sikerült győznük: a szlovén bajnokság 3. helyezettje 1:0-ra legyőzte őket (gól: Bratanović - 70.).

Kék mezben a Mladost csapata a Zrinjski ellen

Mladost - Zrinjski

(kép: fkmladostlucani.com)

 

Az FK Javor a 2. ligás OFK Beograddal ikszelt 1:1-re. Az ivanjicaiak a 32. percben szerezték meg a vezetést Jovanović góljával, a fővárosiak a 72. percben egyenlítettek (gólszerző: Sekulić).

Fehér mezben a Javor

Javor - OFK Beograd

(kép: fkjavor.com)

 

A Napredak az ukrán Csernomorec Odesszával játszott és 3:0-ra le is győzték őket. A kruševaciak góljait Miladinović (8.), Gobeljić (58.), Beljić (75.) szerezték.

A Radnik az OFK Bačkával játszott, a találkozó 1:1-es döntetlennel végződött. A vezetést a palánkai csapat szerezte meg a 33. percben Luković góljával, a surdulicaiak a 82. percben egyenlítettek büntetőből.

 

Két átigazolási hír maradt a végére: a Vojvodinához másfél évre aláírt a 21 éves balszélső Milan Spremo (ex-Javor). A Radnik két játékost is igazolt: a 30 éves középhátvéd Dragan Žarković (ex-Napredak) a szezon végéig írt alá, a 20 éves kapus Nikola Vasiljević 2020-ig. (Az alábbi képeken bal oldalon Žarković, jobbra Vasiljević.)

 

OD DANAS NOVI ŠTOPER NA POZAJMICI IZ KRUŠEVCA Ekipi Radnika se na pripremama u Pazovi pridružio i Dragan Žarković, š...

Posted by FK Radnik Surdulica - Zvanična prezentacija on Friday, February 3, 2017

 

 

Felkészülési meccsek (FK Javor, Napredak, FK Rad, Radnik, Partizan, Crvena Zvezda, Čukarički) és hírek

Az ivanjicai FK Javor szerdán a Radnikkal játszott barátságos mérkőzést. A Javor 1:0-ra győzött, a gólt M'futila lőtte a 23. percben. 

A Radnik ugyanezen a napon egy másik meccset is lejátszott, itt a 2. ligás OFK Beograd volt az ellenfél. A surdulicai csapat 5:3 arányban nyert, a góljaikat Gazivoda (2x), Žakula és Zlatanović (2x) szerezték.

Radnik - OFK Beograd

(kép: Facebook/FK Radnik Surdulica - Zvanična prezentacija)

A Napredak a bolgár 2. ligás Lokomotiv Gorna ellen játszott és simán nyert 4:0-ra. Gólszerzők: Miladinović (20.), Vidaković (28.), Vulić (58.), Vukanović (70.).

A FK Rad a lengyel Arka Gdyniával mérkőzött. A belgrádiak kikaptak 3:1-re, gólszerzők: Veselinović (60. - 11-es), ill. Zlozien (26.), Markus (35. - 11-es), Tritko (67.).

Rad - Gdynia

(kép: fkrad.rs)

 

A csütörtök már tartogatott néhány érdekesebb mérkőzést is. Először a Crvena Zvezda csapott össze a román 2. ligás Olimpija Satu Mare csapatával. A belgrádiak 1:0-ás győzelmet arattak, a gólt a frissen igazolt Boakye lőtte a 15. percben.

A pillanat, amikor Richmond Boakye ellövi a labdát 

Boakye gól

(kép: Facebook/FK Crvena zvezda)

 

A Partizan két meccset is játszott. Délelőtt a német 4. ligás OFC Kickers 1901 csapatával találkozott és legnagyobb meglepetésre kikapott 2:1-re. A németek második gólját szeretném külön kiemelni; hoztam is róla egy videót, ez egész egyszerűen kimeríti az "ordas potyagól" fogalmát.

Gólszerzők: Đilas (88.), ill. Neofytos (44. - 11-es), Hodja (85.)

A másik meccset a lengyel Korona Kielce ellen játszották, itt már egészen más képet mutatott a játék (talán azért is, mert másik kapussal játszottak...). 2:0-ra győztek, az első gólt Đurđević szerezte a 12. percben, a másikat Mihajlović két perccel később.

A képen Uroš Đurđević, az első gól szerzője, a fotós pont a gól előtti pillanatban kapta le

Uroš Đurđević

(kép: partizan.rs)

 

A Čukarički a litván Atlantas ellen játszott, a mérkőzést megnyerték 4:2-re. Gólszerzők: Zorić (23., 33.), Matić (54.), Jevtić (63.), ill. Kazlauskas (13.), Raziunas (78.).

A Javor újabb meccset játszott csütörtökön, most a 3. ligás Polet ellen. Sima, 3:0-ás győzelmet arattak, a gólokat Sojaković, Obadović és Dišić szerezték.

A Radnički Niš az orosz Habarovszk csapatával játszott barátságos mérkőzést. A szerb csapat 1:0-ra győzött, a gólt Ljubisavljević lőtte a 82. percben.

Radnički Niš - Habarovszk

(kép: fkradnickinis.rs)

 

Átigazolási és egyéb hírek: a Vojvodina a pocsék időjárás miatt félbeszakította a budvai edzőtáborozását és visszatértek Újvidékre. Csütörtök reggel indultak el, 12 órás út után, este 7-re érkeztek haza. A felkészülést a továbbiakban a saját sporttelepükön folytatják.

A Novi Pazar közben elutazott a montenegrói Ulcinjba és szorgalmasan edzenek. Pénteken lesz is egy barátságos meccsük a helyi, 3. ligás Ribnica Podgorica ellen 14 órai kezdettel.

Meló van:

 

 

Posted by Fk Novi Pazar - Zvanična stranica on Thursday, February 2, 2017

 

Tőlük távozott Milan Svojić a görög 2. ligás AEL Kallonihoz.

Az OFK Bačkához négy új játékos érkezett: Uroš Stepanović (23 éves, középpályás, ex-Kolubara), Marko Vidović 28 éves, balhátvéd, ex-Sinđelic Belgrád), Nemanja Nikolić (26 éves, csatár, ex-Brodarac) és Milan Stavrić (29 éves, csatár, ex-Dinamo Vranje).

A Radnik csapata pedig két új játékossal gazdagodott: aláírt hozzájuk a 30 éves balhátvéd Nemanja Arsenijević (ex-AE Sparti, GRE) és Nemanja Anđelković (ex-FK Zlatibor). (A bal oldali képen Arsenijević, jobbra Anđelković.)

 

IZ "SPARTE" U SURDULICU Redove seniorskog tima Radnika od juče je pojačao i doskorašnji napadač grčkog prvoligaša...

Posted by FK Radnik Surdulica - Zvanična prezentacija on Thursday, February 2, 2017

 

 

Felkészülési meccsek (Vojvodina, Radnički Niš, FK Rad, Radnik, Mladost, Borac, Napredak, Čukarički, Crvena Zvezda)

Egy egész sor felkészülési mérkőzés volt az elmúlt napokban. A Vojvodina kettőt is lejátszott, az egyiket a montenegrói OFK Grblja ellen. Az újvidéki csapat 3:1-re győzött, gólszerzők: Spremo (12.), Babić (31.), Malbašić (45.), ill. Zorica (48.).

 

A Vojvodinára még két mérkőzés várt, mindkettőt 31-én játszották le. Először a Metalaccal találkoztak, az a meccs 1:1-es döntetlent hozott. A Metalac szerezte meg a vezetést a 30. percben Jovanović góljával. A Vojvodina a 68. percben egyenlített, gólszerző: Kovačević. A második mérkőzést a montenegrói OFK Petrovaccal játszották. Azt a meccset 2:0-ra nyerték a vajdaságiak, mindkét gólt Lakićević lőtte a 4., illetve a 30. percben.

A Radnički Niš a Slavia Sofiával játszott. A bolgár csapat 3:2-re győzött a nišiek ellen, már az első félidőben 3:0-ra vezettek Krastev, Aboud és Hristov góljaival. Az első félidő vége felé ráadásul a Radnički még egy 11-est is kihagyott. A második félidőben szépítettek, először Arsić volt eredményes (11-esből, immár sikerült belőni...), majd Mitrović is lőtt egy gólt.

 

Naši fudbaleri odigrali su prvu kontrolnu utakmicu u okviru zimskih priprema u Antaliji, a protivnik je bila ekipa Slavije iz Sofije. Utakmica je završena rezultatom 3:2 u korist bugarske ekipe. Radnički je utakmicu započeo u sledećem sastavu: Bajić, Aleksandar Jovanović, Stanković, Ljubisavljević, Volkov, Popara, Arsić, Stojanović, Apostolović, Noma i Travančić. Zbog lakše povrede članka Radoš Bulatović danas nije bio u konkurenciji za sastav. U drugom poluvremenu šef stručnog štaba izveo je sledeći tim: Kojić, Petrović, Stevanović, Perendija, Stanković, Stanojević, Aleksa Jovanović, Mitrović, D.Živković, Ranđelović i Arsić. Golove su postigli Krastev, Aboud i Hristov za Slaviju a Arsić i Mitrović za Radnički. Podsećamo da našu ekspediciju u Turskoj očekuju još četiri kontrolne utakmice, najpre sa Saburtalom iz Tbilisija (1. februar), potom i sa Pirinom iz Blagoevgrada (5. februara), lokalnim Antalijasporom (5. februara) i Pahtakorom iz Taškenta (9. februara). #fkrn #pripreme2017 #antalija

A photo posted by FK Radnički Niš (@fkradnickinis) on

 

Az FK Rad a 3. ligás Budućnost Dobanovcit fogadta. A banjicai csapat simán legyőzte a Dobanovcit 3:0-ra. Gólszerzők: Đenić (38.), Rodić (44.), Čudić (52.).

Rad - Dobanovci

(kép: fkrad.rs)

 

A Mladost a Vojvodinához hasonlóan három mérkőzést játszott le az elmúlt napokban. Először a szlovén élvonalbeli Radomlje csapatával mérkőztek meg, a meccs 1:1-es döntetlennel végződött; a Radomlje a 22. percben már vezetett Gajić góljával, a lučaniaktól Simić egyenlített a 65. percben. Utána a szintén szlovén, 3. ligás Dekanival játszottak, azt a mérkőzést 1:0-ra nyerte a Mladost (gólszerző: Čečarić, 11.). Végül a szlovén 2. ligás NK Dob volt az ellenfelük, ellenük 3:1-re győzött a Mladost (gólszerzők: Radivojević, Bojović, Gavrić, ill. Golubović).

A Radnik a 2. ligás Dinamo Vranje csapatát fogadta és győzte le simán 4:1-re. Gólszerzők: Keremeh Francis (50.), Radović (60., 71.), Jovanović (83.), ill. Zoranović (5.).

A Borac ellenfele először a macedón Pobeda volt, a čačakiak 3:1-re nyertek. Gólszerzők: Ivanov, Tiago, Mihajlović, ill. Gresovski (11-es). Utána a Makedonija GP csapatával találkoztak, az a meccs 1:1 lett. Mihajlović szerezte meg a vezetést az 55. percben, a macedónok a 68. percben egyenlítettek 11-esből.

Borac - Makedonija GP

Borac - Makedonija

(kép: boracfk.com)

 

A Napredak a Habarovszk csapatával játszott barátságos mérkőzést. A kruševaci együttes 1:0-ra nyert, a gólt Petrović szerezte a 36. percben.

A Voždovac a kazah Ordabasyval mérkőzött, a meccs gól nélküli döntetlent hozott.

A Čukarički a lengyel Arka Gdyniával találkozott, a meccset a lengyelek nyerték 1:0-ra. A gólt Marcus da Silva szerezte a 44. percben. 

 

Végül a Crvena Zvezda a magyar NB II-es Sopronnal játszott. A soproniak 1:0-ra kikaptak a belgrádi csapattól, a gólt Rendulić szerezte a 48. percben.

CZ - Sopron

(kép: Facebook/FK Crvena zvezda)

Rengeteg átigazolási hír is van, a legnagyobb durranás valószínűleg az, hogy a Partizan 30 éves csatára, Nikola Đurđić a dán FC Randershez igazolt. Hivatalos vételár nincs, a mozzartsport.com 100 000 eurós végösszeget vél tudni. Az FK Spartak leigazolta a 19 éves macedón balszélső Emil Abazt (ex-Dinamo Zagreb) és a 24 éves csatár Nemanja Nikolićot (ex-Aktobe, KAZ). A belga Kortrijk csapatához ketten is leigazoltak: a Vojvodina 24 éves védője Vladimir Kovačević, illetve a Voždovac 24 éves középpályása, Jovan Stojanović.

Vladimir Kovačević (középen) a Kortrijknál

Vladimir Kovačević

(kép: kvk.be)

 

A Borachoz ketten is leszerződtek: az egyikük a Békéscsabát és a Honvédot is megjárt, 29 éves csatár Bratislav Punoševac (ex-Napredak), a másik a 28 éves középpályás Boris Živanović (ex-Dunarea Calarasi, ROM), utóbbi szintén játszott a  Honvédban.

Bratislav Punoševac

Bratislav Punoševac

(kép: boracfk.com)

 

Az FK Rad 5 új játékost mutatott be a héten: Vladimir Rodićot (23 éves, középpályás, a Karabüksportól kölcsönbe), Tomislav Pajovićot (30 éves, középhátvéd, ex-Shaaraim, ISR), Georgije Ilićet (21 éves, csatár, ex-Napredak), Lazar Miloševet (ex-Sakule Borac, 4. liga) és Marko Lazarevićet (22 éves, kapus, ex-Bežanija).

A képen balról jobbra: Tomislav Pajović, Georgije Ilić, Lazar Milošev, Marko Lazarević, Vladimir Rodić

 
Posted by Фудбалски Клуб Рад on Saturday, January 28, 2017

 

Az OFK Bačka csapatát elhagyja Dane Đukić. A veterán, 35 éves középpályás még nem tudja, hol és hogyan folytatja a pályafutását, de eléggé úgy néz ki, hogy a közeljövőben visszavonul. A Čukaričkitől eljött a 30 éves brazil középhátvéd Lucas Piasentin. A Radnički Nišhez megérkezett Stefan Ilić, de egyelőre nem világos, hogy kölcsönbe érkezett-e, vagy szerződést bontott-e vele jelenlegi (volt?) klubja, a Crvena Zvezda. A Novi Pazartól eljött Miloš Tintor, érkezett viszont négy új játékos: Stefan Milojević (28 éves, középpályás, ex-Borac), Ivan Marković (25 éves, csatár, ex-Rudar Pljevlja), Mladen Popović (28 éves, csatár, ex-Inđija) és a Diósgyőrt is megjárt Miloš Krstić 29 éves, középpályás, ex-Rad).

 

Novi igraci u FK Novi Pazar : Ivan Markovic, Stefan Milojevic i Mladen Popovic Srecno!

Posted by Fk Novi Pazar - Zvanična stranica on Tuesday, January 31, 2017

 

 

Ligaválogatottak barátságos mérkőzése: USA - Szerbia 0:0

Gól nélküli döntetlent játszott a szerb ligaválogatott az amerikaiak ellen. A mérkőzés első 10 percében csak óvatos tapogatózás volt és rengeteg eladott labda, helyzet semmi. (Ez utóbbi később sem igazán változott.) A 12. percben volt egy tizenegyesgyanús helyzet, az egyik szerb játékos esett nagyot az amerikai 16-oson belül, a jamaikai bíró továbbot intett.

Aztán ahogy telt az idő, a szerb csapat úgy kezdett egyre intenzívebben játszani, de a helyzeteik rendre fennakadtak az amerikai védelmen. Az amerikai csapat kontratámadásokkal próbálkozott, a 19. percben volt az első komolyabb próbálkozásuk. Jones lőtt rá kb. 17 méterről. Majd a 30. perc után leült az iram és ez a félidő végéig nem is változott.

A második félidőre már egy jóval bátrabb, aggresszívebb szerb válogatott jött ki. Az amerikaiak mintha kicsit tanácstalanok lettek volna; sokat futottak, de személy szerint az volt néha a benyomásom (és ez már az első félidőben is feltűnt), hogy mintha a labda néha zavarná őket a futásban... A szerbek többet birtokolták a labdát, helyzet elvétve ugyan, de akadt. Az 58. percben az amerikaiak hagytak ki egyet, balról érkezett a beívelés, az érkező játékos föléfejelt. A szerbek a 61. percben próbálkozhattak, Ćirković labdája érkezett jobbról, de egy védő mentett Gobelić elől. A 67. percben Mrkić lőtt rá, kifejezetten jó lövés volt, kár, hogy mellément.

Ahogy telt az idő, úgy lett egyre jobb a meccs. A szerbek küzdöttek, hajtottak, az amerikaiak erőnlétileg jobbnak tűntek, a szerb játékosok viszont egyértelműen képzettebbek, ügyesebbek és bátrabbak voltak. Egyre több volt a szerb helyzet, a 76. percben Ćirković hagyta ki, a 89.-ben Lazar Jovanović találta telibe a bal kapufát. Aztán innen volt egy amerikai kontratámadás, Pontius lőtte mellé, nem sokkal. A meccs végén nagyon erős volt az amerikai nyomás, de nem tudták áttörni a szerb védelmet.

 

Helyszín: Qualcomm stadion, San Diego

Vezette: Morrison (jamaikai)

USA: Rimando (Villafana, 69.), Garza, Bradley, Marshall, Nagbe, Bedoya (Pontius, 65.), Jones (Lletget, 46.), Birnbaum, Kljestan (Feilhaber, 77.), Altidore (Morris, 74.), Zusi

Szövetségi kapitány: Bruce Arena

Szerbia: Manojlović, Miletić, Maraš, Plavšić (L. Jovanović, 81.), Paločević (Mrkić, 64.), Gobeljić (Klisura, 85.), Ćirković, Ćalasan (Simonović, 55.), Panić, Đokić (Jevtović, 77.), S. Jovanović (Alivodić, 64.)

Szövetségi kapitány: Slavoljub Muslin

Sárga lap: Kljestan (57.), ill. Ćirković (80.)

 

 

Felkészülési mérkőzések (Partizan, Spartak, Čukarički, OFK Bačka, Rad, Radnik, Mladost) és átigazolási hírek

A Spartak Subotica végül lejátszotta a legutóbb elmaradt mérkőzését a temesvári Politehnika ellen. A találkozó 1:1-es döntetlennel végződött, először a Politehnika szerzett gólt (Fucek, 15.), a szabadkaiak a 74. percben egyenlítettek Petrović találatával.

Naranccsárga mezben a Spartak

Spartak - Politehnika

(kép: acspoli.ro)

Majd sor került a 2. ligás Proleter elleni találkozóra is. Ezt a meccset a Spartak simán nyerte 5:0-ra. Gólszerzők: Ivanović (10.), Nikolić (55.), Abbas (59.), Glavčić (75.), Krmar (83.).

Spartak - Proleter

Spartak - Proleter

Spartak - Proleter

(képek: subotica.info)

 

Az OFK Bačka nem kis meglepetést okozva 3:2-re legyőzte a Čukaričkit. A palánkaiak már az első félóra után 2:0-ra vezettek (mindkét gólt Čekovič szerezte, egyet a 14., egyet a 28. percben). Az első félidő végére a belgrádiak kiegyenlítettek: Obradović a 34. percben szépített, az egyenlítő gólt Docić lőtte a 40. percben. A mindent eldöntő találatról viszont megoszlanak a vélemények: a Bačka szerint Stavrić volt a gólszerző az 56. percben, a Čukarički beszámolója szerint viszont Đurić öngólja döntötte el a meccset a 60. percben. (A végeredmény ezzel együtt 3:2 a Bačkának.)

Docićot (5) üdvözli a csapattársa a Čukarički egyenlítő gólja után

Čukarički - Bačka

(kép: fkcukaricki.rs)

 

A belgrádi FK Rad a 4. ligás Hajduk Beograddal játszott. 7:0-ra győztek, gólszerzők: Jović (3., 31., 33.), Milošev (23.), Šipčić (28.), Rodić (35.), Ilić (70.).

Sötét mezben a Rad

Rad - Hajduk Beograd

Rad - Hajduk Beograd

(képek: fkrad.rs)

 

A Radnik a 2. ligás Radnički Pirot csapatát fogadta. A surdulicaiak gond nélkül, 4:0-ra győztek, gólszerzők: Zlatanović (3.,), Kereme (19.), Žakula (39., 42.). Pár kép a meccsről:

Radnik - Pirot

Radnik - Pirot

(képek: Facebook/FK Radnik Surdulica - Zvanična prezentacija)

 

A lučani Mladost Szlovéniában edzőtáborozik, ott játszott az élvonalbeli Krškoval. A szlovén csapat 1:0-ra legyőzte a Mladostot Mirt góljával a 87. percben.

Krško - Mladost

(kép: fkmladostlucani.com)

A Szlovéniában edzőtáborozó Partizan a helyi, élvonalbeli ND Goricával játszott csütörtökön. A belgrádiak 3:0-ra győztek, Đuričković (56.) és Mihajlović (59. - 11-es, 66.) góljaival. Itt egy összefoglaló a mérkőzésről...

...aki pedig szeretné megnézni az egész meccset, az az első félidőt ide kattintva láthatja, a másodikat pedig ide kattintva.

Átigazolási hírek:

Miloš Cvetković eljött a Crvena Zvezdától. A 27 éves balhátvéd szerződése lejárt és nem hosszabbította meg. Egyelőre nincs hír arról, hol folytatja. A CZ közben elutazott Ciprusra, ott 31-én játszanak egy barátságos mérkőzést a Sopronnal. Február 2-án a román Olimpia Satu Mare lesz az ellenfél, ezen kívül még két további mérkőzést terveznek. 

A Vojvodinához érkezett Mario Maslać. A 26 éves középhátvéd a Borac csapatától érkezett.

Mario Maslać

(kép: Facebook/FK Vojvodina - ФК Војводина)

A Voždovachoz visszatért két egykori játékosuk. A 29 éves csatár Ognjen Krasić Üzbegisztánban játszott idáig, a 28 éves középpályás Nenad Marinković a török Gazianteptől érkezett. A csapat elindult Törökországba edzőtáborozni, ott 31-én a kazah Ordabasival játszanak barátságos mérkőzést. Február 4-én két meccs is vár rájuk: délelőtt a macedón Akademija Pandev lesz az ellenfelük, délután a fehérorosz Sakhtyor. Február 8-án az ukrán Stallal játszanak.

Jó hír a továbbra is súlyos nehézségekkel küzdő Novi Pazarnak: a mai napon nem kevesebb, mint 7 új játékost mutattak be: Srđa Kneževićet (31 éves, középhátvéd, csapat nélkül), Nenad Perovićot (23 éves, középcsatár, ex-Novi Banovci, 4. liga), Petar Ilićet (23 éves, középcsatár, ex-Proleter, 2. liga), Admir Kecapot (29 éves, balszélső, ex-Suduva, Litvánia), Dušan Plavšićot (24 éves, hátvéd, ex-BSK Borča), Luka Suđićot (róla SEMMI infó nem áll rendelkezésre) és Aleksandar Tasićot (28 éves, középhátvéd, ex-Alashkert Yerevan).

 

Predstavljeni novi igrači! Srđa Knežević, Perović Nenad, Petar Ilić, Kecap Admir, Miloš Plavšić, Luka Suđić i Aleksandar Tasić. Foto Senko Župljanin

Posted by FK Novi Pazar 1928 on Friday, January 27, 2017

 

A Radnikhoz 2 évre aláírt a 21 éves középpályás Ivan Đorić, aki idáig a svájci Sionban játszott. A Napredakhoz visszatért Kazahsztánból a 28 éves balszélső Filip Kasalica. Leigazolták továbbá a 22 éves kapus Lazar Tatićot (ex-Jagodina, 2. liga).

 

A Mladostot mostantól a 25 éves jobbszélső Nenad Gavrić (ex-Vojvodina) erősíti.

Nenad Gavrić

Nenad Gavrić

(kép: fkmladostlucani.com)

Nemanja Mladenović pedig eljött a Metalactól és a norvég Bodø Glimthez igazolt.

Nemanja Mladenović

(kép: mozzartsport.com)

A szerb ligaválogatott pedig kicsit nyúzottan, kicsit fáradtan, de szerencsésen megérkezett Amerikába. Vasárnap játszanak barátságos mérkőzést az amerikai ligaválogatott ellen.

 

Felkészülési meccsek (Crvena Zvezda, Vojvodina, Voždovac, Borac) és átigazolási hírek

 

A Crvena Zvezda hétfőn (23-án) játszott egy barátságos mérkőzést a szlovén 3. ligás Jadran Dekani csapatával. Sima, 10:0-ás győzelmet arattak. Gólszerzők: Milić (25., 31.), Pavkov (45.), Kljajić (46. - öngól), Romanić (53., 61., 81.), Jovović (65.), Ilić (73.), Senić (82.). A mérkőzés összefoglalója:

A Metalac is lejátszotta az első edzőmérkőzését: Metalac - FK Javor 3:1. A Metalac góljait Marko Nikolić és Nemanja Vukmanović szerezték, előbbi kétszer is betalált a hálóba.

Kedden, 24-én a Budvában edzőtáborozó Vojvodina a helyi élvonalbeli Sutjeska csapatával találkozott és kikaptak 2:1-re. A vajdaságiak egyetlen gólját Uroš Stamenić lőtte a 78. percben, a hazaiaktól Kovačević (12.) és Bošković (15.) voltak eredményesek. A mérkőzés után Dragan Ivanović, a Vojvodina vezetőedzője nem rejtette véka alá a véleményét. Szerinte páran túlságosan is biztosnak érzik a helyüket a csapatban, ez meg is látszott a nagyképű, arrogáns játékukon. A 2. félidőre a Sutjeska ugyanazzal a felállással jött ki, a Vojvodina itt csupa fiatal játékossal játszott, akik sokkal bátrabban játszottak, mint az első félidő csapata. Ivanović hozzátette, hogy egy pár játékossal egészen biztosan el fog beszélgetni és lesznek olyanok is, akiket meg fog büntetni a hozzáállásuk miatt.

 

A Voždovac a 3. ligás Radnički Obrenovacot fogadta és simán nyert 5:0-ra. Gólszerzők: Asami (39.), Ješić (42.), Dražić (53.), Jevremović (56. - öngól), Srećković (68.).

Voždovac - Radnički Obrenovac

(kép: fkvozdovac.rs)

A Borac a 2. ligás Jagodina csapatával mérkőzött, a čačakiak beszámolója szerint "50 agyonfagyott néző előtt". A Borac 2:1-re győzött, gólszerzők: Mihajlović (7.), Marčić (15.), ill. Radosavljević (38.).

Borac - Jagodina

(kép: boracfk.com)

Elvileg a Spartak is játszott volna egy mérkőzést a temesvári Politehnika ellen, de az utolsó hír a mérkőzésről az volt, hogy a nagy köd miatt csúszik a kezdés. Azóta sincs semmi hír, elképzelhető, hogy végül törölték.

Átigazolási hírek következnek.

A Voždovac leigazolta a 22 éves középpályás Ivan Markovićot. Marković a dél-koreai FC Gyeongnamnál játszott idáig, elmondása szerint több csapat is megkereste őt, de ő mindenképpen a belgrádiakhoz akart jönni, kifejezetten a vezetőedző, Bratislav Živković személye miatt. Markovićot szerdán 13:00-kor fogják hivatalosan bemutatni.

A Borachoz érkezett a 23 éves hátvéd Marko Marinković a BSK Borčától. Két és fél évre írt alá.

Marko Marinković

(kép: boracfk.com)

Ezen kívül leigazolták a 32 éves hátvéd Sreten Sretenovićot is, aki legutóbb Thaiföldön játszott, de megjárta a Benficát, a Krasznodart és a dél-koreai Gyeongnamot is.

A Radnički Nišhez érkezett a 31 éves hátvéd Milan Perendija. Perendija utoljára az orosz Mordoviában játszott, de ott 2016. július 1-jével lejárt a szerződése, azóta gyakorlatilag nem volt csapata. Perendiját Ivica Tončev elnök személyesen hívta a csapathoz.

 

A Radnikot elhagyta Luka Merdović és a görög másodosztályú Agrotikos Asterashoz igazolt. A Metalactól távozott Dejan Uzelac, Milan Stojanović valószínűleg Kazahsztánban folytatja a pályafutását, Bojan Mijajlovićot pedig kölcsönadják a 2. ligás Kolubarának. A Napredak viszont két nagy(obb) halat is fogott: leigazolták a 32 éves középhátvéd Nemanja Tubićot a norvég FK Haugesund-tól, továbbá aláírt hozzájuk Enver Alivodić is (ex-Novi Pazar), akit korábban már a Partizan is nagyon szeretett volna leigazolni.

 

Alivodiću dobro došao pod Bagdalu!

A photo posted by FK Napredak Krusevac (@fk_napredak) on

 

 

Felkészülési mérkőzések: Partizan, Crvena Zvezda, Rad, Spartak, Čukarički, Napredak, Borac

A hétvégén összesen hét felkészülési mérkőzést játszottak a szuperliga csapatai. A Crvena Zvezda a szlovén 2. ligás Ankaran csapatával találkozott. A szerb bajnokok simán nyertek 0:7-re. Gólszerzők: Aleksandar Luković (25.), Andrija Luković (55.), Vujaklija (65., 82., 90.), Vučićević (67.), Milić (75.). Összefoglaló a mérkőzésről:

 

Az FK Rad a BSK Borča csapatát látta vendégül. Az első gólt a Borča játékosa, Kiković szerezte a 22. percben. A Rad a második félidőben egyenlített ki (Rodić, 62.), végül Čudić gólja döntött a 85. percben a hazaiak javára. 

Jelenetek a mérkőzésből: a Rad fehér felsőben, a BSK kék-fehér csíkos mezben játszott

Rad - ČSK

Rad - ČSK

(képek: Facebook/Фудбалски Клуб Рад)

 

A szabadkai Spartak nagy meglepetésre 1:0-ra kikapott a harmadosztályú ČSK-tól. A mérkőzés egyetlen gólját Nebojša Mezei szerezte 11-esből az 58. percben. A Spartak a mérkőzés nagy részében támadott, volt több helyzete is, de egyet sem tudott értékesíteni.

Sötét mezben a Spartak, világosban a vendég čelarevóiak

Spartak

Spartak

(képek: subotica.info)

 

A Čukarički sima, 9:0-ás győzelmet aratott a 3. ligás, belgrádi BASK ellen. Gólszerzők: Bojić (10.), Kajević (25., 27.), Ožegović (45.), Šarić (50.), Tomić (52.), Jovanović (60., 74.), Milojević (90. - 11-es).

 

Sedam strelaca devet golova u kontrolnoj utakmici #fkcukaricki - Bask #football ⚪⚫⚽

A photo posted by FK Cukaricki (@fkcukaricki) on

 

A Boracnak sem okozott gondot a 2. ligás Sloboda Užice. 2:0-ra győztek, az első gólt Jovanović lőtte a 43. percben, a másodikat Tripković a 73.-ban.

Játszott az újonnan igazolt Ignatijević (16) is

Borac - Sloboda

(kép: boracfk.com)

 

A Napredaknak a 3. ligás Radnički Obrenovac volt az ellenfele. A kruševaciak sima, 5:0-ás győzelmet arattak. Gólszerzők: Eskić (31.), Vidaković (57.), Vulić (77., 90.), Gobeljić (84.).

Napredak - Radnički Obrenovac

(kép: fknapredak.rs)

 

Az utolsó mérkőzést a Partizan játszotta. A csapat még csütörtökön (19-én) elutazott a szlovéniai Portorožba, ott játszott a helyi Koperrel. A Partizan 4:0-ra győzött, a mérkőzés már az első félidőben eldőlt: az első gólt Đuričković szerezte az 5. percben, ezt követte Đurđević mesterhármasa a 12., a 36. és a 40. percben. A mérkőzés összefoglalója:

 

A végére néhány rövid hír: a Voždovachoz igazolt a 19 éves Borko Duronjić, az U18-as szerb válogatott korábbi csapatkapitánya. A Javor a rossz idő miatt kénytelen volt lemondani az ohridi edzőtáborozást, helyette a vajdasági Stara Pazovában folytatják a felkészülést. A Novi Pazartól elment Anes Rušević, a fehérorosz Bate Borisovhoz igazolt. A Vojvodina megérkezett a montenegrói Budvába.

 

A Mladost csapata elindult Szlovéniába edzőtáborozni, ott 6 meccset terveznek játszani: január 25-én a Krško, 28-án a Radomlje ellen. 30-án a 2. ligás Dob lesz az ellenfél, február 3-án a boszniai Zrinjski Mostar, 4-én a Domžale, 5-én pedig a Celije. Február 6-án jönnek haza.

Csapatkép indulás előtt

FK Mladost

(kép: fkmladostlucani.com)