Szerb foci

Szerb Kupa, döntő: FK Partizan - Crvena Zvezda 1:0

 

155. örökrangadója volt ez a két csapatnak, és az esemény súlyáról sokat elárul, hogy ennyire számon tartják az ilyen találkozókat. Egy-egy Partizan-Zvezda meccs nem csupán "rangadó" vagy "örökrangadó"; több, mint 70 év alatt a két belgrádi nagycsapat presztízsmeccséből szabályos háború lett. Nemcsak lángba boruló stadiont, őrjöngő szurkolókat és pattanásig feszült meccseket hoz, hanem médiahadjáratot (ami sokszor már egy héttel a mérkőzés előtt elkezdődik), városon kívüli szurkolói összecsapásokat, olykor halálos áldozatokkal, a városban cirkáló több ezer rohamrendőrt, és a feszültség még arra is ráragad, aki egyébként soha az életben nem néz focit. Így talán el lehet képzelni, mekkora várakozás előzte meg ezt a meccset is, különösen, hogy most a két csapat a kupadöntőben találkozott.

 

Ha azt mondom, hogy pokoli volt a feszültség a pályán, akkor még finoman fogalmaztam. Már pár másodperc elteltével sikerült Ostojićnak leakasztani egy sárga lapot, miután lerúgta Srnićet. Nagyon erősen kezdett a Zvezda, látszott, hogy mindent egy lapra tettek fel. Az első 20 percben folyamatosan rohamozták a Partizan kapuját. A 4. percben egy Zvezda-támadásnál Boakye birkózott Ostojić-tyal, majd nagyot esett a kapu előtt. A ghánai játékos 11-est reklamált, a játékvezető továbbot intett. Itt van az ominózus jelenet:

 

A 6. percben egy 30 méteres Zvezda-szabadrúgást blokkoltak a védők, egy perccel később Plavšić lőtt mellé. A Partizan valamikor a 11. percben jutott fel először a Zvezda kapujához, Leonardo szerezte meg a labdát, birkózott a védőkkel, majd rálőtt, egy hajszállal kerülte el a lövése a kaput. A rövid lélegzetvétel után támadott tovább a Zvezda, a 15. percben egy szabadrúgást tisztázott Kosović, egy perc múlva egy elhalt Partizan-kontratámadást fordítottak rekontrává. Plavšić már száguldott is fel, Kangának passzolt, Kanga Srnićnek továbbított, Srnić rálőtt, a kapus védett. Aztán lassan elkezdett enyhülni a nyomás és a feszültség, a meccs irama is kicsit lelassult. A 23. percben Luković küldött jócskán fölé egy legalább 30 méteres szabadrúgást. A 25.-ben Mihajlović indult meg a Zvezda kapuja felé. Kicselezte a védőt, Kosovićnak passzolt, ő Leonardonak továbbított, a brazil rálőtt, a kapus védett. Már indult is kontratámadásra a Zvezda, de a Partizan kapusát ketten is közrefogták, a bíró lefújta az akciót.

Nemanja Stevanović, a Partizan kapusa, amint Boakye és Srnić egyszerre támadják

 
Posted by FK Crvena zvezda on Saturday, May 27, 2017

 

A 30. percben a Partizan fordított rekontrára egy Zvezda-kontratámadást (ilyen kontra-rekontra-támadásokkal próbálkozott mindkét csapat a félidő második felében), Đurđević vitte fel a labdát, Leonardonak passzolt, Leonardo rálőtt, mellé. A feszültség továbbra is nagyon erősen jelen volt a pályán, annyira, hogy amikor a 31. percben a Zvezda egy szögletrúgás után kihagyott egy helyzetet, két játékosuk idegesen gesztikulálva ordított egymással, a vezetőedzőjük (eskü, őt végig külön kamerával kellett volna venni, olyanokat alakított a partvonal mellett) kis híján felrobbant. A meccs viszont folytatódott tovább, a 33. percben Plavšić roboghatott fel megint a jobb oldalon, be is ívelt, Srnić fejelt rá, a kapus védett. A 36. percben Leonardo szabadrúgását öklözte ki a kapus. A 39.-ben a Partizan líbiai védője, El Munir küldte be a labdát középre, Đurđević föléfejelt. Majd a 41. percben egy újabb Partizan-kontratámadás végén Leonardo labdáját Đurđević küldte kapura, Le Tallec szögletre mentett. Érkezett a szögletrúgás, Milenković felemelkedett és befejelte a labdát a kapuba. 1:0

Milenković rábólint...

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Saturday, May 27, 2017

 

...és már lehet is ünnepelni.

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Saturday, May 27, 2017

 

A félidő végére még két helyzet maradt, először egy Zvezda-szabadrúgás után Petković kapta a labdát és lőtte fölé, majd a túloldalon Đurđević gyenge kapuralövését védte a kapus, a labda Leonardo elé pattant, ő is rálőtt, Kahriman azt már biztosabb kézzel védte.

A második félidő elején újra próbálkozott a Zvezda az első félidőben már kipróbált nyomásgyakorlással, de most már mintha jóval kevesebb lendület és lelkesedés lett volna bennük, görcs és feszültség annál inkább. Az 55. percben Plavšić vitte fel a labdát és ívelte be Srnićnek, Srnić meg akkora lendülettel lőtt rá, hogy a labda messze elkerülte a kaput és majdnem kirepült a stadionból. Akció nagyon kevés volt, a Zvezda tartotta a labdát, de sokra nem ment vele, a Partizan védelme összezárt

ha valamiben, ebben nagyon jó a Partizan, olyan a védelmük, mint egy méteres betonfal, nem véletlen, hogy a tavaszi szezonban egyetlen vereséget sem szenvedtek

az egyre idegesebb játékosok pedig egyre több hibát követtek el, rengeteg volt az eladott labda. A 64. percben aztán megindult Janković, felvitte a labdát a Zvezda kapujáig, kicselezte a védőket, a beívelését aztán Leonardo föléfejelte. A 68. percben a Zvezda kapott lehetőséget az egyenlítésre, de nem tudni, hogy Petković hová akarta volna lőni a labdát, mindenesetre durván mellément. A 75. percben egy 17 méteres szabadrúgást küldött Ristić a kapura, de kimaradt, viszont már indult is kontrára a Partizan, Đurđević hatalmas szólót vágott le, rálőtt, mellément. Aztán a meccs utolsó 10 percére összeszedte magát a Zvezda és elkezdtek támadni. A 80. percben Boakye lőtt rá messziről, a kapus nagyot védett, szöglet. A szögletet kifejelték a Partizan védői, a labda visszakerült a Zvezdához, Boakye megint kapura küldött egy távoli lövést, Stevanović kapus ezt is kivédte. A 82. percben Luković küldött fölé egy 18 méteres szabadrúgást. A 87. percben volt talán a legveszélyesebb helyzet, egy Zvezda-szöglet után a labda átpattogott a kapu előtti tömegen, pár centivel a gólvonal előtt, végül egy Partizan-védő szélsebesen tisztázott. A labda Kanga elé pattant, a gaboni rálőtt, fölé. A mérkőzés legvégén, a hajrában még két próbálkozása volt a vendégeknek. A 90+4. percben szabadrúgást kaptak, Milijaš, a Zvezda nagy veteránja állt a labda mögé, valószínűleg azzal a szándékkal, hogy az utolsó előtti pillanatban kiegyenlít és mennybe megy, de az a helyzet, hogy Stevanović kapus egy akkorát védett, hogy a déli tribün (a Partizan szurkolótábora "kemény magjának" a törzshelye) felrobbant és már itt elkezdett ünnepelni. Pedig még hátravolt egy akció, az utolsó utáni, 90+6. percben még lett volna egy lehetősége a Zvezdának egyenlíteni, de a fejest Stevanović ha lehet, még nagyobb bravúrral hárította. Itt meg lehet nézni a meccs utolsó perceit:

 

A Partizan pedig a bajnoki cím után immár a kupát is bezsebelhette. A kupát Ivica Kralj, a Partizan egykori válogatott kapusa adta át Saša Ilić csapatkapitánynak.

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Saturday, May 27, 2017

 

 

Az érmeket a klub egykori legendás játékosa, a 14-szeres jugoszláv válogatott Momčilo Vukotić adta át. (Ezen a képen épp Marko Nikolić vezetőedzőnek adja át az érmet.)

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Saturday, May 27, 2017

 

Itt a mérkőzés rövid (7 perces) összefoglalója...

 

...itt pedig egy jóval részletesebb, közel 57 perces összefoglaló.

 

Aki pedig szeretné, az ide kattintva megnézheti a teljes mérkőzést, illetve itt, ezen a linken meg lehet nézni a díjátadó ceremóniát is. 

 

Helyszín: Partizan stadion, Belgrád

Nézőszám: 20 000

Vezette: Milorad Mažić (partjelzők: Milovan Ristić, Dalibor Đurđević - tartalék játékvezető: Nemanja Petrović - alapvonali asszisztensek: Danilo Grujić, Nenad Đokić)

 

FK Partizan: Stevanović - Vulićević, Milenković, Ostojić, El Munir - Janković (Ilić, 88.), Jevtović, Kosović, Mihajlović (Đurićković, 66.) - Leonardo (Radin, 84.), Đurđević

Vezetőedző: Marko Nikolić

 

Crvena Zvezda: Kahriman - Petković, Le Tallec, Luković, Anđelković - Ristić (Milijaš, 86.), Donald - Plavšić (Vujaklija, 68.), Kanga, Srnić (Milić, 60.) - Boakye

Vezetőedző: Boško Đurovski

 

Gólszerző: Milenković, 42.

Sárga lap: Ostojić (1.), Leonardo (35.), Vulićević (63.), El Monir (75.), Janković (79.), ill. Donald (35.), Plavšić (67.)

 

Ezzel véget ért a 2016/17-es szerb futballszezon. A blog természetesen nem szünetel, folyamatosan kapjátok a híreket a felkészülésről, az átigazolásokról és minden Bajnokok Ligája-, ill. Európa Liga-selejtezőről is beszámolunk.

 

Szuperliga rájátszás, 7. forduló (2017. május 21.)

 

Véget ért a szerb bajnokság. A Partizan 27. alkalommal lett bajnok, így ők játszhatnak a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Az Európa Ligában a Crvena Zvezda, a Vojvodina és a Mladost indulhat. Kiesett a Novi Pazar és a Metalac. A másodosztályból (Prva Liga) a szabácsi FK Mačva története során először feljutott a szuperligába, és 10 év után újból az élvonalban játszhat az FK Zemun.

 

PLAY-OFF

Crvena Zvezda - Radnički Niš 4:0 

Mindenképpen nyernie kellett a Zvezdának ahhoz, hogy egyáltalán beleszólása legyen a bajnoki címért vívott küzdelembe, semmiképpen nem volt szabad hibázniuk. Ezt nagyon is jól tudták a Rajko Mitić stadionban, ennek megfelelően rendkívül feszülten és görcsösen játszott a házigazda az első félidőben. Ugyan a 18. percben már vezettek Boakye góljával (1:0), de ezen kívül sok mindent nem tudtak felmutatni azon kívül, hogy kétszer is telibe találták a keresztlécet (először Boakye, majd a félidő vége felé Ristić), ráadásul itt (még) a Radničkinak is jutott egy helyzet, Mrkić távoli lövésénél kellett nagyot védenie Kahrimannak. A második félidőre már összeszedte magát a hazai csapat, a 48. percben már meg is szerezték a második gólt, egy súlyos védelmi hiba után Boakye megszerezte a labdát és belőtte. (2:0) A Radnički egyre inkább beszorult a térfelére. Adžić passzolt Boakyénak, ő Donaldhoz továbbította, a holland játékos rálőtt, a kapus nagyot védett. Megint Adžićnál volt a labda, most fölélőtt, nem sokkal később Plavšić lövése találta telibe a keresztlécet. A 60. percben aztán Boakye kapta középen Anđelković passzát, egyet igazított rajta, majd belőtte, ezzel mesterhármast szerzett. (3:0) A negyedik gólra a 90. percig kellett várni - az eltelt időben túl sok minden nem történt azon kívül, hogy kis híján öngólt lőtt a nišiek egyik védője, végül kicsorgott a labda az alapvonalon -, Anđelković passzát az érkező Petković lőtte be.

A mérkőzés után lemondott Milan Rastavac, a Radnički Niš vezetőedzője. A lemondása okát nem hozta (egyelőre) nyilvánosságra, az utódlásáról még nincs hír.

A meccs egyik jelenete: Boakye lövését próbálja megakadályozni a niši Ljubisavljević, a háttérből Živković figyel

 
Posted by FK Crvena zvezda on Sunday, May 21, 2017

 

 

FK Partizan - Mladost 5:0

Négy-nullás győzelem ide, mesterhármas oda, a fenti győzelem sem segített a Zvezdának. A Partizannak már a döntetlen is elég volt (lett volna), de az ulica Humskában biztosra akartak menni. A Mladostnak gyakorlatilag a statiszta szerepe jutott, a Partizan végig uralta a mérkőzést, az történt, amit ők akartak. Ráérősen kezdtek, az első helyzet pedig már megizzasztotta a lučani védőket: Vulićević beívelését Đurđević fejelte rá, a kapus nagyot védett, a labda visszapattant Đurđevićhez, ő a széléről visszakotorta középre, de ott Kosovićot már blokkolták a védők. Az első gól itt is (mint a fenti mérkőzésnél) a 18. percben érkezett, Kosović ívelt előre Jankovićnak, ő egy remek mozdulattal beküldte középre, az érkező Leonardonak csak be kellett sétálni vele a kapuba. (1:0) Egyszer a Mladost is megmutatta magát, Gavrić lőtt kapura, nem volt valami erős, a kapus simán védett. A Partizan támadott tovább, Janković küldött kapura éles szögből egy szabadrúgást (a kapus védte), Leonardo lövését lábbal hárította Čančarević, aztán a 37. percben Jevtović 20 méteres bombájánál már kapitulált. (2:0) A második félidőben folytatódott tovább a belgrádi fölény, Leonardo és Gavrić huzakodtak a 16-oson belül, végül a brazil rálőtt, a kapus nagyot védett. Kicsivel később Mihajlović lőtt fölé. Majd a 65. percben egy kontratámadásból szerzett gólt a Partizan. Leonardo indult meg, majd Đurđevićnek passzolt. Đurđević felszáguldott a kapuig, ott - nagyon önzetlenül - visszaadta a labdát Leonardonak, a brazil pedig a kifutó kapus felett átemelve belőtte. (3:0) Nem kellett sokat várni a negyedikre: a 70. percben a Mladost elvesztette a labdát, Leonardo már indulatott is a kapu felé. Még egy apró kézmozdulattal figyelmeztetni is tudta a mellette érkező Jankovićot, hogy maradjon le, nehogy lesre menjen, majd odapöccintette a labdát a fiatal montenegróinak, ő pedig bevágta. (4:0) Az immár bajnokcsapatot ünneplő szurkolók pedig fantasztikus, látványos koreográfiába kezdtek: körben a pálya körül fáklyákat gyújtottak, tűzgyűrűbe vonva a stadiont. Így nézett ki:

 

A stadionon belülről ilyen látványt nyújtott:

 

...ha pedig valaki kívülről szemlélte a stadiont, ez a kép fogadta:

 

A 81. percben az utolsó gól is megérkezett: Leonardo küldte előre a labdát, Kosović megkapta, megindult felfelé és vagy 18 méterről rálőtte. A labda a kapus kezéről a kapufára, onnan a hálóba vágódott. (5:0) Levezetésképp még egy óriási helyzetet összehoztak a hazaiak, de Đurđević elől a legutolsó pillanatban, a gólvonalról mentett egy védő. A Partizan pedig bajnok lett, történelme során 27. alkalommal. 

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Monday, May 22, 2017

 

Kellett ehhez az is, hogy a Zvezda markából az utolsó pillanatban kicsússzon az első hely. De az biztos, hogy nem érdemtelenül nyerte el a bajnoki címet a Partizan. Az elmúlt évek súlyos anyagi és morális problémái gyötörték a csapatot, egymás után több edzőváltás is volt, és most úgy néz ki, hogy Marko Nikolić vezetésével összerázódott a csapat. A korábban az Anzsi Mahacskalában csak pislákoló Leonardo már-már klasszis teljesítményt nyújt, Đurđević tehetsége vitathatatlan és a már-már leírt/elfeledett Ostojić is egyre kimagaslóbbat nyújt. 

A mérkőzés összefoglalója:

Itt meg lehet nézni a teljes 90 percet, ide kattintva pedig a bajnoki ceremóniát. A csapat pedig ezután egy nyitott tetejű buszon ünnepelt Belgrád utcáin a szurkolókkal.

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Monday, May 22, 2017

 

 

Napredak - FK Voždovac 1:1

Néhány bátortalan vendégpróbálkozás után - mindössze Petrović távoli lövése volt veszélyes, de végül fölément - szinte végig a Napredak támadott és irányította a mérkőzés menetét. Folyamatosan támadtak, Sekidika először túlbonyolított egy helyzetet, de később már az utolsó pillanatban mentett a kapus a beívelésekor. Aztán a 33. percben egy szöglet után meg is szerezték a vezetést: Šljivićtől került a labda N'Diayéhoz, a szenegáli csatár pedig belőtte. (1:0) Később Sekidika szerelte a vendégek egy játékosát, megindult felfelé, beívelt, az érkező Vukanović fölélőtt. A félidő végén egy kapitális hibát sikerült megúsznia a Voždovacnak: a kapus ki akarta dobni a labdát a mezőnybe, de az a tőle pár lépésre ácsorgó N'Diayéba vágódott, óriási szerencséjük volt a belgrádiaknak, hogy a labda végül kicsorgott az alapvonalon. A második félidőnek a legvégére tért magához a Voždovac, addig viszont a Napredak rendületlenül támadott. Egy előreívelt labdát nagyon rosszul talált el Vukanović, később viszont már ő kényszerítőzött a vendégek kapuja előtt Kasalicával, utóbbi lövését végül blokkolta a kapus. Két látványos hazai akció jött egymás után, az elsőnek a végén N'Diaye lőtt mellé, a másodiknál Šarac küldte mellé. Végül a vendégek is összeszedték magukat, először Ješić lövése ment fölé, majd a 89. percben Filipović lövését még kifejelte egy védő, a labda pont a három perccel azelőtt beállt Marković elé esett, Marković pedig kihasználta az alkalmat és kiegyenlített. (1:1)

 

Vojvodina - FK Javor 1:0

Az utolsó fordulóra kicsit feléledt a Javor és kis szerencsével akár elhozhattak volna Újvidékről egy pontot. A meccs elején a hazaiak domináltak, Meleg lövésénél védett nagyot a kapus, aztán Trujić szabadrúgásánál is jó reflexszel mentett. Volt aztán egy vitatható jelenet (illetve elég egyértelmű volt...), egy hazai támadásnál Stamenićet körülvették a védők, aztán Tomanović gyakorlatilag kézzel vette le a labdát (jó, hogy meg nem paskolta még egy kicsit tenyérrel), az egész Karađorđe stadion felhördült, de a bíró szerint nem történt semmi, továbbot intett. Az ivanjicaiak is összehoztak egy támadást, Sević lövését védte Rockov, aztán a túloldalon Malbašićét hárította Đogatović. A második félidő már jóval kevesebb, de annál emlékezetesebb akciót hozott. Malbašić kétszer is kapura lőtt, mindkettőt védte a kapus, Jovančić osztott ki Tomanovićnak egy kötényt és lőtt fölé, aztán a 75. percben akár meg is szerezhette volna a vezetést a Javor. Tripkovićot buktatta a kapus, a bíró egyből a tizenegyespontra mutatott. Mitošević állt a labda mögé, de Rockov jó irányba mozdult és sikerült kivédenie a lövést. Az egyetlen gól a 88. percben esett, Spremo küldött egy óriási bombát a hosszú sarokba. (1:0)

A mérkőzés egy jelenete: az ivanjicai Maričić (33), megindul, valószínűleg pont azután, hogy abbahagyta Lakičević (14) mezének a cibálását; mögötte a csapattársa Ilić (lila 31) figyel, a vajdasági Stamenić (31) feszülten várja, hogy közbe kell-e avatkozni

 
Posted by FK Vojvodina - ФК Војводина on Monday, May 22, 2017

 

 

A play-off végeredménye:

1. FK Partizan 58 pont

2. Crvena Zvezda 55 pont

3. Vojvodina 43 pont

4. Mladost 36 pont

5. Radnički Niš 32 pont

6. Napredak 30 pont

7. FK Voždovac 27 pont

8. FK Javor 22 pont

 

 

OSZTÁLYOZÓ CSOPORT

Čukarički - FK Rad 0:1

Lendületes, akciódús, helyzetekben bővelkedő találkozó volt, az első félidő elején egymást érték a támadások. A hazaiaktól Ožegovićot állította meg először a kapus, aztán egy Rad-kontránál Guzina száguldott fel és lőtt rá, a kapus védett, majd Radivojević lőtt fölé. A másik oldalon Ožegović akarta volna a labdát egy oxforddal a kapuba küldeni, a védők végül tisztáztak. Ezen a szakaszon erősebben játszott a Čukarički, több helyzetük is volt, először Milojević lőtt fölé, majd Ožegović passzolt - védők gyűrűjéből - Kajevićnek, a montenegrói játékos fölélőtte. A 38. percben viszont a Rad szerezte meg a vezetést (egyúttal a győzelmet jelentő gólt), Radivojević passzolt Rodićnak, Rodić cselezett, majd középre adta a labdát, az ott érkező Guzina pedig belőtte. (0:1) Hajtott a Čukarički, a félidő végéig még két helyzetük volt, Ožegovićot szerelte egy védő roppant látványosan, majd Milojević távoli lövésénél védett nagyot Filipović kapus. A második játékrészben is főleg a házigazdák tartották a labdát. Egyből Ožegović próbálta ki, hogy működnek-e még Filipović reflexei (működtek), aztán egy Rad-akció jött, Rodić vitte fel a labdát, majd hátraadta az érkező Radivojevićnek, aki aztán fölélőtt. Nyomult tovább a Čukarički Bogosavac küldte előre a labdát, Radonjić elől az utolsó pillanatban mentett a kapus. Utána Kajević cselezett, de nem tudta kinek adni a labdát, nagyon összezárt a Rad védelme, végül Radonjićhoz sikerült továbbítania, a kapus védett. Egy támadás erejéig feljutott a Rad a hazaiak 16-osáig, Lutovac lőtt mellé, aztán már loholni kellett vissza a saját térfelükre, mert a Čukarički egyre jobban hajtott az egyenlítésért. Mehmedović ugrasztotta ki Šarićot, Šarić teljesen egyedül indulhatott meg a labdával, a védők csak döbbenten nézték, Šarić pedig belelőtte a kapusba. Egy szögletnél Kopitović fejelt méterekkel mellé, egy szabadrúgást Docić küldött túl magasra. Kajevićnek a végén két lehetősége is lett volna egyenlíteni, de egyszer melléfejelt egy szögletet, utána egy lövést küldött csak pár centivel mellé.

Jelenet a mérkőzésről: Ožegović (51), Docić (5) és Mladenović (33)

 

 

Radnik - Borac 2:2

Szakadó esőben kezdett a két csapat, a vendégeken ráadásul ott volt még az a nyomás is, hogy semmiképpen nem volt szabad kikapniuk, hogy elkerüljék a kiesésnek még az árnyékát is. Ehhez képest a Radnik szerezte meg a vezetést már a 9. percben, Trifunović fejelt egy beívelést a kapuba. (1:0) A gól felébresztette a Boracot, megindultak a Radnik kapuja felé, Milovanović az utolsó pillanatban mentett szögletre egy čačaki támadó elől, a szögletet aztán Mihajlović fejelte mellé. Aztán a 28. percben sikerült az egyenlítés, Tiago szabadrúgása a kapufáról pattant be. (1:1) A gól lendületet adott a vendégcsapatnak, Sajčić iramodott meg a kapu felé, rá is lőtt, a kapus elkapta. Aztán Mihajlović forgatta meg úgy a védőjét, hogy az valószínűleg beleszédült, majd Tiagonak passzolt, a brazil jócskán mellélőtt. Közben elállt az eső, ez lehet, hogy jót tett a Radniknak, mert gyorsan össze is hoztak egy támadást, Adamović lőtt rá, a kapus védett. Az első félidőt Adamović lövése zárta, a másodikat pedig Adamović lövése nyitotta, ezúttal fölé. Aztán az 53. perctől 10 emberre fogyatkozott a vendégcsapat, Drašković megkapta a második sárgáját, le kellett mennie a pályáról. Ez semennyit sem szegte a Borac kedvét, Sajčić lövését úgy védte lábbal a kapus, Mihajlović is próbálkozott (mellé), Jovanovićnak két helyzete is volt, az első lövése alig ment mellé, aztán meg az oldalhálót találta el. Tiago bombalövése is mellément, aztán kisütött a nap és ez meghozta a Borac szerencséjét is, a 75. percben Jovanović vitte fel a labdát és adta be középre, Mihajlovićnak csak meg kellett pöccintenie és már bent is volt a hálóban. (1:2) A Radnik egy gyors támadással válaszolt, Adamović lövése milliméterekkel ment mellé. Aztán akár 1:3 is lehetett volna, Anđelković lövésénél nagyot mentett a kapus. A mérkőzés végére két Radnik-támadás maradt, Kyeremeh lövését védte a kapus, a labda Milovanovićhoz pattant, ő is rálőtt, de a labda elkerülte a kaput. Radović is rálőtt, az övét is védte a čačaki kapus. Aztán a 85. percben sikerült kiegyenlítenie a hazaiaknak, Zlatanović kapta a labdát, rálőtt és be is talált. (2:2) A Boracnak viszont tökéletesen megfelelt a döntentlen, így ha nehezen is, de sikerült az élvonalban maradniuk.

 

 

Metalac - Novi Pazar 3:0

Hiába ütötte ki a Metalac három góllal a Novi Pazart, még ez sem volt elég a bentmaradáshoz A gornji milanovaci stadion egyébként kongott az ürességtől, mintha a közönség megérezte volna, hogy túl sok köszönet nem lesz ebben a találkozóban... Pedig a 12. percben már vezetett a hazai csapat, egy buktatásért 11-est ítélt nekik a játékvezető, amit Panić be is lőtt. (1:0) A szinte kínosan eseménytelen első félidőben mindössze egy helyzet jutott a Novi Pazarnak, Đoković futott fel, lerázta a védőket, majd rálőtt, a kapus elkapta. A 38. percben egy szögletet Bondarenko csukafejessel továbbított a kapuba. (2:0) A második félidő már valamennyire eseménydúsabb volt, egy Novi Pazar-kontrából Avdić lőtt fölé, majd ugyanezt eljátszotta Petrović is. A Metalac egy szöglet után lőtt kis híján gólt, Nikolić már itt majdnem betalált, aztán a 76. percben már tényleg sikerült is neki, egy óriási novi pazari védelmi hibát követően Tomić megszerezte a labdát, kicselezte a védőket és a középen tökegyedül álldogáló Nikolićnak továbbított, aki köszönte szépen és be is lőtte. (3:0) A Novi Pazartól Muslimović kétszer is próbálkozott, mindkétszer mellélőtt. A hazaiaktól Krkotićnak volt egy helyzete a legvégén, a kapus védett.

Ezzel a Novi Pazar magával rántotta a Metalacot a második vonalba; a gornji milanovaciaknak mindössze egy győzelmet és egy döntetlent sikerült összehozniuk a tavaszi idényben, a Novi Pazar pedig csoda, hogy egyáltalán végig tudta csinálni a szezont, annyira súlyos gondjaik voltak, anyagiaktól kezdve odáig, hogy a felkészülési időszak kezdetekor még vezetőedzőjük sem volt, a csapat vezetősége pedig gyakorlatilag nem létezett.

 

FK Spartak - OFK Bačka 2:1

Szikrázó szabadkai napsütés, igazi vasárnap délutáni kedélyes hangulat jellemezte a találkozót. Az első félidő elég kevés akciót hozott, abból viszont kettő góllal végződött. Még előtte volt két palánkai próbálkozás, mindkettő kimaradt, aztán a 30. percben Glavčić lövését még védte a Bačka kapusa, de a labda Ivanović elé pattant, ő meg belőtte. (1:0) A 45. percben ismét Ivanović szerzett gólt, Stojković előreívelését küldte csukafejessel a hálóba. (2:0) Itt a félidő végén már lehetett is volna 2:1, de Ivković lesen volt, amikor Appiah beívelte a labdát, a bíró érvénytelenítette a gólt. A második félidőben Mudrinski csípett el egy nagyon rosszul sikerült kirúgást, Abaznak továbbította, de egy védő blokkolta a lövését. A mérkőzés hátralévő részében a palánkaiak voltak aktívabbak, először Zečević fejesét védte a kapus, aztán Appiah hagyta ki közvetlen közelről. Itt becsúszott egy szabadkai helyzet, Mudrinski fejelte fölé, aztán a 89. percben összejött a szépítő gól, egy lövést még hárított a kapus, de a labda a gólvonal közvetlen közelében álló Ivkovićhoz pattant, ő pedig könnyedén belőtte. (2:1)

Nemrég valamelyik posztban nyígtam, hogy a Spartak fiatal kapusa, Miloš Ostojić akkora tehetség, hogy ha nem lesz válogatott, akkor nincs igazság a földön. Nos, Ostojić tagja lett a szerb U21-es válogatottnak, amely kijutott az idei lengyelországi EB-re. Van igazság a földön.

Szabadkai öröm a meccs végén: "A kép, ami többet mond 1000 szónál"

 

Slika koja govori 1000 reci

A post shared by FC Spartak (@fcspartaksubotica) on

 

 

Az osztályozó csoport végeredménye:

1. FK Spartak 32 pont

2. Čukarički 32 pont

3. Radnik 25 pont

4. FK Rad 25 pont 

5. OFK Bačka 23 pont

6. Borac 22 pont

7. Metalac 21 pont

8. Novi Pazar 17 pont

 

A végére pedig egy kis extra: a šabaci FK Mačva csapatáról egy fotó, amint a szuperligába való feljutásukat ünneplik.

 

Superligaši! <3

Posted by Fudbalski klub "Mačva" Šabac - zvanična stranica on Sunday, May 21, 2017

 

 

 

Szuperliga rájátszás, 6. forduló (2017. május 17.)

 

Utolsó előtti forduló, olykor szinte tapintható feszültség, Szürreális Tizenegyes (nem is egy...), illetve már megvan az első kieső.

 

PLAY-OFF

FK Voždovac - Vojvodina 0:2

Viszonylag eseménytelen első félideje volt a találkozónak, de már itt nem sok levegő jutott a hazaiaknak. Az elején volt egy támadásuk, Nikolić beívelt, Ćirković rálőtt, a védők blokkolták. Utána már a Vojvodina középpályása, Jovančić lőtt rá, a kapus kivédte. Valamikor a félidő közepe táján újra próbálkozott a Voždovac, Nikolić cselezett egy sort és lőtt rá, a kapus kivédte.  Egy látványos Vojvodina-akció is gól nélkül maradt, Malbašić beívelését Antić továbbította Trujićnak. Trujić cselezett, a teljes Voždovac-védelmet állva hagyta, majd Melegnek passzolt, ő rálőtt, mellé. A 43. percben aztán sikerült betalálni, Meleg szabadrúgását Jovančić betolta a kapuba. (0:1) A második félidő már mozgalmasabb volt, először Trujić indult meg a labdával, vitte, vitte, majd Babićnak adta. Babić átküldte a túloldalra Malbašićnak, ő rálőtt, mellé. Aktivizálta magát a hazai csapat is, Zec lövésénél védett nagyot az újvidékiek kapusa. A labda Putinčaninhoz pattant, ő is rálőtt, jócskán fölé. Később megint Zecnél volt a labda, ő Ćirkovićnak passzolt, Ćirković nagy lendülettel meg is indult a Vojvodina kapuja felé, a kapus az utolsó pillanatban mentett. Utána újra a Trujić-Meleg duó következett, előbbi cselezett, de elvesztette a labdát, szerencséjére Meleg megszerezte, rá is lőtt, nem sokkal ment fölé. A túloldalon Krasić 25 méteres bombáját védte a kapus. Újabb látványos vajdasági akció jött a 84. percben, Stamenić kapott nagy indítást, felrobogott vele a 16-osig, ott Melegnek passzolt, aki rá is lőtt, a kapus szögletre kotorta a labdát. A szögletet Trujić valami elképesztően lehetetlen szögből befejelte a kapuba. (0:2) A meccs végén a hazaiaknak volt egy lehetőségük a szépítésre, Krasić kapta a labdát, cselezett, cselezett, lerázta a teljes újvidéki védelmet, majd rálőtt, a kapus nagyot védett.

Pillanatkép a meccsről, sötét mezben a Vojvodina - az újvidékiek ezzel a győzelemmel bebiztosították magukat az Európa Liga selejtezőjén való indulásra

 

 

FK Javor - Crvena Zvezda 0:3

Még nem tett le a Zvezda a bajnoki álmokról, ennek jegyében szabályosan legázolta az ivanjicaiakat. Szinte beszögelték a Javort az első félidőben a kapujuk elé, a meccs elején egy akcióra futotta csak a hazaiaktól, Eliomar lőtt mellé. A Zvezda folyamatosan, egyúttal nagyon görcsösen támadott. Kanga szinte mindegyik akcióból kivette a részét, hol ő lőtt rá, hol az ő beadását küldte valaki kapura, pl. Anđelković, aki aztán mellélőtt. Máskor Petković indult meg, bevitte a labdát középre, cselezett, cselezett, rálőtt, a kapus elkapta. A feszültség erősen jelen volt a mérkőzésen, annyira, hogy Petković itt kis híján összeverekedett a kapussal a labdán. Utána Boakye is fölélőtt, Plavšić is fölélőtt, aztán egy látványos helyzetet is sikerült kihagynia a Zvezdának: Plavšićnál volt a labda, a kapus kirohant elé, Plavšić átemelte a kapus felett, egy védő a gólvonalról mentett. A Javor aztán végre ki tudott törni a bunkerból és feljutott a Zvezda kapujáig, Tripković elől mentett nagyot a kapus. A 38. percben aztán egy érdekes szituáció jött. Támadott a Zvezda, Petkovićnál volt a labda, ő beívelte volna, de Cornelius blokkolta. A bíró pedig lefújta az akciót és 11-est ítélt a Zvezdának azzal, hogy a védő - szerinte - kezezett. Mi több, Corneliusnak kiosztott egy sárgát, és mivel a kanadai játékosnak már volt egy sárgája, el kellett hagynia a pályát. Itt látható az ominózus jelenet.

 

A büntetőt Kanga belőtte, (0:1) a Javor pedig innentől kezdve 10 emberrel játszotta végig a meccset. A második félidőben még vehemensebben támadott a Zvezda. Egy szöglet után Kanga lőtt fölé, utána Le Tallec lövését blokkolták a védők, majd Plavšićé találta telibe a kapufát. Kanga passzolt Vujaklijának, az ő lövését a kapus védte. Hősiesen bírta a nyomást a Javor egészen a 77. percig, amikor Ristić oldalvonal mellől leadott szabadrúgása érintés nélkül hullott be a kapuba. (0:2) A 87. perc újabb (szürreális) 11-est hozott a vendégeknek: Kanga akarta beívelni a labdát, de egy védő blokkolta. A játékvezető szerint ismét kezezés történt és befújta az újabb büntetőt a Zvezdának. Boakye állt a labda mögé, belőtte. (0:3) A Javornak a meccs végére jutott egy lehetőség, de nem sikerült megszerezniük a becsületgólt.

A mérkőzés egyik jelenete: Petković elől ment Đogatović, a Javor kapusa

 
Posted by FK Crvena zvezda on Wednesday, May 17, 2017

 

 

Mladost - Napredak 3:2

Ha az előző meccs a Szürreális Tizenegyes(ek) Mérkőzése volt, akkor ez a találkozó maga volt a 90 percen át tartó szürrealitás: a meccs öt góljából négy (4) esett 11-esből. Annyira jellemző volt erre a mérkőzésre is a feszültség, hogy már a legelején, a 4. percben valaki földre lökte a hazaiaktól Radivojevićet, még épp a 16-os vonalán kívül. Járt a szabálytalanságért a szabadrúgás, Bojović állt a labda mögé és be is kanyarította a hálóba. (1:0) Lendületesen, aggresszíven játszott a Mladost, támadtak tovább, Milošević éles szögből lőtt fölé, utána Obioránál volt a labda, teljesen egyedül volt egy védővel szemben. A nigériai játékos cselezett, cselezett, lerázta a védőt, majd beível, pechjére nem volt ott senki, hogy bekotorja. Hazai szöglet következett, Milošević melléfejelte. A 27. percben egyenlítettek a vendégek, Vukanović indult meg, a kapus kiszaladt és buktatta, Vukanović egy íveset repült, a bíró már mutatott is a tizenegyespontra. Šljivić vállalta a büntetőt, be is lőtte. (1:1) Még két akció maradt a félidőre, egy távoli Mladost-lövés szállt fölé, a kruševaciaktól N'Diaye szintén távolról próbálkozott, mellément. A második félidő 55. percében szabadrúgást kaptak a hazaiak, a kapu előtti nagy kavarodásban egy hazai játékos a földre esett, a játékvezető a tizenegyespontra mutatott. Bojović állt a labda mögé, belőtte. (2:1) Támadott a Napredak, mindenáron ki akartak volna egyenlíteni, Alivodić egy sor akciót vezetett. Először egy szabadrúgással próbálkozott, azt blokkolták a védők. Utána egy fejest küldött a kapura, de fölément. Újra nála volt a labda, már száguldott is fel, N'Diayénak passzolt. N'Diayét felvágta egy védő a 16-oson belül, de most a bíró nem adott 11-est. Most még... A Mladost vezethetett egy támadást közben, Obiora lőtt mellé. Aztán eljött a 77. perc, újra N'Diayénál volt a labda, kapura tört, a kapus elsodorta, a játékvezető pedig most befújta a büntetőt. Šljivić értékesítette, annak rendje és módja szerint. (2:2) Valamivel később Vukanović fejelt rá, a lučani védők ugyan tisztáztak, de a kruševaciak kezezést reklamáltak, a bíró viszont úgy döntött, hogy nem történt szabálytalanság, az egyre dühösebben reklamáló vendégjátékosok sem tudták őt meggyőzni. A feszültség aztán a 85. percben tetőzött, amikor a hazaiak támadásánál Jovanović és N'Diaye összeakaszkodtak a 16-oson belül. A Mladost játékosa a földre esett, a bíró pedig befújta a 11-est.

A Napredak játékosai közül többen is hitetlenkedve dőltek a földre, majd az egész csapat testületileg levonult a pályáról. Némi tanakodás és dühös gesztikulálás után aztán úgy döntöttek, hogy végigjátsszák a meccset.

Bojović állt a labda mögé, belőtte, ezzel mesterhármast ért el. (3:2) A vendégeknek még egy helyzetük volt, Alivodić mellélőtte.

Ezzel a győzelemmel a Mladost történelme során először kvalifikálta magát az Európa Liga selejtezőjébe. Nem semmi ez egy klubtól, amelyiknek három éve még a szuperliga is csak egy álom volt.

 

 

 

Radnički Niš - FK Partizan 1:3

Talán ez volt a legfeszültebb, legidegesebb találkozója a play-offnak. A Partizan játékosain hatalmas volt a nyomás, nekik kizárólag a győzelem volt elfogadható, ha tovább akarják dédelgetni a bajnoki álmokat, ráadásul a vezetőedző Marko Nikolić eltiltást kapott az előző mérkőzésen kapott piros lapja miatt, őt most Radoje Smiljanić másodedző helyettesítette. Támadtak is a vendégek, szinte végig, de annyira görcsösek voltak, hogy az első félidő amúgy is akcióban szegény helyzeteit mind kihagyták. Janković mellélőtt, Đurđević elől egy védő tisztázott az utolsó pillanatban, Ćirković centikkel fejelt mellé egy szögletet, Leonardot blokkolták a védők. A Radničkinak a félidő vége felé jutott három támadás, mindhármat blokkolták a Partizan védői. A második félidőben rohamozott tovább a belgrádi csapat. Miletić beívelését Leonardo fejelte mellé, aztán az 55. percben Janković küldött nagy labdát Leonardonak. A brazil teljesen egyedül megindult, kicselezte a kapust és belőtte a Partizan első gólját. (0:1) Még alig ült el az üdvrivalgás, máris bent volt a csapat második gólja és nem is akármilyen gól. Az 58. percben Leonardo indította Đurđevićet egy hatalmas passzal, Đurđević pedig fogta magát, átemelte a kapus felett és szépségdíjas találatot küldött a kapuba. (0:2) Ez a gól megérdemel egy külön kiemelést:

 

Támadtak tovább a belgrádiak, egyre lendületesebben és felszabadultabban, Mihajlović vitte fel a labdát és cselezte át magát a 16-oson, majd Tawambának passzolt, de ő mellélőtt. Egy támadás erejéig jutott levegő a hazaiaknak, Mrkić vitte fel a labdát és ívelte volna be, de Ćirković szögletre mentett. A szögletet Jovanović akarta volna a kapuba pöckölni, de a kapus az utolsó pillanatban hárított. Jött a 78. perc, Janković passzolt Jevtovićnak, ő előreküldte Đurđevićnek, Đurđević egy egészen kicsit tolt rajta, és már bent is volt a Partizan harmadik gólja. (0:3) A Radnički a 85. percben tudott szépíteni, Živkovićnál volt a labda, megindult, kicselezte az egész védelmet, majd rálőtt, a labda a kapufáról a hálóba pattant. (1:3)

A meccs egyik jelenete: Đurđević a niši védők gyűrűjében

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Thursday, May 18, 2017

 

 

A play-off jelenlegi állása:

1. FK Partizan 55 pont

2. Crvena Zvezda 52 pont

3. Vojvodina 40 pont

4. Mladost 36 pont

5. Radnički Niš 32 pont

6. Napredak 29 pont

7. FK Voždovac 26 pont

8. FK Javor 22 pont

 

 

OSZTÁLYOZÓ CSOPORT

OFK Bačka - Radnik 1:0

Gól-, akció- és ingerszegény mérkőzésre sikeredett ez a találkozó, bár ez annyira egyik csapatnak sem fájt. A Bačka sokkal aktívabb volt, a Radnik valószínűleg kellően biztonságban érzi magát a csoport 3. helyén, így nemigen erőltette meg magát. A hazaiak a 19. percben megszerezték a vezetést (egyúttal a győzelmet jelentő gólt), Švonja előreküldött labdáját végül Klisura pöccintette be közvetlen közelről a kapuba. (1:0) Kicsit később Švonja újabb előreküldött labdáját Balabanović tolta tovább, Luković rálőtt, a védők blokkoltak. A vendégek egy szöglettel mutatták meg magukat, nagy kavarodás után végül Milovanović lőtt fölé. (Ennyivel le is tudták az első félidőt.) A palánkaiaknak még két helyzet jutott a félidő végéig, először Trivunović lövését kapta el a kapus, aztán Lukovićét is. A második félidőben már csak a hazaiak tették oda magukat, Appiah-nak volt egy nagyon gyenge lövése, Luković fölélőtt, Macanović labdáját elkapta a kapus, a legvégére meg még egy tűzijáték is jutott, először Balabanović lövését védte jó reflexszel Čančarević, a labda továbbra is a palánkaiaknál volt, Bajić rálőtt, a kapus kiöklözte, de visszakerült megint a hazaiakhoz, Boškovićot aztán már szerelte egy védő.

 

Borac - FK Spartak 1:0

Lagymatag, álmos mérkőzésen nyert teljesen megérdemelten a Borac egy indiszponált, motiválatlan Spartak ellen, akik ráadásul Mudrinski és Ostojić nélkül voltak kénytelenek Čačakra utazni. Az elején Nikolić lövésével megmutatták magukat a vendégek, aztán már jobbára a Borac támadott. Janičić rázta le ügyesen a védőt és lőtt rá, a kapus védett, majd a 22. percben Kostić távoli lövése betalált. (1:0) Ez fellelkesítette a hazaiakat, támadtak tovább, Ignatijević indult meg felfelé a labdával, a védők csak nézték, ahogy Tiagonak passzol, a brazil rá is lőtt, fölé. Utána egy pocsék szabadkai kirúgásra csapott le Mihajlović, megindult kapu felé, rá is lőtt, Jović védett. A félidő utolsó akciója egy Spartak-szögletnél jött, Purović ráfejelte a labdát, a labda megpattant a keresztlécen és lefelé vágódott, a szabadkaiak már gólt ünnepeltek, de a játékvezető erélyesen kijelentette, hogy a labda márpedig nem ment át a gólvonalon, kirúgás következik, és még ki is osztott egy sárga lapot a dühösen reklamáló Purovićnak. A második félidő elején két helyzete is volt a szabadkaiaknak, mindkettőt Purović hagyta ki. A Borac utána átvette az irányítást, a remekül játszó Anđelković szerelte az elmélázó Tomovićot megindult a kapu felé, beívelte, Mihajlović pont egy ütemmel maradt le róla. Anđelković aztán saját maga is megpróbálkozott egy lövéssel (fölé), aztán Mihajlović is követte a példáját (a kapus védett). A 63. percben megint Anđelković száguldott fel a labdával, beívelte, a kavarodásban Kostićot lerántotta egy Spartak-védő, a játékvezető 11-est ítélt a hazaiaknak. Mihajlović állt a labda mögé, de a lövését kivédte a kapus. A Borac tovább próbálkozott, Tiago és Jovanović kényszerítőztek a szabadkai 16-oson belül, majd Jovanović fölélőtt. Újra Anđelković lépett akcióba, megindult, cselezett, majd mellélőtt. A legvégére maradt a Spartaknak egy helyzet, de Purović lövése túl gyenge volt. Ez a győzelem viszont lehet, hogy pont elég lesz ahhoz, hogy a Borac bent maradjon a szuperligában.

 

 

Novi Pazar - Čukarički 0:5

Szétzúzta a maradék novi pazari álmokat ez a súlyos, ötgólos vereség. Nagyon idegesen és görcsösen játszottak a hazaiak és nagyon jellemző volt a mérkőzés elején az a jelenet, amikor Knežević haza akarta adni a labdát, de a hazaiak kapusa elmélázott, vagy elaludt, ki tudja, lényeg, hogy a labda elgurult mellette, egyenesen a kapu felé tartott, a Čukarički egyik játékosa ezt kiszúrta és lóhalálában vágtázva megindult a kapu felé, hogy bekotorja a labdát. Budaković kapus aztán az utolsó pillanatban felébredt és lélekszakadva hárított. A hazaiaktól Milojević lőtt méterekkel mellé, aztán gyakorlatilag az történt szinte végig, amit a Čukarički akart, az egyre jobban széthulló Novi Pazarnak már ereje sem volt a végén védekezni. Először Radonjić még mellélőtt, aztán a 23. percben lecsapott egy eladott labdára, megindult, beívelte középre, ott pedig az érkező Ožegović belőtte. (0:1) Egy vendég kontratámadásnál újra Radonjić vitte fel a labdát, Bogosavacnak passzolt, ő kapura tört, az egyik védő buktatta, de a bíró szerint nem történt szabálytalanság. A 44. percben Ožegović indult meg felfelé a labdával, majd önzetlenül Radonjićnak passzolt, aki még igazított egyet rajta és belőtte. (0:2) A második félidő elején volt egy hazai akció, Avdić lőtt fölé. Az 52. percben aztán már háromgólosra növelte az előnyét a Čukarički, Docić küldte be balról a labdát, Ožegovićnak csak meg kellett tolnia, hogy bemenjen a kapuba. (0:3) Az 59. percben Bogosavac vitte fel a labdát, középre ívelt, ott Kajević érkezett és lőtte be. (0:4) Egy Novi Pazar-szabadrúgás jött, Popović be akarta volna tolni a kapuba, de a kapus védett. A túloldalon újra Radonjić próbálkozott, a kapus kivédte, akárcsak Mehmedović lövését egy kicsivel később. Bogosavac beadásánál viszont óriási lepkét fogott a hazaiak hálóőre, végül üggyel-bajjal, de kivédte, aztán a 73. percben érkezett a K.O., Matić passzát Ožegović küldte a kapuba, (0:5) ezzel mesterhármast lőtt, a Novi Pazar pedig hat év után búcsúzni kényszerül a szuperligától.

Dühös, elkeseredett bejegyzés a Novi Pazar szurkolóinak Facebook-oldalán, hűen tükrözve a szerb futballban uralkodó állapotokat: "Utolsó fotó a stadionunkról a szuperligában. Hogy ezért ki a hibás, azt mindenki tudja. Lesz-e ennek következménye? Nem lesz. Miért nem lesz? Azért, mert mindenki belesz**ik."

<

 

Poslednja fotografija Super lige sa našeg stadiona. Ko je kriv za to znamo svi. Da li će snositi odgovornost? Neće. Zbog čega? Zbog toga što ih boli ku*ac.

Posted by FK Novi Pazar 1928 on Wednesday, May 17, 2017

 

 

FK Rad - Metalac 1:0

A Rad szinte végig egykapuzott a meccsen, a Metalac legfeljebb dísznek volt jelen, meg talán azért, mert ellenfél nélkül nincs futballmeccs, egyébként legfeljebb a kapusuk, Nemanja Belić érdemel említést, akinek köszönhetően csak egy góllal kaptak ki. Kivédte Radivojevićét, kivédte Rodićét, aztán a 33. percben már tehetetlen volt, amikor Rodić felrobogott, kicselezte az összes védőt, belőtte középre, az ott berobbanó Veselinović pedig belőtte. (1:0) A második félidőben is csak a hazaiak támadtak, Veselinović lövésénél óriásit védett Belić. Később Lutovac fölélőtt, aztán Rodić kapott nagy labdát, teljesen egyedül megindulhatott, sehol egy védő, rá is lőtt, a kapus ismét nagyot védett. Még Stojanović elől hárított egy védő a gólvonal előtt. Könnyen megeshet, hogy a Metalac nagy árat fog fizetni ezért a vereségért, az utolsó előtti helyre kerültek és három ponttal vannak lemaradva a Boractól. Matematikai esélyük még van a bentmaradásra, de egyre valószínűbb, hogy Gornji Milanovacban is már a másodosztályra készülhetnek a jövő szezontól.

 

Az osztályozó csoport jelenlegi állása:

1. Čukarički 32 pont

2. FK Spartak 29 pont

3. Radnik 24 pont

4. OFK Bačka 23 pont

5. FK Rad 22 pont

6. Borac 21 pont

7. Metalac 18 pont

8. Novi Pazar 17 pont

 

Szuperliga rájátszás, 5. forduló (2017. május 13.)

 

Egyre jobban közeledik a bajnokság vége, egyre sűrűbb a hangulat a mérkőzéseken és egyre több a dráma. Az éllovas Partizan és a második helyre visszacsúszott Crvena Zvezda között mindössze három pont a különbség, egyikük sem engedheti meg magának azt, hogy hibázzon. Az alsóházban még ennél is nagyobb a feszültség, ott az első három helyen álló csapaton kívül senki sem érezheti magát biztonságban. Ez a feszültség érezhető is volt a pályán is és azon kívül is.

PLAY-OFF

FK Partizan - FK Voždovac 2:1

A múltkori, Vojvodina elleni szurkolói rendbontás miatt zárt kapuk mögött játszotta ezt a mérkőzést az immár bajnokaspiráns Partizan. A házigazdák a szokásos vehemens stílusukban kezdtek, meglepetésre viszont a Voždovac a legelső támadása alkalmával - egészen pontosan a 19. percben - megszerezte a vezetést. Igaz, ehhez kellett a Partizan kapusának a "hozzájárulása" is: Georgijević kapott egy indítást, Stevanović kapus messzire kiszaladt elé, de már majdnem a 16-oson kívül volt. Georgijević fogta magát és elegánsan átemelte a kapus feje felett a labdát, az pedig begurult a hálóba. (0:1) A (be)kapott (potya)gól még idegesebbé tette az amúgy is feszült Partizan-játékosokat, sok hibával, idegesen, kapkodva játszottak, ami kevés helyzetet összehoztak, azt is elpuskázták. A második félidő elején aztán sikerült kiegyenlíteniük, a 47. percben Milenković küldte előre a labdát, Leonardo pedig bepöckölte a kapuba. (1:1) A feszült hangulat azonban nem csillapodott semennyit, annyira nem, hogy a játékvezető megelégelte a Partizan vezetőedzőjének a folyamatos reklamálását és felmutatta neki a piros lapot a 62. percben. (A tréner végül felült az egyik üresen tátongó tribünre, onnan nézte végig a találkozót.) A Partizan támadott, a Voždovac már nemigen tudott hozzátenni semmit a játék képéhez a folyamatos védekezésen kívül. Tawamba föléfejelt, aztán Mihajlović is rálőtt, a kapus elkapta. Majd jött a 73. perc, Miletić beívelése eltalált egy voždovaci kezet a büntetőterületen belül, teljesen jogos volt a tizenegyes. Đurđević bevágta. (2:1) A vége felé egy nagyon rosszul sikerült voždovaci kirúgás után Mihajlović indult meg és lőtt rá, mellé.

A Partizan szurkolóit egyébként egy percig sem zavarta, hogy nem mehetnek be a mérkőzésre. A stadion oldalára kifüggesztettek egy kivetítőt és ott nézték végig a meccset, közben végig szurkoltak a csapatnak.

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Saturday, May 13, 2017

 

A tömegben fel lehetett fedezni a Partizan kosárlabdacsapatának néhány játékosát is. Ott volt Kenan Karahodžić, Uroš Luković, Mihajlo Andrić, a válogatott Európa-bajnoki ezüstérmes Novica Veličković és ott volt Nenad Čanak is, a kosarasok másodedzője.

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Saturday, May 13, 2017

 

A meccs után a Partizan játékosai felmásztak a tribün felső részét övező kerítéshez és onnan integettek az ünneplő szurkolóknak

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Saturday, May 13, 2017

 

 

Crvena Zvezda - Mladost 4:1

A hazaiak folyamatos támadása ellenére (Kanga milliméterekkel vétette el a kaput) a Mladost szerezte meg a vezetést a 25. percben Tumbašević fejesével. (0:1) A gól görcsössé tette a Zvezdát, ami helyzetet összehoztak, azt mind el is rontották. Végül az első félidő ráadásában sikerült kiegyenlíteniük Boakye góljával. (1:1) A második félidő elején még volt egy helyzete a Mladostnak, Tumbašević lőtte fölé, aztán a meccs hátralévő részét hősies védekezéssel és a Zvezda támadásainak a blokkolásával töltötték. Az 51. percben Petkovićnak sikerült feltörnie ezt a védelmet és összehoznia a Zvezda vezető gólját (2:1), a többire pedig egészen a mérkőzés végéig kellett várni, akkor viszont két perc alatt összezúzta a hazai csapat a lučaniak védelmét. A 86. percben Ristić rázta le a védőt és lőtte 16 méterről a rövid sarokba (3:1), két perc elteltével pedig az ő beívelését küldte Milić a kapuba egy csukafejessel. (4:1)

Zvezda-szurkolók koreográfiája a meccs alatt

 

 

Napredak - Javor 3:0

Csapnivalóan unalmas első félidőt hozott a találkozó, a Javor újfent csak békésen szemlélte, ahogy az ellenfél focizik. Ők meg fociztak is, Alivodić föléfejelt egy beadást, Vukanović egymás után két helyzetet is kihagyott. A második félidőben már volt egy ivanjicai próbálkozás is, Terzić távoli lövését simán védte a kapus. A 60. percben aztán Kolaković lerántotta a kapu felé száguldó Alivodićot, a bíró már mutatott is a tizenegyespontra. Šljivić állt a labda mögé, belőtte. (1:0) Hat perccel később N'Diaye beadását kapta Urošević a 16-os vonalánál, kicsit igazított a labdán, majd hatalmas gólt lőtt. (2:0) Aztán akár lehetett volna már itt is 3:0, de Alivodić gólját les miatt érvénytelenítette a bíró. Egy próbálkozás jutott a Javornak, Ilić lövését egy védő blokkolta. A túloldalon Alivodić kétszer is próbálkozott, mindkettőt védte a kapus, végül a 81. percben N'Diaye befejelt egy szögletet. (3:0)

Gólöröm kruševaci módra: Alivodić (22) és Eskić kettőse

 
Posted by Carapani Krusevac - Zvanična prezentacija on Sunday, May 14, 2017

 

 

Vojvodina - Radnički Niš 0:0

Gól nélküli döntetlen, feszültség, kevés akció: nem bírt egymással a két legerősebb vidéki csapat. Az első félidőben egyszer Trujić elől mentettek a niši védők, aztán Travančić lövését kapta el az újvidéki kapus. A félidő végén Spremo ugyan betalált a Radnički kapujába, de ahogy befejelt, meglökte Arsićot, így a bíró érvénytelenítette a találatát. Ettől már pattanásig feszült a hangulat a Karađorđe stadionban, a második félidőre ez már odáig fajult, hogy a 71. percben Planić pár másodperc alatt összeszedett egy sárga és egy piros lapot. A sárgát Kojić buktatásáért kapta, amiért aztán nem fogta vissza magát és jól megmondta a véleményét a bírónak (Jovančićnak úgy kellett őt onnan elcipelni, nehogy komolyabbra forduljon az ügy), viszont itt is megvolt az az örökérvényű aranyszabály, hogy tanárral, rendőrrel és játékvezetővel szemben legfeljebb szép lehet az ember, de okos nem... Petar Piper játékvezető pedig egyből piros lapot nyomott Planić orra alá. (A feldühödött Vojvodina-játékosok aztán körülvették az apró termetű bírót, végül a partjelzőnek kellett közbeavatkoznia.)  A Radnički pedig nem tudott gólt lőni a 10 emberre fogyatkozott vajdaságiaknak, egyszer Popara lőtt rá, aztán Kojić, mindkettőt kivédte a kapus.

 

 

 

A play-off jelenlegi állása:

1. FK Partizan 52 pont

2. Crvena Zvezda 49 pont

3. Vojvodina 37 pont

4. Mladost 33 pont

5. Radnički Niš 32 pont

6. Napredak 29 pont

7. FK Voždovac 26 pont

8. FK Javor 22 pont

 

OSZTÁLYOZÓ CSOPORT

Novi Pazar - Borac 2:0

Eseménytelen első félidő után akciódús, izgalmas második játékrészt hozott a kiesési rangadó. Az első részben mindössze annyi történt, hogy mindkét csapatból egy-egy játékos eltalálta a kapufát, meg még a hazaiaktól Marković melléfejelt. Aztán - mivel a gól nélküli döntetlen egyiküknek sem volt igazán jó - mindkét együttes elővette az offenzív játékstílusát. A Novi Pazar volt az aktívabb és harcosabb, Milojević lőtt kapura az elején, a kapus kivédte. Utána Mihajlović indította Sajčićot, ő fel is robogott a novi pazari kapuig, rá is lőtt, a kapus védett, a kipattanóra Mihajlović csapott le, de az ő lövése fölément. Utána gyors egymásutánban két Borac-helyzet is kimaradt, aztán ahogy közeledett a meccs vége, úgy nehezedett egyre inkább a hazai nyomás a čačakiakra. Egy szöglet után tűzijátékot rendeztek a novi pazariak a Borac kapuja előtt, végül Milojević a kapufát találta el. Nem sokkal később Marković lőtte a labdát egyenesen a kapusba, majd a 85. percben végre sikerült a hazaiaknak beszuszakolni az első gólt: Đoković beívelését Popović befejelte. (1:0) A második gól a meccs legvégén, a 90+4. percben jött, egy hazai támadásnál a labda egy čačaki kézre pattant. A bíró tizenegyest ítélt, Đoković értékesítette a büntetőt. (2:0)

A meccs nem múlt el balhé nélkül. A lefújás után a játékoskijáróban Stefan Mihajlović, a Borac játékosa szóváltásba keveredett a Novi Pazar vezetőivel, az egyik közülük állítólag meg is ütötte a čačaki játékost. Végül úgy kellett szétválasztani a feleket, de a dolognak itt még nem lett vége, mert a Borac játékosait ismeretlenek megtámadták az öltöző kijáratánál. Itt már a rendőrség is bekapcsolódott, több čačaki játékost kihallgattak, végül garázdaság gyanújával előállítottak egy Novi Pazar-játékost és két személyt a csapat vezetőségéből. Mind a rendőrség, mint a Szerb Labdarúgó Szövetség vizsgálódik az ügyben, ami biztos, hogy utóbbi súlyos büntetést fog kiszabni a mérkőzés szervezőinek.

 

FK Rad - OFK Bačka 0:1

A 19. percben megszerezte a vezetést - és el is döntötte a mérkőzést - a vendégcsapat, egy szabadrúgást Balabanović fejjel megtolt és a hálóba küldött. (0:1) A Rad végig görcsösen és helyenként kifejezetten durván játszott, Rodić tuszkolódott az egyik hazai támadás során Vargával és lökdöste a palánkai védőt, aztán a beívelését Ćulum fölélőtte. A Bačka ügyesen és olykor látványosan futballozott, támadtak is, Balabanović labdája milliméterekkel kerülte el a kaput. A második félidőben a Rad egyre durvábban játszott, a Bačka pedig ügyesen építette fel a védelmi vonalát. A Rad megpróbálkozott a távoli lövéssel, de Bainović bombáját simán védte a palánkai kapus. Luković indult meg aztán a belgrádiak kapuja felé, nagy szólót vágott le, ügyesen kikerülte a védőket, végül rálőtt, a kapus elkapta. A Rad egyre idegesebb lett, Milošev szabályosan elügyetlenkedett egy helyzetet, míg Klisura fejesét csak nagy üggyel-bajjal tudta védeni a Rad kapusa. Aztán a hazaiak kiegyenlíthettek volna, Stojanović beívelését Maraš be is fejelte, de a partjelző közben már lest lengetett. A meccs végére szétesett a Rad, még két próbálkozásuk volt, de Ćulum melléfejelt, és Maraš sem találta el a kaput.

 

 

 

Čukarički - FK Spartak 1:2

Többek között ezt a mérkőzést sem teszik ki az ablakba Banovo brdo-ban. A meccs már az első félidőben eldőlt, a lendületesen játszó szabadkaiak a 20. percben megszerezték a vezetést - Mudrinski távoli bombáját még védte a kapus, de a labdát nem sikerült elkapnia, Ivanović lecsapott rá és belőtte. (0:1) A Čukarički ezután folyamatosan támadott, először Radonjić lőtte fölé, utána Mandić fejelt mellé, majd a 30. percben Regan egy távoli lövéssel kiegyenlített. (1:1) Kis híján az öngól is összejött a szabadkaiaknak, Ćalasan ért bele egy lövésbe, amit aztán a kapus nagy nehezen szögletre tolt. A 35. percben tizenegyest kaptak a hazaiak, Dočićot gáncsolta el egy védő a 16-oson belül. A sértett állt a labda mögé - és Ostojić kapus kivédte a lövést. Aztán a 42. percben már ismét a Spartak vezetett, Regan eladta a labdát, Savković megindult vele, felrobogott a kapuig, ott végtelenül önzetlenül odapasszolt Mudrinskinak, ő pedig belőtte a győztes szabadkai gólt. (1:2) A második félidő elején továbbra is a Spartak akarata érvényesült, először egy látványos támadás végén fejelt mellé Mudrinski, aztán egy hazai védelmi hiba után ugyanő be is fejelte a labdát a hálóba, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. A Čukarički pedig hajtott az egyenlítésért, egymás után hozták a helyzeteket, Radonjić lövését védte a kapus, aztán megint Radonjić ívelt be középre, Ostojić azt is elkapta. Mandić melléfejelt, Matić szabadrúgását is védte a Spartak kapusa, ahogy Radonjić próbálkozását is.

A meccs egyik jelenete: Regan (fehér mezben) és Savković

 

 

Metalac - Radnik 1:1

Elrebeghet a Radnik egy hálaimát, hogy sikerült egy döntetlent kicsikarnia a végig látványosan és aggresszíven játszó Metalactól és nem lett a vége többgólos vereség. Már a meccs elején Stojković egy gyönyörű oxforddal szöktette Čumićot, aki mellélőtt. A 19. percben egy vendégszöglet után Trifunović használta ki az általános kavarodást és kotorta be a labdát a hálóba. (0:1) Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, a 27. percben Krkotić beívelését Panić bebólintotta. (1:1) A Radnik utána kétszer is eladta a labdát, először Nikodijević csapott le rá és lőtte fölé, majd a következő védelmi hibánál Čumić lövését védte a surdulicai kapus. Egy gyengécske Radnik-lövés következett, épp csak annyira, hogy Belić kapus felébredjen a szendergéséből, aztán a másik oldalon Krkotić fejesét védte Čančarević. A második félidő elején még össze tudott hozni a surdulicai csapat egy helyzetet, bár az is csak egy szabadrúgás volt, ami a keresztlécen csattant, onnantól kezdve pedig végig a hazai csapat támadott. A végig remekül játszó Krkotić fölélőtte, aztán a vendégek majdnem összehoztak egy öngólt is, egy védő Tomić elől akart volna felszabadítani, aztán kis híján a saját kapujába lőtt. Tomić aztán fölélőtt egy labdát, közben a játékvezető megsérült, két eü. dolgozó a partvonal mellett, túlórában masszírozta a spori fájós lábát. A Metalac támadott, de nem sikerült a győzelmet megszereznie, Rovčanin lövését kivédte a kapus, aztán egy hazai szögletnél Panić rogyott össze fájdalmasan a kapu előtt és az arcát fogta, de a bíró szerint nem történt szabálytalanság.

Jelenet a mérkőzésről, sötétkék mezben a Metalac

 
Posted by FK Radnik Surdulica - Zvanična prezentacija on Saturday, May 13, 2017

 

 

Az osztályozó csoport jelenlegi állása:

1. FK Spartak 29 pont

2. Čukarički 29 pont

3. Radnik 24 pont

4. OFK Bačka 20 pont

5. FK Rad 19 pont

6. Metalac 18 pont

7. Borac 18 pont

8. Novi Pazar 17 pont

 

Szerb Kupa elődöntő, visszavágó (2017. május 9-10.)

 

Crvena Zvezda - Čukarički 1:2

Ezen a mérkőzésen mutatkozott be Boško Đurovski, a Zvezda új vezetőedzője, és hát nem sikerült valami fényesre a debütálása. A hazaiak már a 3. percben megkapták az első gólt, Srnić balról érkező szabadrúgását Ožegović fejelte be. (0:1) A hamar jött gól megzavarta a Zvezdát, kapkodva, rengeteg hibával játszottak, két helyzetet is úgy elügyetlenkedtek, mintha amatőr ligában játszanának. Úgy igazán a 18. percben tudták csak veszélyeztetni a kaput, Boakye fejese ment fölé. Anđelković távoli lövése is messze elkerülte a kaput, aztán a 39. percben Boakye kicselezte az összes védőt és milliméterekkel lőtt mellé. A második félidő 54. percében pedig egy öngólt is sikerült összehozniuk a hazaiaknak: egy Čukarički-szöglet után Milić fejéről pattant be a labda a kapuba. (0:2) A Zvezda a 74. percben kicsikart egy 11-est, Kopitović - állítólag - kezezett, amikor fejjel lekezelt egy labdát.

Nem ez az első eset, amikor a Zvezdának egészen furcsa körülmények között ítélnek 11-est a bírók. A szuperliga legutóbbi mérkőzésein szinte mindegyik alkalommal kaptak büntetőt, olykor szinte szó szerint ajándékba. Erre már felfigyeltek játékosok, edzők, újságírók, többször és több helyen szóvá tették a dolgot, de a Szerb Labdarúgó Szövetség eddig a füle botját sem mozdította.

Boakye állt a labda mögé, belőtte. (1:2) Egy büntető a Čukaričkinak is járt volna; ha a bíró kellően szőrösszívű, a meccs finisében lefújta volna azt, amikor Ožegovićot fellökte Frimpong a 16-oson belül. A játékvezető azonban nem fújta le, a Zvezda védőinek pedig sikerült lóhalálában menteniük. Aztán akár 2:2 is lehetett volna, de Boakye fejesét fantasztikus mozdulattal védte Pejović.

A meccs egyik jelenete: Bogosavac, a Čukarički védője (sötét mezben) birkózik Plavšić-tyal

 
Posted by FK Crvena zvezda on Tuesday, May 9, 2017

 

 

 

FK Partizan - Vojvodina 1:0

Feszült kezdés után (az ilyenekre szokták azt mondani, hogy "nagy taktikai csata folyt a pályán") a Partizan támadásba lendült, annyira, hogy a Vojvodina bunkerfutballt kényszerült játszani. Miletić és Radin is megeresztettek egy-egy kapuralövést, mindkettőt védte a kapus. A 28. percben volt egy igazán látványos - és veszélyes - Partizan-akció, Tawamba balról érkező beadását kapta Janković, nem sokon múlt, hogy végül nem sikerült belőnie. A vendégek valamikor a 35. perc körül jutottak fel először a Partizan 16-osáig, Meleg nem túl erős lövését simán védte a kapus. A 44. percben aztán Vulićević küldött egy legalább 50 méteres, fél pályán átívelő passzt Đurđevićnek, ő pedig egy hatalmas bombagólt ragasztott a hosszú sarokba. (1:0) A második félidőben sem vett vissza a tempóból a Partizan, Đurđević lövését védte bravúrral Rockov, aztán Mihajlovićé pattogott el a kapuvonal előtt, később ő passzolt középre Jankovićnak, aki megint csak centikkel vétette el, utána Tawamba fejese ment fölé. A Vojvodina a mérkőzés utolsó felére kezdett ébredezni, egy szögletet követően Vukasović lőtt rá vagy 25 méterről, a kapus nagyot védett, majd Jovančić lövésénél kellett Stevanovićnak nagyot védenie.

A gól

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Wednesday, May 10, 2017

 

 

 

Létrejött tehát az "álomdöntő", ez lesz a Partizan és a Crvena Zvezda történetének 155. örökrangadója. A döntőt május 27-én játsszák a niši Čair stadionban.

 

Szuperliga rájátszás, 4. forduló (2017. május 5-7.)

 

PLAY-OFF

FK Javor - FK Partizan 1:2

Végigtámadta a Partizan az első félidőt - a Javornak mindössze egy Milović-fejes jutott -, de a vezetést csak a második félidőben sikerült megszerezni, a 47. percben Đurđević egy szögletrúgást pöckölt be a kapuba. (0:1) A második gól tizenegyesből érkezett, Đogatović kapus buktatta Jankovićot, Đurđević pedig belőtte a büntetőt. (0:2) A Javornak egy hihetetlen góllal sikerült szépítenie a 67. percben; kontratámadásra indultak, Eliomar kapta a labdát, Stevanović kapus - ki tudja, miért - kiszaladt elé, messze a gólvonaltól. A Javor brazil játékosának semeddig sem tartott kicseleznie és belőni a labdát a kapuba. (1:2) A Javor szeretett volna egyenlíteni, Terzićnek volt egy kapuralövése, aztán Milošević próbálkozott egy szabadrúgással, de Stevanović mindkettőt védte.

A meccs jelenete: Đurđević (középen), a két Partizan-gól szerzője, mögötte Leonardo, körülöttük Karišik (3), Milović (20) és Mitošević (25 - félig takarva)

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Friday, May 5, 2017

 

 

FK Voždovac - Crvena Zvezda 3:2

Ez a mérkőzés volt egyértelműen a forduló meglepetése, és könnyen lehet, hogy ez a vereség a Zvezda bajnoki címébe fog kerülni. A hazaiak már a 14. percben vezettek: Nikolić lövésébe Anđelković belepiszkált, a kapus túl későn vetődött, a labda a hálóba gurult. (1:0) A 36. percben Frimpongnak sikerült eladnia a labdát, Zec köszönte szépen és tovább is passzolta Dražićnak. Dražić átvágta magát a védőkön és belőtte. (2:0) A kettő között eltelt időben a Zvezdának mindössze egy helyzete volt, de a remek formában lévő Popović kivédte. A második félidőben megint Dražićnak volt egy óriási helyzete, messziről indult meg, felvágtatott a kapuhoz teljesen egyedül, végül Manojlovićnak sikerült kivédenie. Majd Krašić indulhatott meg kontratámadásra, Ćirkovićhoz passzolt, aki alig lőtt mellé. A teljesen enerváltan, rengeteg hibával játszó Zvezda egy tizenegyesből szépített a 72. percben: Šikimić esett nagyot Ivkovićban, a bíró büntetőt ítélt, Luković belőtte. (2:1) A Voždovac kapusa - aki a forduló játékosa is lett - azután kivédett egy távoli lövést, majd Poletanović lőtt mellé, utána Šikimić fejelt fölé. A 88. percben újabb hibát követett el a Zvezda védelme és ezért drágán megfizettek: Krašić passzolt Ćirkovićnak, ő pedig éles szögből, a kapusnak kötényt adva belőtte. (3:1) A Zvezdának egy szépítő gólra futotta, azt is a legvégén, a 90+3. percben Poletanović szabadrúgásból betalált. (3:2) A vereség után Miodrag Božović, a Zvezda vezetőedzője bejelentette a lemondását.

A meccs egyik jelenete: sötét mezben Ćirković, a harmadik hazai gól szerzője, mellette Plavšić

 
Posted by FK Crvena zvezda on Saturday, May 6, 2017

 

 

Vojvodina - FK Mladost 2:1

Össztűz alá vette a Vojvodina a Mladost kapuját az első félidőben. Hol Babić lőtt rá 18 méterről, hol Malbašić legalább 35 méteres bombája csattant a kapufán, hol az oldalhálót sikerült eltalálni egy 30 méteres lövéssel, hol Trujić próbálkozását védte Krznarić, hol Puškarić szabadrúgását tornászta a léc fölé, hol Vukašović lövése ment alig mellé. A vendégektől Radivojević jutott fel a Vojvodina kapujáig, de a kapus simán védett. Végül a hazaiak a 45. percben bevették a lučaniak kapuját: Trujić fantasztikus cselsorozatot mutatott be, majd végtelenül önzetlenül Malbašićnak adta a labdát, aki be is lőtte. (1:0) A második félidőben Trujić ollózott fölé, aztán kicsit felélénkültek az addig eléggé passzív vendégek. Egy hazai védelmi hiba után Milosavljević kapta a labdát, fölérúgta, nem sokkal később ugyanő föléfejelt, majd Radivojević fejese kerülte el a kaput. Ezután a rövid pihenő után a Vojvodina újra nyomás alá helyezte a Mladost kapuját. Malbašić lőtt alig fölé, utána összeütközött Milošević-tyel és fájdalmasan összegörnyedt a földön. Miloševićnek meg volt már egy sárgája, most kapott még egyet, mehetett zuhanyozni, a mérkőzés hátralévő 8 percét 10 emberrel kellett, hogy végigjátsszák a vendégek. Ennek ellenére a 86. percben Milosavljević csukafejesével kiegyenlítettek. (1:1) Nem tartott azonban sokáig az öröm, a 89. percben Dejan Meleg cselezte magát keresztül a védőkön, Saninčanin elgáncsolta, tizenegyest kapott a Vojvodina. Malbašić belőtte. (2:1)

 

 

 

Napredak - Radnički Niš 0:2

A Napredak kezdett határozottabban. Először Šljivić labdája ment mellé, utána Alivodić lövésénél védett nagyot a niši kapus, majd N'Diaye labdáját blokkolta becsúszva egy védő. Néhány óvatos Radnički-próbálkozás után újra a hazaiak támadtak. Sekidika futott fel és lőtt rá, és bár mellément, Alivodić érkezett volna, hogy bekotorja, a kapus üggyel-bajjal, de végül mentett. Aztán a 45. percben Arsić közvetlen közelről leadott lövését még védte a kruševaci kapus, de a berobbanó Nomáét már nem sikerült. (0:1) A második félidő elején egy hazai szabadrúgás veszélyeztette a niši kaput, utána viszont az 56. percben újra Arsić lendült akcióba. Előreívelt, Kojić pedig befejelte. (0:2) Hajtott a Napredak, de minden támadásuk elhalt a vendégek védelmén. Aztán egyszer lerántották N'Diayét a kapu előtt, de a bíró úgy ítélte meg, hogy nem volt szabálytalanság. Utána Alivodić ívelt be, Kasalica nem sokkal fejelte mellé. Közben a túloldalon Kojić küldött kapura egy távoli lövést, mellé. A 83. percben a niši Bulatović megkapta a második sárgáját, a vendégek létszáma 10-re apadt, de a Napredaknak még így sem sikerült egy szépítést sem kicsikarni.

A mérkőzés egyik jelenete: pirosban Cvetković, a Napredak védője, mellette a niši Stojanović

 

#napredradski #naprednapredak

A post shared by FK Napredak Krusevac (@fk_napredak) on

 

 

A play-off jelenlegi állása:

1. FK Partizan 49 pont

2. Crvena Zvezda 46 pont

3. Vojvodina 36 pont

4. Mladost 33 pont

5. Radnički Niš 31 pont

6. Napredak 26 pont

7. FK Voždovac 26 pont

8. FK Javor 22 pont

 

OSZTÁLYOZÓ CSOPORT

OFK Bačka - Čukarički 2:4

Gólzáporos első félidőt hozott a találkozó, a vendégek már a 7. percben vezettek. Radonjić lövését még védte a kapus, de a labda kipattant róla, az érkező Jovanović belőtte. (0:1) A 16. percben büntetőt kaptak a hazaiak, Bajić értékesítette. (1:1) A 27. percben újra vezettek a vendégek, Radonjić beadását Kajević lőtte be. (1:2) A 33. percben Obradović lövése először a kapufának vágódott, utána a hálóba. (1:3) A hazaiak sem ültek ölbe tett kézzel, Luković lövése nem sokkal repült el a kapu felett. A 43. percben érkezett az újabb belgrádi gól, Obradović iramodott neki, először sikerült egyenesen a kifutó kapusba lőnie, majd a visszapattanó labdát másodszorra már egyenesen a kapuba továbbította. (1:4) A második félidő már jóval több hazai akciót hozott, de Makarić lövését a kapus védte, Balabanovićé mellément. A vendégektől Regannak volt egy komolyabb próbálkozása, a kapus bravúrral védett. A 87. percben sikerült a szépítés a palánkaiaknak, Luković passzát Balabanović belőtte. (2:4)

Saša Jovanović, az első Čukarički-gól szerzője

 

⬅️🚲➡️

A post shared by Sasa Jovanovic (@salezinho93) on

 

 

Borac - Metalac 1:0

Nagyon értékes győzelmet arattak a čačakiak, mert így két helyet ugrottak előre a tabellán, és - egyelőre - a kiesőzónán kívülre kerültek. A teljesen eseménytelen első félidőt mindössze a vendégek egy helyzete tette színesebbé, Stojković lőtt fölé közvetlen közelről. A második félidőben már megemberelték magukat a csapatok. Egy hazai szöglet után Anđelković fejelt alig mellé, majd Galvaõ lövését védte a kapus. Ugyanő később óriási helyzetben a kifutó kapusba lőtt. A Metalacnak egyszer sikerült elhalászni a labdát a szerencsétlenkedő čačakiak elől, de Nikolić lövését a kapus magabiztosan védte. Az egyre harcosabbá váló hazaiak folyamatosan támadtak, majd a 85. percben Mihajlović kapott nagy labdát és a kapus felett átemelve beküldte a hálóba. (1:0)

 

FK Spartak - FK Rad 0:0

A vendégektől Veselinović két helyzetet is kihagyott, a szabadkaiaktól - gyors egymásutánban - először Mudrinski fejelt mellé, majd Radovanović találta telibe a kapust két lépésről. A második félidőben a bíró leküldte a kispadról a Rad vezetőedzőjét, miután az folyamatosan reklamált, ezen kívül Mudrinski eltalálta a kapust, majd Krefl lövését blokkolta egy védő. A vendégektől mindössze egy említhető próbálkozás volt, Bainović eresztett meg egy 40 méteres bombát, Ostojić meg örült, hogy végre akad valami tennivalója, nagyot védett.

Kilátás a szabadkai stadion fedett lelátójáról, fehér mezben a Rad

 

Radnik - Novi Pazar 1:1

9 emberrel kicsikart döntetlen a Novi Pazar részéről. Volt már rögtön az elején egy tizenegyesgyanús helyzet, Milovanović lökte fel a Novi Pazar kapu felé száguldó csatárát, de a bíró nem ítélt büntetőt. Megnyomta a meccs elejét a Novi Pazar, először Marić lövése ment mellé, majd Marković csapott le egy rosszul sikerült kirúgásra, egy védő becsúszva mentett, még éppen hogy szabályosan, utána Babić fejelt fölé. Babić aztán a 40. percben két perc leforgása alatt összeszedett két sárga lapot, le kellett mennie a pályáról, a Radnik pedig ezen felbuzdulva támadni kezdett. Žakula lövése még messze elkerülte a kaput, aztán Arsenijević elől mentett kapkodva Budaković kapus. Kyeremeh fölélőtt, végül a 44. percben Trifunović fejesét a késve érkező védő már csak beljebb tolni tudta a kapuba. (1:0) A surdulicaiak azonban nem örülhettek sokáig az előnyüknek: a félidő finisében Marković befejelte az egyenlítő gólt. (1:1) A második félidőben nagyon szerette volna visszaszerezni a vezetést a Radnik, de Adamović lövését kivédte a kapus, Trifunović labdája fölément, Kyeremeh lemaradt egy beívelésről, aztán a kontrára induló Savić összeakaszkodott az egyik hazai játékossal, és mivel volt már egy sárgája, a bíró őt is leküldte a pályáról. A megfogyatkozott Novi Pazar a zuhogó esőben hősiesen ellenállt a surdulicaiak támadásainak. Budaković ismét megfogta Adamović lövését, Milovanovićé kis híján kirepült a stadionból, Žarković pedig nem sokkal fejelt fölé.

Ízig-vérig szerb alsóházi futballvalóság

 

 

Az osztályozó csoport jelenlegi állása:

1. Čukarički 29 pont

2. FK Spartak 26 pont

3. Radnik 23 pont

4. Rad 19 pont

5. Borac 18 pont

6. OFK Bačka 17 pont

7. Metalac 17 pont

8. Novi Pazar 14 pont

 

Szuperliga rájátszás, 3. forduló (2017. április 29-30.)

 

PLAY-OFF

Mladost - FK Voždovac 2:0

A Mladost már a 4. percben vezetett, Bojović lövése megpattant Popović kapus kezén, úgy hullott a hálóba. (1:0) A 18. percben már a második is megvolt, Milosavljević szlalomozott át a védőkön, a lövése útközben megpattant, de eígy is a kapuba ért. (2:0) Az eső szakadt, a hangulat egyre feszültebb lett, a vendégektől Putinčanin szabályosan kiütötte Radivojevićet, aztán valahogy sikerült lecsillapítani a kedélyeket. A Voždovac meg is indult támadni, de Dražić az üres kapu fölé lőtt, később Marinković lövése ment mellé. A némileg lassúbb második félidőben is a Mladostnak volt több helyzete, Obiora lövésénél kellett nagyot védenie Popovićnak, egy szögletnél Bojović fejelt alig mellé, nem sokkal utána ugyanő lőtte kapufára Milošević passzát.

 

Radnički Niš - FK Javor 2:0

Erősen kezdett a Niš, sorban hozták a helyzeteket, először Petrović lőtt alig mellé, utána Mrkić maradt le éppen hogy egy beívelésről, majd Kojić találta telibe a keresztlécet. A 20. percben aztán megadta magát az ivanjicaiak védelme: egy szöglet után a kifutó kapus rosszul öklözte ki a labdát, a pont ott ácsorgó Bulatović lecsapott rá és belőtte. (1:0) A Javor nem nagyon erőltette meg magát, nagyon úgy tűnik, hogy nekik tökéletesen elég a tudat, hogy bent vannak a felsőházban. Azelső próbálkozásukat Milović szállította, fölé. A második félidőben mindössze egy les miatt meg nem adott gól jutott a vendégeknek, közben a hazaiak folytatták a Javor letámadását. Travančić cselezett, majd lőtt fölé, akárcsak Kojić, majd a 67. percben egy szöglet után a japán Toma elé pattant a labda, ő pedig belőtte. (2:0) Noma egyébként kis híján 3:0-ra növelte az állást, 2 lépésre a gólvonaltól sikerült fölébombáznia.

 

FK Partizan - Napredak 3:1

Óvatoskodó, viszonylag eseménytelen első félidőt hozott a találkozó, a Partizan mintha nem tudott volna mit kezdeni a fegyelmezetten védekező Napredakkal. Túl sok helyzet nem volt, az elején Leonardo maradt le éppen hogy egy beívelésről, aztán Milenković fejelt a kapus kezébe, de a legtöbb hazai akciót semlegesítették a kruševaciak. A második félidő elején aztán megszerezte a vezetést a Partizan, Leonardo lövése a 47. percben megpattant egy védőn, egyenesen Janković elé pattant, a montenegrói válogatott középpályás pedig belőtte. (1:0) Az 57. percben már a második is bent volt, Leonardo passzát Kosović kapta és küldte be a kapuba. (2:0) A vendégektől N'Diayénak volt eg kapuralövése, Kljajić védett. A nem túl akciódús mérkőzés 76. percében Leonardo egy szabadrúgással háromgólosra növelte a Partizan előnyét. (3:0) A Napredak a legutolsó percben tudott szépíteni: Sekidika beívelését N'Diaye pöccintette tovább Kasalicának, ő pedig bevágta. (3:1) Ezzel a győzelemmel a Partizan ismét átvette a vezetést a tabellán...

Közben egy jelenet a mérkőzésről: Leonardo (jobbra) és Kosović pacsiznak a második gól után

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Sunday, April 30, 2017

 

 

Crvena Zvezda - Vojvodina 2:0

...de nem lenne a szerb futball szerb futball, ha nem történnének olykor egészen megmagyarázhatatlan dolgok. Ha egy mondatban össze akarnánk foglalni a forduló rangadóját: botrány, érthetetlen piros lap, még érthetetlenebb tizenegyes, és általában erős bundaszag. Az elején Boakyénak volt egy látványos kapuralövése, aztán Kangáénál védett nagyot az újvidéki kapus. A túloldalon Trujić verekedte át magát a védőkön, végül Lukovićban akadt el a lövése. Nem volt könnyű dolga egyik csapatnak sem. A Zvezda némileg fölényben volt, de ha csak egy pillanatra elkalandozott a figyelmük, a Vojvodina már le is csapott és életveszélyes támadást vezetett a kapujuk felé. Közben Rockov, a vajdaságiak kapusa óriási védéseket produkált, pl. a második félidőben a Zvezda tűzijátékot rendezett a vendégek kapujánál, Rockov viszont hihetetlen robinzonáddal, gyors egymásutánban kivédte Boakye és Anđelković lövését. Az újvidékieknek az első hidegzuhany a 69. percben jött, amikor a bíró - teljesen érthetetlenül - kiállította Antićot. A Vojvodina csapatkapitánya sokkosan, könnyek között hagyta el a pályát.

Utána a 82. percben Boakye elcsúszott a 16-oson belül, Srđan Obradović játékvezető pedig - abszolút érthetetlenül és megmagyarázhatatlanul - tizenegyest ítélt.

Kanga belőtte. (1:0) Egy akciógólt is sikerült utána összehozni, a teljesen demoralizált újvidékiektől Kanga a 90. percben ellopta a labdát, végül Plavšić belőtte. (2:0)

 

A play-off jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 46 pont

2. FK Partizan 46 pont

3. Vojvodina 33 pont

4. Mladost 33 pont

5. Radnički Niš 28 pont

6. FK Napredak 26 pont

7. FK Voždovac 23 pont

8. FK Javor 22 pont

 

OSZTÁLYOZÓ CSOPORT

FK Spartak - Novi Pazar 2:1

10 emberrel is nyerni tudott a Spartak a Novi Pazar ellen. Az első gól a 11. percben érkezett, egy beívelést Savković úgy sodort be a hálóba, hogy vitte magával a kapust, de még az egyik védőt is... (1:0) Nem sok esélyt hagytak a szabadkaiak a vendégeknek, Budaković kapus hősies védéseket produkált. A Novi Pazarnak azért jutott egy eltalát keresztléc, egyszer meg Ostojić kapus védett nagyot. A 38. percben Mudrinski 16 méteres bombájával már két gól volt a Spartak előnye. (2:0) A második félidőre felélénkült a Novi Pazar, de Ostojić szemet gyönyörködtető védései megakadályozták őket a gólszerzésben. (Ha ez a kölyök nem lesz válogatott, akkor nincs igazság ezen a földön...) Az 56. percben aztán Glavčić megkapta a második sárgáját, a szabadkai csapat 10 főre zsugorodott. A vendégek szépítő gólját végül Plavšić hozta össze a 79. percben, egy távolról érkező lövést fejjel megtolt, egyenesen a kapuba. (2:1)

 

OFK Bačka - Borac 0:1

Lendületes, akcióban gazdag, izgalmas első félidőt hozott a találkozó. A Bačka  sokkal aktívabb volt, helyzet követett helyzetet, de hol Appiah lőtt az oldalhálóba, hol Luković lövését fogta Mišić kapus, hol Trivunovićét kapta el, utána megint Luković lövésénél védett nagyot. A vendégeknek mindössze néhány vérszegény próbálkozásra futotta. A Bačka rendíthetetlenül ostromolta a čačakiak kapuját, egyszer Appiah még be is talált, de a bíró les miatt érvénytelenítette a gólt. A második félidő már eseménytelenebb volt, de a hazai csapat most is határozottabban játszott. Itt is volt egy meg nem adott gól, most is a Bačkának, Trivunović találatát érvénytelenítette a bíró, megint les miatt (a szurkolók füttykoncertje közepette). A Borac óvatosan támadni kezdett, végül a 73. percben Jovanović jobbról érkező passzát Punoševac bepofozta a kapuba. (0:1) A Bačka hajtott az egyenlítésért, több veszélyes akciót vezettek, de egyszer sem sikerült eltalálniuk a kaput.

 

 

 

Rad - Radnik 0:2

Nagy bajban van a Rad, mert ugyan tartják a 4. helyüket még ez után a vereség után is az osztályozó csoportban, de mögöttük a Bačka és a Metalac mindössze egy ponttal vannak lemaradva, és ha a belgrádiak továbbra is ilyen pocsék formában lesznek, könnyen a kiesőzónában találhatják magukat. Ami pedig a mérkőzést illeti, a surdulicaiak a 16. percben már vezettek Milovanović fejesével. (0:1) Voltak helyzetei a hazaiaknak is, Lutovac kétszer is rálőtt, de először elkapta a lövését a kapus, utána fölélőtt. Egy szögletnél Maraš összeakaszkodott Čančarević kapussal, de a bíró végül kirúgást ítélt. A második félidőre sokkal harcosabban jöttek ki a hazaiak, sorban vezették a támadásokat, Čančarević pedig védett, mint egy kisangyal. Némileg leült aztán az iram, a Radniknak volt egy-két határozott labdavezetéste, majd a 77. percben Stanković a kifutó kapus mellett a kapuba továbbított. (0:2) Az egyre görcsösebb Radnak végül nem sikerült betalálni egyszer sem.

 

Čukarički - Metalac 2:0

Volt egy érdekes szituáció az egyértelműen a hazaiak dominanciáját hozó meccsen: valamikor az első félidőben egy Čukarički-védő elgáncsolta Mijićet a 16-oson belü. Teljesen egyértelmű volt a szituáció, a játékvezető mégsem adott tizenegyest. Aztán a túloldalon volt egy akkora kezezés, hogy még a vak is láthatta, a bíró sípja itt is néma maradt. A gornji milanovaciak egyébként nem sok vizet zavartak, hagyták játszani a lelkesen focizó Čukaričkit. A hazaiak köszönték szépen, és a 67. percben Ožegović bombagóljával meg is szerezték a vezetést. (1:0) Nem kellett sokat várni a másodikra, a 74. percben Đurić fejesével meg is lett. (2:0) A Metalac a meccs vége felé hozott néhány helyzetet, de Čumić először fölélőtt, utána meg egy védő tisztázott előle.

Jelenet a mérkőzésről: Đurić (fehérben) és Krkotić látványos kettőse

 

Top fotka - Djota 🦅 👌#fkcukaricki #footbaal #fkc #superligasrbije CUKARUCKI - MATALAC 0:0 poluvreme ⚽️

A post shared by FK Cukaricki (@fkcukaricki) on

 

 

Az osztályozó csoport jelenlegi állása:

1. Čukarički 26 pont

2. FK Spartak 25 pont

3. Radnik 22 pont

4. FK Rad 18 pont

5. OFK Bačka 17 pont

6. Metalac 17 pont

7. Borac 15 pont

8. Novi Pazar 13 pont

 

Szerb Kupa, elődöntő (2017. április 26.)

 

Čukarički - Crvena Zvezda 1:4

A mérkőzés gyakorlatilag már az első félidőben eldőlt, a Zvezda kb. 27. perc leforgása alatt lemosta a Čukaričkit, azt csináltak, amit csak akartak. A 12. percben Le Tallec fejelte be az első gólt (0:1), a 19. percben már 0:2 volt Boakye góljával. A teljesen tehetetlennek tűnő Čukarički  a 33. percben megkapta a harmadik gólját is, nem is akárhogy: Plavšić lövése megpattant Đurić lábán, úgy vágódott a hálóba. Öngól. (0:3) A 39. percben újra Boakye iratkozott fela  góllövőlistára. (0:4) A teljesen szétesett Čukarički a 40. percben szépített Ožegović találatával. (1:4) A második félidőben a Čukarički - egyszer - megmutatta magát, Bojić lövését hárította a Zvezda kapusa, utána sokáig csak kínos csend volt. A Zvezda nem erőltette meg magát, négy idegenben lőtt góllal már most a döntőben érezhették magukat, a Čukaričkinak pedig mintha minden mindegy lett volna. Az utolsó 10 perc hozott némi futballt, először Boakye hagyott ki egy helyzetet, aztán a túloldalon Srnić lőhetett rá, de a kapus védett. Újabb próbálkozás a Zvezdától, de Plavšićnak túl hosszú volt a passz, aztán megint Srnić próbálkozott a Zvezda kapujánál, de fölélőtt.

 

 

 

Vojvodina - FK Partizan 0:0

Bemutatkozott a hazaiak új edzője, a 39 éves, egykori Vojvodina-játékos és 25-szörös montenegrói válogatott Radoslav Batak. Győzelmet ugyan nem hozott a debütálása, mégis a Vojvodina egy fokkal jobban járt (talán) ezzel a gól nélküli döntetlennel. Feszült mérkőzés volt, rengeteg durvasággal és egy súlyos sérüléssel. A Vojvodina kezdett erősebben, az első félidő majdhogynem végig a Partizan térfelén zajlott, a vendégek a sziklaszilárd védekezésüknek köszönhetik, hogy megúszták gól nélkül. A félidő vége felé volt a Partizannak egy komolyabb helyzete, Tawamba lőtt mellé. A második félidő még az elsőnél is kevesebb akciót hozott, a meccs viszont egyre jobban eldurvult, egymást érték a szabálytalanságok. Ha néha a labdát is rúgták - és nemcsak egymást... -, akkor Dejan Meleg elől mentett szögletre Ostojić, ill. Tawamba 16 méteres bombája ment mellé. A 70. percben Everton és Malbašić akkorát ütköztek, hogy a Partizan brazil védőjét hordágyon kellett levinni. (Az első hírek bokatörésről szóltak, aztán Ilija Rošić, a Partizan csapatorvosa lecsillapította a kedélyeket, szerinte nincs törés, bár "nagyon csúnyán meg van dagadva" Everton bokája, így a brazilra egészen biztosan több hét kényszerpihenő vár.) A Partizan pár helyzetet kidolgozott a meccs vége felé, Milenković lövését védte a kapus, Đurđević is kihagyott egy helyzetet, majd a mecs végén Vukašović 18 méteres lövését védte a Partizan kapusa.

A meccs egyik jelenete: Trujić (jobbra) és Vulićević kettőse

 
Posted by FK Vojvodina - ФК Војводина on Thursday, April 27, 2017

 

 

A visszavágó mérkőzések május 10-én lesznek.

 

Szuperliga, rájátszás, 2. forduló (2017. április 22-23.)

 

PLAY-OFF

FK Partizan - Vojvodina 1:0

Aleksandar Veselinović, a Vojvodina új vezetőedzője alatt még meg sem melegedett a kispad, a tréner mindössze 17 nap elteltével leköszönt, ráadásul mindezt pont a Partizan elleni rangadó előtt. Veselinović arra hivatkozva mondott fel, hogy a csapat vezetőségével nem tudta összeegyeztetni az elképzeléseit. Mindenesetre derbi előtt lemondani egyetlenegy álmoskönyv szerint sem jelent jót, a Partizannak pedig mindössze 32 másodperc kellett, hogy eldöntse a mérkőzést Đurđević góljával. (1:0) Fogcsikorgatóan nehéz meccs volt, a hazaiak ugyan többet támadtak, de egyszer sikerült kis híján öngólt is szerezniük, amikor a ritka újvidéki akciók egyikénél Milenković majdnem a saját kapujába "tisztázott". Malbašić is próbálkozott egy fejessel (mellé), nem sokkal később a másik oldalon Janković lőtt fölé. A második félidőben volt egy vitatható helyzet, Trujić loholt a Partizan kapuja felé, nyomában Vulićević-tyel, majd Trujić nagyot esett a kapu előtt, a bíró nem fújt. Közben a szurkolók folyamatosan skandálták a gyűlölködőbbnél gyűlölködőbb rigmusokat, annyira, hogy a 70. percben Milorad Mažić játékvezető félbeszakította a mérkőzést, a kedélyeket végül Saša Ilić, a Partizan veterán csapatkapitánya nyugtatta le úgy-ahogy.

 

 

Ide tartozik még az is, hogy a fenti rendbontásnál a Vojvodina vezetősége fogta magát, felálltak és tüntetőleg távoztak a stadionból. Kiszivárgott viszont egy videó, amit a Partizan a Facebook-oldalán meg is osztott: eszerint amikor a Vojvodina vezetősége az incidensnél csapot-papot otthagyva távozott, valaki odavetette a Partizan vezetőinek: "Zbog ovoga ćemo pustiti Zvezdu u sledećem kolu", vagyis kb. "Na pont emiatt hagyjuk majd a Zvezdát a következő fordulóban" (mármint nyerni - ugyanis a következő fordulóban a Vojvodina a Zvezda vendége lesz, és ha esetleg az újvidékiek hagyják, hogy a hazaiak nyerjenek, akkor a Zvezda bebiztosítaná a helyét a tabella élén, pont az ősellenség Partizan előtt). A Vojvodina természetesen tagadja az esetleges bundázás gyanúját, a Partizannak viszont valószínűleg kinéz valamilyen büntetés a szurkolói incidens miatt.

 

Napredak - Crvena Zvezda 1:2

A Partizan a fenti győzelmével átvette a vezetést a tabellán, így fel volt adva a lecke a Crvena Zvezdának. Valószínűleg emiatt is roppant görcsösre sikerült a meccs első félideje a vendégeknek, a remekül védekező Napredak sorban meghiúsította a próbálkozásaikat. A hazaiaktól Gobeljićnek volt egy nagy helyzete, Manojlović az utolsó pillanatban blokkolta, a második félidőben egy szögletnél Šljivić fejelt mellé. Az 59. percben viszont jött a Szürreális Tizenegyes. Šljivić próbálta Ruizt semlegesíteni, majd a Zvezda costa rica-i játékosa váratlanul nagyot esett, a játékvezető pedig befújta a tizenegyest. Kanga belőtte. (0:1)

Itt látható az ominózus jelenet:

Hatalmas port kavart fel a dolog. Mivel a korábban lejátszott Partizan - Vojvodina meccs után a Partizan átvette a vezetést a tabellán, többen egyből arra következtettek, hogy a bíró finoman fogalmazva sem volt egészen elfogulatlan. Mirko Poledica, a Szerb Labdarúgók Érdekvédelmi Szervezetének az elnöke Twitteren fakadt ki és nem fogta vissza magát:

"Örülök, hogy már nem focizom, mert ha pl. most a Napredak játékosa lennék, nem tudom, hogy sikerült-e volna megállnom, hogy ne üssem ki a bírót."

 

 

Ráadásul a bíró újabb vitatható ítéletet hozott, egy kruševaci gólhelyzetet lefújt - állítólag - les miatt. Ugyanakkor a Zvezda egy gólját is érvénytelenítette, miután a kapus egy védése után a berobbanó Plavšić méteres lesen volt. Plavšić aztán a 76. percben szabályosan is betalált, (0:2) a hazaiaknak már csak szépítésre futotta, a 90+4. percben Vukanović lőtt egy nagy gólt. (1:2)

 

FK Javor - Mladost 0:1

Lendületes, izgalmas, harcos első félidőt és egy kihagyott tizenegyest hozott ez a találkozó. Milović csúszott be Radivojevićnek, a bíró teljesen jogosan ítélt büntetőt a hazaiaknak. Bojović állt a labda mögé - és mellélőtt. Végül az 52. percben sikerült betalálni a vendégeknek, Bojović egy remek passzal küldte a labdát a hálóba. (0:1) A Javor utána mindössze egy szabadrúgást tudott produkálni, M'Futila lőtt fölé, míg a vendégek tovább támadtak. Milošević elől mentett nagyot a kapus, utána egy látványos akció végén Obiora betalált, de a bíró les miatt érvénytelenítette a gólt. A Javornak is jutott egy meg nem adott találat, M'Futila előreívelését Eliomar küldte volna a kapuba, de a bíró - valamilyen szabálytalanság miatt, ami az összefoglalóból nem derült ki tisztán - középkezdés helyett kirúgást ítélt.

 

 

 

Radnički Niš - FK Voždovac 3:0

Magához tért a Radnički, ennek a mérkőzésnek az erejéig legalábbis biztosan. Az első gól a 19. percben esett, óriási védelmi hibából. A 16-oson kívül kalandozó Popović kapus egyenesen Arsić elé lőtt egy kirúgást, ő pedig egyből be is vágta az üresen tátongó kapuba. (1:0) A vendégek védelme nem tudni, merre járt fejben, nem sokkal később hasonlóan óriási hiba miatt lett majdnem 2:0, de Popović most bravúrral, de védte Noma lövését, miközben a teljes Voždovac-védelem zavartan kapkodott. Az első félidőben végig mélyen alvó Voždovac-védők között hol Kojić szlalomozott át, hol Jovanović lőtt rá (és védett megint nagyot Popović). A vendégeknek egy helyzet jutott, azt is mellélőtte Ćirković. A második félidő 47. percében aztán Jovanović egy bombagóllal növelte a hazaiak előnyét. (2:0) A vendégektől Dražić hagyott ki egy nagy helyzetet, majd a 90. percben Kojić indult meg a jobb oldalon és küldte be középre. Apostolović érkezett, hogy bekotorja - egyik oldalról egy védő próbálta meg blokkolni, a másik oldalról a kapus közeledett, de hiába, a labda végül átcsorgott a gólvonalon. (3:0)

Az a bizonyos Arsić-gól a 19. percben

 

Tako to radi naš @lazar_arsic 🎩💪🙌👉⚽️💣💥 #11

A post shared by FK Radnički Niš (@fkradnickinis) on

 

 

A play-off jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 43 pont

2. FK Partizan 43 pont

3. Vojvodina 33 pont

4. Mladost 30 pont

5. Napredak 26 pont

6. Radnički Niš 25 pont

7. FK Voždovac 23 pont

8. FK Javor 22 pont

 

OSZTÁLYOZÓ CSOPORT

Borac - Čukarički 0:1

Nem sok levegőt hagyott a Čukarički a Boracnak, ennek ellenére mindössze egy góllal sikerült győzniük. A vendégek támadtak, először Kajević lőtt fölé, majd Nemanja Obradović lövése kerülte el nagy ívben a kaput, utána Bojić elől tisztáztak a védők. Közben a hazaiak egyetlen épkézláb támadását simán elkapta a kapus, utána még egy fejesük is mellément. A második félidő elején Drašković hagyott ki egy helyzetet, majd az 54. percben megérkezett a gól, nem is akárhogy: a kapus kirúgása egyenesen Ožegović előtt landolt, ő pedig köszönte szépen és bevágta. (0:1) A Borac próbálkozott az egyenlítő góllal, de Mihajlović lövését kivédte a kapus, Lazar Obradović pedig irgalmatlanul fölélőtt. A Čukaričkinak a végén volt még néhány támadása, de nem sikerült növelni az előnyüket. A Borac részéről mindössze Punoševacnak jutott egy nagy helyzet, de a kapus mentett.

 

Novi Pazar - FK Rad 3:0

Volt már a meccs elején egy tizenegyesgyanús helyzet, Avdićot rántotta le úgy Radivojević a 16-oson belül, hogy csak úgy nyekkent, a bíró mégsem fújt büntetőt. Támadott a Rad, Veselinović lövését védte bravúrral Budaković, aztán a 42. percben egy Novi Pazar-kontratámadásnál 10 főre fogyatkozott a vendégcsapat. Vico zsebelte be a piros lapot Marković durva fellökéséért. És mivel az eset a 16-oson belül történt, járt a Novi Pazarnak a jogos büntető. Marković be is lőtte. (1:0) A második félidő 50. percében aztán Marković akcióból is betalált, ráadásul nem akármilyen éles szögből. (2:0) Az egyre indiszponáltabban játszó Rad néhány helyzetet fel tudott ugyan mutatni, de a novi pazari védőknek egyik sem jelentett gondot. A vendégek ráadásul a 80. perctől 9 emberrel játszottak tovább, miután Ćulum megkapta a második sárgáját. A kegyelemdöfés a 85. percben érkezett egy szöglet után, Ignjatović gyönyörű gólt fejelt a bal felső sarokba. (3:0) Sőt, akár 4:0 is lehetett volna, de Đoković lövése milliméterekkel elkerülte a kaput.

Az a nagy kupac kék mezes játékos ott a kép túloldalán épp Marković második gólját ünnepli.

 

Goooooool 2:0

Posted by Fk Novi Pazar - Zvanična stranica on Saturday, April 22, 2017

 

 

Radnik Surdulica - FK Spartak 3:0

Lendületes Spartak-kezdés ellenére a hazaiak szereztek vezetést a 34. percben, egy szöglet után Milovanović használta ki az általános kavarodást és lőtte be. (1:0) A gól felbátorította a Radnikot, annyira, hogy a 61. percben Radović egy remekbeszabott találattal kétgólosra növelte a hazaiak előnyét. (2:0) A Spartak mindössze egy Jovović-lövést tudott felmutatni, a surdulicaiak viszont a 74. percben egy újabb bombagólt, amelyet Trifunović jegyzett. (3:0) A Spartak a végén már a becsületgólért hajtott, de Jovanović lövését hatalmas bravúrral védte Čančarević, a hajrában pedig Stamenkovićnak sikerült telibe találnia a kapufát.

 

Metalac - OFK Bačka 2:1

Ez a meccs sem múlt el vitatható helyzet nélkül, Dopnol lökte fel az ötösön belül a vendégek egy játékosát, de a bíró büntető helyett kirúgást ítélt. Később aztán lett büntető, de nem a palánkaiaknak; az egyre lendületesebben játszó Metalac sokadik támadásánál, a 38. percben a kapus Konovalov ütközött össze Nikolić-tyal. A bíró 11-est ítélt, Mijić belőtte. (1:0) A Metalac továbbra is aggresszíven játszott, a Bačkának néha sikerült kitörnie a szorításból. Appiah produkált két látványos helyzetet, végül a 71. percben Čeković egy szemfüles góllal kiegyenlített. (1:1) A Metalac azonban a 88. percben egy szöglet után visszaszerezte a vezetést; a labda hajszálpontosan Tomić elé hullott, ő pedig kapáslövéssel bevágta a hálóba. (2:1)

 

Az osztályozó csoport jelenlegi állása:

1. Čukarički 23 pont

2. FK Spartak 22 pont

3. Radnik Surdulica 19 pont

4. FK Rad 18 pont

5. OFK Bačka 17 pont

6. Metalac 17 pont

7. Novi Pazar 13 pont

8. Borac 12 pont

 

Szuperliga rájátszás, 1. forduló (2017. április 18.)

 

PLAY-OFF

Crvena Zvezda - FK Partizan 1:3

Kifejezetten izgalmas, fordulatos találkozó volt a két belgrádi nagyágyú történetének 154. örökrangadója. A végig lendületesen, aggresszíven játszó Partizan lépésről-lépésre őrölte fel a lassan darabokra hulló Zvezdát. Đurđević már a 9. percben veszélyesen megközelítette a vörös-fehérek kapuját, a kapus közbeavatkozásának köszönhető, hogy nem volt már itt, ezen a ponton 0:1. A láthatóan dekoncentráltan, temérdek hibával játszó Zvezda a 12. percben tudott helyzetet felmutatni, Boakye lőtte fölé. Az első gól a 20. percben érkezett, Leonardo egy 16 méteres szabadrúgás-bombát küldött egyenesen a kapuba. (0:1) A Partizan vérszemet kapott, egymás után hozta a helyzeteket, hol Đurđević lőtt rá éles szögből, hol Leonardo bombájánál kellett nagyot védenie Manojlović kapusnak. A 34. percben jutottak fel a hazaiak újra a vendégek kapujáig, Miletić az utolsó pillanatban mentett. A 40. percben egy Zvezda-szabadrúgásnál védett nagyot Filip Kljajić. A második félidő elején aztán Boakye kiegyenlített, miután Miletić egy ütemmel maradt csak le arról, hogy becsúszva blokkolja a Zvezda csatárát. (1:1) Itt már kevesebb volt az akció, mintha egyik csapat sem akart volna kockáztatni, a feszültség azonban egyre nőtt. A hazaiak néha támadtak, de nem túl nagy hatékonysággal. A 67. percben a teljes meglepetés erejével érkezett a Partizan vezető gólja, egy szöglet után Manojlović kapus kifutott a gólvonalról, az érkező Tawamba azonban magasabbra ugrott nála és befejelte. (1:2) A 79. percben pedig Đurđević küldött nagy labdát Leonardonak, a brazilnak már csak be kellett vele sétálnia a kapuba. (1:3)

Itt látható a meccs összefoglalója, a teljes mérkőzést ide kattintva meg lehet nézni

 

 

 

FK Voždovac - FK Javor 1:1

Óriási védelmi hibát követett el a Javor a meccs elején, egy hazaadásnak szánt labdára csapot le Georgijević, a kapus nagyot hárított, majd a védők tisztáztak. Ennek ellenére - vagy ezzel együtt - ők szerezték meg a vezetést a 22. percben, mikor Tripković belőtte a labdát a kifutó kapus mellett. (0:1) Sokat nem kellett várni az egyenlítésre, a 31. percben Zec futott fel a bal oldalon, cselezett egy sort, majd beívelte középre. Ott egy védő hárítani akart, de a labda pont Marković elé esett, ő pedig kapásból egy gyönyörű gólt lőtt a bal felső sarokba. (1:1) Az első félidőben a Javornak volt még néhány támadása, aztán a másodikban a hazaiaktól Ješićnek volt egy jobb külsővel kapura küldött labdája (a kapus nagyot védett), majd Stuparević lövése ment milliméterekkel mellé. Aztán volt egy vitatható akció, nagy kavarodás támadt a Voždovac kapuja előtt, erősen kezezésgyanús helyzettel, de a bíró nem adott 11-est. A hazaiak támadtak tovább, mindenképpen szerették volna megszerezni a három pontot, de a Javor végig remekelő kapusa az összes próbálkozásukat megakadályozta.

 

Mladost - Radnički Niš 3:2

A vendégek szerezték meg a vezetést a 19. percben, Arsić egy sor csel után belőtte. (0:1) Sokat nem kellett várni a válaszra, a 29. percben Pejović szabadrúgását Saničanin fejelte a kapuba. (1:1) A zuhogó esőben aztán a hazaiak játszottak bátrabban, amit a második félidőben gólokra is váltottak. Először az 50. percben Milošević beívelésére érkezett milliméteres pontossággal Golubović és már vezettek is a hazaiak. (2:1) Közben a túloldalon Kojić emelte át a labdát a kifutó kapuson és lőtte be középre, de ott az utolsó pillanatban érkező Milošević mentett. Utána Popara lőtt fölé. Az eső tovább szakadt, a Mladost több helyzetet is produkált, végül a 69. percben - szinte mozdulatra pontosan ugyanúgy, mint az előző gólnál - Tumbašević ívelt be, Golubović érkezett és már bent is volt a gól. (3:1) A fáradhatatlanul támadó Mladostnak végül nem sikerült több gólt összehoznia, a nišieknek pedig csak szépíteniük sikerült, amikor a 83. percben Arsić egy szabadrúgásból betalált. (3:2)

 

Vojvodina - Napredak 2:1

Kicsit magához tért a Vojvodina, a mérkőzés első félidejét végigtámadták, a 44. percben Malbašić fantasztikus, rövid sarokba lőtt góljával meg is szerezték a vezetést. (1:0) Túl sok alkalmuk nem volt a kruševaciaknak kiegyenlíteni, végül a 63. percben egy szöglet után Tubićnak sikerült befejelnie. (1:1) A Vojvodina fogcsikorgatva igyekezett megszerezni a vezetést a helyenként bokáig érő vízben, végül a mérkőzés legvégén, a 90+3. percben Trujić fejesével megszerezték a győzelmet. (2:1)

A pillanat, amikor Filip Malbašić rálő

 
Posted by FK Vojvodina - ФК Војводина on Wednesday, April 19, 2017

 

 

A play-off jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 40 pont

2. FK Partizan 40 pont

3. Vojvodina 33 pont

4. Mladost 27 pont

5. Napredak 26 pont

6. FK Voždovac 23 pont

7. Radnički Niš 22 pont

8. FK Javor 22 pont

 

OSZTÁLYOZÓ CSOPORT

OFK Bačka - Novi Pazar 4:0

Nem elég, hogy a palánkaiak méretes, négygólos zakót szabtak a novi pazariakra, és ezzel az osztályozó csoport utolsó helyére juttatták őket, a vendégek szinte az egész mérkőzést 10 emberrel kellett, hogy játsszák, miután Tašić már az 5. percben piros lapot kapott. Čeković közben a 19. percben megszerezte a hazaiak első gólját. (1:0) Két - veszélytelen - vendégakció után Čeković a 41. percben ismét beköszönt, a kifutó kapust kicselezve belőtte. (2:0) A végig indiszponáltan játszó novi pazariak az 58. percben megkapták a harmadik góljukat is, a tétován nézelődő védők között Luković minden gond nélkül belőtte. (3:0) A palánkaiak a végén már azt csináltak, amit akartak, a teljesen szétesetten játszó Novi Pazar nem volt ellenfél. Végül a 77. percben Bajić adott mattot a vendégeknek egy 16 méteres lövéssel. (4:0)

Dühös, csalódott bejegyzés a Novi Pazar szurkolóinak a Facebook-oldalán: "Meccs vége, megérdemelten haladunk a második liga felé."

 

KRAJ UTAKMICE! FK Bačka 4-0 FK NOVI PAZAR Zasluženo koračamo ka drugoj ligi. ⬇️

Posted by FK Novi Pazar 1928 on Tuesday, April 18, 2017

 

 

FK Rad - Borac 1:2

Hosszú szünet után megszerezte első győzelmét a Borac: a végig bátran futballozó vendégek megérdemelten szerezték meg a vezetést a 49. percben Jovanović góljával. (0:1) A Rad itt felébredt és elkezdett támadni, de nem sikerült feltörniük a čačaki védelmet. Az olykor önfeláldozóan játszó Borac a 72. percben egy védelmi hiba után szerezte meg a második gólt. Mihajlović maga mögött hagyta a döbbent védőket és belőtte. (0:2) A Rad már csak szépíteni tudott, a 79. percben Milošev küldte a labdát közvetlen közelről a hálóba. (1:2) A meccs végén volt a hazaiaknak egy veszélyes helyzete, de Mišić kapus egy nagyot mentett Milošev elől.

 

 

 

FK Spartak - Metalac 3:1

Annak ellenére, hogy a Metalac már a 7. percben vezetett Rovčanin fantasztikus góljával (0:1), a szabadkaiak végül fölényes győzelmet arattak. A hazaiaknak a 37. percben sikerült kiegyenlíteni, egy szöglet után Stojković fejelt közvetlen közelről a kapuba. (1:1) A második félidőben egyre lehengerlőbben játszott a Spartak, nagyon érett a vezető gól, ez pedig az 51. percben meg is érkezett Mudrinski elképesztően pimasz találatával. (2:1) Aztán a 71. percben Mudrinski passzolt Ivanovićnak, ő pedig az ötösről belőtte. (3:1)

Jelenet a mérkőzésről, sötét mezben a Spartak

 

Superliga | play-out 1.kolo SPARTAK - Metalac (1-1) 3-1 0-1 1-1 Stojkovic 2-1 Mudrinski 3-1 Ivanovic

Објава коју дели FC Spartak (@fcspartaksubotica) дана

 

 

Čukarički - Radnik Surdulica 1:2

A hazaiak zsinórban két lesgólt is produkáltak a mérkőzés elején, aztán a 14. percben végre-valahára lett egy érvényes találatuk is: bődületes védelmi hiba után lőtte be Ožegović. (1:0) Aztán a Čukaričkitól elpártolt a szerencse: nem elég, hogy egyetlen helyzetet sem sikerült értékesíteniük a továbbiakban, a 31. percben lerántásért 11-est kapott a Radnik, Trifunović pedig be is lőtte, ahogy kell. (1:1) Folyamatosan támadtak a hazaiak, de hol Radonjić lőtt fölé, hol Bojić találta el rosszul a labdát, aztán megint Radonjić lőtt fölé, most ollózva. A Radnik aztán a 66. percben a vezetést is átvette, Arsenijević kicselezte a teljes védelmet és belőtte. (1:2) A meccs hátralévő részében szinte végig a hazaiak támadtak, de nem sikerült kiegyenlíteniük.

Csalódott arcok a meccs után a Čukaričkinál: Nenad Lalatović vezetőedző (balra) és a játékosok sem voltak boldogok

 

 

Az osztályozó csoport jelenlegi állása:

1. FK Spartak 22 pont

2. Čukarički 20 pont

3. FK Rad 18 pont

4. OFK Bačka 17 pont

5. Radnik 16 pont

6. Metalac 14 pont

7. Borac 12 pont

8. Novi Pazar 10 pont