Nemzetközi foci

Magyar származású csatár előzi idén Kane-t, Mbappét és Haalandot is - fotó

A Sporting Lisszabon támadójának neve egyre gyakrabban bukkan fel a sajtóban, mutatjuk az európai összehasonlítást.

Szerdán olyan rangos válogatott összecsapások is lesznek, mint a Dzsibuti-Libéria, vagy a Tonga-Szamoa, de ezekre most kivételesen nem készültünk beharangozóval. Inkább kitekintünk egy rendkívül érdekes mutatóra, az egyik legnívósabb átigazolásokkal és statisztikákkal foglalkozó oldal, a Transfermarkt ugyanis összeszedte az európai klubszezon "kanadai táblázatát".

Ez azt mutatja, hogy a játékosok összesítve hány gólból vették ki a részüket, az élen pedig nem más, mint a magyar származású Viktor Gyökeres áll, akinek kereken 50 gól mutatkozik a neve mellett!

A magyar-svéd kettős állampolgár játékos a Sporting Lisszabonban vitézkedik, ahová 2023 nyarán igazolt és első idényében elképesztő számokat hoz. A Liga Portugalban 24 meccsen 22 gólt rámolt és kiosztott 9 gólpasszt is, az EL-ben pedig 9 talalkozón 7 találatból vette ki a részét. A bravúrokhoz ezúton is gratulálunk, csak így tovább, Viktor!

Fotó: Transfermarkt

>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<


Ha arányaiban nézzük, akkor amúgy Harry Kane egy kicsit jobban áll Gyökeresnél, hiszen a Bayernben mindössze 35 összecsapás alatt jutott el 49-ig. A BL-ben pedig óriási harc várható a gólkirályi címért, hiszen a három fenomén, Mbappé, Haaland és Kane is 6 találatnál jár, de a     természtesen a végső győzelemre favorit Man City ászát hozta ki első helyre ilyen viszonylatban.

{"headTitle":"Bajnokok Ligája 2023/24 - Ki lesz a gólkirály?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Erling Haaland","odds":"2.21","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Kylian Mbappé","odds":"3.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Harry Kane","odds":"3.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}