Aranylabda

Célba ér végre Mbappé? Így állnak az Aranylabda esélyei!

A franciák szupersztárja egyéni szinten évek óta remekel, de idén csapatban is maradandót alkothat.

Kylian Mbappé nagy napja volt a vasárnapi, hiszen a PSG támadója egy triplával segítette csapatát a 6-2-es bajnoki győzelemhez. Mbappé ezzel a 24. gólját szerezte a francia élvonalban, 24 mérkőzés után, vagyis 1/1-es meccs/gól mutatót tud jelen pillanatban felmutatni. Ez a szint már 'prime' Messit és Ronaldót idézi, joggal merülhet tehát fel a kérdés, hogy megszerzi e végre karrierje első aranylabdáját a francia futball szupersztárja. 

Merthogy a 'Teknőcnek' egészen káprázatos idénye van, minden sorozatban remekel, teszi mindezt úgy, hogy nyáron klubot vált majd és emiatt rengeteg külső tényező zavarhatja a fejét. 

 

Mbappé a francia bajnokság gólkirályi címét idén is be fogja húzni, akárcsak az újabb francia bajnoki aranyat, de a kupában is a négy között a PSG, így meglehet a hazai duplázás ezúttal is. 

 

Embed from Getty Images

 

A PSG idén ráadásul a BL-ben is jól teljesít, hiszen ott van a legjobb nyolc között, ahol majd azzal a Barcelonával kell szembenéznie, amely 4 éve nem járt ilyen magasságokban. Akkor éppen a PSG pottyantotta ki meglehetősen simán a katalánokat, nem kis érdeme volt ebben a szenzációs gólokat szerző Mbappének. 

A PSG-t ráadásul egy culé, a korábbi Barca-edző Luis Enrique irányítja, ami nem tűnik hátránynak, így nem kizárt, hogy BL-elődöntőt tud majd játszani idén a párizsi alakulat.

Ez már önmagában egy erős 'portfólió' lehetne az Aranylabda-győzelemhez, de idén nyáron ugye Európa-bajnokságot rendeznek, ami alighanem sorsdöntő lesz a gömb odaítélésének szempontjából. 

 

Kylian Mbappé számai a 23/24-es idényben
Sorozat Meccs Gól Gólpassz
Ligue 1 24 24 5
Francia kupák 5 8 3
Bajnokok Ligája 8 6 0
Válogatott 9 10 8
Összesen 43 48 16

 

A francia válogatott természetesen a kontinensbajnokság legnagyobb favoritjának számít, amin nem lehet csodálkozni. Ez a mostani garnitúra két vb-döntőt vívott meg egymás után, keretileg pedig talán a legerősebb együttes a világon. A németországi helyszín kedvezhet a galloknak, így jogosak azok a várakozások, hogy a francia válogatott ott legyen az Eb végjátékában. 

 

Vagyis egy jó francia Eb-szereplés - győzelem vagy döntő - szinte garantálhatná Mbappének az Aranylabdát. 

 

Azt se feledjük, hogy ősszel minden bizonnyal a Real Madrid játékosa lesz. Sok a kérdőjel egy ilyen országváltásnál, de ha Mbappé gyorsan elkapja a fonalat és első két hónapjában úgy ontja majd a gólokat, mint mondjuk Bellingham tette azt ősszel, akkor tényleg nehéz elképzelni, hogy ne ő legyen a befutó. 

 

Embed from Getty Images

 

És ha már Bellinghamnél járunk. Az angolok titánja jelenleg a legnagyobb esélyes a fogadóirodáknál az aranygömbre. Vezetése még a szezon elejéből származik, amikor szinte meccsenként szerezte a gólokat a Realban. Az utóbbi hónapokban azonban visszavett a tempóból. 

Bellingham spanyol bajnok lesz és középpályás létére komoly sansza van a La Liga gólkirályi címére is, de utóbbi azért közel sem biztos. A Bajnokok Ligájában is állva van még a Real, igaz ott a lehető legnehezebb ellenfél következik a negyeddöntőben, hiszen a címvédő Man City került a királyiak útjában. 

Ha hiszünk a bukik esélyszámítasainak, akkor a Real nem nyeri meg a BL-t. 

 

Viszont Bellighamre is igaz, ami Mbappéra: a sikeres Eb aranygömböt érhet. Az angol válogatott márpedig komoly favorit, négy éve döntőt játszott és csak büntetőkkel maradt alul. A keretük nem lett gyengébb, az esélyeik így valódiak ezúttal is. 

 

Bellingham szorzója tehát jelenleg a legkisebb, ergo ő a topfavorit. A többi kihívó közül Erling Haalandnak ebben az évben szerintünk nem lesz esélye, hiszen a norvég csapat nem lesz ott az Eb-n, márpedig egy ilyen esztendőben a kontinensbajnokság kulcsmomentum a szavazáson. 

Harry Kane szerepe még érdekes lehet, hiszen a német gólkirályi cím mellé neki is beeshet egy akár Eb-arany is, ha pedig a torna egyik főszereplője lesz, akár surranó pályán be is előzhet. 

 

Ezzel együtt véleményünk szerint jelenleg Kylian Mbappé szorzójában van a legnagyobb érték, így ha most kéne fogadást kötnünk arra vonatkozóan, ki lesz a 2024-es Aranylabda győztese, akkor alighanem a francia támadót neveznénk meg. Te hogy látod az esélyeket? 

 

Szerinted ki lesz az Aranylabda győztese 2024-ben?x;
{"headTitle":"Aranylabda 2024 - Ki nyeri? ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-10-28 00:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Jude Bellingham ","odds":"3.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Kylian Mbappé","odds":"4.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Erling Haaland ","odds":"5.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Harry Kane ","odds":"5.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Lionel Messi ","odds":"9.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

 

⭐️🍀 Játssz a Tippmixprón Te is! 🍀⭐️

  • Biztonságos, engedélyezett fogadóiroda 🔐
     
  • Magyar nyelvű felület, magas szorzók 🇭🇺
     
  • Magyar bankkártyás be- és kifizetések 🪪
     
  • Felhasználóbarát mobilapplikáció 📲
     
  • Élő stream közvetítések 📺
     
  • Minden nap extra magas szorzó >> Oddsrakéta 🚀
     
  • Lépj fel a Tippmixpro oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken<keresztül. 👇
     
TIPPMIXPRO REGISZTRÁCIÓ