Darts

Két 180-as tippel profitálnánk a UK Openen

Szombat délután négy táblán 16 meccsel folytatódnak a UK Open küzdelmei.

Két igazán komoly meglepetést hozott a UK Open első játéknapja, korán csomagolnia kellett ugyanis a korábbi háromszoros bajnok Michael van Gerwennek, miután 10-7-re kikapott Mensur Suljovictól, de nem élte túl az első meccsét Gerwyn Price sem, akinek hiába volt hat meccsnyila, végül beletört a bicskája Martin Schindlerbe. Két nagy ásztól tehát már elköszöntünk, de természetesen még így is pokolian erős mezőny várja a szombati folytatást. 

A legjobb 32-vel megyünk tovább, avagy kora délután négy táblán 16 mérkőzést rendeznek. Ezek közül kettőt veszünk górcső alá, amelyeken, szó szerint lehet keresnivalónk a 180-as piacokon. Lássuk!

A nagyszínpadon Gary Anderson és Chris Dobey csörtéje nyitja a szombati programot, ami igazi csemegének ígérkezik, hiszen a két játékosnak voltak óriási meccseik a múltban, emlékezzünk csak a 2018-as világbajnoki csatájukra, amelyet a skót döntő szettben húzott be. Akkor egyébként 33 leg alatt 28 (!) maximumot durrantottak, szóval komoly tűzijátékot láthattunk. Van olyan formában most a két játékos, hogy ezt megismételjék, a fogadóirodák pedig ennek megfelelően a 180-ak esetében 11.5-nél húzták meg az over/under line-t. 

Dobey pénteken nagyon simán, közel 100-as átlaggal tudta le a kötelezőjét és 13 leg alatt öt 180-at dobott. Anderson sem engedte sokkal közelebb magához honfitársát, 10-5-re nyert és ugyancsak öt maximummal színesítette játékát. Igazából csak egy-egy darabbal kell többet dobniuk, miközben egy jóval szorosabb és hosszabb meccset játszhatnak, ráadásul pontosan ismerik egymás tempóját, így semmi újdonságot nem tartogat számukra ez a csörte. Papíron ülnie kellene az overnek. 

A másik számunkra igazán tetszetős 180-as tipp, hogy Jonny Clayton nem dob háromnál többet Ross Smith ellen. A walesi összességében egy elég gyenge szezonon van túl és egyelőre idén sem tűnik meggyőznek. Már pénteken megcsapta a kiesés szele, miután csak döntő legben tudta legyűrni Tim Wolterst. A szoros meccs nem feltétlenül a német érdeme volt, hiszen Clayton a 84-es átlagot sem érte el, így "megnyerte" a leggyengébb továbbjutó átlagot...

Nyilván az ellenfél személye erősen befolyásolni tudja a játék képét és ennél valószínűleg egy jobb Claytont láthatunk majd Ross Smith ellen, de 180-akban soha nem a walesi volt a legerősebb a mezőnyben. Wolters ellen 19 leg alatt vállalt kettőt és ha Smith ellen nem tud egy nagy lapátnyit dobni a játékára, akkor aligha mennek el döntő legig, tehát papíron egy rövidebb meccset játszhatnak, cserébe dupla annyi 180-at kellene dobnia a vesztes tipphez.


✅ Tipp #1: Anderson - Dobey 180-ak 11.5 felett @1.86

Tipp #2: Clayton 180-ak 3.5 alatt @1.91

MEGJÁTSZOM A TIPPET

Fogadási határidő: március 2. 13:45