FA Kupa

Ugyanazzal a tippel nyernénk a City kupameccsén, mint hétvégi bajnokiján

A címvédő Manchester City a Luton vendége lesz kedden este az FA Kupában, ahol a tét már a legjobb nyolc közé jutás.

Kedden három mérkőzés kerül terítékre az FA Kupa nyolcaddöntőjében, amelyek közül a Luton és a Manchester City ütközetével foglalkozunk jelen cikkünkben. A fogadóirodákban igen egyértelműek az esélyek, ugyanis a bukik egyértelműen a címvédő vendégeket favorizálják, akikre háromesélyben átlagosan csupán 1.30-szoros szorzó alatt lehet fogadni.

Csapathírek

Rossz formában várja a kupacsatát a Luton, ugyanis az utolsó három meccsét rendre elveszítette. A Sheffield Unitedtől 3-1-re, a Manchester Unitedtől 2-1-re, míg a Liverpooltól 4-1-re kapott ki a bajnokságban, így pedig a kieső, 18. helyen tanyázik a Premier League táblázatán, s négy ponttal van a 17. pozícióban lévő Nottinghamtől (ez Evertontól egy egységre lenne, de a Stolverkosok a levont 10 pontjukból hétfőn négyet visszakaptak).

Azt megelőzően viszont jól mentek a hazaiak, például a kupában a Boltont újrajátszást követően ejtették ki idegenben, majd az Evertont nyomták le, szintén házon kívül, így jutottak a sorozatban a legjobb 16 közé.

Hiányzók terén viszont nem állnak jól, Andersen, Lockyer, Nakamba, Brown és Adebayo biztosan kimarad, míg Doughty és Lokonga szereplése kérdéses kedden este.

[4414627] 2024-02-27 21:00:00 Luton Town - Manchester Cityx;

A manchesteriek sokkal jobb passzban vannak, mint vendéglátóik. Guardioláék ugyanis december eleje óta nem veszítettek tétmérkőzést, s habár bő egy hete, a Chelsea ellen véget ért 11 meccses győzelmi szériájuk, azóta mindkét ütközetüket behúzták. Igaz, a Brentford (1-0) és a Bournemouth (1-0) ellen sem parádéztak, de a három pontokat begyűjtötték, így pedig egypontos hátrányban követik az éllovas Liverpoolt a PL tabelláján.

A kupában, a hazaiakhoz hasonlóan, két körön vannak túl, a Huddersfieldet 5-0-val küldték haza, majd a Tottenham otthonában 1-0-ra győztek.

Kimaradók terén is jobban állnak, mint a lutoniak, hiszen biztosan már csak Gvardiol hiányzik tőlük, Grealish ugyanis már a hétvégén visszatért, igaz, a kispadról akkor nem szállt be.

Mire érdemes fogadni?

A felek december elején találkoztak már az idei szezonban, s szintén a Kenilworth Roadon feszültek egymásnak. Akkor egy szoros meccsen végül fordítani tudott a Manchester City, s 2-1-es győzelmet aratott a Luton felett.

A formák alapján egyértelműen a vendégeknek áll a találkozó, azonban Guardioláékra az elkövetkező napokban igen fontos meccsek várnak. Avagy könnyen lehet, hogy tartalékolnak, mindemellett pedig az is benne van a pakliban, hogy nem szakítják szét az istrángot, ahogy az elmúlt meccseiken sem tették.

Így pedig nem is agyaljuk túl tippünket, ugyanazzal nyernénk a manchesteriek keddi ütközetén, mint szombati bajnokijukon, avagy arra fogadunk, hogy a City győz, de kevesebb, mint 4,5 találat születik a találkozón.


✅ Tipp #1: Manchester City nyer + Kevesebb, mint 4,5 gól @1.70

Fogadási határidő: február 27. 21:00