Tenisz

Erre fogadunk ezen az orosz-kazah csörtén

Egy hónap kihagyás után újra pályán Daniil Medvedev, de már az első meccsén megizzadhat a továbbjutásért.

Jó kis játéknap elé nézünk Dubajban, hiszen már 11 órakor mindkét magyar pályára lép. A korábbi negyeddöntős Fucsovics Márton ellenfele Jiri Lehecka lesz, míg Marozsán Fábián a 8. kiemelt Alejandro Davidovich Fokinával néz majd farkasszemet. Mind Fucsó, mind Fábi underdogként megy neki a maga meccsének, ám ha jó napot fognak ki, akkor akár mindketten tovább léphetnek a legjobb 16 közé. 

A délután második felében bemutatkozik az 1. kiemelt és címvédő Daniil Medvedev, aki a fogadóirodáknál toronymagas esélyes a győzelemre, azonban nagy kérdés, hogy egy teljes hónap kihagyása után mennyire élesen tér vissza. 

Az orosz klasszist azóta nem láthattuk, hogy az Ausztrál Open döntőjében 2-0-ról kikapott Jannik Sinner ellen. Medvedevnek ez az ötödik elveszített Grand Slam-fináléja volt és összességében rengeteget kivett belőle ez a torna, hiszen egy meccset leszámítva folyamatosan nagy csatákba bonyolódott. 

Sajnos nem tudom vállalni a játékot Rotterdamban. Borzasztón kemény és hosszú volt az Ausztrál Open, a testem, különösen a jobb lában még nem áll készen a játékra.

- mondta Medvedev, aki címvédőként nem utazott el Hollandiába, mint ahogyan ugyancsak címvédőként kihagyta a dohai tornát is. 

Amíg tehát tavaly úgy gázolt át a dubaji mezőnyön, hogy előtte két ATP-címet is bezsebelt, addig idén egy hónap pihenőt adott magának. 

Így azért nyilván nehezebb lesz megvédeni a címét, ráadásul Alexander Shevchenko személyében egy elég veszélyes első ellenfelet kapott. Az orosz születésű, de idéntől kazah színekben versenyző teniszező ugyan igazán nagyot még nem domborított ebben a szezonban, de folyamatosan játékban van, hiszen ez már a nyolcadik tornája lesz.

A fogadóirodák rendesen beárazták az orosz-kazahot, hiszen az állami bukinál hétszeres pénzt fizetne a továbbjutása. Nyilván ennek megvalósulására tényleg kicsi esély mutatkozik, ám annyira van tehetséges játékos Shevchenko, hogy egy kicsit rozsdásabb Medvedev ellen meccsben legyen. A dubaji gyors körülmények egyébként kedvezhetnek is Shevchenkónak, aki tavaly Hubert Hurkacz életét elég rendesen megkeserítette az első körben.

Az over jó választásnak tűnik és valamiért az az érzésünk, hogy az egyik játszmában elmennek rövidítésig, ami több, mint háromszoros kasszával kecsegtet. 


✅ Tipp #1: Játékok száma 19.5 felett @1.74

Tipp #2: Tie-breakek száma 0.5 felett @3.15

Fogadási határidő: február 27. 17:00