Bundesliga

Egyedüli rekorder lehet a Leverkusen ezen a meccsen

Pénteken folytathatja veretlen menetelését a Bayer, amely a szenvedő Mainz együttesét fogadja.

Csütörtökön összeállt az Európa Liga legjobb 16-os mezőnye, ám a Bayer Leverkusennek ennek eléréséért már nem volt teendője. Xabi Alonso csapata ugyanis az őszi csoportkört 6/6 győzelemmel zárta (19-3-as gólarány mellett), ezek a sikerek is részei az immár 32 (!) meccses veretlenségi szériának.

Ha a Mainz ellen sem maradnak alul a gyógyszergyáriak, akkor egyedüli rekorderek lesznek a német futball történelemében, de talán még ennél is fontosabb lenne, hogy az előnyüket tovább növeljék a tabella élén. A Bundesliga 23. fordulóját ha győzelemmel nyitják Wirtzék, akkor - ha átmenetelig is - 11 pontra léphetnek el a címvédő Bayerntől. A hőn áhított első bajnoki arany tehát kezd reális közelségbe kerülni, de a futballban, mint tudjuk, bármi megtörténhet.

Persze ezen a ponton már inkább csak elbukni tudja a Salátástálat a Leverkusen, mint megnyerni, de a Dortmundnak is sikerült már több évben is remek helyzetből elhasalni. Mi mondjuk nem gondolnánk, hogy a rekordbajnok müncheniek utolérnék a Bayert, sőt az olló akár még nagyobbra is nyílhat majd. A Kusenre papíron két könnyű meccs vár, hiszen a jelenleg 17. Mainz után a 16. Köln következik, ezután pedig már csak tíz forduló marad hátra.

Az előző játéknapon mondjuk annyira nem brillírozott a Leverkusen, de a bajnokok pont ebben erősek, hogy olyan meccseket is megnyernek, amikor nem megy a játék. A Heidenheim otthonában ráadásul több nagy csapat is megszenvedett már, így a 2-1-es győzelem teljesen rendben van, azáltal idegenben és otthon is ugyanaz a mérleg, mégpedig 9-2-0. 

További jó hír, hogy Palacios már újra edzésbe állt, így már csak Boniface és Arthur sérültek. A vendégeknél viszont fél tucat játékos állapota kérdéses, hiszen egy csúnya vírus söpört végig a kereten.

 

Mire érdemes fogadni?

A Mainz ellen szeptemberben 3-0-ra nyert a Bayer, de persze nagyjából minden körülmény egy újabb kényelmes sikerre utal. A 05-ös gárda a ligában az egyetlen, amely még nem nyert idegenben, ez pedig világszenzáció lenne, ha pont pénteken változna. Mondjuk legutóbb egy 11 meccses nyeretlenségi szériát sikerült megszakítani az új edző, Henriksen irányításával, de az öröm valószínűleg nem tart majd sokáig.

A Kusen az utóbbi 8/6 hazai meccsén még gólt sem kapott és úgy véljük, hogy ezt a Mainzot is nullán tartva kéne vernie. A kezdőrúgástól óriási dominanciát várunk és az sem kizárt, hogy már az első játékrészben eldöntik a meccset Wirtzék.


Tipp #1: Leverkusen nyer + mindkét csapat lő gólt - nem @1.80

 

✅ Tipp #2: Az első gól megszületik a 30. percig @1.66

Fogadási határidő: február 23. 20:30

[4222026] 2024-02-23 20:30:00 Bayer Leverkusen - Mainz 05x;