NB I

Ismét favorit idegenben a Loki! Mit kezdjünk ezzel?

Jól sikerült az edzőváltás Kisvárdán, de a Debrecen szériája is megtört. Íme 2 tipp a keleti csatára.

Folytatja idegenbeli sorozatát a Debrecen, a zalaegerszegi kirándulást követően most a közelben maradnak Dzsudzsákék, hogy aztán a várdai túrát követően az évet a Hungária körúton és Kecskeméten zárják majd le. Szombaton este tehát Kisvárda-Debrecen, a helyzet pedig eléggé hasonló, mint egy hete.

A zalaegerszegi meccs előtt valami olyasmit írtunk, hogy érthetetlen, miért is favorit az idegenben még nyeretlen Loki egy olyan csapat ellen, amely edzőt váltott. Most már tudjuk, miért. Részben a gyenge zalaegerszegi játék, részben a javuló Loki miatt nyugatról mindhárom egységet elhozta a Debrecen, ez a siker pedig nagyon kellett, hiszen így tapadni tudott a DVSC az élbolyra. Ugyanakkor a hátralévő 3 idegenbeli találkozóból Blagojevicsék alighanem minimum 5-6 ponttal számolnak, amelyből talán a sereghajtó ellen lesz a legnagyobb esélyük.

De ne felejtsük el, a Kisvárda szintén edzőt váltott, ráadásul Feczkó Tamás bemutatkozása jól sikerült. Bár a szabolcsiak valóban 3-1-re legyőzték az MTK-t, azon a találkozón a fővárosiak futballoztak jobban, így a játék még eléggé messze van attól, ami esetleg bennmaradást érhetne. Az mostanra ugyanis szépen kirajzolódott, hogy a Kisvárda-ZTE-Mezőkövesd trió küzd majd a 10. hely megszerzéséért, ebbe a csatában maximum az MTK szólhat majd bele egy gyengébb szériával.

Nincs azonban könnyű helyzetben Feczkó mester, hiszen Szpaszics és Mesanovic után Melnik is megsérült, a középpályást már meg is műtötték, bár ő a sárga lapjai miatt egyébként sem játszhatott volna a Loki ellen.

Ami a vendégeket illeti, a kínos mezőkövesdi fiaskó után előbb a Paksot, majd a Zetét is le tudta győzni a csapat, ezzel talán kint van a hullámvölgyből, ráadásul az idegenbeli nyeretlenségi széria is megszakadt. Sérülésektől, eltiltásoktól mentes jelenleg a Loki, így Várdán egy jó kedvű, erős Debrecen léphet pályára.

Lényegesen reálisabb, hogy a Debrecen favorit Kisvárdán, mint az, hogy Zalaegerszegen volt, a körülményeket látva ezek az oddsok közel vannak a megfelelőhöz, így a nyertes megtippelését most a jósnőkre hagyjuk.

Első tippünk Bárány Donát góljára vonatkozik, aki már a válogatott kapuján is kopogtat. Ha a fiatal támadó az Európa-bajnokságra vágyik, bizonyítania kell még Marco Rossinak, ehhez pedig kellenek a gólok.

Fűszerezésül pedig meglepő módon undereztetjük a Kisvárdát. Egyrészt Mesanovic hiánya továbbra is komoly érvágás, másrészt pedig a Loki védelme azért szépen kezd összeállni a továbbra is válogatott formában védő Megyeri előtt. Legutóbb itt 1-0-ra nyert a Debrecen, míg a nyár végén hazai pályán 4-1-re, márpedig most akkor is profitálhatunk, ha egy gólt azért kapnak a hajdúságiak.

 


✅ Tipp #1: Bárány Donát gólt szerez @ 2.88
 

✅ Tipp #2: Kisvárda 1.25 gól alatt @1.79
 

Fogadási határidő: december 2. 19:30