Vízilabda

Ezt néztük ki a magyar válogatott vb-döntőjére

A magyar női vízilabda-válogatott az amerikai csapat ellen döntőzik a dohai világbajnokságon.

Pénteken véget ér a női vízilabda világbajnokság Dohában, a magyar csapat pedig az utolsó napon is érdekelt lesz, hiszen döntőzhet! A fináléban az amerikai válogatott lesz az ellenfelünk, amely esélyesebb az aranyéremre a bukmékerek szerint, akik háromesélyben mindössze szűk 1.35-szörös pénzt fizetnének ki a tengerentúliak sikerére.

Csapathírek

A magyar női pólóválogatott a szerdai elődöntőben Görögországot 9-9-es döntetlent követően büntetőkkel 13-11 arányban győzte le, így két év után ismét döntőzhet! A feladata viszont ezúttal sem lesz egyszerű, a bivalyerős amerikaiak ellen kellene megcsípni az aranyérmet.

"Mi próbáltuk rákényszeríteni a játékunkat a görögökre, ők pedig ugyanezt tették velünk, így mindkét csapat sok hibával vízilabdázott" - nyilatkozott az MTI-nek Mihók Attila a keddi összecsapást követően. Elmondta még, nagyon boldog, hogy csapatával döntőzhet a vb-n, s akkor is büszke lett volna együttesére, ha nem sikerült volna megnyernie az ötméterespárbajt a görögök ellen szerdán.

A magyar válogatott dohai vb-csapata:
kapusok: Magyari Alda, Neszmély Boglárka.
mezőnyjátékosok: Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda, Gurisatti Gréta, Mahieu Geraldine, Parkes Rebecca, Máté Zsuzsanna, Keszthelyi Rita, Leimeter Dóra, Rybanska Natasa, Garda Krisztina, Horváth, Brigitta, Faragó Kamilla, Kuna Szonja.

Az amerikaiak elleni fináléval kapcsolatban megjegyezte, azt várja, hogy felveszik a kesztyűt.

"Volt velük már Dohában egy edzőmeccsünk, nagyon masszívak, nehéz rajtuk fogást találni, ráadásul egy olyan extra kapusuk van Asleigh Johnson személyében, hogy védekezésben nem kell sokat kockáztatniuk, nyugodtan elengedhetik a lövőket."

Az amerikaiak eddig valamennyi meccsüket megnyerték, velünk ellentétben mindet rendes játékidőben. Egyedül Ausztrália tudott ellenük egygólos meccset játszani (10-9), Hollandiát (10-8) és az elődöntőben Spanyolországot (11-9) egyaránt két góllal nyomták le, a többieket pedig jóval többel.

A felek tétmeccsen a tavalyi vb-n találkoztak utoljára, akkor 11-11-es döntetlent követően 15-13-ra nyertek büntetőkkel az amerikaiak az 5. helyért vívott csatában. Előtte is a tengerentúliak szájíze szerint alakultak a találkozók, utoljára 2022-ben, a Világliga elődöntőjében nyomtuk le őket 10-9-re. Érdemes még kiemelni, hogy a két válogatott a 2022-es, budapesti világbajnokság döntőjében is találkozott, akkor 9-7-re az USA nyert.

Mire érdemes fogadni?

Nem vitás, most is az amerikai válogatott képvisel magasabb játékerőt, de mivel a mieink a mostani tornára úgy fest, hogy megtanultak védekezni (egyik találkozón sem kaptunk 10 vagy több gólt, vagyis az ausztrál, holland és görög válogatottat is sikerült egy számjegyű gólon tartani), akár egy szoros találkozót is kihozhatnak a történetből.

Ugyanakkor mindez az amerikaiakra is igaz (ők sem kaptak kilencnél több találatot senkitől, s a komolyabb meccseik rendre szorosra és kevésgólosra sikeredtek), avagy az előjelek alapján ennek a találkozónak nem igazán a gólokról kellene szólnia, pláne, hogy ugye óriási a tét. Ezért a bukik által egálnak beállított 19,5-es határon az undert húzzuk be.


✅ Tipp #1: Gólok száma 19,5 alatt @1.76

Fogadási határidő: február 16. 15:30