Német Kupa

Dupláznánk a döntőnek is beillő Leverkusen-Stuttgarttal

A Bayerre a szezon legfontosabb hete vár, hiszen a kupameccs után a Bayern elleni bajnoki is érkezik.

Kaiserslautern és Düsseldorf - bármilyen meglepő, de ez a két csapat várja a további két együttest a Német Kupa elődöntőjében, ahol nem kizárt, hogy csak egy élvonalbeli együttes szerepel majd. Kedden és szerdán jön a hátralévő két negyeddöntő, első ízben a Leverkusen-Stuttgart lesz terítéken, amelyre nem túlzás azt állítani, hogy akár a finálé is lehetne. Ezt majd a Saarbrücken-Gladbach követi, amely szintén elég pikáns, de ne siessünk ennyire előre.
 

Csapathírek
 

A keddi találkozónak a hazai csapat viszonylag nagy favoritja a bukik szerint, amivel nehéz lenne vitatkozni. Az Alonso-legénység a 2023/24-es idényben ugyanis még veretlen, immár zsinórban 29 találkozón nem talált legyőzőre, ez pedig példátlan a német profi labdarúgásban. Minden meccset figyelembe véve 87 lőtt és 20 kapott gól áll a gyógyszergyáriak neve mellett, a Bundesligában pedig 20 fordulót követően 52 egységgel állnak az élen.

Leverkusenben tehát szép most az élet, viszont ez a hét sorsdöntő lehet, hiszen a negyeddöntőt követően pár nappal már jön a Bayern ellen csúcsderbi is. Nagy kérdés, hogy emiatt esetleg pihentet-e majd Alonso, de a várakozások szerint erre nem nagyon lesz példa. A kapuban mondjuk Kovar kezdhet megint Hradecky helyén, a keret pedig elég mély ahhoz, hogy a spanyol taktikus pár helyen még változtasson. A Darmstadt elleni győzelem alkalmával pont a Frimpong helyén játszó Tella lett a nyerő ember, ez is mutatja a garnitúra erejét.

Tudtad? Az 1992/93-as Német Kupa-győzelem a Leverkusen egyetlen komoly trófeája a mai napig. A csapat háromszor lett második ebben a kiírásban (2001/02, 2008/09 & 2019/20).

A Stuttgart meglepően gyengén indította 2024-et, hiszen a Gladbach, majd sokkoló módon a Bochum ellen is alulmaradt. A fejekben aztán hamar sikerült rendet tenni és a Lipcse elleni 5-2-es győzelemmel jelezték, nem kívánnak kicsúszni a top 4-ből, ahol a szezon eleje óta vitézkednek. Hétvégén a Sallai Rolanddal felálló Freiburgot csapták meg 3-1-re, akkor a német válogatott behívóra pályázó Undav már a 13. gólját szerezte a szezonban. Fontos megjegyezni, hogy az Afrika Kupáról már visszatértek a játékosok, így Guirassy is újra bevethető.

[4378300] 2024-02-06 20:45:00 Bayer Leverkusen - VfB Stuttgartx

Mire érdemes fogadni?

Minden sorozat megszakad egyszer, ez tényszerű, viszont a lendület annyira viszi a Leverkusent, hogy nem tűnik ésszerűnek ellene fogadni. A felek őszi meccsén 1-1-es eredmény született, viszont az utóbbi öt BayArenában lejátszott összecsapásukat mind a Bayer nyerte. A háromszoros kupagyőztes VfB számára tehát itt lehet a végállomás, a "H"-t pedig egy alacsony underrel párosítjuk, amit szintén meglepő lenne, ha nem ugranának meg.


✅ Tipp #1: Leverkusen nyer + 1.5 gól felett @1.90

Fogadási határidő: február 6. 20:45