Német foci

Így állnak harmadtávnál Dárdaiék feljutási esélyei

Ha bejön a Hertha trénerének számítása, akkor nagyot zuhanhat a cikk végén szereplő hosszútávú fogadás szorzója.

A két berlini együttesre, az Union Berlinre és a Herthára is rájárt a rúd az utóbbi hónapokban, utóbbi azonban már megkezdte a kimászást a gödörből, lássuk hát, hogy állnak a feljutási esélyei. Dárdai Pál együttese a történelmi rossz kezdés - három kör, nulla pont, nulla lőtt gól - után szép lassan összekapta magát, 13 forduló után pedig sereghajtóból "már" a 12. helyre tört előre. A szezon harmadát elhagyva 17 egység áll a kék-fehérek neve mellett, viszont a lemaradásuk csak hat pont az osztályozót érő harmadik helytől.

A Bild a napokban megtudta, hogy a csapat magyar trénere 27 pontig szeretne eljutni ebben a naptári évben. Ez azt jelenti, hogy a kék-fehérek az utolsó négy meccsből (Hannover, Elversberg, Kaiserslautern, Osnabrück) egyet sem veszíthetnek el, három győzelem mellett csak egy döntetlen fér bele. Dárdai szerint egyre jobban mennek a dolgok, a keret kezd igazi csapattá érni és ugyan többször elégedetlenkedett az utóbbi időben, azt is leszögezte, hogy egyelőre azért nincs nagy baj.

Ha jól mennek a dolgok, karácsonykor a negyedik vagy ötödik helyen állhatunk, aztán álmodozhatunk valami szépről.

- nyilatkozta Dárdai, aki nem csak a levegőbe beszélt. A felszálló ág megkérdőjelezhetetlen, hiszen ha az első három meccset leszámítva nézzük az eredményeket, akkor a berliniek az ötödik helyen lennének, három egységre a közvetlen feljutástól.

A gárda legközelebb pénteken a Hannover ellen lép pályára, ahol ismét piszok nehéz, de nem megoldhatatlan feladat vár rá. A 96-osok ugyanis hazai környezetben eddig csak egyszer kaptak ki, hat meccsen pedig 13 pontot gyűjtöttek, de a meccsel még részletesebben is foglalkozunk majd. A cikk apropója a feljutási oddsok mustrája volt, amelyben történt egy két változás azóta, mióta közel két hónapja írtunk róla.

Ami nem változott,, hogy továbbra is a Hamburg áll az élen, ami azért is érdekes, mert a csapat 2018 óta próbál visszajutni az élvonalba. Ez kicsit olyan a bukik részéről, hogy az utóbbi években mindig a Man City volt a favorit a BL-címre, aztán végül csak felértek a csúcsra Guardioláék is. Na, de visszakanyarodva a Bundesliga 2-höz, ahogy alább is láthatjátok, Dárdaiék feljutására jelenleg 6-szoros szorzón fogadhatunk. A szezon előtt ez természetesen lényegesen alacsonyabb volt, ha pedig a játékosok teljesítik Dárdai tervét és a csapat tényleg az ötödik hely körül megy majd karácsonyozni, akkor akár pár hét alatt le is feleződhet az odds.


✅ Német Bundesliga II 2023/24 - Feljut
 

Hamburg @1.83

St. Pauli @2.2

Fortuna Düsseldorf @4.33

Holstein Kiel @4.50

Hannover 96 @5.50

Hertha @6.00

Fogadási határidő: 11.24. 18:30


435851