Serie A

Papírforma és baromi bátor tippünk is van vasárnapra

Minden vasárnapi olasz tippet kielemeztünk, íme a tippjeink.

Frosinone-Cagliari

Hatpontos kiesési rangadót rendeznek a két újonc között, noha a fordulót még mindig csapat a vonal felett kezdte. Ez a 90 perc a Frosinone pályáján is talán inkább a szárdoknak el, akiken óriásit lökött a két csapat októberi meccse, amikor is a Cagliari 0-3-ról fordítva nyert. Di Francesco csapata az utolsó öt meccsén 17 gólt kapott, míg a Cagliari három találkozón öt pontot szerzett.

Két, támadó szemléletű csapat meccsén meglepő gólgála is lehet, így az overre fogadunk.

 

✅ Tipp #1: 2.5 gól felett @1.92

 

Tipp #2: Cagliari 1.0 gól felett @1.73

 

Empoli-Monza

Kevésbé lehet látványos az Empoli-Monza csörte, hiszen a hazaiak rohannak a Serie B felé, míg a Monza - bár legutóbb ötöt kapott az Intertől) - nyugodt év elé néz. Lényegesen jobb csapat jelenleg Raffaele Palladino gárdája, amely hozza a kötelezőket, amikor kell, az Empoli pályáján pedig nem véletlenül favorit.

A hét elején Davide Nicolát nevezték ki az Empoli edzőjének, ő már a harmadik mester, aki irányítja a kék-fehéreket, de azért csodákat kár várni.

A liga talán leggyengébb támadó alakulata találkozik egy jó kis Monzával, márpedig a hazaiaknak muszáj lesz nyerniük. Benne van egy kemény meccs, az Empoli ráadásul kifejezetten sok lapot kap hazai pályán - ez utóbbi statisztika miatt Nicoláék több kártyájára fogadunk.

 

✅ Tipp #1: Empoli +0.0 lap @2.05

 

Salernitana-Genoa

Noha a Genoa gárdája kifejezetten erős szezont fut, azért az iparvárosiak még távolról sem nyugodhatnak meg. Az viszont jól fest, hogy Gilardinóék öt veretlen meccsből érkeznek, a 12. hely pedig felülmúlja a várakozásokat.

Remek kis párosítás ez, hiszen két milánói legenda, Alberto Gilardino és Filippo Inzaghi dirigálja majd a csapatokat, de a pályán aligha lesz barátság, főleg mert a Salernitana az életéért küzd. Bár a salernóiak a legutóbbi két meccsen tisztességes vereséget szenvedtek, hiszen a Juventus és a Napoli is csak 2-1-re győzte le Candreváékat, az ilyen "szép zakók" valójában semmire sem jók.

Mint írtuk, kemény 90 percre számítunk, a Salernitana otthon a legtöbb lapot átlagolja, a Genoa pedig alighanem védi majd a döntetlent vagy akár a vezetést. Daniele Orsatóval ez a kiesési rangadó sok lapot hozhat.

 

Tipp #1: Lesz kiállítás @4.63

 

Tipp #2: 5.0 lap felett @1.70

 

Lecce-Juventus

Nem sok minden változott Torinóban, a Juventus szenzációs szezonját nem egy Frosinone, de nem is a Sassuolo csúfította el, így továbbra is győzelmi szériában van az Öreg Hölgy. Következő Allegriéknek a Lecce, majd az Empoli - ez pedig kötelező 6 pont a Derby d'Italia előtt.

Leccében kevés gólos meccsre van kilátás, bár a hazaiaknál többen is elutaztak az afrikai kontinensviadalra, így jelentősen meggyengültek Oudinék.

Tippünk a klasszikus Juve-tipp, ami az Öreg Hölgy idei 20 bajnokijából 10-szer is nyert.

 

✅ Tipp #1: Pontos végeredmény: 0-1, 0-2 vagy 0-3 @2.37