Serie A

Nem tökölünk, gigaoddsra megyünk a pénteki olasz meccsen

  • varin

Bizonyos szempontból a legjobb játékvezető kapta a Cagliari-Salernitana mérkőzés dirigálását.

Cagliari-Salernitana mérkőzéssel kezdődik meg a Serie A 14. fordulója, amit nyugodtan mondhatunk igazi hatpontos élet-halál meccsnek. Két, 7 ponttal álló sereghajtóról beszélünk, amely csapatok még kilátástalanabb helyzetbe kerülnének, ha vereséget szenvednének, így szinte kódolva van a 90 percben a lapzuhatag és az indulat. Vagy mégsem?

3657125

Ha megnézzük a két csapat idei szezonját, akkor rögtön mondhatjuk, hogy bizony ez a számok alapján nem néz ki egy 6-8 lapos meccsnek. Az újonc Salernitanánál egyelőre méltósággal viselik a pofozógép szerepét, 13 meccsen csupán 27 sárgát és 2 piros lapot szedtek össze, amelynél csak néhány csapat sportszerűbb idén. A salernóiak utolsó három meccsüket lőtt gól nélkül veszítették el, ám hiába a pocsék széria, ezeken is összesen csak 4 figyelmeztetést kaptak Obiék.

A túloldalon sem rózsás a helyzet, ám amíg a Salernitanánál nagyjából lehetett sejteni, hogy nehéz lesz a bennmaradás, addig a Cagliari éve derült égből a villámcsapásként sújtott le a szárdokra. Walter Mazzarival csap topog egy helyben a szigetlakó csapat, a Torinónál sem marasztalt tréner pedig aligha húzhatja így sokáig. Azt például le mernénk fogadni, hogy ha a Salernitana elvinné a pontokat Szardíniáról, akkor a 60 éves mester írhatná is az önéletrajza frissítését.

A Cagliaritól az elmúlt években sokszor láttuk a kőkemény futballt, de Mazzari alatt azért ez nem jellemző. A 32 sárga és 2 piros a középmezőnybe elég, itt is például az utolsó két meccsen csak 3 figyelmeztetést kaptak a játékosok.

Daniele Doveri átlagai az elmúlt években - Forrás: Transfermarkt

A mérkőzést pedig nem is vezethetné underesebb spori, hiszen Daniele Doveri nagyjából ugyanaz, mint Daniele Orsato vagy Fabio Marescsa, csak éppen -1-es szorzóval. Doveri idén négy bajnokit dirigált és úgy tart 12 (!) lapnál, hogy volt közte Juve-Milan és Milan-Inter rangadó is, ráadásul megítélt már 5 büntetőt is. Vágyait a Serie B-ben élhette ki inkább, illetve néhány napja meghívást kapott egy arab bajnokira, ahol 6 kártyát is kiosztott.

A Serie A évek óta legunderesebb sporijáról beszélünk, így szinte gondolkodás nélkül rúgjuk rá az ajtót az underre. Ezt pedig megfűszerezzük egy még bátrabb opcióval, mely szerint összesen maximum 2 figyelmeztetés lesz. A tét fényében őrült elképzelés, ám a csapatokat és a sporit látva annál reálisabb.

{"headTitle":"Cagliari-Salernitana","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-11-26 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"3 lap alatt (Fogadáskészítő)","odds":"4.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"4,5 lap alatt","odds":"1.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3657125] 2021-11-26 20:45:00 Cagliari - Salernitanax;