Női kézilabda

Ezt néztük ki a BL-szintű NB I-es rangadóra, avagy tipp a Győr-Debrecenre

A Bajnokok Ligája csoportkörét követően a női kézilabda NB I-ben is összeméri tudását két kirakatcsapatunk.

Mindhárom Bajnokok Ligájában érdekelt női kézilabda csapatunk szerdán lép pályára az NB I-ben, ezek közül pedig kettő, nevezetesen a Győr és a Debrecen, egymás ellen csatázik, így jelen cikkünkben ezzel a rangadóval foglalkozunk. A bukmékerek szerint ugyanakkor nem lesz ez a meccs rangadó, hiszen a győriek sikerét, háromesélyben, átlagosan mindössze 1.10-1.15-szörös közötti pénzért mérik...

Csapathírek

A győrieknek nem sikerült jól a 2023-as esztendő lezárása, viszont a világbajnokságot követően jó formának örvendenek. Az NB I-ben 43-28-ra verték a NEKA együttesét, így a harmadik helyen tanyáznak (igaz, vesztett pontok tekintetében a negyedikek), míg a BL-ben előbb a Savehof csapatát ütötték ki (39-20), majd szombaton az Odense otthonában nyertek rangadót (31-30). Mindezeknek köszönhetően pedig továbbra is százszázalékos mérleggel vezetik nyolcasukat, amit gyakorlatilag meg is nyertek.

A zöld-fehéreknél a hétvégén Fodor és Duijndam nem szerepelt.

A CSM Bukarest elleni vereséget és a világbajnokságot követően a Debrecen a Kisvárda (33-23), majd a Kozármisleny (30-23) elleni győzelmekkel hangolt, így ugyan csak a negyedik helyen áll, de vesztett pontok tekintetében például előzi a ETO csapatát.

A bajnoki győzelmeket követően komoly pofonba néztek bele a piros-fehérek a Brest otthonában (28-38) a BL-ben, majd a Magyar Kupában javítottak, igaz, csak annak köszönhették továbbjutásukat Vácott a 26-26-os döntetlent követően, hogy nem ők voltak a pályaválasztók (iksz esetén a versenykiírás értelmében a vendégcsapat jut tovább)...

No, de vasárnap viszont már egy magabiztos, 27-21-es győzelmet arattak Szilágyi Zoltán lányai, akik Podgoricát vették be a BL keretén belül. A sikernek köszönhetően továbbra is ugyan csak a hatodik helyen állnak a nyolcasban, de immáron hat egységet vernek a Buducsnosztra, négy körrel a csoportkör vége előtt, vagyis nagyon nagy valószínűséggel továbbjutnak az egyenes kieséses szakaszba.

A Lokinál a hétvégi BL-meccsen egyébiránt egyedül Petrus nem játszott.

Mire érdemes fogadni?

A két csapat idén már egyszer összemérte tudását, szeptember közepén pedig a Győr átgázolt a Debrecen csapatán, ugyanis végül 12 góllal, 35-23-ra nyerni tudott az Audi Arénában, a BL keretén belül.

Ha ekkora különbség nem is lesz a felek közt, az előjelek és a csapatok közti minőségbeli különbségek, valamint, hogy az ETO lesz a pályaválasztó, mind azt mondatja velünk, hogy a zöld-fehérek sikerével érhet véget ez a találkozó is. Sőt, szerintünk legalább hét góllal ezúttal is nyerhetnek Kirkely lányai, így -6,5-es hendikeppel játsszuk meg a győriek sikerét.


✅ Tipp #1: Győr -6,5 @1.93

Fogadási határidő: január 17. 18:00