Női kézi BL

Kombiban fogadunk a Fradi és a Győr BL-meccseire

A Ferencváros a Metz otthonába látogat, míg a Győr a Brest együttesét fogadja a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Szombaton lép pályára női kézilabda kirakatcsapataink közül a Ferencváros és a Győr is a Bajnokok Ligája csoportkör utolsó fordulójában. A IX. kerületiek a Metz otthonában vizitálnak, míg az ETO a Brest együttesét fogadja, avagy francia napot tartanak együtteseink. Meccseikből pedig egy kombit gyúrtunk össze, velünk tartasz?

Metz - Ferencváros

A Ferencváros számára még vannak izgalmak a továbbjutást illetően. A legutóbbi, Kristiansand elleni vereség után a hatodik helyen áll, egy egységgel van elmaradva az ötödik Ljubljanától, ám csak egy pontot ver a hetedik, már kieső Rapid Bukarestre (amely gárda majd vasárnap játszik a Esbjerggel hazai pályán), vagy ha nem akarja, hogy ne a saját kezében legyen a sorsa, minimum egy egységet szereznie kell Franciaországban (egymás elleni összevetésben ugyanis jobb a román alakulatnál).

Ez ugyanakkor nem lesz egyszerű, az éllovas franciákat ugyanis a Herning-Ikast elleni múlt heti vereségüknek köszönhetően pontszámban beérte az Esbjerg, de a Herning-Ikast csak egy egységre van tőlük, avagy vereség esetén az első két helyet is bukhatják...

A zakók után mindkét együttesének sikerült javítania hazája bajnokságában, azonban azon találkozók össze sem hasonlíthatók azzal, ami rájuk vár szombaton. Amellyel kapcsolatosan érdemes kiemelni, hogy tavaly az FTC épp a Metz szájából, méghozzá Franciaországban, énekelte ki a sajtot a Final Fourba jutást illetően. A franciáknak viszont szeptemberben már sikerült visszavágniuk, Magyarországon 13 találattal (!!!) tudtak nyerni.

Mindkét együttes számára tehát óriási téttel bír a találkozó, ahhoz viszont, hogy a Fradi pariban legyen jó napot kell kifognia szombaton, köszönhetően a hiányzóinak is. Reméljük, hogy ez összejön, így a zöld-fehérekre fogadunk, de kimaxolt, vagyis +9-es európai hendikeppel, amibe még a Metz nyolcgólos sikere is beleférne. Avagy nagyon bízunk benne, ha ki is kap a hétvégén a Ferencváros, akkor nem szenved még egyszer olyan megalázó és nagyarányú vereséget, mint ősszel.

Győr - Brest

A győriek számára már csak a becsületük a tét a szombati találkozón. A csoportot már korábban megnyerték, 11 körig százszázalékosak voltak, ám azt követően a CSM Bukaresttől hazai pályán, míg a Debrecentől idegenben kaptak ki. Az NB I-ben némileg sikerült ezen zakókat követően javítaniuk, szerdán például 10 góllal győzték le és vágtak vissza megyei riválisuknak, a Mosonmagyaróvárnak.

A Brest is továbbjutott már, negyedik helynél hátrébb nem végezhet, de akár a harmadik pozíció is összejöhet számára. Ehhez viszont legalább egy pontot össze kellene hoznia az Audi Arénában, de könnyen lehet hogy még a siker sem volna elég számukra az üdvösséghez, ha vasárnap a CSM végül nyerni tud az Odense otthonában.

A vendégek ugyanakkor parádés formában vannak, október vége óta nem szenvedtek vereséget (akkor Debrecenben kaptak ki), a vb óta a DVSC, a CSM, a Bietigheim és a Savehof is fejet hajtott előttük, az Odense otthonában pedig ikszeltek, míg a francia bajnokságban a Metz ellen idegenben tudtak nyerni. Mindezen eredményeket pedig úgy érték el, hogy vannak hiányzóik (Darleux, Jaukovics), igaz, ez a Győrről is elmondható (szerdán Gros és Fodor maradt ki).

Ezek után pedig úgy véljük, hogy egy remek találkozóra van kilátás, ahol bármi benne lehet a pakliban, de szerintünk a gólok nem maradnak el. Még akkor sem, ha a felek őszi meccse mindössze 47 találatot hozott, ám az előjelek alapján, illetve, hogy az ETO számára nincs tét, könnyedén születhet annál jóval több szombaton, reményeink szerint legalább 54, így ezt a tippet küldjük még csatába.


✅ Tipp #1: Ferencváros +9 (EH) + Több, mint 53,5 gól @2.11

Fogadási határidő: február 17. 16:00